Naturligtljusstudion riggad




Så här ser det ut när Helena förvandlar sitt och Eriks sovrum till en mysig dagsljusstudio! Jag grundar med en vit (gigantisk) Lastolite studiobakgrund (annars skulle skrivbordet synas genom gardinerna) och sedan täcker jag med ett finare överkast. Alla IKEAgardinerna åker upp. En gardinstång fästs mellan ena stativet och fönstrets egen gardinstång. Och spetsgardinerna får piffa upp lite. Och tyllet är ju alltid fint och roligt. Stora reflektorn får stå bredvid och lätta upp. Ballongerna svävar fortfarande i luften (även om de inte längre håller sig nära taket!) så de får också vara med. Voalá!

Fotomässigt så har mina "mörka" och mina "ljusa" perioder och just nu får jag hela tiden ljusa idéer ;-) Som ni ser så har jag lite svårt att skiljas från studiomiljötänket även då jag ska använda ett vanligt fönster som ljuskälla...  Jag tycker om att skala bort intryck, göra det hemtrevligt och samtidigt liksom rama in mina modeller med finhet.

Särskilt när jag ska få besök av barn i studion. Då vill jag gärna att de ska både känna för att leka och mysa... och vilja stanna kvar där jag vill ha dem...

:-)

Men jag behöver köpa mer vita myskuddar! Blir nog en tripp till IKEA i helgen...
Kommentarer
Becca

Nice!

2012-04-25 - 13:10:54 / URL: http://fotobex.blogg.se/
Sara

Duktig du är! =)

2012-04-25 - 17:37:43 / URL: http://saaraaaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:



Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

[email protected]





RSS-flöde
Bloglovin
Facebook








Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar