#38 Stilleben l


Tänkte att jag skulle tipsa er om hur man får snyggare produktfoton, med enkla medel. Så idag och resten av veckan kommer ni att få olika tips just på detta tema :-)

Min Siri med nya fodralet fick bli dagens produkt :-) äntligen slipper jag oroa mig för att repa henne!

Ljussättning: Fönsterljus
Stillebenplacering: Ca 1 m från fönstret
Min placering: Mot väggen bredvid fönstret
Inställningar: Bländarförval med en stor bländaröppning, här 1.8 och hög ISO för att slippa använda stativ

Tänk på att inte stå ivägen för det infallande fönsterljuset! Bäst är att fota i mjukt ljus, alltså när solen inte skiner rakt in utan antingen så är fönstret på skuggsidan eller så är solen bakom moln.

Tänk också på att ändra din (kamerans) position; testa vad som funkar bäst; ovanifrån, rakt framifrån eller lite underifrån.  

Ha en ren bakgrund, tänkt framför allt på att rensa den från saker i bakgrunden som är ljusare än ditt stilleben, då det kan få betraktarens blick att vandra dit istället.


Bakgrunder som jag ofta använder:



Till denna lilla fotosession (tog fem minuter) använde jag dataskrivbordet! Det jag dock missade från början var att torka av ytan...


Det jag brukar tycka är snyggt är om bakgrunden matchar mitt stilleben. Jag kan till exempel byta duk eller ändra vinkel för att få in färger som jag tycker fungerar bättre. Det jag tycker om med mina vardagsrumsmöbler är att jag får en så fin reflektion i ytan :-) brukar försöka få med den genom att flytta mitt stilleben lite längre bort på bordet så att jag får mycket yta framför.



Kommentarer
Anette

Vilken bra övning! Passar perfekt för alla loppisfynd och gamla smycken. Kanske dax att jag försöker lära mig hur man ställer in bländare och iso på min kamera... hmmm undrar var jag ska leta...

2012-02-08 - 07:36:51 / URL: http://anjson.wordpress.com
Helena (LeaFoto)

Tack Nettan! Och SJÄLVKLART ska du testa att ställa in lite, det kommer du att vinna mycket på! :-) Visa gärna hur bilderna blev!

2012-02-08 - 14:03:02 / URL: http://leafoto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:



Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

[email protected]





RSS-flöde
Bloglovin
Facebook








Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar