Marräng
Idag kom Erik hem lastad med frukt, grädde och frysta bär med ett mål för kvällen: Göra glass i vår glassmaskin! Och till det skulle vi ha marräng :-P yum yum! Jag satte med glädje igång med de sliskiga små topparna och lämnade glassen till Erik.
Någon höjdarglass blev det inte om jag ska vara ärlig - smakade mest grädde. Men marrängen blev en höjdare! Riktigt krispiga på utsidan och lite krämigt sega på insidan...
Recept (enkelt och sockrigt värre...)
4 ägg och
2 dl socker vispas länge länge, tills man kan vända skålen uppochner utan att smeten rinner ut
4 dl florsocker röres ner
Gräddas i mitten på ugnen i 110 grader ca 80 minuter.
Kommentarer
AnJa
Det såg då i alla fall väldigt gott ut!!!
LeaFoto (Helena)
mm :-)
Giulia
ååh, woow, grymt gott! blev sugen!
Helena (LeaFoto)
:-P Blev en hel del - vi har fortfarande marränger kvar!