Marräng


Idag kom Erik hem lastad med frukt, grädde och frysta bär med ett mål för kvällen: Göra glass i vår glassmaskin! Och till det skulle vi ha marräng :-P yum yum! Jag satte med glädje igång med de sliskiga små topparna och lämnade glassen till Erik.

Någon höjdarglass blev det inte om jag ska vara ärlig - smakade mest grädde. Men marrängen blev en höjdare! Riktigt krispiga på utsidan och lite krämigt sega på insidan...

Recept (enkelt och sockrigt värre...)

4 ägg och
2 dl socker vispas länge länge, tills man kan vända skålen uppochner utan att smeten rinner ut
4 dl florsocker röres ner

Gräddas i mitten på ugnen i 110 grader ca 80 minuter. 


Kommentarer
AnJa

Det såg då i alla fall väldigt gott ut!!!

2012-01-21 - 08:04:34 / URL: http://anjson.wordpress.com
LeaFoto (Helena)

mm :-)

2012-01-21 - 16:01:13 / URL: http://leafoto.blogg.se/
Giulia

ååh, woow, grymt gott! blev sugen!

2012-01-28 - 11:14:37 / URL: http://secretodeamor.blogg.se/
Helena (LeaFoto)

:-P Blev en hel del - vi har fortfarande marränger kvar!

2012-01-28 - 11:35:44 / URL: http://leafoto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:



Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

[email protected]





RSS-flöde
Bloglovin
Facebook








Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar