en färgglad bröllopsfest

 
 
Igår var Jessica och Bengt här för att se de bilder som jag tog på dem och deras gäster under deras bröllopsfest med 50-60-talstema. De hade sina söta barn med sig som jag fotat innan. Det blev både té, saft, kakor och bus... och lite övertrötthetsskrik som avslutning... Det kan gå vilt till även på en bildvisning!
 
Det var ett av de roligaste fotouppdragen jag gjort denna sommar! Jag tycker ju om både att fota i naturligt ljus och i studio, så att få kombinera dessa på ett och samma gig är lite lyxigt måste jag säga! Och jag älskar swing-eran, både modet och musiken, och har min Erik som är kung i lindyhop så... helt min scen alltså :-)
 
Tänkte låta er följa med på fotodelen av våran dag! Det blev så många fina bilder!
 
Vi började med den inplanerade fotosessionen vid Åkeshovs slott... och fick en liten minisession på fem minuter innan det började ösregna. Ingen av oss hade paraplyer med oss - himlen var ju blå när vi gick hemifrån! Vi fick småspringa därifrån (efter att ha stått och tryckt under ett träd ett tag och regnet bara blev värre...)
 
 
 
Sista bilden här är alltså tagen under trädet... med ISO 3200, bl. 2.0 och tid 1/200s... ja, lite grynig är den, men det syns inte så mycket såvida man inte zoomar in!
 
Vi pausade i tunnelbanan och fotade lite medan vi väntade på att regnet skulle avta. Jag tyckte väggen där var jättefin, särskilt med huvudljuset som kom in från vänster och skuggorna som lättades upp av ljus som kom in från öppningar lite längre bortifrån... Det var som en studio helt enkelt, fast utan blixtar :-)
 
 
 
 
Då regnet fortsatte ösa ner så gick vi hem till den studion som Erik och jag satt upp hemma i deras kök (för där fanns en härligt lång korridor som tillät mig att stå ganska långt bort och fota - så att jag kunde ha tele!)
 
 
 
 
...fast sen så slutade det ju regna, och vi hade fortfarande lite tid på oss innan gästerna började anlända... SÅ vi gick ut på deras baksida och fotade lite till :-) 
 
Härligt när man under en och samma fotosession får fota med så många olika typer av bakgrund och ljus! Gillade verkligen hur Jessicas röda klänning kompletterades färgmässigt av den murrigt gröna bakgrunden... Brukade verkligen älska att jobba med komplementfärger på den tiden då jag uttryckte mig med pensel istället för kamera :-)
 
 
 
 
Mina personliga favoritbilder på Jessica och Bengt måste jag nog säga ändå, är de här sista vi tog...
(som helt klart gjorde sig bäst i sepia precis som ni läsare tyckte!)
 
 
 
 
Efter det var det gästerna som fick komma och hälsa på i lilla studiobåset, där vi hade en blixt som lyste upp bakgrunden lite så där spotlight-aktigt och en beautydish som huvudljus för att belysa ansikte/överkropp. Bakgrunden var ett veckat silvergrått tyg som jag faktiskt inte använt på åratal. Blev jättenöjd med resultatet faktiskt och hoppas få använda denna studiotyp OFTARE. 
 
Så här kunde det alltså se ut :-)
 
 
Vilket härligt fotogig!!!
Kommentarer
Sara Björk

Jisses, kan tro att du trivdes som fisken i vattnet! :) Härliga bilder!

Svar: Precis! Tack söta du! :-)
Helena Petersson

2012-09-22 - 09:40:13 / URL: http://saaraaaa.blogg.se/
Marie - Labradorägare & Fototoka

Ohh verkligen toppen sicken vacker röd klänning

Svar: Ja visst var det! :-)
Helena Petersson

2012-09-25 - 20:58:30 / URL: http://myflowergirl.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:



Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

[email protected]





RSS-flöde
Bloglovin
Facebook








Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar