que será será

 
 
Hade man haft ett par som suttit pâ det där staketet och kysst varandra hade den här bilden blivit tavla :-) Älskar sàdana där romantiska lyktstolpar och siluetter av palmer. 
 
Det är lätt att leka med tanken vad jag skulle gjort om jag valt annorlunda dâ, när jag valde att bryta upp och loss och flytta hem till Sverige igen efter fyra âr pâ Teneriffa. Om jag valt att stanna kvar, sâsom tanken varit frân början. Hade italienaren som jag var tillsammans dâ ocksâ stannat, istället för att flytta hem till Italien? Hade vi fortfarande varit tillsammans i sâ fall eller hade det tagit slut av andra orsaker? Hade det blivit nâgon tango i Buenos Aires? Hade jag över huvud taget upptäckt tangon? Hade jag stött pâ Erik pâ nâgot dansgolv en sommar i Sverige och flyttat hem för kärleken?
 
:-)
 
Men med den ekonomiska situation som är nu tvivlar jag faktiskt pâ att det hade fungerat i längden.
 
Jag hade vid nâgot tillfälle fem olika jobb när jag bodde här. Jag jobbade halvtid som arbetsterapeut, tjugo procent som spanskalärare pâ Svenska Skolan, tisdagar pâ flygplatsen (myTravel), helger som bröllopsfotograf och hade pâ kvällarna kurser fór vuxna i spanska och teckning och ett tag även salsa. (Det var en hel del planerande som krävdes!!!)
 
De flesta av mina jobb hade uppehâll mellan april och oktober. Fem mànaders glapp alltsâ.
 
Jag fick alltid komma hem till Sverige och jobba pà sommaren. Vi flyttade ofta - eftersom man inte har râd att ha kvar en lägenhet som man inte bor i. Man hade aldrig sina egna möbler utan hyrde alltid hem som redan var möblerade. Det var klurigt att veta vad man skulle göra med bilen när man inte var här pà flera mânader. Det var svârt att fâ fasta jobb.
 
Läget är definitivt inte bättre här nu. Det är inge mânga kvar som bodde här dâ. Italienarna och fransyskan som vi delade lägenhet med periodvis har alla flyttat härifrân. De flesta svenskar som jag umgicks med är i Sverige nu. Min bästa vän är pâ väg hem till Schweiz efter sju àr här.
 
Hur som helst känner jag mig lycklig och till freds med mina val och hur det blev i slutänden. Jag skulle inte ha velat haft nàgot ogjort. Jag har alltid följt mitt hjärta och jag är lycklig.
 
Men det är alltid lite kul att leka med tanken :-) ett toppenscenario vore att bo här halva året med Erik och kanske anordna fotoresor... Och mamma skulle också hänga på ner såklart :-)
 
 
Kommentarer
Anette

Vilken fantastisk bild! Du får kopiera in ett pussande par i photoshop :-). Blev nästan nervös när jag började läsa dina tankar om Teneriffa kontra Sverige. Tänk på att du snart ska gifta dig... Erik kanske sitter hemma i gamla Svedala nu och blir nervös ;-)

Svar: Haha, javisst! Äh, Erik vet att han är mitt "hemma" och att han är det bästa som hänt mig, han har inget att oroa sig för och det vet han :-) Kram!
Helena Petersson

2013-04-11 - 21:00:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:



Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

[email protected]





RSS-flöde
Bloglovin
Facebook








Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar