Det här vill jag göra om!

 
 
Jag ställde ju ut på bröllopsmässan i helgen och jag måste säga att det var något av det roligaste jag gjort! En sådan enorm självförtroendeboost! Fina kommentarer om mina bilder och min monter, förfrågningar på alla möjliga datum och intressanta möten och samtal med både brudpar, andra utställare och modeller.
 
Jag är full av idéer inför nästa mässa! Vad jag kunde gjort bättre, annorlunda och mer. Det var en nyttig och väldigt positiv upplevelse. 
 
Men nu är jag väääääldigt trött. Av att stå, framför allt :-) Ska spendera resten av kvällen framför TVn! 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer
Leafoto på bröllopsmässan i Nacka Strand!

 
 
Voalá! Här står jag idag och förhoppningsvis pratar med brudpar efter brudpar! Men P U H säger jag bara... Jag kunde aldrig ana att det kunde vara sånt jobb att få ihop en monter. Jag hade inte en färdig plan men en idé i huvudet hade jag. Sen var det bara att se vad som funkade var :-) 
 
Och var sladdarna skulle gömmas...
 
TIll min hjälp hade jag Jan - Eriks pappa - som skjutsade dit oss och släpade grejer, och Ulla - min mamma - som höll bilder och räckte mig saker och var allmänt behjälplig, och så Erik såklart, som fixade belysningen och spikade, drog snören och kom med bra förslag. Han har ett öga för helheten märkte jag :-)
 
Det är också han som tagit de flesta av de här bilderna nedan! 
 
Hoppas vi ses imorgon!
 
 
 
copyright: leafoto.se
 


· Lämna en kommentar ·
Företagande 1 kommentarer
Leafoto har fått en ny look!

 
Sådärja! Nu har jag lyckats med att ge min hemsida en liten make-over :-) Är väldigt nöjd med mig själv måste jag säga! Och jag hann precis klart till bröllopsmässan! Puh!
 
Har dock fortfarande mycket jobb kvar - måste uppdatera prislistan och lägga upp nya bilder i gallerierna... Det är många timmars jobb det... 
 
Men en sak i taget :-)
 
Titta gärna in på hemsida (klicka på bilden!) och berätta för mig vad ni tycker om utseendet och framför allt bildspelet! Går det för fort eller för långsamt? Tycker ni att det är passande bilder? Förslag på förbättringar/ändringar? Jag välkomnar all sorts kritik!
 


· Lämna en kommentar ·
Företagande 1 kommentarer
bröllopsmässan är snaaaaart

gå in på min facebooksida och skriv ut denna om ni vill gå! Mässan är i Nacka Strand 25-26e januari!
 
 
...och jag jobbar på för att bli klar i tid! Därav tystnaden här på bloggen... SÅ mycket som ska fixas, ni anar inte... eller några av er kanske har ställt ut själva? Det är massor att tänka på. P U H.
 
Behöver en vecka semester när den är över...
 
Just nu är huvudbryderiet de där sex kilo godiset som jag beställde för en vecka sedan... Det har ju inte kommit än! Blir en dyr investering om det inte hinner fram (för då måste jag ju gå och köpa godis någonannan stans!) och det vete sjutton hur jag ska få i mig sex kilo Riesing-choklad själv.... fast det går nog....
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 0 kommentarer
Kärleksfotografering i Tyresö slottspark

 
 
 
Jag fick en bröllopsförfrågan idag från ett par i Tyresö och gick in på min blogg för att leta upp det där inlägget från den där kärleksfotograferingen som jag gjorde i Tyresö Slottspark i somras, för att visa lite exempel på bilder därifrån... Och så upptäcker jag att jag helt glömt bort att blogga det!
 
Jag som blev så himla lycklig över de bilderna. Det var en underbar kväll och vi fick den vackraste solnedgången man kan tänka sig. Jag som älskar motljus njöt i fulla drag den fotograferingen. Solen verkade alltid befinna sig på precis rätt ställe.
 
Sarah och Andreas var ett av de par som vann en kärleksfotografering av mig i våras. De var världens mysigaste par - och väldigt kära, det märkte man snabbt. De gosade och pussades hela tiden :-) De hade inte hellet något emot att gå barfota eller promenera i högt, stickigt gräs för att få de bästa bilderna... 
 
Så här kommer lite somriga kärleksfulla bilder såhär mitt i vintern!
 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
kärleksfotografering 3 kommentarer
mysbilder från nyårsdagen

 
 
Jag har inte riktigt haft tid att gå igenom bilderna från jul- och nyår men de här bilderna på sötaste Elin, våra vänner Stina och Andreas lilla dotter, kunde jag inte låta bli att redigera så fort de kom in i datorn... Hon är helt klart en av mina favoritmodeller! Ni känner väl också väl igen henne, va? :-)
 
Så, min favoritmodell som springer omkring och busar och myser på mitt favoritställe Krällinge - det kan ju inte bli annat än rätt så bra...
 
och väldigt MYSIGT var det! 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Busiga barn 1 kommentarer
ny logga!

 
 
 
Det har varit lite tomt här den sista tiden... Det beror på att jag antingen har suttit fastklistrad vid datorn med beställningar och logo-designer eller suttit nerbäddad i soffan framför någon tv-serie med ett gäng halstabletter och honungsvatten bredvid mig... Jag som verkligen inte brukar bli sjuk ofta har lyckats bli det igen. Skulle fotat en liten nyfödd igår men fick ställa in eftersom jag imorse liksom igår hade feber och en sandpapperhals. Det är andra gången jag bokar om den lilla pojken :-(
 
Såhär blev i alla fall min nya logga! Väldigt mycket "jag" sa Erik. Vad tycker ni? Funkar den? 
 
Loggan gjorde jag genom att skriva "Leafoto.se" med en stil som jag laddat ner och sedan skapa ett lager för varje bokstav. Jag gick sedan in och flyttade på bokstäverna så att de kom närmare varandra. Jag ändrade också lite på vissa bokstävers vinkling, längd och form. När jag var nöjd var det dags för svalorna. Jag älskar svalor och som några av er kanske vet har jag en svala på ena skulderbladet :-) Jag googlade på svalor och sedan tecknade jag av en svala som jag tyckte var fin. Jag skissade först med blyerts och fyllde sedan i med svart bläck, fotade teckningen och öppnade bilden i photoshop. Där la jag bilden på en genomskinlig bakgrund och raderade bakgrunden från min teckning. Sedan förstorade jag svalan och fick in med suddigummet och penseln och fulländade min stiliserade teckning. När jag var klar så fyllde jag svalan med svart och fick så den svala som ni ser här uppe. Klistrade in två stycken och ändrade storlek och vinkel på dem så att de skulle flyga precis som jag tyckte blev finast :-)
 
Jag är jättenöjd!
 


· Lämna en kommentar ·
Företagande 1 kommentarer
glasögonorm!

Foto: Erik Berzelius i garaget!
 
Jag har skaffat glasögon! Behöver dem inte för att kunna fota eller så, men de är väldigt bra när jag kör bil och speciellt då det är mörkt! Det är som att gå runt och se på världen med bländare 8.0 och plötsligt så får man bländare 11 istället! Alla detaljer riktigt "poppar" ut och blir superskarpa. Dessutom blir det mer balans mellan ögonen. Har ju ett jättebra och ett inte så bra men märker inte av det där dåliga så ofta. Ibland på gymnasiet kunde jag märka det när jag hamnade bakom någon och det dåliga ögat riktades mot tavlan alldeles ensamt... Då blev det blurr blurr. Och det har ju inte direkt blivit bättre med åldern...
 
Så så här ser jag ut med mina nya glasögon som min kära mor gett mig! Jag gick till LensWay i Nacka Forum och fick hjälp av det mest engagerade affärsbiträdet! Hon kunde sin sak! Jag sa att jag inte hade en aning om vad jag ville ha när jag kom in men det visade sig snabbt att jag hade en väldigt stark uppfattning om vad jag ville ha - eller inte ville ha... De här hittade hon bland de där glasögonen som inte sitter uppe längre :-) Lite pastellfärg och vintage - helt och hållet jag! Passar till mina kläder som ofta är grå, bruna, svarta eller lila!
 
Vad tycks? B-)
 
Något som är grymt imponerande är att Erik tog dessa med endast 1/13 sekund! Det är sjukt långsamt! Och de blev knivskarpa! Grym karl och grym optik :-) Han fotade med Canon 5D mk ll och vårt favoritobjektiv Sigma 1.4. ISO var på 400 och bländaren på 1.4. Tror dock inte det var han som bestämde tiden utan han körde på bländarprioritet och lät kameran bestämma tiden! Hade också gjort så oftare om det funnits någon maxgräns på hur långsamt den kunde bestämma att man kan fota på innan den ökar ISOt istället...
 
 


· Lämna en kommentar ·
Erik och jag 1 kommentarer
att förbereda en bild inför print

 
 
Alla bilder som jag gör förstoringar av genomgår extra retusch. Detta oavsett ifall de är till mig själv eller till min kund. Jag tar bort eller dämpar sånt som stör själva bilden. Vissa kanske ser detta som "fusk" men personligen så tycker jag en vacker bild handlar både om hur den tas som vad man sedan gör med den.
 
Alla bilder jag lämnar ifrån mig får min kreativa prägel i Lightroom, vilket ju innebär att jag justerar exponering, färmättnad, skärpa, svärta, kontrast och sedan eventuellt lägger på något filter eller någon svag vinjettering.
 
Extra retusch handlar mestadels om punkt-retuschering och görs i Photoshop. Det kan vara allt från ett hårstrå som ligger över ansiktet eller ett BH-band som sticker ut. Ibland får jag önskningar från kunden - till exempel att de älskar bilden men önskar att armen inte sett så tjock ut på just den bilden... Då kan jag fixa till det. Inte märkbart, men så där lite lite grann så att det inte stör så mycket.
 
Här tyckte jag att bilden skulle vinna på att elementet togs bort samt att tavlan som hängde snett bakom kanske inte behövde vara med... En söndrig bit av väggen försvann också. 
 
Sån här retuschering är ganska tidskrävande och det är också därför som förstoringar som man beställer av mig är något dyrare än om man själv går till fotolabbet och beställer. Ja, plus att de förstoringar jag gör är av en helt annan kvalité än den man kan få tag på där :-)
 
 


· Lämna en kommentar ·
Bildredigering 0 kommentarer
leafotos portfoliobilder: bröllop

 
 
God fortsättning på er därute! Jag kan tyvärr inte visa några bilder från min jul eller nyårsafton ännu eftersom jag och Erik fortfarande är ute på landet och vi glömde kortläsaren hemma... Typiskt va? Eller så var det meningen; för att jag inte skulle kunna göra något annat än just det jag tänkt göra här....
 
Vilket bland annat är att välja ut tjugo stycken bröllopsbilder som jag vill skriva ut i svartvitt för att ha i mitt kvadratiska portfolioalbum! Ni vet det där som jag köpte av Brigitte Grenfelt! De utvalda bilderna ser ni här uppe.
 
Det är mest bilder från bröllop under 2013 men även några bilder från tidigare års bröllop. De är utvalda för att jag gillar kompositionen och uttrycket de har. Lägg märke till att det bara finns en enda bild där alla på bilden faktiskt tittar på mig :-)
 
 


· Lämna en kommentar ·
Bröllop 1 kommentarer


Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

kontakt@leafoto.se

RSS-flöde
Bloglovin
Facebook
Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar