en intensiv dag...

 
Idag blev jag uppringd precis före lunch av en journalist som fått mitt nummer av tidningen Allas. Hon var i desperat behov av en fotograf som kunde ställa upp bara några timmar senare... Självklart kunde jag inte tacka nej till ett sånt där oväntat uppdrag!
 
Gick en halvtimme tidigare från mitt rehabcentrum för att fotografera den här lilla glada sötnosen hemma hos hennes mamma och pappa för att ha lite större marginaler (de var ändå rätt små...) Hon var hur lätt som helst att fota så det gick på ett kick :-) Sen var det bara att packa in picket och packet i bilen igen och dra iväg till Hornstull för lite reportage- och porträttfoto!
 
Reportaget handlar om en man som typ tränar bort vissa synfel så att man slipper glasögon! Hur bra som helst! Det var jätteintressant att se hur han jobbade och att träffa (nu glasögonlösa) barn och vuxna som gått hos honom! Skapade lite bra kontakter också, när jag ändå var i farten!
 
Nu är det dags att cykla iväg på studiecirkeln i Bildspråk. Första kapitlet handlade om rätt grundläggande saker såsom beskärning och liggande versus stående bilder mm. Ändå lite nya nyttigheter däri! Vilken härlig - men intenvis - dag jag har! Puh!
 


· Lämna en kommentar ·
Företagsgig 22 kommentarer
Allas-publiserad

 
När jag kom hem från England i söndags väntade ett brev från Allas med den nyutkomna tidningen där min bild av Anna publiserats :-) Alltid roligt att se sin bild i tryck! Särskilt som den är så STOR i på uppslaget. De är bra på att välja ut "rätt" bilder tycker jag! Sen att de döpt om mig till "Helen Petersson" är väl mindre kul...
 
Haft en vecka av m ö t e n hittills! Viktiga sådana. Det är stora saker på gång! Tror jag :-/ Som alltid med Stora Saker så krävs Stora Satsningar - både i tid och pengar - och då är det ju alltid lite Svårt. Mycket att ta hänsyn till, tänka igenom, vända och vrida på. 
 
Nu ska jag dock iväg på ett lite mindre möte, men minst lika viktigt - ska träffa ett brudpar som jag kanske får äran att fota :-) Blir i så fall fjärde bröllopet sommaren 2013. Hoppas ni har en trevlig onsdag!


· Lämna en kommentar ·
Företagande 1 kommentarer
några intensiva dagar

 
 
Här har jag varit i några dagar, hos min älskade lilla syster och hennes man. De har precis blivit föräldrar och jag fick träffa mitt blivande gudbarn för första gången! Lilla Evie - Evelyn - var en riktig liten sötnos (såklart) som jag föll pladask för (såklart). Det har således varit några intensiva dagar av b e b i s - mest en sovande sådan. Mycket matande, rapande och blöjbytande har det blivit :-) men även en hel del fotograferande... Ingen som satt sin fot i deras hem under dessa dagar har undgått att fått sitt foto taget tillsammans med nya familjemedlemmen.
 
Idag var det fotomässan hela dagen. Jag lyssnade på Ottosson som delade med sig några av sina hemligheter när det gäller bröllopsfotografering och David Bicho som hade ett intressant föredrag om att måla med skuggor snarare än ljus. Jag haffade David Bicho efter hans föreläsning och fick lite fler inside-tricks samt nys om hans kurser som helt klart är intressanta... Sist men långt ifrån minst lyssnade jag på den karismatiske och lite smått galna fotografen Joe McNally som har skrivit ett ton böcker varav jag har i alla fall två i bokhyllan ("Fotografens ögonblick" och "Blixt"). En intensiv timma new-york-speedat föredrag om hans häftiga fotouppdrag och äventyr. Jag köpte två nya fotoböcker till min (s t o r a) samling: "Envisioning family" och "Fotografens bästa bilder vol. 2".
 
Några härliga men intensiva dagar bakom mig! Imorgon är det måndag och en ny vecka. Intressanta möten, vernissage, bildcirkel och barnfotografering väntar... Roligt från början till slut alltså! Hoppas ni får en minst lika innehållsrik vecka!
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 2 kommentarer
fotografering av en liten prins

För två veckor sedan hade jag den här lilla sötnosen på besök i min dagsljusstudio (dvs. vårat sovrum, haha). Han var lite avvaktande och blyg från början men efter lite såpbubblor och gosdjur som fick prata med min fjantiga babyröst så visade han sitt rätta jag :-)
 
Föräldrarna hade valt några riktigt söta kläder - älskar hängslen! - och en go mössa samt tagit med lite favoritgosdjur. Riktigt fina färgkombinationer blev det! Ni som känner mig lite vet ju att jag gillar att matcha och här fick jag verkligen fina, mjuka naturfärger att leka med! Till och med älsklingsgosdjuret matchade!
 
Många bilder kommer att hamna i min portfolio. Lade upp en bild i ett av de fotograf-forumen som jag är med i och fick massor av gulliga kommentarer! De föredrar färg framför sepia och för en gångs skulle håller jag med! Så här får ni en drös bilder som främst är i färg!
 
 
Alla bilder är tagna med Canon 5D mark ll samt objektivet Canon 50mm 1.4 med bl.1.8-2.2.


· Lämna en kommentar ·
Söta små 13 kommentarer
fotograf i första hand

 
Är inne i ett företagsförbättringstänk just nu och känner att jag behöver lägga mer tid på just företagandet än fotograferandet. Det har gjort att jag har blivit något svårare att boka. Jag behöver lediga helger och dagar ibland och tänker inte ta några uppdrag alls de två veckorna innan jul. Det går bra för mig just nu och i och med det så krävs det ännu mer att grunden är stabil och pålitlig. Jag behöver bättra på både mitt arbetsflöde för att kunna bli så pass effektiv som det krävs och mitt marknadsförande för att det ska kunna fortsätta åt rätt håll.
 
Jag har vid det här laget en så pass gedigen portfolio att mina bilder säljer sig själva och hur underbart vore det då inte om fler hittade till mig utan att jag behövde jobba för det? Jag vill kunna koncentrera mig på bildskapandet, det är ju det jag brinner för!
 
Hade ett intressant möte idag i samband med fotograferingen av ägaren till Pigment. Fick, förutom fina bilder på honom ;-) en hel del tänkvärda tips och idéer! Han kan sin sak! Känns alltid lite extra roligt när man får jobba ihop med duktigt branchfolk! Jag har en del att ta itu med och när jag gjort min del så ska jag låta honom se över mina sidor. 
 
Jag tycker om det här med reklam & marknadsföring också, men att få en balans där själva fotograferandet tog upp mer tid än den delen, det vore något det...
 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Företagande 1 kommentarer
ett litet gott julerbjudande

Det skulle vara så trevligt att få lite besök i studion så jag har satt ihop ett prisvänligt julerbjudande för de som vill ha lite bilder att ge bort i julklapp! Har massor med juliga idéer och hoppas att jag får använda dem flitigt! Sen är det lite flexibelt såklart, vill man endast ha någon liten juldetalj så går det ju att ordna såklart. Man måste inte ha tomteluva heller...
 
Tänker att jag ska göra lite mysigt och juligt i studion med bruna och vinröda färger, kuddar och pynt. Kanske en julgran... en kub kan få bli inslagen till ett paket... jag har mina tygbitar som jag skrivit God Jul på...
 
Och jag bjuder så gärna på pepparkakor och glögg (alkoholfri)! Hade tänkt ha drop-in, men tänker att det nog är smartare att man får boka, så inte alla kommer på samma gång... k a o s... 
 
Jag lovar leverans innan jul såklart! :-)
 
Kramar Helena
 
 


· Lämna en kommentar ·
Erbjudanden 1 kommentarer
höstbruden

 
För inte så länge sedan gjorde jag en fotografering med Frida, vars bröllop jag fotograferade, ute på landet bland lera å löv... I USA kallas det "trash-the-dress"-fotograferingar men jag skulle nog gärna hitta något svenskt namn på detta för vi hade inte direkt som mål att ha totalförstöra klänningen... Däremot var vi inte så försiktiga som man är på bröllopsdagen - smutsig blev den! Hon fick bada i löv och klafsa runt i lera och vatten...
 
Fotograferingen skedde på vårat landställe Krällinge, där jag så gärna fotograferar :-) Jag fick massor av fina tips var jag kunde hålla fotograferingen, men i slutändan handlar det ju om att känna ljuset och veta vart den blir som finast oavsett tid på dagen och typ av ljus. Denna dag var hur mulen som helst men det blev ändå helt otroliga bilder (tycker jag).
 
Önskar mig fler brudfotograferingar! Vad ska jag döpa denna typen av sessioner till tycker ni??? Hjälp!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Modell 6 kommentarer
lilla lilla Elin

 
 
Stina och Andreas lilla Elin var hur söt och bedårande som helst. Hon hann bli några veckor innan jag kunde komma och hälsa på - de bor i Göteborg - men var ändå liten och lätt som en docka. Ljuvligt snäll var hon också! 
 
Stina och Andreas har ett jättevackert hem och de hade massor av fina, mjuka färger som passade jättebra till vår fotosession. Jag behövde inte ta med mig något annat än kameran och bakgrundstativet :-) 
 
Fick några idéer till props-inköp...
 
Sist jag hälsade på var det gravida Stina jag fick fota. Minns ni? Såhär såg fina Stinis ut då:
 
 
 
Vill ni se de andra bilderna så finns de här. Denna gång var det mest Elin i fokus :-) Men några bilder på fina familjen tog jag också såklart! Alla bilder är tagna med Canons 50mm f/1.4 och jag har använt stora bländaröppningar för att få den fina bakgrundsoskärpan.
 
 


· Lämna en kommentar ·
Söta små 5 kommentarer
höstbröllop

 
 
Jag har mycket bilder som jag inte riktigt har hunnit visa här på bloggen och Anna och Nikos bröllopsbilder är några av dem. Jag fotograferade dem precis där i början av hösten, när det fortfarande var rätt så grönt överallt med inslag av färgsprakande träd. Vi letade såklart upp dessa :-)
 
Anna, Nikos och deras lilla Fia har jag fotat många gånger och det är alltid så där lite extra roligt när man får följa med en familj genom alla dessa viktiga höjdpunkter i livet. Graviditet, första barn, familjeporträtt, bröllop... Anna och jag går långt tillbaka också - vi gick i musikklass tillsammans och min första lägenhet hyrde jag i andra hand av henne :-) Sjungit i samma kör har vi också gjort. Det härliga med denna vigsel var att den var full av ljuvlig musik! Tänk att ha en hel kör som sjunger för en i kyrkan! Häftigt!
 
Det är alltid roligt att se vilka bilder som brudparet själva väljer ut som favoriter - vissa gillar miljöporträtten bäst, andra närbilderna, och vissa tycker allra mest om bilder där man ser vad som händer runtomkring - gästernas reaktioner osv. Nikos föll helt klart för de sistnämnda och det blev just sådana bilder de valde att förstora. 
 
Här kommer ett urval från den del av deras stora dag som jag fick dela med dem.
 
 


· Lämna en kommentar ·
Bröllop 5 kommentarer
lite sent kanske...

 
 
...men här är en liten halloweenklädd Elin :-) För egen del blev det ingen utstyrsel detta år - tyvärr, jag älskar ju att klä ut mig! Men festligheter och pumpor fick jag och Erik mycket av! Igår firade vi en kompis som fyllt trettio och det blev både intressanta samtal och utflippad dans i deras lilla lilla lägenhet. Vi kom hem vid halv fyra på morgonen och jag stängde för en gångs skull av mobilen så att vi skulle få sova så länge vi ville! (Det är väldigt ovanligt, är annars nästan alltid tillgänglig...)
 
Idag hade jag ett intressant möte med en fotografkollega - det är ett lite hemligt projekt vi håller på med och det lär dröja innan jag kan berätta något om det men ojojoj vad bra det känns och jag längtar tills vi kan sätta igång! Kvällen har jag spenderat i Photoshop, där gjort nya sidor till ett bröllopsalbum, medan Erik har haft ett serie-race med MC-serien "Sons of Anarchi".
 
Ska nog ta och övertala honom om att titta på någon serie som jag också följer nu... Kram på er som titta in här!


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer


Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

kontakt@leafoto.se

RSS-flöde
Bloglovin
Facebook
Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar