detaljer till min bröllopsklänning

 
 
Igår hämtade jag ut den här charmiga lilla boxen på posten! Äntligen kom mina fina vintageblommor från USA fram! Det är från Minna som jag köpt dem. Hittade dit genom årets bröllopsmässa. Jag har ju inte köpt klänningen än men vilken det än blir så lär den bli pimpad med dessa! Och blir det några över så kan jag pimpa håruppsättningen eller skorna eller vad som helst - de är hur fina som helst ju :-D
 
Och helt i den stil jag vill ha - olika nyanser av vitt och lite retro-känsla. I love it!
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Saker 0 kommentarer




idag fotar jag slottsligt

Bild som jag tog på workshopen med Brigitte Grenfeldt
 
 
Äntligen tisdag!
 
Idag fotar jag boudoirbilder på vackra Häringe slott :-) Ser lite extra fram emot det eftersom bruden är gravid dessutom och jag älskar verkligen att fota gravida! Jag kommer att njuta i fulla drag, ingen tvekan om saken!
 
Vi kommer faktiskt att vara i precis samma vackra rum som vi var på när jag gjorde den där workshopen! Hur lyxigt känns inte det? ÄLSKAR de där stora, höga fönstrena och de böljande gardinerna, den romantiska rosa sängen och de ljuvligt gammeldagsa möblerna där! Jag tror jag ska bli stammis där :-)
 
Ha en fin dag och valborg!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Avklätt 1 kommentarer




att fota företagare

 
 
Så här kommer dagens skärm att se ut :-) Imorgon ska bilderna på de tre cheferna som jag fotograferat förra veckan levereras och idag fotograferar jag den sista av dem (som befinner sig i Enköping) så sen är det redigering för fulla rullar som gäller! Men då det endast är EN bild som kund ska få så är det inte så betungande! Jag väljer ut de fyra finaste av varje person och skickar iväg till Simon som jag samarbetar med så får han bestämma vilken han tycker passar bäst till kundberättelsen som han skrivit.
 
Det är riktigt trevligt att få åka ut och träffa människor på det här sättet. Människor som jag aldrig skulle träffat i mijöer som jag förmodligen aldrig skulle satt min fot i annars. Jag brukar be dem avsätta 10-15 minuter för fotograferingen och det räcker gott och väl. Jag kommer några minuter innan vi ska ses och kollar över miljön och ljuset. Tänker efter vart de kan stå/sitta och vilket objektiv som passar bäst. Fixar inställningarna. När vi har hälsat så säger jag att jag gärna vill ha några bilder utomhus och några inne på arbetsplatsen.
 
Jag gillar verkligen att få träffa personer i deras miljö, i deras vardag! Jag tycker helt klart att det gör porträtten lite mer intressanta.
 
Kul jobb jag har!
 
 
Tips: En sån här solig dag så är det bra att ställa personen nån meter in i skuggan, och vänd mot ljuset!  
 
 


· Lämna en kommentar ·
Företagsgig 1 kommentarer




tittut!

 
 
Fick den här söta mössan på posten häromdagen! :-) Mina småbrorsors mamma som stickat uppe i Norrland :-) Så fin! Blir roligt att fota bebisar i nästa påsk!! TACK så mycket Anette!
 
Idag är en slö söndag. Igår var jag igång hela dagen, på SFFs årsstämma med föreläsningar, lunch, middag och fest. Jag ställde bilen hemma och avnjöt god champagne :-) Så idag har vi inga planer alls. Jag laddar in veckans företagsbilder i datorn. Kanske tar jag en tur till Panduro för att köpa lite pyssel till bröllopsprops.
 
Jag och Erik har skaffat oss en ny kamera (Canon 6D) som jag "jobbat in" denna vecka under mina fotograferingar av diverse chefer och Ekonomihjälpen. Det är en fullformatskamera även den och vi valde lite mellan att köpa den eller Canon 5D Mark lll. Denna ska vara superb i dåliga ljusförhållanden, såsom mörka kyrkor till exempel :-) Den är även aningen lättare än 5D mark ll och har knapparna lite annorlunda, så det var nyttigt att få vänja sig lite vid den innan det är dags att utsätta den för bröllop!
 
Hoppas ni haft en fin helg!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 3 kommentarer




fotografering på slottet

 
 
Jag har bokat rum på Häringe slott för en boudoirfotografering!!! Jag fick en förfrågan i förra veckan av en kvinna som ska gifta sig i sommar och som just vill ge sin blivande man vackra bilder på sig själv som morgongåva. Bästa presenten :-) Hon är dessutom gravid - kan ni tänka er något mer romantiskt?
 
Det kommer att bli grymt!
 
Jag ser framför mig leendet som sprider ut sig i hennes mans ansikte när han på bröllopsdagens morgon öppnar den där lyxiga svarta asken och finner de ljuvliga svart-vita bilderna på sin blivande maka... Hela bröllopsdagen kommer han att ha de där fina, smakfulla underklädesbilderna på sin älskade i bakhuvudet!
 
Vilken gåva!
 
Eftersom jag verkligen förälskade mig i Härringes slottsmiljö när jag var där sist, på Brigitte Grenfeldts boudoirworkshop, så blev jag så glad när jag fick möjligt att få komma tillbaka och fotografera där igen! Två timmar i den lyxiga miljön kostar som att hyra studio en dag ungefär. Väl spenderade pengar :-)
 
Jag längtar!
 
Jag kan tipsa er att passa på och boka boudoirfotografering med mig nu, när priset fortfarande är lägre än brukligt vid sådana här fotograferingar! Jag kan lova dig en riktig egoboost! Roligt är det också :-) Mer information hittar ni om ni skrollar ner lite på min hemsida här!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Avklätt 2 kommentarer




bröllopssäsong på gång

nya headern på facebook
 
 
Denna lediga onsdag har jag legat och latat mig hela förmiddagen. Tittat på The Walking Dead och L-word och läst Torey Haydens "Silent boy". Torey Hayden är en av mina favoritförfattare och henne hittar ni på bibliotekets hyllor vid "psykologi". Hennes böcker handlar om olika fall som hon jobbar med och det handlar alltid om barn som av någon orsak inte talar (fast de fysiskt sett kan). 
 
Nu på eftermiddagen har jag suttit och surfat runt - kollat på fotoprylar, letat bröllopsinspiration - och fixat med headern ni ser här ovan. Träffade ännu ett av mina trevliga bröllopspar igår över en fika på stan. Det är alltid så spännande att få träffa de här fina människorna som jag mailat med, och som ska lova varandra sin kärlek inför alla de närmsta. Det är så mysigt att få höra deras historia - hur de träffades och vad de tycker är det bästa med varandra. Detta par hade fått tips av ett brudpar som jag fotade förra året (de vars ben och händer ni ser här uppe!) och det är ju alltid extra roligt när jag blir kontaktad så där på referens! Då vet man att man gjort ett bra jobb! :-)
 
Jag har så mycket idéer inför denna bröllopssäsong!!! Den kommer att bli grym! 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Bröllop 1 kommentarer




det rullar på

solnedgång på Playa Las Vistas, Los Cristianos, Teneriffa
 
 
Det lär bli Teneriffabilder här ett tag framöver... Har massor med fotojobb på G men det lär dröja ett tag innan jag kan visa bilder från dessa så... 
 
Jag har grymt mycket att göra den närmsta tiden! Det är jättekul såklart, att det händer grejer! Men något stressigt också. Måste få tag på otillgängliga chefer och fixa mer visitkort och göra en företagshemsida och sätta mig in i en ny albumleverantör och beställa USB-minnen... Och det vid sidan om diverse företagsfotograferingar, en mysig boudoirfotografering, förmodligen en syskonfotografering, de tre kärleksfotograferingarna och snart även diverse bröllopsfotograferingar... 
 
Jag har att göra! Anmält mig till en "räkbåt" med ett affärsnätverk som jag ska gå med i på torsdag och SFF´s (Svenska Fotografers Förbund) årsstämma på lördag (med efterföljande middag och fest). Intensivt!
 
Och väldigt väldigt roligt. Känner mig nästan lite speedad! Känns som om dörrarna öppnats på något sätt!
Det är härligt :-) Det är vår och det är en underbar måndag! Ha en fin arbetsvecka, ni därute!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 0 kommentarer




best friends

 
 
Helt underbar helg i Sverige - vår! Har gått utomhus i kortärmat! Så det känns helt ok att komma hem från Teneriffa till detta :-) Dock har jag inte haft så mycket tid att vara ute och njuta av vårvädret... Denna helg har handlat om ordning och reda. Vi har städat lägenheten, tvättat, diskat, dammat, putsat... och så har vi köpt två garderober på Ikea som det tog Erik och hans föräldrar typ fem timmar att sätta ihop... (jag hade kökstjänst)
 
Hunnit ladda in alla bilder från resan också! Ikväll gick jag igenom dessa söta bilder :-) Las dos amiguitas superdulces! Jag önskar alla mina "modeller" vore lika tillmötesgående som dessa två! I alla fall så som de var de första minutrarna... :-)
 
 
Playa las vistas, Los Cristianos, Teneriffa / Canon 70-200mm 2.8 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Busiga barn 2 kommentarer




så härligt att vara jag

 
 
Kom hem onsdagsmorse efter att ha varit fast på Oslo flygplats i tio timmar (planet blev inställt och vi bokades in på ett senare plan)... liiiiite mör. Helt underbart att komma hem till finaste Erik och den fina våren som kommit hit dock!!! Vi beter oss som nyförälskade tonåringar just nu, haha :-D
 
Här kastades man raskt rakt in i stormen, typ... Hade läkarbesök torsdag morgon, jobb efteråt på torsdagen och sedan en hel del mail och telefonsamtal att göra efter min halvdag på rehabcentret. Idag har det varit jobb och mer mailande och simning. Fått en mysig boudoirbokning och ett varierande företagsuppdrag :-) och så är det lite fler kundberättelser som ska ha porträtt så på måndag blir det att försöka komma i kontakt med diverse chefer!
 
Känner mig sprallig och energisk och fasligt nöjd med mig själv just nu. Träningen har gett resultat och jag har en fin solbränna. Erik är såååå mysig och snygg och go. Våren är här! Det känns riktigt bra allting! 
 
Och nu är det helg också! Kan det bli bättre?


· Lämna en kommentar ·
Vardag 2 kommentarer




ya vuelvo

 
 
Semestern är över! Idag âker vi hemât! Känns som sagt precis rätt. Jag är redo, utvilad och fylld av energi och motivation och planer.
 
Myspys - snart hemma hos min älskling!
 
Det tar nàgra timmar att komma hem dock - vi fâr vänta i Oslo i typ sex timmar - sâ det blir väl att tänka tillbaka pâ den fina semestern som jag och min lilla fina mamma haft! Vi har verkligen haft det jättebra!! Varit nyttiga och hurtiga varje dag men mest softat pâ kvällarna med lite sangria och oliver pâ balkongen eller en film pâ min dator. Solat bara tills vi tyckt det blivit för varmt eller kallt eller blâsigt.
 
Mamma har skämt bort mig totalt med att laga mat till oss varje dag. Lunch har blivit bröd och fetaost pâ stranden och en fruktsallad. Enstaka tillfällen har vi gâtt ut och ätit. Mest har vi dock suttit pâ vâr balkong och ätit hemlagat med tänt ljus. Vi har ofta avslutat dagen med ett glas sangria.
 
Jag har gâtt ut och dansat salsa en gâng (mâste göra det mer!!!) och snackat massa spanska sâklart. Det är speciellt att kunna sprâket. Inte bara att kunna spanska generellt utan att fatta jargongen här, den canariska dialekten och sättet de pratar pâ. Jag har till exempel haft ett lâng samtal med en taxichaufför om den ekonomiska krisen och arbetslösheten här och jag har fâtt en hel serveringspersonal att skratta tillsammans med mig (och göra hi-five) med en enkel liten mening (som inte tâl att upprepas här... inte helt rumsren...)
 
Nästintill perfekt. En utmärkt semester!
Enda som saknats är min ERIK! 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Teneriffa 2 kommentarer




hemresa hägrar

 
 
Slänger in en bild som mamma tog häromdagen pà vârt Maui Beach :-) Jag ser inte sâ brun ut... men jag lovar, jag har fâtt färg!!! Men vi har genom hela semestern solat "med mâtta". Haft rikligt med solskyddsfaktor, huvudet i skuggan och oftast bara varit ute pâ förmiddagen. När det blivit för varmt sâ har vi cyklas hem och gjort andra saker. Jag tycker inte alls om när det blir för varmt. Avskyr att ligga (eller sitta eller stâ) och svettas...
 
April är sâledes en perfekt mânad att vara här pâ. Lite mer moln än sommartid, lite mer bris, snällare ljus. Maj är ocksâ en härlig period. Sen blir det nästan outhärdigt varmt. 
 
Idag var sista dagen innan vi âker hem. Känns bra. Behöver inte bli mer solbränd. Längtar efter Erik. Har jobbmail att svara pâ och fotojobb att ta itu med. Vill hem till Erik! Lite fix inför bröllopssäsongen. Har Erikabstinens! Jo, sâ ska förlovningsringarna äntligen hämtas ut! - längtar!
 
Och sâ har det väl blivit vâr där hemma? Eller hur!?!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Teneriffa 2 kommentarer




las amiguitas

foto taget med Canon 5D mark ll och Canon 70-200 2.8 USM
 
 
Hade en superhärlig fotografering med de här söta vännerna! Ni fâr se fler när jag kommit hem och kunnat gâ igenom dem ordentligt... tog hur mânga som helst :-)
 
Lite annorlunda att fotografera i solen och dessutom i medljus! Att det gick bra var för att solen stod lâgt pâ himlen och ljuset sâledes var varmt och inte för jobbigt för barnen att titta mot. Jag är jättenöjd med resultatet och önskar att jag kunde ha fler sâna här fotosessioner!
 
Y en español...
 
He tenido una sessión de fotografía con esas amiguitas tan lindas! Más fotos pondré cuando estoy de vuelta a mi ordenador proprio... ¡sacó basatnte!
 
Es un poquito diferente sacar fotos en el sol ¡y sin que sea contraluz! y no en la sombra donde las saco normalmente. Funciona porque el sol estaba bajo y la luz entonces cálido y no tan fuerte - o sea las niñas podrían mirar hacia mi sin problema. Estoy supercontenta con el resultado y OJALÁ podría tener más sessiones así...  
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Teneriffa 1 kommentarer




Maui Beach

 
 
Tänkte att det var bättre att visa hur det ser ut pâ "vârt" ställe :-) Vi är med största sannolikhet där nu! 
Hoppas ni har en trevlig helg!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Teneriffa 2 kommentarer




buenos días

 
 
Jag och mamma har skaffat oss riktigt hälsosamma rutiner här pâ ön. Vi börjar dagen tidigt - innan solen gâtt upp. Cyklar snabbt pâ det promenadstrâk som numera börjar vid vârt hotell och följer kusten ända bort till Las Americas shopping- och discotillhâll. Vi cyklar förbi hamnen och den konstgjorda stranden Las Vistas och nâr vârt mâl cirka tjugo minuter senare: "Maui Beach" som är ett hak utan strand men med sand under solstolarna och sedan en charmig pool framför som bestâr av havsvatten. Poolen är inte "stängd" utan vâgor rullar in frân ena hâllet och när vâgorna är höga och starka sâ kastar de sig mot poolens utsidor och skjuter fontäner av vatten till poolen. 
 
Där lägger vi oss och gör en halvtimmes träningsprogram som bestâr av core-inspirerade övningar och en ordentlig stretch. Efter det tar vi plats pâ varsin solstol under ett parasoll och äter frukosten där.
 
Det är en härlig start pà dagen!
 
Sedan solar vi och läser och softar. När det börjar bli för varmt för att sola sâ kastar jag mig i den där poolen och simmar en halvtimme. Det är häftigt hur mycket snabbare tiden gâr när man simmar i en sâdan bassäng till skillnad frân en simhall hemma... 
 
Pâ andra sidan poolen hâller surfarna till. Bilden här ovan är tagen frân detta ställe. Helt ok utsikt alltsâ! ;-)
 
Vi avslutar vâra hälsosamma dagar med att promenera upp och ned längs den längsta stranden i Los Cristianos - Playa Las Vistas. När solen stâr lägre pâ dagarna sâ ligger sanden hârdare packad men ändâ mjuk... Perfekt underlag fór lite rehab-gâng!
 
Jag satsar pà att komma hem stark, smärt, smidig och solbränd efter denna underbara semester!
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Teneriffa 1 kommentarer




que será será

 
 
Hade man haft ett par som suttit pâ det där staketet och kysst varandra hade den här bilden blivit tavla :-) Älskar sàdana där romantiska lyktstolpar och siluetter av palmer. 
 
Det är lätt att leka med tanken vad jag skulle gjort om jag valt annorlunda dâ, när jag valde att bryta upp och loss och flytta hem till Sverige igen efter fyra âr pâ Teneriffa. Om jag valt att stanna kvar, sâsom tanken varit frân början. Hade italienaren som jag var tillsammans dâ ocksâ stannat, istället för att flytta hem till Italien? Hade vi fortfarande varit tillsammans i sâ fall eller hade det tagit slut av andra orsaker? Hade det blivit nâgon tango i Buenos Aires? Hade jag över huvud taget upptäckt tangon? Hade jag stött pâ Erik pâ nâgot dansgolv en sommar i Sverige och flyttat hem för kärleken?
 
:-)
 
Men med den ekonomiska situation som är nu tvivlar jag faktiskt pâ att det hade fungerat i längden.
 
Jag hade vid nâgot tillfälle fem olika jobb när jag bodde här. Jag jobbade halvtid som arbetsterapeut, tjugo procent som spanskalärare pâ Svenska Skolan, tisdagar pâ flygplatsen (myTravel), helger som bröllopsfotograf och hade pâ kvällarna kurser fór vuxna i spanska och teckning och ett tag även salsa. (Det var en hel del planerande som krävdes!!!)
 
De flesta av mina jobb hade uppehâll mellan april och oktober. Fem mànaders glapp alltsâ.
 
Jag fick alltid komma hem till Sverige och jobba pà sommaren. Vi flyttade ofta - eftersom man inte har râd att ha kvar en lägenhet som man inte bor i. Man hade aldrig sina egna möbler utan hyrde alltid hem som redan var möblerade. Det var klurigt att veta vad man skulle göra med bilen när man inte var här pà flera mânader. Det var svârt att fâ fasta jobb.
 
Läget är definitivt inte bättre här nu. Det är inge mânga kvar som bodde här dâ. Italienarna och fransyskan som vi delade lägenhet med periodvis har alla flyttat härifrân. De flesta svenskar som jag umgicks med är i Sverige nu. Min bästa vän är pâ väg hem till Schweiz efter sju àr här.
 
Hur som helst känner jag mig lycklig och till freds med mina val och hur det blev i slutänden. Jag skulle inte ha velat haft nàgot ogjort. Jag har alltid följt mitt hjärta och jag är lycklig.
 
Men det är alltid lite kul att leka med tanken :-) ett toppenscenario vore att bo här halva året med Erik och kanske anordna fotoresor... Och mamma skulle också hänga på ner såklart :-)
 
 


· Lämna en kommentar ·
Teneriffa 1 kommentarer




un principito que vive en la montaña

 
 
Igâr pâ fotosessionen med charmiga Liam :-) Sâ härligt ställe han bor pâ!! Mitt ibland alla dessa växter och träd och frukter och djur. Och sâ mysiga föräldrar ocksâ! En riktig liten idyll har de.
 
Vi hoppade runt för att fotografera pâ olika ställen - fanns sâ mycket bra ljus och hárliga platser! Man hinner ju bara sâ mycket med en liten parvel pâ fem mânader...
 
Vad tror ni - jag tror att han kommer att bli en riktig flick-magnet, med de ögonen och det smilet!!
 
 
Bilder tagna med Canon 5D mark ll och Canon 70-200mm 2.8 USM samt Canon 50 mm 1.4


· Lämna en kommentar ·
Teneriffa 4 kommentarer




min kära ö

 
 
Det är alltid speciellt att komma hit till Teneriffa, mitt andra hem. Det är som att kliva in i kulisserna där mitt tidigare liv utspelat sig. Vart jag än är finns det minnen och vanor som hoppar pâ mig. Bekanta dofter, bekanta gupp i vägen, bekanta vyer. Jag köper frukt pa samma ställe som jag brukade, jag är trogen den "bästa" glassbaren, jag sitter och bloggar pâ samma ställe som jag satt och mailade förut (hade aldrig internet hemma här).
 
Det är bâde härligt och sorgligt. Även om jag ingenting ângrar sâ saknar jag ändâ allt det här väldigt mycket. Klimatet, rytmen, tempot. Lättheten i att vara. Att man aldrig är osynlig. Att bo i en by där man hälsar pâ folk man gâr förbi pâ morgonen. Att alltid vara solbränd (inte direkt brun utan egentligen mest "inte blek"). Att alltid se berg och/eller hav i horisonten.
 
Att parkera under en palm.
 
Jag var duktig pâ att aldrig ta de där sakerna för givet. Minns att jag alltid, under mina fyra âr hár, tyckte att det var sâ hárligt exotiskt just det där att parkera under en palm eller promenera längs havet och höra pâ när vâgorna bröts.
 
Jag älskar att fâ prata spanska igen. Det är nog nâgot av det jag saknar allra mest i Sverige. Att inte ha den där vardagsspanskan.
 
Som sagt, det är svârt när man "bott in sig" nâgonstans, kallat det för "hemma". Svârare dâ man har sitt hemma pâ flera ställen. Dâ kommer man alltid att fâ dras med hemlängtan.
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Teneriffa 2 kommentarer




en el campo

 
 
Igàr hade mamma och jag en dag som skilde sig frân andra dagar. Min goda vän Michelle tog med oss upp i bergen för att hälsa pâ en gemensam vän som numera är nybliven mamma :-) Hon bor tillsammans med sin spanske karl pâ hans farm där allt som odlas är biodynamiskt. Vi fick en tour kring de exotiska växter och blommor som trivs där uppe och frukt- och grönsaksodlingarna. De har även höns som värper ägg som de säljer vidare, samt fâr. Vi fick även träffa deras hundar och katter. 
 
Riktigt idylliskt hade de det. Michelles dotter Shirin var ocksâ med och jag fick äntligen använda mitt 70-200 som fram tills igâr inte tagits upp ur resväskan. Har lurat till mig en fotosession med den söta, fem mânader gamla Liam imorgon ocksâ :-D 
 
Jag har lite abstinens... massa fina miljöer och ljus och sâ ingen att ställa framför kameran... (mamma ställer inte alltid upp pâ den punkten...) 
 
Har hört att det snöat i Stockholm - en serio? Skönt att vi har en dryg vecka kvar här!
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Teneriffa 5 kommentarer




costamar

 
 
Här bor mamma och jag just nu. Pa Costamar i Los Cristianos, södra Teneriffa. Rätt lângt ifran lyxigt - poolen är ur funktion och stranden utanför är inte mycket att hurra för. Det är förmodligen Los Cristianos blâsigaste punkt. Kranarna känns som om de ska lossna när man vrider pa dem och det mesta av inredningen i var lägenhet är udda. Till och med skâpens dörrknoppar är omaka!
 
Men varmvattnet i duschen är fylligt och varmt hur làng tid som helst, vi har inte kackerlackor, vi kan ha cyklarna inomhus utan att de är i vägen, det är alltid rent och soporna försvinner konstigt nog av sig själva (?), det är härligt svalt pa natten, vi har varsitt rum och vi kan somna till vâgorna som slàr.
 
Vi stormtrivs! Costamar ligger längst bort pa strandpromenaden vilket betyder att vi alltid far hälsosamt med kondition när vi ska cykla nagonstans - en trevlig bonus tycker vi! Det är ocksa aldrig nagot oväsen (mer än vâgor och vind!). Cyklarna har vi fatt lâna frân en kompis till mig som hyr ut cyklar och permobilar, hur snällt som helst. 
 
Hur har ni det där hemma i Sverige? ;-) Kram!
 
 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Teneriffa 1 kommentarer




mamma vid havet

 
 
Ledsen att ni inte hört fran mig pà ett tag - och far sta ut med att läsa detta utan prick över a där det borde vara en... Jag och mamma har det u n d e r b a r t här borta pa Teneriffa! Vi semestrar järnet :-)
 
Nagra bilder fran stranden tänker jag inte visa, eftersom det var stormvindar de första dagarna... sand och systemkamera hör inte ihop... Sandstorm och Helena hör inte heller sa bra ihop... Jag satt och läste min bok sittandes med solbrillor, kepa och en shal över kepan och som sedan täckte sidan pa ansiktet och munnen...
 
Vi stod inte ut sa länge utan lämnade tidigt vara dyra solstolar och parasollet som var pa gränsen att slita sig och rulla bort längs stranden och troligtvis skada nagra oskyldiga pa sin framfart...
 
Nagra vackra utsiktsbilder fran var balkong kan jag inte heller visa för var utsikt är ordentligt skymd. Dels av var grannes balkong och dels av en gigantisk palm som i princip är pa väg att flytta in i lägenheten.
 
Det jag kan visa är nagra bilder pa min jättefina lilla mamma, som är denna resas talmodiga modell! Vi var pa promenad igar och hon var sa charmigt matchande sa jag kunde inte sta emot en liten fotosession där vid hamnen :-)
 
 

 


· Lämna en kommentar ·
Teneriffa 2 kommentarer




hej sommar!

 
En bild som jag tog sist jag var på ön, för två år sedan. Mitt andra hem. Det ska bli alldeles underbart att återse henne! Jag och mamma är där om bara några timmar! Det ska vara 22 grader på dagen och 17 på kvällen - heeeelt ok för mig :-) Som en svensk sommar, haha
 
Får se när jag bloggar nästa gång, bli inte besvikna om det inte blir så många bloggar under dessa två veckor! Jag tar liksom semester på riktigt! Och jag har ingen aning om det går att få till internet till datorn på lägenhetshotellet där vi bor. Om ni undrar vad jag gör så spenderar jag dagarna cyklandes längs strandpromenaden eller solandes med en bra bok - och kvällarna promenerandes på den hårda sanden precis där vattnet bryts medan solen sakta går ner bakom bergen...
 
Eller så sitter mamma och jag och dricker kall sangria eller smaskar i oss en bananasplit under något parasoll på en strandbar!
:-) /kramar
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 4 kommentarer




hejdå vinter!

 
Hittade ett minneskort som jag inte laddat in i datorn ännu - bilderna som Jenny Puronne tog på mig med Eriks kamera medan jag kämpade med att fotografera henne med tilt-shift-objektivet! Där fanns några riktigt fina bilder där det verkligen känns som hon fångat mig på bild :-D
 
Svårslaget det här med motljus... Jag hoppas innerligt att jag lyckas få sommarens brudpar att inse det också och förlägga porträttfotograferingen - eller åtmindstone en bit av den - till kvällssolen... Det går ju helt enkelt inte att få till samma ljuvliga bilder mitt på dagen. 
 
Hoppas hitta några att fotografera på Los Cristianos strand i solnedgången... Får väl gå runt med en skylt på magen någon gång... "Modeller sökes till solnedgångsporträtt"
 
Väskan är packad nu, den väger hela 18 kilo... huga! Har tagit med mig min 5D med två väl utvalda objektiv: 50 mm 1.4 och 70-200. Min tunga laptop fick hänga med också... nästa inköp blir en tunn och nätt pc, helt klart...
 
Så rolig man kan se ut när man är koncentrerad!! Haha, kul att ha såna här bilder på sig själv :-)
 
 
 
Foto: Jenny Puronne
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vackra motljus 3 kommentarer






Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

[email protected]





RSS-flöde
Bloglovin
Facebook








Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar