två nattugglor

 
 
Erik kan ibland få för sig att han absolut måste fota mig :-) Det är väldigt charmigt och smickrande! Igår var en sådan dag. Jag hade på mig en ny jacka (alldeles för kall...) vilket födde fotoviljan hos min älskling tydligen!
 
Så de här fotona tog Erik igår. Jag är riktigt stolt över hur duktig han blivit på att hitta rätt ljusförhållanden!! 
 
Hans födelsedag firades igår, med tårta och presenter och sång. Idag har dagen fyllts av packning, caracasonne, serier på ipaden och några timmars jobb. Vill inte ha måste hängande över mig när jag är på semestern så jag försöker bli klar med allt innan jag åker. Har fortfarande lite att pyssla med... är nog ett tag kvar innan jag går och lägger mig!
 
Det mysiga är att Erik är precis lika mycket nattuggla han! Han sitter på andra sidan skrivbordet om mig och pysslar med sitt. Vi är ena riktiga datanördar! Men då och då pausar vi det vi håller på med och tar en dans på vardagsrumsgolvet. Det är lite lyxigt tycker jag!
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 4 kommentarer




mina bilder i söt broschyr

 
 
Tänkte att ni skulle få se broschyrerna som Unga Reumatiker gjort! De är helt underbara, helt i deras stil tyckte jag! De har verkligen använt bilderna som jag tagit helt rätt också! Blir lite stolt över mig själv när jag ser dem också :-) Jag gjorde ett bra jobb!
 
Vill ni läsa mer om reumatism eller vad Unga Reumatiker gör för barn med reumatism så titta gärna in på deras fina hemsida (där det också ligger fler av mina bilder här och var!) www.ungareumatiker.reumatikerförbundet.org
 
Ni kan också titta lite närmare på hela broschyren genom att klicka här!
 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Företagsgig 3 kommentarer




påskhälsning!

 
Erik och jag har haft en riktigt soft dag! SÅ skönt ibland med såna här dagar. Inga måsten, ingenstans att gå. Man kan gå runt i de fulaste men skönaste myskläderna som finns. 
 
Erik har spelat dataspel och jag har växlat mellan att "organisera, tvätta och slå in paket" och "slänga mig ner på soffan eller sängen med iPaden och titta på serier på Netflix". Tog lite påskbilder också, måste ju kunna önska folk glad påsk i bilder, något annat går ju inte för sig :-)
 
Och så har jag bakat tårta till Eriks födelsedag imorgon! En riktig Erik-tårta. Inte ens rört min dator förräns nu. Så något företagande blev det inte idag... Men det bästa av allt är ju att jag har hela TRE dagar på mig innan jag åker så jag har gott om tid till att organisera både packningen och företagsgrejs innan det bär iväg. Och gott om tid att klänga lite extra på Erik och överrösa honom med mys så han nästan storknar... haha :-D Att han står ut!
 
Glad påsk på er!
 
 

 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer




efterlängtade påsklov

 
 
Älskar ljuset när solen står lågt och det är så här krispigt! Det känns som våren är runt hörnet!!! Men jag kommer (förhoppningsvis!) får lite smak av sommaren innan den hinner hit - åker ju till Teneriffa på tisdag! Känns overkligt. Nu kommer jag att vara helt ledig ända fram tills den 17e april!
 
Så skönt!
 
Längtar till havet och solen och stranden. Och värmen såklart. Men innan dess får jag njuta av några dagar skön ledighet här hemma! Ska fixa med lite företagsgrejer imorgon (visitkorten har tagit slut märkte jag!) och baka en tårta för på lördag fyller Erik 35 :-) Det ska såklart firas! Söndag lär det vara packning på schemat. Och lite företagsfix (för jag älskar att pula med mitt företag ju!). Måndag lär nog gå i samma anda. 
 
Inköpen gjorde jag idag. Kände mig som en shopoholic när jag gick omkring på Forum med typ sju stora påsar i händerna.. Det var presenter till Erik, en kjol som var alldeles för dyr egentligen men helt oemotståndlig, en minst lika oemotståndlig (och dyr) schal, massa krims krams från en affär som skulle uppehöra och hade 50% rabatt samt en behövlig baddräkt.
 
Önskar jag kunde hitta en större badmössa med... Förstår mig inte på de där tajta "skinnen". Känns som om man förlorar halva håret bara när man ska sätta på sig dem. Och trots att de smiter åt så att det ser ut som om man vore flintskallig under så är banne mig håret blött ändå när man tar av dem. What´s up with that? 
 
Erik sover redan och nu tänkte jag göra detsamma. SÅ härligt med påsk. SÅ skönt att sova uuuuut imorgon! Avslutar med de andra bilderna från min fotodejt med härliga Jenny Puronne och tilt-shift-objektivet! Älskar bilderna när solen är bakom träden!! Det blev precis som jag tänkt mig!
 
 
 
alla bilder fotade på underbara Krällinge!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Porträtt ute 3 kommentarer




behind the scenes: workshop på Häringe slott

 
 
Blev såklart en hel drös med bilder från måndagens workshop med bästa Brigitte Grenfeldt! Jag tänkte att jag börjar med att ta er med behind the scenes - Brigitte in action :-) Det var henne vi var där för att lära av och jag tog massor av bilder för att just minnas tips hon gav och hur hon instruerade modellen att stå. Hon var väldigt generös med att dela med sig av boudoirfotografins "hemligheter". 
 
Det var värt varenda öre!
 
Dock måste jag säga att det var något frustrerande att dela modell med typ fjorton andra ivriga fotografer! Inte sällan blev kompositionen en kompromiss, typ "YES, hon tog ner kameran så jag kan precis kanske få till en bild och... om jag vrider kameran lite så kommer inte hennes armbåge med eller hans huvud..." Klart en nackdel att vara liten och hänsynsfull... Nä, mot slutet (efter typ fem timmar till fots...) orkade jag inte alltid tränga mig fram utan det fick bli lite som det blev. Jag fick ju ändå sjukt mycket bilder som jag är grymt nöjd med!
 
Vackra modellen Josefine Bengtsson hade stylats av duktiga Angela Tryggveson som verkligen är en härlig person också! Haft mailkontakt med henne tidigare - rekommenderat henne till brudar - men det här var första gången vi sågs. Hon var en sån där varm och bubblig person som man blir glad och trygg med!
 
 

 Växlade mellan Canon 50mm, 24-70mm och 135mm.
 
 


· Lämna en kommentar ·
Modell 3 kommentarer




Workshop med Brigitte Grenfeldt

fotografi taget under workshopen igår
 
 
Kom hem helt utmattad igår efter den inspirerande och lärorika workshopen med Brigitte Grenfeldt, ett känt namn inom fotograf- och bröllopsfotografvärlden. Hennes varumärke är "Secret box" som är hennes benämning på boudoirfotografering och morgongåva. Hon har nu börjat att ge workshops i Sverige!
 
Kan klart rekommenderas! Värt varenda krona. 
 
Jag satt uppe alldeles för sent och redigerade bilder igår och samma sak gäller för idag... Blev många många fina bilder och även många lite roliga "behind-the-scenes". Får ta och visa er dem snart!! NU borde jag dock försöka sova, jag borde gått och lagt mig för länge sedan...
 
Nästa boudoirfotografering tänker jag vara på något vackert hotell... dags att börja leta efter några olika som kan passa! Höga fönster önskas... och vackra möbler... 
 
Ok, nu får jag ge mig. GOD natt!!


· Lämna en kommentar ·
Vardag 3 kommentarer




världens bästa dag ska jag ha

 
 
Idag är ni nog många som är lite avis på mig som får vara åtta timmar på ett slott och fotografera en vacker kvinna i brudklänning eller underkläder! :-D Det här har jag sett fram emot länge och jag kommer njuta av varje minut! Supa intryck och kunskap från en av Sveriges främsta bröllopsfotografer. 
 
U N D E R B A R T
 
Ska bli så roligt att få visa bilder från denna dag! Lär ju blir några stycken....
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 2 kommentarer




mer boudoir

 
 
Imorgon ska jag på den efterlängtade workshopen med Brigitte Grenfeldt! Hon är en underbart härlig person och en otroligt duktig fotograf. Första delen ägnas åt bröllopsfotografering och andra delen åt boudoirfotografering. Vi ska hålla till i underbara rum på Härringe slott och ha en modell att fota hela dagen. Dessutom ska vi få tips på hur man gör riktigt fina printar.
 
Can´t wait! :-D
 
Blev så många jättefina bilder på Hanna som så snällt ställde upp som min boudoirmodell första gången jag testade på denna typen av fotografering. Jag har fotat mycket naket innan, men då med svart bakgrund och blixtar och mer åt konst-och-kroki-hållet. Det där med nakenhet har aldrig varit något som generat mig - varken andras eller min egen. Tycker att hudens egna skuggor och linjer är något av det finaste man kan avbilda, vare det sig är på fotografisk, tecknad eller målad bild. Har alltid uppskattat det vackra i en kvinnas kurver och former och på det här sättet vet jag att jag verkligen kan skapa riktiga ego-boost-bilder :-) 
 
Boudoirfotografering handlar ju inte så mycket om nakenhet utan mer om att antyda nakenheten. Bilderna är sensuella men alltid på ett smakfullt och ofta romantiskt sätt. 
 
Jag förväntar mig att komma hem imorgon med många tips och en hel drös med inspiration. Hoppas sen att jag får många kvinnor som vill besöka min studio, med en massa snygga underkläder, härliga schalar, coola skor eller kanske pojkvännens stora, vit skjorta...
 
 
Foton tagna med Canon 5D Mark ll och Canon 50mm 1.4 i min dagsljusstudio
 
 


· Lämna en kommentar ·
Avklätt 2 kommentarer




Er kärlek vill jag fånga på bild

 
 
Har inte haft en många lediga stunder den sista tiden, så mycket på gång så jag känner mig halvt förvirrad halva tiden. Idag har jag varit iväg och träffat ett av vårens brudpar och tagit lite härliga motljusbilder :-) Kom hem och tänkte; nu måste jag ta och välja vinnaren!
 
Det var många fina motiveringar som ramlat in och jag insåg rätt snabbt att det skulle bli en riktigt svårt att hålla sig till EN vinnare. Så jag bestämde mig för att dela ut ett andra och tredje pris också... Hoppas ingen tar illa upp för att jag ändrar så här i tävlingsreglerna!!
 
Vinnaren till en kärleksfotografering samt 20 digitala bilder med min konstnärliga prägel blev Lena, vars bröllopsfoton inte blev som hon tänkt sig eftersom hon pga. graviditet inte kom i sin vackra bröllopsklänning! De gifte sig istället i träningskläder! Det tyckte jag var tufft och hon och hennes man är härliga, generösa människor som verkligen förtjänar att ha fina bilder på sig själva att hänga på väggarna!
 
Andra och tredje pris blir en kärleksfotografering (värd 1600 kr) där tio digitala bilder med min konstnärliga prägel ingår! Två vackra kvinnor som talade varmt om sina kärlekar vann detta: 
 
Jessica (http://wishuponastar.webblogg.se/) och Sarah (http://www.bara1minut.blogspot.se/)
 
GRATTIS!
 
Ni andra härliga människor som inte vann denna gång får ett presentkort på 500 kr att använda ifall ni skulle ta steget att boka en fotografering med mig denna vår eller sommar! Det hoppas jag att ni gör!
 
Jag sparar alla namn och mailadresser så det räcker att hänvisa till att man deltagit i denna tävling för att få rabatten. Rabatten gäller till sista augusti 2013.
 
Ha en fin söndagskväll! Bifogar lite kärleksfulla bilder här nedan, att inspireras av :-)
 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer




ringar beställda

Foto: Hanna & Johan (vem av er var det som tog denna egentligen?)
 
 
Idag har Erik och jag äntligen hittat våra ringar!!! Vi har letat en hel del, besökt olika affärer och pratat med olika butiksbiträden. Den här gången åkte vi tre mil bort! Såg en liten blänkare på Facebook om en rabatt på just den ring jag tittat på lite extra - Schalins. Klickade mig in och bokade tid för konsultation. 
 
Det var det värt! En liten söt butik (Valsta Guldsmed) i det annars rätt oinspirerande Valsta Centrum. Vi mottogs av en sympatisk och förtroendegivande guldsmed som vi verkligen kände var "rätt" för oss! Han ställde sig inte in men gav förslag och det märktes att han kunde sin sak. Och vi fick sitta ned och titta på olika ringtyper, utan minsta stress (Vi satt där minst fyrtio minuter...). Bra pris fick vi också.
 
Så nu har vi beställt både förlovningsringar och vigselring! Känns jätteroligt och spännande!! Jag längtar! Det roliga är att jag vetat precis vad jag vill ha hela tiden men ändå ändrat smak tre gånger och denna gång var den tredje! Helt otippad så blev det faktiskt en vigselring i rött guld istället för vitt som förlovningsringarna! Med en fin diamant på. Den ringen kommer guldsmeden själv att designa, även om den blir väldigt likt en Schalins-ring. Så den blir även helt unik! 
 
Ser såååå fram emot att få sätta på mig förlovningsringen om en vecka! Sen får jag längta i mer än ett år efter att få sätta på mig den där ljuvliga vigselringen...
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Erik och jag 3 kommentarer




I feel like dancing

arkivbild från en lindyhoptävling
 
 
Satt i bilen och körde och lyssnade på spotify när jag liksom översköljdes av en sån där komplex känsla av att vara nostalgisk och i-nuet och i-framtiden samtidigt. Jag var på väg hem från en trevlig kväll hos en kollega som invigt sin studio. Vi var ett gäng fotografeer som satt och snackade där i hennes jättemysiga studio som var full av fina bilder som presenterades på olika vackra sätt. Jag kände instinktivt att "så här vill jag också ha det". Inte precis så som hon hade det såklart - jag skulle såklart ha inrett det på "mitt" sätt osv - men just det där att ha en alldeles särskilt, avskild plats att vara skapande på, ta mina kunder till och inspireras av. 
 
Åkte därifrån med den känslan och en slags rastlöshet (eller hur jag nu ska förklara det) och satt samtidigt i bilen och sjöng med till låtar som fick mig att minnas att jag sjungit till just de låtarna för några år sedan när jag körde hem från något av mina fem jobb på Teneriffa. Har som ni kanske förstått lite mycket just nu, med det mesta. Det är bra och det är mindre bra, känns något rörigt ibland. Många bollar i luften och många saker i görningen, mycket som man vill, mycket som man bör och så massa andra saker som händer parallellt på det alldeles personliga planet.
 
Det här blev ett rörigt inlägg... Kan man posta sådana? Men just nu känns det ju som sagt lite stökigt så det kanske är passande. Och titeln hade väl inte så mycket med det här att göra? Nä, den satte jag innan jag började skriva eftersom jag dansade hem från bilen och det kändes så mysigt... gjorde så ofta förut, när jag åkte mera kommunalt. Liksom glömt av den trevliga vanan!
 
Nu får jag ge mig, slutflummat :-) Skönt med helg! Jag har dock alldeles för mycket planer!! Ha en trevlig sådan!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer




det roligaste sättet att mötas

 
Lite boudoirfoton såhär en sen torsdagskväll :-)
 
Ikväll var jag på middag med jobbet och min kollega Karin och jag sade till varandra: Vilket härligt gäng vi jobbar med! Det känns väldigt bra att känna så inför sina kollegor, det gör såklart jobbet så där lite roligare. Idag på min rehabavdelning satte vi paramedicinare på radion i vårt lilla rum och vips satt vi och nynnade med i låtarna, tog några danssteg, gungade lite i stolen... 
 
Jag är glad att jag fyller mina dagar med så många intressanta möten - och på så olika sätt! Att möta någon med en kamera emellan är dock svårt att slå.... Och som ni kanske förstått är denna typen av fotograferingar en stor favorit. Lite busigt liksom, men mest bara väldigt vackert!
 
Så här blir det om man kör med svart bakgrund i dagsljusstudion! Tyckte att bilderna gjorde sig allra bäst i svart-vitt, även om det blev väldigt effektfullt med den röda rosen mot svart också...
 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Avklätt 3 kommentarer




en sån där trevlig onsdag

fotograf: Jenny Puronne
 
 
Denna lediga onsdag slank iväg alldeles för fort. Hade massor med saker jag hade tänkt göra men inte hann.
 
Fick ett trevligt mail från ett av de brudpar jag ska fota i vår - tydligen ska de vigas av självaste Mona Sahlin! Det blir lite extra roligt att fånga :-) en kändis liksom! Sen svarade jag på en förfrågan från ett brudpar som sökte en BRA fotograf. Genast blir man sådär filosofisk - vad är en bra fotograf? Men jag tror nog att jag kan vara det, så jag svarade ;-) En trevlig leverans har jag fått också, ska fotas imorgon såklart ;-) I övrigt har det blivit en hel del fika idag. Kanske därför jag inte fick något gjort? Satt flera timmar och snackade foto och nostalgi och livsfilosofi med en kompis som jag inte sett på ett halvår.
 
Något annat nonsens och förmodligen rätt ointressant jag kan berätta är att sånt där dyrt märkes-schampo verkligen gör skillnad på håret! Unnade mig ett Björn Axén-schampo och jösses vilken skillnad! Kändes som jag varit hos frisören! Mitt stackars hår utsätts både för uppsättningar, snurrade knutar, klor och alldeles för få besök hos frisören... så det behövde en push! Ett litet tips bara. God kväll!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer




dagarna rinner mellan mina fingrar

 
 
Två dagar kvar tills jag måste ta itu med jobbet att välja bland alla fina motiveringar som trillat in! Det kommer att bli svårt! Men kul :-) Kärleksfotograferingar är något av det mysigaste som finns att fota så det blir ett stort nöje att få fota dem det nu blir...
 
Ovan ser ni en bild från tilt-shifts-testningen från igår! Härliga fotografen Jenny stod framför kameran med världens tålamod... för det var verkligen jättesvårt att se så att skärpan hamnat rätt. Ett riktigt pillergöra. Det är verkligen inte min förtjänst att hon blev så fin på alla bilder! Nåja, alla bilder där man faktiskt SER henne tydligt och ansiktet inte hamnat i den suddiga delen... vilket hände på många bilder...
 
Har beslutat att inte köpa objektivet. Jag är en sån där fotograf som helst koncentrerar mig på kontakten med den jag fotograferar och fångar ögonblicken... Här blev det alldeles för mycket fokus på tekniken.
 
Kunde såklart inte låta bli att ta lite bilder med vanliga objektiven också. Och fick chans att öva mig lite på motljusfotografering också, alltid en utmaning! Hamnade lite på bild själv också... Får visa fler bilder när hon sett dem, tycker alltid det är bäst att låta personen på bild få första tjing att kika på dem! Även om det bara är på "lek" som igår :-) Men Gud så kul det är att fota på Krällinge! Känns som där alltid finns fint ljus att hitta!
 
Intensiv fotohelg och intensiv vecka framför mig. Suttit några timmar i möte idag med två eventuellt framtida nära kollegor och företagspartners, har lite företagsjobb att avsluta i veckan (bildleveranser och fakturor) samt några kvällsåtaganden - och simningen - som måste få ta sin tid. Det är måndag men längtar redan till min lugna helg... 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 2 kommentarer




på mitt bröllop

 
Lediga stunder sitter jag och googlar efter drömklänningen, ringarna eller diverse andra bröllopsrelaterade prytlar. Har en mapp på datorn som heter "Helena & Eriks bröllop" där jag sparar skärmklipp på fynden jag gör. Sånt som jag visar lillesyrran när vi skypar :-)
 
Lite nyfiken på vad ni där ute tycker? Har ni tips på bra ställen att leta på så mottages det gärna! Är glad att jag har så lång tid på mig att hitta klänning och skor, för det är ju en djungel av möjligheter! Skor lär bli svårast. Jag kan ju inte gå i minsta klack, måste ha helt platta skor (svårt att tänka sig nu att jag brukade dansa tango i klackskor) och har storlek 33. Men jag tänker mig att det ju måste finnas fina vita skor till typ brudnäbbar? Bara jag slipper glitter, hello kitty och kardborreband...
 
När det gäller klänning så vill jag egentligen inte att den ser ut som en klassisk brudklänning, men vit och lång och gärna med mycket spets... Vill helst ha en enklare klänning, som inte skriker "bröllop". 
 
Lite som dessa brudklänningar kanske? (minus släpet, måste kunna dansa obehindrat i den!)
 
 
Eller om jag bara kunde sy typ en lång sådan här... Älskar sån spets!
 
 
Brudtärnorna - jag ska ha tre - hoppas jag går med på att ha likadan klänning, eller åtmindstone samma färg... Gärna i stil med denna första klänning, men färg mer som den andra. Eller kanske som den precis ovan, men i en annan färg och något längre?
 
 
Och när det gäller ringar så hittade jag några riktigt fina från "Shalins" idag! Gillar "Stjärnfall" och River Donau...
 
 
 
 
Nu är det snart dags för "tilt-shift-day second round". Min fotografkollega Jenny Puronne som jobbar på Slottstudion ställer upp som modell. Hon föreslog att vi kunde turas om och fota så jag kanske ska försöka hinna till frisören innan... hur som helst, det ska bli roligt! Ha en fin söndag!  
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 5 kommentarer




en dag med tiltshiftsobjektiv på kameran

bild tagen med TS 24 mm 3.5
 
 
Idag strosade Erik och jag omkring i stan med våra kameror. Jag försökte klura ut hur ett tiltshiftsobjektiv används. Har lånat ett över helgen som jag funderar på att köpa. Puh, säger jag bara. Att fota med manuell fokus är ett hästjobb. För att få det skarpt var jag tvungen att ställa in kameran på Liveview för att kunna zooma in tillräkligt för att se att det verkligen var skarpt där jag trodde att det var skarpt... Ofta misslyckades jag totalt.
 
Det var mest tilt-delen jag provade idag - den som flyttar skärpan. Shift används framför allt för att göra att linjerna på byggnader som man står nära inte lutar. Optimalt för mäklarfoto och arkitekturfotografering, eller panoraman. Men det är jag inte så intresserad av, utan det är det där med oskärpan.
 
Hur som helst. Jag är inte särskilt stolt över dessa bilder, även om de ändå blev bättre än jag trodde när jag såg dem på LCD-skärmen på kameran... Jag är lite nervös över imorgon då jag ska iväg till landet och leka vidare med objektivet - med en annan fotograf framför! En jätteduktig sådan... Men jag har förvarnat henne om att bilderna mycket väl kan bli skräp...
 
Hur som helst, det var en härlig dag med strålande sol och gott fika emellanåt! Och trevligt sällskap såklart :-) 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 5 kommentarer




mina bilder i broschyr

 
Idag blev mitt Rehabcentrums nya broschyr färdig! Jag har tagit bilderna till denna broschyr och det har tagit ett antal fotosessioner! Ett tag fick jag släpa med mig kameran varje dag till jobbet, i väntan på "en solig dag då solkatterna leker på fönsterbläckena". Men det blev bra, produkten ska ju locka folk att välja vårat ställe framför våra konkurrenters och jag tror nog att den kommer att lyckas bra med det!
 
Alltid roligt att se sina bilder i tryckt form :-) Har några sådana uppdrag som kommer framöver! Tre reportage i Allas och Unga Reumatikers broschyr. Spännande! 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Företagsgig 2 kommentarer




en härlig dag

 
Idag känns det som om precis allt går åt rätt håll. Jag har haft ett intressant och spännande möte med en regissör, producent och lärare i scenisk gestaltning som jag jobbar tillsammans med just nu. Vi träffades för första gången idag (efter att ha utväxlat ett tiotal mail mellan oss) för att lära känna varandra lite och prata om ett fortsatt samarbete. Han är verkligen en driven och kreativ person och det känns jätteroligt att vi kom så bra överens även i verkligheten ;-)
 
 
Hann precis innanför dörren efter vårt möte då journalisten som intervjuade mig igår (inte hunnit berätta det...) ringde för att komplettera texten med några detaljer. Hon läste sedan upp det hon skrivit för mig och jag måste säga att det inte kunnat låta bättre! Jag tyckte jag snackade på som en pratkvarn igår och är djupt imponerad över hur hon har lyckats få fram essensen av det jag sa och nu målat fram ett så vackert porträtt av mig! Blev glad ända in i själen!
 
Artikeln kommer att hamna i tidningen "Doktorn" som brukar ligga i väntrum tydligen. Återkoppling såklart till hur det är att leva med reumatism och hur de biologiska läkemedel som jag tar har förbättrat min livskvalité.
 
Nu har jag suttit och letat i mitt (och Eriks) bildarkiv för att hitta bilder på mig att skicka henne så att hon har lite att välja bland. Hon ville ha porträtt på mig och porträtt på Erik och mig tillsammans samt gärna några dansbilder... Just det där med dansbilder var svårast... men så kom jag ihåg den där studiofotograferingen som jag gjorde 2008 tillsammans med min kompis Michael!
 
Det kanske är lite "ego" att visa såna här bilder... men So Be It, är liksom lite stolt över den där dansande personen på bilden. Är stolt över att jag tog mig för och gjorde allt det där jag drömde om, då, när jag fortfarande var så där fri och stark och... obegränsad. Jag är väldigt glad nu över att jag faktiskt har fina studiobilder från den tiden!
 
Annars kanske jag hade suttit här och varit sur och bitter nu... haha :-D
 
 
Fotograf: Michael Lowry
 
 


· Lämna en kommentar ·
Företagsgig 2 kommentarer




så..?

 
 
Sitter och redigerar bilderna från när jag fotograferade keramikern som bland annat gör muggar med punktskrift på. Hon påstod att hon inte gör sig bra på bild, men det stämde inte alls! 
 
Jag gillade verkligen de där muggarna. Tyckte det var ett charmigt inslag med punkterna också, samtidigt som det såklart är ett viktigt hjälpmedel i vardagen för blinda. Hon hade en liten kaffekopp med endast EN punkt på, jättesöt!
 
Någon som varit inne och tittat på min nya hemsida då? Vad tycker ni?? Jag är ju jättenyfiken! Avsaknaden av kommentarer känns lite oroväckande... Var den seg eller strulig på något sätt? Man vet ju aldrig hur en hemsida uppfattas på andra datorer! Inte fått den ompekad ännu dock, så den ligger på helenapetersson.se som ni kanske märkte... Får skriva och tjata lite på supporten...
 
Kanske har ingen kommenterat för att man inte vill skriva sin motivation för att vinna fotograferingen så där öppet och synligt? Ändrat lite nu så att man kan kommentera anonymt.
 
Så kom igen nu! Gör mig glad!! (Hann få en kommentar innan jag skrivit klart denna blogg - tack för den! Nu känns det lite bättre!)
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 4 kommentarer




vinn en kärleksfotografering!

Världens goaste par får illustrera denna tävling :-)
 
I samband med lanseringen av min nya hemsida som ni hittar HÄR så anordnar jag en tävling. Ni har möjlighet att vinna en sk. kärleksfotografering till ett värde av 2300 kr!
 
Ni hittar lite exempel på hemsidan om ni är nyfikna! Titta under Porträtt - Kärlek
 
 
Själva fotograferingen sker utomhus så om så önskas väntar vi tills det blivit lite varmare... Jag bor ju i Stockholm, men kommer under vår och sommar även att vistas i Ängelholm, Umeå och Skellefteå - så bor du närmare något av dessa ställen så kan ju fotograferingen ske där! Eller på Teneriffa i aprill!? Du får förresten inte bara fotograferingen utan även de bästa bilderna som tas! Ungefär 20 st. Dessa både i färg och svart-vitt.
 
Skriv några rader här nere eller i ett mail till [email protected] om varför du (eller ni) skulle vilja vinna så är du med och tävlar! :-)
 
Tävlingen stängs en vecka från nu, så 2013-03-20 är sista datumet att lämna motiveringen på. Dela gärna erbjudandet med vänner och familj!
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Förresten 5 kommentarer




Måndag igen! Härligt!

 
 
Idag har jag simmat! Och sedan så har jag suttit och redigerat igenom bilderna som jag tog lördag för en vecka sedan :-) Massor av härliga barnbilder och kärlek mellan deras föräldrar och deras far- och morföräldrar! Valde ut 100 bilder att jobba med så... Puh! Kul när det är så många som förtjänar att ägnas lite extra tid!
 
Tyvärr kommer jag inte att få visa alla dessa fina bilder... Som alltid, det svider lite i stolthetsnerven eftersom jag så gärna vill visa hur bra de blev! Särskilt de där söta bilderna när syskonen dansade tillsammans... eller föräldrarna som blev söta på bild... MEN! Några bilder kommer ni att få se - denna flickas familj får jag visa och det finns massor av fina att välja bland där! :-)
 
Kommer senare i veckan, när familjerna själva fått se dem!
 
Imorgon ska jag iväg till Tyresö Centrum och fota en Subway-chef där :-) Han ska tydligen vara en härlig prick, så det ser jag verkligen fram emot! Hemsidan är typ klar också ( YEY!!! ) måste bara "rikta om" den... Ska bli tävling också, som lovat - men det får jag sätta igång och fixa ihop imorgonkväll... Nu ska sooooovas! Godnatt!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer




Tävling på gång!

 
Jag har lagt upp en fråga på min facebooksida och jag skulle bli jätteglad om ni ville gå in och rösta! Det handlar om att välja vilken av tre fotograferingar ni helst skulle vilja vinna. Tanken är att jag efter helgen ska utlysa en tävling eller utlottning eller något liknande där man kan vinna denna typen av fotografering. Hitills är det inte så många som sett den där frågan tror jag... 
 
Man får välja mellan Kärleksfotografering, Boudoirfotografering och Trash-The-Dress-fotografering. Något av det blir det, för närvarande leder den sistnämnda, vilket känns superkul! Skulle gärna göra en sådan igen! Kanske till våren...
 
Så, klicka på bilden så kommer ni till min facebooksida och så skrollar ni ner lite och klickar i vilken som är er favorit. Jag uppskattar allas röster!
 
Tackar på förhand! /Helena (som nu ska däcka i soffan efter en kreativ dag!)


· Lämna en kommentar ·
Förresten 1 kommentarer




en härlig familjefotografering

 
 
Såhär kan det bli när man får en familj på besök i studion :-) Tog dessa bilder för några veckor sedan. På mina fotograferingar så har jag mina små hjälpredor, och här har ni en som hamnat på bild! Jag hade inte klarat mig utan apan Chimp, helt ärligt. Han fick hela familjen att skratta när det var gruppfotodags! För att få barnens uppmärksamhet på tu man hand hade jag ett gäng smådjur till hjälp... De hade nämligen gömt sig i min kamera och om man tittade riktigt riktigt noga så kunde man få en glimt av dem där inne......
 
Det är en utmaning att fotografera familjer. En rolig sådan. Man får känna in var barnen är någonstans, hitta sätt att få dem nyfikna, prova sig fram vad som funkar. Man får inte vara rädd att vara fånig och flamsig och göra bort sig. Det gäller att vara lyhörd och hellre vänta in än skynda på. Det ska ju vara roligt att gå till fotografen!
 
Det är dock inte många barn som kan stå emot en inbjudan att hoppa i sängen! Bra öppning, kände jag :-)
 
Är riktigt nöjd med mitt val att dra in blixtar i dagsljusstudion. Ljuset studsade omkring så att rummet badade i ljus. Softboxen som var huvudljuset lämnade de fina fyrkantiga ljusen i ögonen... lite som ett fönster, precis som jag tänkte! Att jag har lyckats få så fin bakgrundsoskärpa ibland trots liten bländaröppning (9.0) beror på att jag var rätt nära barnen. När hela familjen skulle fotas höll jag mig dock så långt bort som möjligt för att alla skulle bli skarpa. 
 
 
 
Bilder tagna med Canon 5D Mark ll med Canon 50mm 1.4 på kameran
Inställningar: ISO 400, Bländare 9.0 och Tid 1/160s
Tillbehör: Två Elinchrome blixtar, varav en med softbox och en utan
 


· Lämna en kommentar ·
Familj 0 kommentarer




Söndag

 
Bestämde mig för att gå tillbaka två-tre år och plocka fram några bilder därifrån och jobba igenom på nytt :-) Det är riktigt roligt att omarbeta gamla godingar! De här söta tvillingarna följde jag med under hela deras första år. Fotade dem varje månad faktiskt, jättemysigt! Hade annan utrustning och annat sätt att fota på, men bilderna håller! Det är rätt härligt att upptäcka!
 
Fick några läsvärda kommentarer om prissättning igår efter mitt inlägg, så jag tänkte ta upp det i en blogg. Det är den fråga som oftast diskuteras på fotografforum och det är det ämne som de flesta har många åsikter och känslor om, både kunder och fotografkollegor. Man är för billig eller man är för dyr. Fotografer stör sig på andra fotografer som inte tar ordentligt betalt samtidigt som kunder tycker att samma fotograf är för dyr.
 
Det man ofta glömmer bort är att man som fotograf inte får behålla hela summan som man tar. Hälften försvinner direkt till moms och skatt, slitage av utrustning ska räknas in, resekostnader ska täckas, en del av summan ska gå till pensionssparning och försäkring, en del ska gå till marknadsföring och sen är det ju en del som går till min faktiska lön.
 
Självklart bör pris och kvalité gå hand i hand. Jag har successivt ökat mina priser i och med att min erfarenhet ökat och min kunskap fördjupats. Det är först det senaste året som jag känner att jag faktiskt börjar tjäna på att fotografera. Plus att det är först nu som jag känner att jag börjar kunna trappa ner på alla dessa inköp... Det är otroligt dyrt att ha foto som sin passion! Även i denna digitala tid.
 
En av mina favoritkommentarer: "Om det är en fotograf vars arbete jag älskar så finns det inga priser som är för höga" Åh, tänk om fler tänkte så!!!
 
Nog om detta. Idag har jag en fotografering som jag sett fram emot länge! Ska ut till Vaxholm och fotografera en keramiker som kombinerar sina skulpturer med punktskrift! Ska bli jätteroligt att träffa henne! Tycker det är så inspirerande att träffa andra konstutövare :-) Hoppas ni får en skön söndag!
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 0 kommentarer




Sagolika kvinna!

 
 
 
Nu är det bara lite drygt två veckor kvar till den efterlängtade workshopen i Boudoirfotografering! Efter det hoppas jag få chans att öva vad jag lärt mig... Någon som är sugen?
 
Jag och Hanna hade så himla kul sist så vi gjorde faktiskt inte bara en utan två boudoirfotograferingar! Det är jättebra att få öva, lära sig vad som funkar, vilken typ av outfits som gör sig bäst på denna typ av bild, props som passar, vinklar som är bra, att använda svart respektive vit bakgrund osv osv...
 
Nu lämnar jag er med en drös ljuvliga bilder här :-) Det passar väl bra denna lördag?
 
 
 
Bilder tagna i dagsljusstudion med Canon 5D mark ll och den kära 50mm 1.4
 


· Lämna en kommentar ·
Avklätt 3 kommentarer




jag gillar mitt jobb

(en bild som inte kommer att tryckas)
 
Här var jag idag och fotade :-) Jag samarbetar med en skribent som skriver ihop nöjda kundberättelser åt företag som de sedan lägger på sin hemsida, lite som bra referenser. TIll dessa behövs det såklart fina bilder! Jag blir alltid glad när jag möter människor som förstått hur viktigt det är att just bilden matchar texten och att bilden är ljus och luftig (dvs. att det inte räcker med en mörk mobilbild...) och berättar något om personen den med.
 
Jag tycker det är jätteroligt att åka ut och träffa människor på deras jobb och få ta lite bilder på dem just där. Det ger något extra till bilden. De är i sitt revir, liksom. Dessutom är det en välkomnande utmaning att inte veta förutsättningarna när man åker ut till ett jobb och därmed få jobba med det som finns på plats.
 
Så det här är riktigt trevliga uppdrag! Jag gillar mitt jobb!
 
Idag fick jag gå runt på ett bygge med oklara lägenheter :-) Vi provade på lite olika ställen innan vi hittade "rätt". Tydligen jobbar elektriker ofta i trånga, mörka områden utan fönster....
 
 


· Lämna en kommentar ·
Företagsgig 4 kommentarer




fina fotoprodukter

 
Idag tog jag bilder på mina fine-art-produkter som jag hoppas få sälja mycket av i år. Det är lite nytt på marknaden det här med fine art men snart vet nog alla vad det är! Själv är jag helt såld på det. Kanske beror det på att jag har konstintresset och skapandet i grunden...
 
Papperet påminner ju om akvarellpapper, så där lite grövre. Färgåtergivningen är superb och svärtan imponerande. Men det som jag föll för var själva känslan när man tar på de där bilderna. Det är som att ta på en teckning, ett konstverk. Det tilltalar mig något så in i nordens. Man glasar inte in en fine-art-print, den gör sig bäst precis som den är.
 
Bilden ska till hemsidan såklart. Som i princip är klar! Måste bara hålla på och "rikta om" osv... Ska bli så roligt att visa er! Är så stolt över den! :-)
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Jag tycker om 0 kommentarer




boudoirfotografering i dagsljusstudion

 
 
Här har ni fina Hanna som jag fick göra boudoirfotografering med :-) Jag ska gå en workshop hos fotografen Brigitte Grenfeldt i slutet av mars i just boudoirfoto - eller morgongåva som det också kallas. Eller "Secret box". Brigitte är lite av en guru på området boudoir. Eller bröllopsfoto för den delen, hon är en av Sveriges bästa, utan tvekan. Det känns jättekul att få lära av just henne! Dock kände jag att jag ju måste veta vad just jag behöver bli bättre på och hur jag kan utvecklas i denna typen av fotograferingar.
 
Det var något av det roligaste jag gjort i fotografisk väg. Jag och Hanna hade riktigt kul ihop! Jag hoppas verkligen att jag får göra fler sådana här fotograferingar! Kanske inte det lättaste att stå framför kameran i underkläder, tänker ni förmodligen, men ärligt talat känns det bara ovant en liten stund. Att ha lite tyll och en ros att leka med hjälper till. Jag har själv gjort liknande fotografering av mig själv (min kamera, min studio men en dejt fick fota) och det är grymt roligt att ha dessa bilder även om bara jag själv får se dem :-)
 
Här är några av de första bilderna från Hannas och min fotosession. Är hon inte underbart vacker?!
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Avklätt 5 kommentarer




gamla bilder i ny tappning

 
 
Jag jobbar på för fullt med min hemsida och är grymt laddad inför att visa upp den för resten av världen! Idag stötte jag på det här parets bilder från januari 2011 och kände att det var dags att ge sig på raw-filerna igen, såhär några år senare! Har lite nya knep i baggaget och en annan blick - och kunde få fram bilder som jag förut gett upp utan att försöka fixa till! Lite linsöverstrålning tog jag bort i Photoshop, bilderna i färg fick ny mättnad och skärpa samt de svartvita bilderna fick ytterligare lite stuns. Märkte dock att min stil vad gäller att föredra de mer dramatiskt svart-vita bilderna hänger kvar, det var inte så stor skillnad på de svartvita då och nu faktiskt :-)
 
De liggande bilderna vid vattnet är tagna med blixt. Min gamla Canon 430ex. Inte ofta jag tar porträtt med blixt utanför studio-världen, men här tycker jag, såhär i efterhand, att jag gjorde ett bra val! 
 
Hoppas för övrigt att få fotografera det goa paret igen snart! De bor på Teneriffa och är mina fd. lägenhetskamrater. Hon är fransyska och han är italienare. Hunden Noa är dock kanarie! Jag mailade dem idag för att höra om vi skulle ses när jag kommer ner... Hoppas hoppas! :-)
 
 


· Lämna en kommentar ·
Porträtt ute 5 kommentarer




att föreviga en stor familj

 
 
Idag har jag haft en intensiv dag! Började redan klockan nio med Hannas och min boudoirfotografering "take two" så att säga :-) Lite annat props och outfits. Lite fler idéer vi ville genomföra. Och tiden flög iväg. Vips vad klockan elva och det var dags att packa bilen med studiomaterial och bege oss till Sollentuna för en lite mer omfattande familjefotografering. 
 
Sex vuxna och fyra barn skulle fastna på bild... Hade med mig mitt gigantiska bakgrundstativ denna gång samt en gigantisk vit bakgrund. Jag är glad att jag hade Hanna med mig som assistent! Sen var det två blixtar som skulle upp varav den ena fick en softbox på sig. Det var ett företag att rigga! Men såklart värt det :-) Jag var lite nervös måste jag erkänna innan denna fotografering för dels är det alltid pirrigt att fota större grupper och särskilt med små barn som man aldrig riktigt kan "styra över" och dels vaknade jag med halsont och rinnsnuva imorse... kände mig inte tipp-topp helt enkelt...
 
Men det gick ju hur bra som helst. Det var ett jättetrevligt och härligt gäng och barnen var spralliga och vilda men jättegoa och väldigt tillmötesgående för att vara barn! Jag fotade mig svettig (eller så hade jag feber...) genom att springa fram och tillbaks mellan min grupp och min position på soffkanten på andra sidan lokalen, upptryckt mot väggen med mitt 70-200 (med stabilisator). Det är en klar fördel att kunna fotografera från så långt bort - dels så komprimeras allt ihop och det är lättare att alla "ryms" i bakgrunden och dels är det mycker mera smickrande att fastna på bild i ett teleobjektiv än i ett vidvinkelobjektiv :-)
 
Så, P U H kan man säga. Intensivt! Nu har jag definitivt gjort mig förtjänt av lite film, glass och godis! Känns underbart att det är söndag imorgon! Ska fortsätta mitt hemside-race då tänkte jag! KRAM på er!
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 0 kommentarer






Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

[email protected]





RSS-flöde
Bloglovin
Facebook








Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar