rekning inför bröllopsfotografering i Julita

 
 
Igår följde jag med ett av sommarens brudpar för att reka lite inför bröllopsdagen! De ska gifta sig i vackra Julita som ligger en bit ifrån Katrineholm. Anneli och Ludvig bokade mig på bröllopsmässan och när de för tredje gången kom för att prata med mig där i mitt bås - för att boka - kunde jag inte ha blivit gladare. Ett trevligare och sötare par får man leta efter länge! 
 
Efter gårdagens roadtrip hann vi prata massor och just det där att lära känna sina brudpar lite extra är bland det roligaste med bröllopsfotografering tycker jag! Det blir såklart mer tid ihop när bröllopet är förlagt en bit ifrån Stockholm, man hinner höra både om hur de träffades och föll för varandra, vad de har för intressen och hur det går med bröllopsplaneringen! Lite extra mycket bröllopssnack blev det också för att jag själv ska gifta mig och är lite extra nyfiken på hur andra löst de där kluriga frågorna som kommer upp... (gästlistan, bordsplaceringen, musiken osv...) 
 
Julita visade sig vara en lika charmig plats som brudparet! Blir nog endel vidvinkelbilder vid vattnet tror jag... och kyrkan var helt underbar inuti måste jag säga! Vi promenerade runt bland de söta träbyggnaderna för att hitta bästa platserna för fotograferingen och "plan B" stället vid eventuellt regn. Försökte föreställa oss hur platserna skulle se ut med grönskan som hunnit komma igång då....
 
Jag tror att det kommer att bli måååånga magiska bilder där! Längtar!
 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer
studiofotografering av violinist

 
 
 
För några veckor sedan bestämde jag mig för att leka lite i studion! Hade precis fått upp den svarta bakgrunden (som förut satt i vårt vardagsrum!) och Terri hade precis köpt en snoot (typ en kon som man sätter framför blixten). Med mina och Terris blixtar och blixttillbehör tillsammans finns det många roliga leksaker :-)
 
Jag bad två kompisar att stå modeller - Rebecka och Staffan - och riggade studion med totalt sett tre blixtar. Huvudljuset var en beautydish, bakgrundsbelysningen gjordes med hjälp av snooten och hår- och siluettljuset (ljuset bakifrån) gjordes med en kvadratisk softbox. När allt är uppställt var det bara att testa sig fram med styrkan på de olika blixtarna, vinkeln på dem, avståndet de placerades på och hur modellen placerades - samt såklart vart jag skulle stå. 
 
Är väääääldigt nöjd med resultatet! Det blev verkligen precis så som jag ville! Så roligt och lyxigt att kunna göra såna här små projekt då och då. När andan faller på. Jag trivs så bra i studion med mitt fina kontor, den flexibla studion, de mysiga fåtöljerna, samtalen med min fotografkollega Terri, tavelverkstaden... allting! Jag är väldigt lyckligt lottad.
 
När annat i livet inte går så som man tänkt och önskat så är det skönt att kunna vila sin lycka på just sådant. Det jag vill säga är att jag har det lite tufft just nu på vissa personliga plan, men det faktiskt alltid finns någonting (eller någon!) att vara lycklig över och just att jag alltid verkar kunna hitta det gör mig till en riktigt lycko-nörd. 
 
Enough said, nu får ni se lite bilder på vackra Rebecka! Hon spelade för övrigt precis lika vackert som hon det ser ut :-)
 
Valde en sepiatoning till bilderna, tyckte det passade allra bäst!
 
 
 
 
Fotograf Helena Petersson, www.leafoto.se
 


· Lämna en kommentar ·
Studioporträtt 1 kommentarer
min bästa väns möhippa

foto: Henrik Peel / henrikpeel.com
 
 
 
Jag har legat däckad i influensan den senaste tiden och är fortfarande inte helt frisk, men resan till Finland för min bästis Karros möhippa kunde jag inte hoppa! I fredags tog jag flyget till Helsingfors för den tre-dagars-hippan som hennes närmsta vänner planerat.
 
En möhippa som planerats på rekordtid! Aldrig varit med om like! Varje fråga som ställdes besvarades med mail på direkten, varje idé möttes med positiva tillrop och någon (i Finland) som erbjöd sig kolla upp detaljerna. Hon har helt enkelt grymma väninnor! :-)
 
Jag tog på mig uppgiften att dokumentera den (ovanligt va!?) och har nu gansksa exakt 539 foton att gå igenom. Och det är efter att jag i kameran redan tagit bort endel dubletter och blundande varianter...
 
Karros vänner är ett gäng riktigt v a c k r a kvinnor :-) inifrån och ut liksom. Förutom att fånga händelserna var ett mål jag satte upp att fånga Karro och väninnorna så att de kom till sin rätt. Blir roligt att gå igenom bilderna nu och se om jag lyckats!
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 3 kommentarer
en liten sötnos i dagsljusstudio

 
 
 
Här är lilla Elin i dagsljusstudion som jag satte upp i Göteborg! Jo, jag fortsätter på Göteborgstemat... Ni vet ju vid det här laget att Elin är en av mina favoritmodeller :-) Här fick hon leka med såna där såpbubblor som inte ger några fläckar! Bästa inköpet jag gjort! Aldrig misslyckats med att få glada barn efter att de tas fram!
 
Idag är jag på SFF - Svenska fotografers förbund - och blir inspirerad, minglar, äter gott och förhoppningsvis shejkar loss på dansgolvet halva natten! Ska lyssna på en föreläsning av bland annat Elisabeth Toll som är en helt otrolig modefotograf. Om ni googlar hennes namn får ni se kreativa och vackra modebilder som står ut från mängden. Hon fotar bland annat för Louis Vuitton och H&M. Spännande! 
 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Busiga barn 1 kommentarer
Fotografering en helg i Göteborg

 
 
För några veckor sedan var jag i Göteborg för att umgås med Stina, Andreas och söta Elin, träffa goda vänner (Mia och Magnus!) samt fota barn, familjer och porträtt! Jag hade med mig bakgrundsstativ, ett gäng IKEA-gardiner, Canon 5D mark ll med två objektiv - 50mm och 35mm - och lite småprylar som typ fina klossar, tyll och ett gäng klämmor.
 
Man klarar sig rätt långt på lite! Särskilt om man får tillgång till ett stort omöblerat rum med fint ljusinsläpp! Hade en jättego helg och jag är så glad att jag åkte dit! 
 
Blev en STOR drös bilder tagna under den helgen. Här är några! Det är förresten min kattmössa som Elin lånad utomhus! Hon såg ju mycket sötare ut än jag i den! Men den mössan har gett mig många leenden så den håller jag hårt i! 
 
 
 

Copyright: Helena Petersson , www.leafoto.se 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 3 kommentarer


Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

kontakt@leafoto.se

RSS-flöde
Bloglovin
Facebook
Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar