PUH

USB fullt med bilder till mitt brudpar Annelie och Ludvig
 
 
Jag måste erkänna att efter att jag kom tillbaka till jobbet efter bröllopet så är natten till idag den första natten som jag sovit riktigt gott. Det har varit otroligt mycket dessa två veckor! Mycket bildvisningar att förbereda inför, många bröllop, mycket redigering, mailande, beställande, fakturerande... Och så SM i porträttsfoto mitt i det! Och en workshop för bröllopsfotografer om varumärke!
 
Full rulle alltså. Mycket kaos men inspirerande och utvecklande.
 
Har massor av tankar kring mitt fotograferande just nu, sedan den där workshopen. Det var liksom mer en känslomässig workshop än en praktisk sådan. Vi fick ställa oss själva frågor om vad och hur och framför allt varför. Jag hittade inte så många svar där på plats, men det har väckt mycket kreativa idéer på hur jag kan få tag på dem och lärt mig en hel del om vad det faktiskt är jag vill göra med mitt fotograferande.
 
Så häng med! Det kommer att bli en intressant höst :-)
 
 
Copyright Helena Berzelius, www.leafoto.se
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 0 kommentarer
Bröllopsfotografering i Tyresö

Tyresö slott
 
 

Idag fick jag äran att vara bröllopsfotograf åt vackra Jesper och Linda när de gifte sig i Tyresö Kyrka! Jag måste säga att det kändes som ett av sommarens mest lyckade bröllopsuppdragen! Det var så mycket som klaffade! Vädret, till exempel! Inget regn men ändå lite dramatiska moln här och där. Precis lagom med moln framför solen när det var dags för gruppfoton och porträttfotosessionen. Och varken kallt, för varmt eller för vindigt.
 
Vigseln i kyrkan var alldeles alldeles u n d e r b a r. Seriöst. En väldigt skön präst som var så där lätt att ha att göra med. Glad och trevlig. Det var ljuvligt ljusinsläpp i kyrkan. Väldigt vackert, högt tak. Fina sånger. Och så hade de tre små brudnäbbar som lättade upp stämningen och bjöd på lite roliga bilder då och då :-)
 
Vigseln bjöd dessutom på en sån där tre-versers-psalm så att jag utan stress hann ta några översiktsbilder med mitt vidvinkelobjektiv (17-40mm) uppifrån!
 
Resten bara flöt på. Hur lätt som helst. Lätta, trevliga gäster som ställde upp utan strul för gruppfotona (det var rätt många konstallationer!) och många fina miljöer nära. 
 
Och så Jesper och Linda som var så himla fina och söta och lätta att ha framför kameran!
 
Något annat som också underlättade just idag tror jag var att jag höll mig till en kamera (även om jag hade med mig två) och inte hade kastat ner precis varende objektiv jag har. Så jag inte kände mig helt nedtyngd av min utrustning när vi gick omkring där (blev en hel del gående). Har till exempel upptäckt att min Sigma 35-mm 1.4 tar helt grymma macrobilder på ringar! Så då slapp jag ta med macrot :-)
 
Kände mig så himla nöjd när jag lämnade dem. Här är några av macrobilderna förresten! 
 
 
 
copyright: fotograf Helena Berzelius (hihi, japp, bytt namn!) www.leafoto.se


· Lämna en kommentar ·
Bröllop 3 kommentarer
Jag har blivit hustru!

 
 
 
I lördags var det äntligen min tur att säga ja!
 
Erik och jag gifte oss på Eriks föräldrars landställe, i Ösmo som ligger en bit utanför Nynäshamn. Det var ett riktigt lantligt bröllop, precis som jag alltid önskat mig! Vi hade vigseln med vigselförrättare utomhus och vädret var perfekt. Gästerna fick sitta på bänkar som Eriks pappa Jan hade snickrat ihop och Erik och jag fick stå i en vacker blomsterportal. Vi gick in till en jazzig version av "At last" som vårt band spelade och en av mina närmsta vänner Stina sjöng till.
 
Det var verkligen helt perfekt.
 
Vi hade skrivit ett gemensamt, eget löfte och vigselförrättaren (Kristina) sa fina ord om ringarna och äktenskapet. Båda sa ja :-) 
 
Mellan pratet så turades tre av mina tärnor om att sjunga "lead" och så doade de andra. Det var så grymt fint! Och när vi gick ut så kastade gästerna rosblad på oss.
 
Hela dagen var underbar på massor av sätt, men just vigseln var allra allra vackrast.
 
Några smakprov från fotograferingen från vår fotograf Mia Lewell hittar ni här: http://www.mialewell.se/brollop-pa-landet/
 
Och här är några bilder som togs med våra kameror under dagen!
 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Erik och jag 4 kommentarer
snaaaaart...

 
 
 
Mindre än en vecka kvar nu, till vårt bröllop! Saker och ting börjar falla på plats men det är fortfarande mycket på göra-listan kvar att pricka av. Schemat för nästa vecka är tajt. Men: min brudklänning är klar! I fredags klockan tolv på natten lades den sista touchen på klänningen! Anna har jobbat hårt med den och resultatet blev precis vad jag väntat mig: perfekt :-) Den sitter som gjuten på mig! Jag har bara fått hålla igen lite vad gäller godis och onyttigheter....
 
Ska bli grymt att visa upp mig i den på lördag! Yey!
 
I övrigt så vet man ju att det alltid är mycket att fixa med inför ett bröllop, men hur mycket det faktiskt är tror jag är svårt att tänka sig innan man är där. Det är så många beslut och detaljer och förberedelser... Särskilt om man är pysslig som jag! Och har ett litet kontrollbehov... inte stort, men ändå. En stark uppfattning om hur jag vill ha det.
 
Då blir det såklart extra mycket att göra.
 
Men vi har fått så mycket hjälp från alla våra nära och kära. Det hade inte gått utan dem. Och en stor del av charmen tycker jag är att det mesta faktiskt blir "hemmagjort". Brudklänningen, frisyren, buketterna, bröllopstårtan... allt görs av engagerade själar. Känns jätteroligt!
 


· Lämna en kommentar ·
Erik och jag 3 kommentarer


Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

kontakt@leafoto.se

RSS-flöde
Bloglovin
Facebook
Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar