där man blir som barn på nytt...

 
 
 
 
Idag har varit just en sådan där härligt skiftande dag som vi kommit att förknippa med Toscana. Sol och bad ena stunden, ösregn och stormvindar andra...
 
Vi startade dagen med Projekt Husfoto lll. Det vill säga vi har redan fotat vårt härliga boende från de flesta vinklar och i de flesta väder, men idag beslöt vi att göra lite "stylade" bilder med iordningsatta stilleben av mat och prylar för att komplettera miljön! En espressokopp, ett ost- och olivfat, blombuketter, en öppnad bok, melon... 
 
Sen tyckte jag att vi var tvungna att hoppa i poolen för att få trovärdigt blöta badkläder som vi sedan kunde hänga på tork i charmiga vedbon och fota... Men i poolen låg ju såklart den riktigt roliga uppblåsta badleksaken! Så Erik och jag satte igång och tävla om vem som kunde komma upp på den smidigast... och sedan vända sig om utan att ramla ner... 
 
Nog kan man förstå att jag skrattade så jag kiknade vid Eriks tappra försök?... 
 
En kvart senare ösregnade det förresten. Vräkte ner. Och åskan mullrade nära. 
Så himla mysigt här!
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Erik och jag 2 kommentarer
en liten bit paradis

Mandorlo, Toscana, Italien
 
 
När vi körde in genom grinden och uppför den branta allén mot huset som det visade sig att vi skulle få ha alldeles för oss själva kändes det som om vi vunnit på lotto. Vi kunde ärligt talat inte tro att det var sant.  
 
Imorgon har vi varit här en vecka. I ett stort och vackert rustikt hus på denna underbara, hisnande plats. Och vi njuter i fullaste drag! Äter frukost i morgonsolen, steker ägg på den alltid varma Aga-plattan, ligger och läser i hängmattan, busar i poolen, köper färska grönsaker och fisk på den lokala marknaden, fotograferar solnedgången, tar ett glas rött till kvällsmaten, spelar spel i någon av de mysiga soffgrupperna, lyssnar till syrsornas kör när solen går ner...
 
Dagarna är fyllda av små underbara ögonblick av perfektion.
 
Det har varit soligt och hett eller varmt med svalkande bris, och så ibland har vi överraskats av överväldigande skyfall eller bara stora, varma regndroppar som försvinner lika snabbt som de kommit. Himlen har skiftat så mycket över Mandorlo att vi har fotat samma vy massor av gånger utan att få samma bild. 
 
Vi kunde inte ha det bättre.
 
   
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Erik och jag 0 kommentarer
Julierbjudande!

 
 
Om du funderat på att det skulle vara kul att ha en fin bild på ditt barn, dig och din partner eller hela er familj så är det dags att passa på nu!
 
För 900 får du inte bara fotograferingen och bildvisningen där du får se massor av fina bilder, utan det ingår även en pappersförstoring i 20x30cm! Du kan lätt köpa till en ram hos mig eller köpa en själv någon annan stans. Sedan finns det såklart massor av olika typer av tavlor, album, collage eller digitala bildpaket om du vill ha fler av bilderna! 
 
Fina bilder på sig själv är den perfekta gåvan till sitt självförtroende (och facebookprofilen!) och söta bilder på barnen är ljuvliga minnen på väggarna och uppskattade presenter till mor- och farföräldrar. 
 
Torsdagar i juli finns det än så länge gott om tider att boka in sig på! Här nedan ser ni vilka tider det finns och var. Jag har valt att förlägga vissa tidpunkter på dagen i studion eftersom ljuset då är lite för hårt för att få fina bilder utomhus.
 
Så här ser tidsschemat ut just nu:
 
Torsdag 3 juli
8.00 utomhus LEDIGT
10.30 i studion TAGET
13.00 i studion TAGET 
14.30 i studion LEDIGT
16.00 i studion LEDIGT
18.00 utomhus LEDIGT
19.00 utomhus LEDIGT
20.00 utomhus TAGET
 
Torsdag 10 juli
8.00 utomhus LEDIGT
9.00 utomhus LEDIGT
11.00 i studion LEDIGT
13.00 i studion LEDIGT 
14.30 i studion TAGET
16.00 i studion LEDIGT
18.00 utomhus LEDIGT
19.00 utomhus LEDIGT
20.00 utomhus LEDIGT
 
Torsdag 17 juli
8.00 utomhus LEDIGT
9.00 utomhus LEDIGT
11.00 i studion LEDIGT
13.00 i studion LEDIGT 
14.30 i studion LEDIGT
16.00 i studion LEDIGT
18.00 utomhus LEDIGT
19.00 utomhus LEDIGT
20.00 utomhus LEDIGT
 
Torsdag 24 juli
8.00 utomhus LEDIGT
9.00 utomhus LEDIGT
11.00 i studion LEDIGT
13.00 i studion LEDIGT 
14.30 i studion LEDIGT
16.00 i studion LEDIGT
18.00 utomhus LEDIGT
19.00 utomhus LEDIGT
20.00 utomhus LEDIGT
 
Jag kommer att hålla schemat uppdaterat!
 
Plats för utomhusfotograferingar är flexibelt tills den första bokat in sig den dagen!
Utomhusplatser att välja bland:
 
Enskede
Farsta gård
Nyckelviken i Nacka
Tyresö slottspark
Stora skuggan vid Stockholms Universitet
Stockholms Stadshus
Lida friluftsområde, Tullinge
Hågelbyparken, Tumba
 
Maila mig! kontakt@leafoto.se
 
 
 
Copyright: Fotograf Helena Petersson www.leafoto.se


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer
bröllopstankar...

 
 
Jag fotar rekordmånga bröllop denna sommar och ska ju även gifta mig själv, så det blir rätt mycket tänk kring bröllop och just såklart bröllopsfotografering. Jag lär mig någonting av varje bröllop och brudpar som jag fotar. Oftast går jag därifrån med en sån där härlig känsla av att Allt Gick Så Bra men självklart händer det också att den känslan inte riktigt infinner sig och då får jag grubbla på Varför inte.
 
Svaret är oftast en blandning av bra eller mindre bra planering.
 
Jag brukar alltid tipsa mina brudpar att se till att det finns pauser i deras dag. För det oförutsedda. För mat- och kisspaus. För andningspaus. När man har tid på sig är alla lugna (inklusive jag!) och inget glömt bort och allt blir bara sååå bra.
 
Många tycker ofta att 1.5 timmas fotografering låter så länge, att det nog räcker med en halvtimme-timme... - men sanningen är att man behöver hinna landa i stunden innan de där naturliga, avslappnade bilderna hittar fram. Och det är ju dem man vill ha!
 
Sen spelar såklart ljuset en rätt viktig roll också... men det är en annan historia :-)
 
Igår fotade jag ett par vid stadshuset precis den där tiden då ljuset egentligen är som värst - mitt på dagen. Vi hade bokat in 1.5 timmars porträtt men var i princip klara med alla bilder både de och jag ville ha redan efter en timme. Hur kom det sig?
 
Stadshuset är en underbar plats att fotografera på oavsett tidpunkt på dagen; för det finns alltid skugga, tak och vackra, lugna bakgrunder. Och där är så mycket folk så att man glömmer att de är där :-) Men en annan sak som jag nog tror spelar in var att fotograferingens planerade sluttid ändå var en halvtimme innan deras vigsel (eftersom jag skulle iväg och fota ett annat bröllop). Så det var verkligen ingen stress. De hade det där lugnet redan från början.
 
De hade ju tid att vara nervösa efteråt! 
 
Så, ett tips till er brudpar därute - något som jag själv också tagit till mig - är att ha många och lite längre pauser mellan huvudpunkterna! Det blir bara helt enkelt så mycket bättre då. Lugnare. Och man hinner känna och njuta av att det är idag som man blir äkta makar.
 


· Lämna en kommentar ·
Bröllop 3 kommentarer
behind the scenes: dansfilm

 
 
 
Egna projekt är väldigt utvecklande och så är ju såklart även andras! I april hängde jag på min goda vän och kollega fotograf & filmaren Andy (Andreas Hillerborg) när han filmade en gravid dansare! Det var hennes idé som filmatiserades och det var riktigt coolt hela grejen. Andy ville ha någon som tog behind-the-scenes-bilder när han filmar och lite dansporträtt och jag ställde med glädje upp!
 
Det var färg och det var mjöl, motljus, rörelse och energi... Det blev massor av grymma bilder! Men det är lite hemligt fortfarande, just de där bästa bilderna. Får hålla på dem lite till. Men lite BTS får jag nu visa er!
 
 
 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 2 kommentarer
en vacker dag för bröllop

Ekotemplet, Hagaparken
 
 
Här fotade jag en vigsel i torsdags :-) Det var en alldeles underbar dag och på detta ställe är ljuset alltid så vackert på eftermiddagen och kvällen så det var en härlig fröjd från början till slut! 
 
Känns så bra att ha en drös glada bröllop framför mig! Jag njuter i fulla drag! Och dagen efter ligger jag däckad framför serier, typ... Det tar på krafterna att gå omkring och vara kreativ. Framför allt det där med att gå omkring. Lite bortskämd med att fota i studio... Men jag märker tydligt att träningen har gett resultat. Jag må halta lite, men jag har pallat med att lämna käppen i bilen! Med bilen parkerad nära, mina rulliga MBT-skor och en återkommande cocktail av smärtstillande (voltaren och alvedon) så fungerar det jättebra just de där timmarna jag fotar!
 
Energin och den förbättrade sömnen man får av att träna är också rätt så trevlig :-)
 
Sneakpeak från bröllopet jag fotade där:
 
 
copyright leafoto.se
 
 
 
  


· Lämna en kommentar ·
Bröllop 3 kommentarer


Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

kontakt@leafoto.se

RSS-flöde
Bloglovin
Facebook
Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar