kärlek och bröllop

 
 
 
Igår fotade jag ett underbart vackert bröllopspar i Hagaparken och imorgon väntar ännu en bröllopsfotografering! Det märks att bröllopssäsongen har börjat! 
 
På vägen till fotograferingen igår tänkte jag att det kanske kommer kännas ovant och lite "rostigt" men det gick som en kär dans. Det sitter visst i kroppen vid det här laget, det där med vilka bilder som ska tas, hur och när.
 
Det känns betryggande. 
 
Imorgon ska jag fota fina Annelie och Ludvig. Det var det par som bokade mig direkt där på bröllopsmässan och kanske är det därför just de har intagit en särskilt plats i mitt fotografhjärta. Eller så är det bara för att de är så himla söta ihop. Eller för att vi spenderat rätt mycket tid ihop redan i och med att de gifter sig en bit utanför Stockholm och vi gjort en roadtrip dit tillsammans.
 
Hur det än ligger till så ser jag verkligen fram emot att dela deras dag imorgon! Extra glad är jag för att jag kommer kunna ta med mig deras söta album med bilder från kärleksfotograferingen vi gjorde! Blir en fin liten gåva :-)
 
 
copyright: leafoto.se


· Lämna en kommentar ·
kärleksfotografering 1 kommentarer
bröllop bröllop bröllop!

tillverkade och fotade av Kristin King (min lillasyster)
 
 
Min konstnärliga lillasyster ska hjälpa mig att göra bröllopstårtan och här ser ni ett smakprov på den utsmyckning tårtan kommer att få! Det blir en sån där hög stapel-tårta (vet inte vad de heter) och jag trodde ärligt talat inte att det skulle vara något vi skulle klara av! Men efter att ha tittat på en drös youtube-klipp och läst tips och råd om hur man ska och inte ska göra så är jag rätt så säker på att det faktiskt kommer att gå alldeles utmärkt! Och efter att ha fått se bilder på de sockerkreationer som Kire gjort så är jag övertygad om att den kommer att bli sagolik!
 
Det är så många roliga detaljer kring att gifta sig och planera ett lite större bröllop. Jag älskar det. Att pyssla ihop inbjudningar, låta sy sin drömklänning, vara på Krällinge och planera vart vi ska göra oss i ordning och vart vigseln ska vara och hur bänkarna ska stå. Bänkarna snickrar förresten Eriks pappa ihop åt oss! Han har fått fälla några träd för det :-)
 
Igår bestämde Erik och jag oss för att vi ska göra våra bröllopsporträtt på en annan dag än själva bröllopsdagen. Vi vill ju ha bilder på oss ute på Krällinge - i solnedgången. Bara det att i solnedgången är vi långt därifrån i vår festvilla i Nynäshamn och äter middag med våra gäster!
 
Så vi ska träffa Mia några dagar innan själva bröllopet och få våra magiska motljusporträtt :-) är planen. För det är ju såna bilder man vill ha på väggen ju! Är vädret dåligt så byter vi dag. Sen kommer det ändå att bli porträtt på bröllopsdagen, men lite andra bilder då, och då med bukett. Det kommer att bli roligt också, både att ta bilder helt utan stressen av att ha folk som väntar och osäkert väder och att få ett litet genrep på kläder, hår och smink! 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 3 kommentarer
sneakpeak boudoir

 
 
 
En av många favoritbilder från förra veckans boudoirfotografering på Härringe slott :-) Vackra Lina med eldrött hår modellade för mig i slottets vackra miljö! Vi hade jätteroligt och tiden flög iväg!
 
Älskar förresten de där fönstrena!
 
Det rullar på bra för mig just nu! Inte direkt mycket på jobbfronten just NU men otroligt mycket planerat under högsäsongen... Lär bli en intensiv sommar! Måååånga bröllop... och andra uppdrag börjar trilla in. Familje- och barnfotograferingar, företagsprofilfoton, modellfoto, eventdokumentation... Lite av varje helt enkelt! Det är kul!
 
OCH bröllopsplanerna går stadigt framåt. Vi har en vigselförrättare bokad! En kvinna :-) Plus att Anna och jag har efter mycket letande köpt ett underbart tyg till bröllopsklänningen! Och så hittade jag skor! På rean! "Tre för två" så jag köpte två av samma storlek (om det ena blir smutsigt) och ett par svarta finskor. Så tre par skor för 200 kr. Rätt bra köp....
 
Rätt bra liv! :-D


· Lämna en kommentar ·
Boudoir 0 kommentarer
bröllopsplanering

 
 
 
Det blir väldigt tydligt när man själv planerar bröllop, just vad det innebär. Hur många detaljer det är att tänka på och vad många små (och stora) val man måste göra. Helst i god tid.
 
Jag har varit fotograf på måååånga bröllop vid det här laget och har samlat på mig en hel del tips till mina brudpar; dessa får jag själv nytta av nu!
 
Vi är ganska layd-back vad gäller vårt bröllop. Det är tre månader kvar nu och vi har en grov skiss men inte särskilt mycket färdigt. Vi hoppas hitta en vigselförrättare i tid. Det känns rätt viktigt. Erik ska ringa på måndag. Och festlokalen är bokad, eller, festvillan :-) Bilden är därifrån. Ett riktigt charmigt ställe, och ägarinnan är minst lika charmig! Stormogården heter den och ligger i Nynäshamn. Projekt klänning har påbörjats med goda framtidsutsikter! Min kompis Anna som syr! Eriks kläder får vänta tills min är klar (så han matchar)... 
 
Och fotografen är såklart bokad! Hon var den första vi bokade! Duktiga Mia Lewell ska få föreviga vår dag. 
 
Så det går framåt! Träningen likaså! Den har dragit igång ordentligt nu, motivationen har infunnit sig i och med att det blir mer och mer verkligt. Vi ska verkligen gifta oss! Snart! 
 
Can´t wait!
 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 3 kommentarer
Bröllopsporträtt i VItabergsparken

 
 
 
I september 2014 fick jag äran att föreviga Per och Alexandras bröllopsdag. Jag har tidigare visat bilder från förberedelserna (titta här om ni vill titta igen!) men sedan har det visst inte blivit av att jag visat resten av bilderna... Det blev v ä l d i g t många bilder... som det lätt blir när jag är med ända från förberedelserna fram till middagen... Det här är porträtten, som vi tog på tu man hand innan vigseln.
 
Efter förberedelserna begav vi oss alltså till Vitabergsparken. Vädret var väldigt mycket mörkare än vid rekningen - då vi tog kärleksporträtten - men vi hittade en underbar liten kulle med grönska och helt rätt ljus. Vi fick tyvärr inte lång tid på oss. Efter en kvart började molnen hopa sig, vinden tillta och ganska snart även regndroppar falla... 
 
Vi fick fortsätta fotograferingen uppe vid kyrkan, i skydd från regnstänk och vind (som hunnit bli ganska så isande kall vid det laget...) Där passade vi på att ta lite bilder på brudtärnan och marshalken.
 
Alla var dock väldigt redo att bege sig därifrån när taxin kom... De där naturliga leendena och skratten börjar bli lite svåra att locka fram när kylan tar över! Och hur rolig är egentligen en fotograf som hackar tänder?
 
 
 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Bröllop 0 kommentarer


Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

kontakt@leafoto.se

RSS-flöde
Bloglovin
Facebook
Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar