Unga Reumatiker Foto


I början av november började jag fotouppdraget för Unga Reumatiker. Jag säger började, eftersom de kommer hem till mig nu i helgen för att göra pressfoton och porträtt mm. Känns jättekul att de valde mig som fotograf och de blev jättenöjda med bilderna som jag visade dem förra veckan.

Här har ni några av de valda bilderna samt lite "behind-the-scenes" bilder från fotograferingen :-)










· Lämna en kommentar ·
Företagsgig 2 kommentarer




vilodag


Denna dag började med ett besök hos Lars Kanerud, min reumatolog sedan barnsben. Minns när jag var liten och skulle på Sachsska och träffa "Lasse och Bosse". Lars driver nu sin egen reumamottagning i Farsta läkarhus och Bo Ringertz har blivit ett stort namn inom reumatologi och forskning, han håller bland annat föredrag om hur man med kost och aktivitet kan minska inflammation. Känns rätt bra att som barnreumatiker ha växt upp med dessa två.

Idag fick jag kortisonsprutor i ena knät och andra fotleden, så nu ska jag försöka ta det lugnt resten av dagen. Sitter med varm glögg och pepparkakor och har det rätt bra!


· Lämna en kommentar ·
Sån är jag 0 kommentarer




advent


Denna helg har varit alldeles underbar. Adventsljusstakar och stjärna har kommit upp liksom lite luciaglitter, en julgranskula (ingen julgran dock!) och de röda juleljusen. På matbordet ligger den röda julduken nu och en liten tomte står bredvid skålen med pepparkaksgubbar... Jag har prytt apelsiner med nejlikor och hängt upp i röda band och bakat massor av pepparkakor och pepparkaksmuffins. Erik har bidragit med smaskiga lussebullar större än några jag tidigare skådat! Och hela helgen har julmusiken ackompanjerat våra bestyr!

Vi hade några gäster här igår för att fira första advent med glögg och fick goda knäck- och pepparkakskolor som ligger och lockar på mig från köket... måste nog gå och norpa några nu... 

Älskar denna månad, såhär Inför Julen. Älskar mysljusen i fönstrena. Smakerna av ingefära och kardemumma. Pysslandet med att baka och pynta. Doften av pepparkakor och glögg. Och jag ser jättemycket fram emot att sitta och klura ihop rim till alla julklapparna - som alla är planerade och bör vara inköpta innan första december...








· Lämna en kommentar ·
Pyssel 4 kommentarer




mäklarfoto


Igår spenderade jag några timmar i den här lägenheten och fotade. Har en kompis som är mäklare och som eventuellt (om hon gillar bilderna) kan hjälpa mig in på marknaden :-)

Det var inte det lättaste kan jag erkänna, långt ifrån. Stativet krånglade (det har legat och samlat damm, hade glömt att ett av benen gått av...) och kameran med sitt fina vidvinkelobjektiv (canon 17-40) var lite för tung för att det hela skulle gå lätt. Var hela tiden små justeringar som krävdes för att den skulle hänga/stå RAKT. Sen skulle exponeringen vara rätt och blixtrarna vara rätt placerade och ha rätt styrka. Och inte ge massa fula skuggor eller reflekteras i tv/tavla/spegel... ojojoj. Mycket att tänka på.

Såklart blev inte bilderna klara i kameran utan när jag kom hem satt jag i Lightroom och rätade upp linjer och beskar och fixade vitbalans. Klurigast var ändå vitheten i väggarna, lampor ger ju ifrån sig olika färgade ljus och fönsterljus har ännu en annan vitbalans... hopplöst när man till exempel fotar flera rum samtidigt!

Men kul var det definitivt och rätt nöjd blev jag! Får se vad proffset säger...












 



· Lämna en kommentar ·
Mäklarfoto 0 kommentarer




F R A M T I D S G R U B B E L



Ibland utsätts man för en dröm.
Och så kommer man hem och ens sambo tycker att man ska genomföra den!


Ikväll satt jag tillsammans med min goda barndomsvän Andy och lyssnade på inspirerande och framför allt inspirerade människor på Berghs "Bilder Nordic School of Photography". skolan som snabbt etablerat sig som en av nordens ledande fotoskolor. Lärarna är alla etablerade och yrkesverksamma fotografer och nyckelordet för utbildningen är bildkommunikation och integration.

Fatta vad roligt, utmanande och utvecklande det skulle vara att gå en sådan utbildning! Att konstant få fota på teman och lösa uppgifter, att få feedback både av andra fotointresserade och proffsfotografer och att få TIDEN att ägna sig så totalt och uppslukande åt foto. Att i princip andas foto.

Nu har jag lite att tänka på. Erik säger Varför tveka! Det är nu eller aldrig, liksom. Och det är det ju. Men jag har ju andra drömmar också. Och jag har det rätt bra där jag är. Och det är mycket pengar.


· Lämna en kommentar ·
Grubbel 4 kommentarer




Min Mysiga Mormor


Den 8 november fyllde min kära mormor nitto år. Hon firades i två dagar av mig, min mamma, syrran, min moster och min mosters familj. Dessutom fick hon massvis med fina gratulationskort och brev från släkt och vänner. Hennes lilla rum fylldes av blommor och genomtänkta gåvor och vänliga hälsningar.

Min mormor är alltid så glad och tacksam och verkar väldigt tillfreds med tillvaron. Dock sover och vilar hon mycket och försvinner ofta in i sin egen värld av minnen och tankar. Det är inte alltid hon går att locka till våran verklighet och det kändes underbart roligt att hon dessa dagar var pigg och glad och faktiskt med oss hela tiden!

Jag dokumenterade såklart många stunder med henne och ska sätta ihop något slags tack-kort som vi kan skicka till alla de som gratulerat henne. Det var minimalt med ljus hemma hos mormor så jag hade superhög iso och största bländaröppningen, vilket gör att inte alla blev skarpa på gruppbilderna. Men jag föredrar ändå lite oskärpa framför tråkiga blixtbilder. Sån är jag :-)















· Lämna en kommentar ·
Jag tycker om 0 kommentarer




"Du har en lekfullhet som sticker ut"


Var på fotomässan igår och fick bland annat sitta ner en kvart med en av lärarna, Ivar Sviestins på "Bergs school of communication". Spännande! Jag fick höra att jag "behärskar ljus och komposition och gör fina bilder" och att jag "har en lekfullhet som sticker ut". Läraren fastnade särskilt vid mina barnbilder och denna bild på min käre bror :-) 

Jag fick rådet att "dansa med kameran", alltså att leka och släppa lite på reglerna förstod jag det som. Roligt att höra! Jag leker ju gärna!

Kom hem från fotomässan med ett batterigrepp till kameran, tre fototidningar och fyra böcker om foto. Det var den monter jag spenderade mest tid i. Jag kan aldrig få nog av fotoböcker. Jag fick också lite bra tips om webplatser att göra fotoböcker på. Det behövdes, Vistaprint håller på att driva mig till vansinne. 

Har harft en supergo dag och känner mig full av inspiration och idéer inför veckan som kommer. Ska göra lite småändringar på hemsidan, visa bilderna för Unga Reumatiker och testa på mäklarfotografering :-) 

Det är ROLIGT att vara mig!

 


· Lämna en kommentar ·
Sån är jag 2 kommentarer




Mera Rött


Har härliga helgkänslor just nu! Det kommer att bli en underbar helg! Ska fira med Erik att vi varit tillsammans riktigt länge och det firar vi med fredagsfilm med chips och dip ikväll och fotomässa och finrestaurang imorgon! Har en god överraskning till Erik imorgon också :-P Berättar mer på söndag! 

Idag har jag suttit och jobbat med mera bilder från minisemestern hos mormor i Ängelholm med mamma och lillasyster. Bildbehandlat bilderna på Kire lite annorlunda, hittade en annan stil jag tyckte mera om! Några gånger fastnade även jag på bild... Det är fina lillasyster Kristin som tagit de bilder :-) Tack syrran!

PS: Sista bilderna ser ut som de är tagna i en studio, men bakgrunden är faktiskt underredet på en båt! Såg på långt håll att det var just en sådan där gömd utomhusstudio!
 










· Lämna en kommentar ·
Porträtt ute 0 kommentarer




Sneakpeak

 
Det här är en av bilderna jag tog på min vackra lillasyster när vi var i Ängelholm förra veckan! Den och många andra bilder på Kristin kommer att hamna i den kursbok jag gör till fotokursen. Här var vi på stranden med en reflektor för att dokumentera lite olika sätt att fotografera en molnig dag :-)

Finns fortfarande en plats kvar till fotokursen som sätter igång i januari!
 



 

Fast jag har dragit upp färgmättnaden rätt rejält här, ville liksom förstärka ytterligare den fina röda kappan... Haha, kanske tog i lite väl mycket... :-)

 

 



· Lämna en kommentar ·
Fotokurs 1 kommentarer




Fotografering med Unga Reumatiker!


Idag var det fotografering med Unga Reumatiker ute i Haninge :-) Ett morgonpiggt gäng möttes vid stallet klockan nio imorse. Bland morgonmodellerna fanns nioåriga Cornelia, fjortonåriga Nicky, hunden Caesar och islandsponnyn Garpur. Lite roligt, Nicky kände jag ju igen från hennes blogg, som jag stött på några gånger det senaste året. Hade dock ingen aning om att hon hade barnreumatism. Det hade alla som var med idag, ja, utom Garpur! 

Visar lite bilder från dagens fotografering senare i veckan, men redan nu kan ni få se några andra bilder från samma miljöer! Dessa tog jag när jag, Nathalie och Caesar var där förra veckan!







Caesar var en riktig liten linslus! Men matte fick hålla lite koll på honom, han springer gärna lite för mycket för sitt eget bästa... Lilla Caesar har också problem med lederna och ska snart steloperera två leder :-(




Nathalie var tydligen inte beredd på att stå framför kameran denna dag, men vad annat kunde hon vänta sig när hon ska träffa en fotograf och ljuset är mjukt och de vackra höstlöven pryder marken... När hon dessutom är både söt, har fint (matchande) rött hår och charmiga gröna stövlar så GÅR det ju inte att undvika, liksom!





Jag föll pladask för denna lilla plats på jorden! En strand! Massa löv! Höga träd! Små gräskullar! Sjö! Båtar! Och när jag gick lite närmare och såg att hälften av båtarna var charmigt översvämmade kände inspirationen inga gränser!








· Lämna en kommentar ·
Företagsgig 2 kommentarer




dagens lilla höjdpunkt :-)


Idag kom sjukgymnasten med ett brev till mig :-) Det var ett tack från en patient som jag hjälpt för ett tag sedan med ett behövligt intyg. SÅ uppskattad gest! Jag blev jätteglad! Att någon tagit sig tid att faktiskt skriva ett brev till mig sådär, på ett så fint brevpapper! Och så får jag dessutom gå och köpa mig fina blommor! Jag som älskar blommor! YEY!

Det var dagens absoluta höjdpunkt! Vilken bra avslutning på veckan! Tack Agneta!


· Lämna en kommentar ·
Jag tycker om 0 kommentarer




Mitt i


Nu är det klart att jag ska göra ett uppdrag åt Unga Reumatiker :-) Känns jätteroligt! Det var ett ungt litet gäng som träffades igår för att prata och planera. Det kommer att bli fotografering både utomhus och i studio, både människor, djur, natur och produkter. Roligast blir nog fotosessionen som är med en islandshäst! För det har jag aldrig gjort och islandshästar är ju hur söta som helst! *BIG SMILE*

Imorgon ska vi kolla in lite omgivningar som kan agera bakgrund. Spännande spännande :-)

Kortet här ovan skulle man ju kunna tro vara till mig själv - för det känns ju faktiskt lite som att det är dags att fira lite... - men det är faktiskt till min fd pojkvän som fyller år i nästa vecka :-) Satt och pysslade ihop det igår (eftersom det ska resa ända till en liten by i norra Italien).

Idag har jag haft en lång dag fylld av arbetsterapeutuppgifter. ADL-bedömningar, hjälpmedelsbestyr, fax, telefonsamtal, inskrivningar och överrapporteringar. Finns nu massor av eget-företags-pyssel som jag skulle kunna göra men det får vänta tills imorgon... jag har tänkt slappa framför tv-n ikväll!


· Lämna en kommentar ·
Företagsgig 2 kommentarer






Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

[email protected]





RSS-flöde
Bloglovin
Facebook








Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar