idag fotade jag bröllop

 
 
 
Idag fick jag äran att föreviga ännu ett förälskat par som lovar varandra i nöd och lust :-) Fick frågan av en av deras vittnen ifall det någonsin blir tröttsamt att fota andras lycka - och nej, aldrig. Det är bara upplyftande och härligt med glada och kära människor. Jag blir lycklig av att få fånga det, av att få ta del av deras gladaste dag. Jag tycker ärligt talat att jag har ett riktigt pangjobb!
 
Något annat hon frågade mig var ifall jag bara var bröllopsfotograf. Jag sa att jag framför allt ser mig som en familjefotograf... att jag gärna hänger med mina par genom livet. När de gifter sig, när de blir med barn, när barnet föds... och skulle de behöva företagsporträtt på jobbet så gör jag även det med glädje. Fotade företag igår faktiskt (- invigde studion!) :-) Jag älskar att jag kan fota det ena en dag och det andra nästa. Så vill jag alltid ha det! 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Sån är jag 3 kommentarer




kääääärlek!

 
 
 
Här får ni se några bilder på det ursöta paret som vann en kärleksfotografering inklusive bilder av mig! Vi träffades i juli ute på vackra Drottningholm.
 
Med på fotograferingen var orsaken till att Lena inte kommit i sin brudklänning på bröllopsdagens morgon... Lilla Oscar! Han har verkligen fått sköna föräldrar måste jag säga :-) Det är alltid härligt att få träffa par som är lika kram-och-mys-och-bus-tokiga i varandra som jag och Erik är! Det är ärligt talat inte många som kommer upp i vår klass av "klänga-busa-pussa-och-krama". Vi har alltid svårt att hålla oss ifrån varandra och endel tycker det är underligt hur vi kan bete oss som nykära även efter fyra år.
 
Men som sagt, det finns fler därute som oss! Lena och Christoffer till exempel! Det var jätteroligt att fota dem! Och vilken härlig kväll vi fick! Ljuvligt sommarminne :-)
 
 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
kärleksfotografering 1 kommentarer




nu har det hänt!

 
 
Japp, nu bär det av! På riktigt :-) Nu har jag tagit steget. Jag har skaffat studio!
 
Jag delar denna 160 m2 stora lokal med duktiga Terri Lindholm, skrev på kontraktet igår... Det är STORT! På massor av sätt. Ett stort steg, ett stort lyft, en stor investering, ett stort beslut... Men det känns helt rätt. Det är en underbar lokal. En vindsvåning med dagsljusstudio, en jättefin dagsljusstudiodel, ett gigantiskt kontor med köksdel och skrivbord, en gigantisk skrivare, lamineringsmaskin och ramverkstad samt ett hemtrevligt och vackert vardagsrum med projektor och fullt av vackra, inspirerande ramar. Dessutom finns det två rum till som jag får sätta tänderna i och göra propsrum och blixtstudio av! Hur kul är inte det?
 
Som ni förstår är mitt huvud mer där än här just nu... Jag ska leta hyllor på blocket och frakta dit mitt älskade vita skrivbord (som egentligen är lillasyrrans...) och jag ska välja ut olika bilder att göra förstoringar av och rama in på olika härliga sätt.
 
Det finns att göra... 
 
Studion ligger intill Tullinge gymnasium, nära gränsen mot Huddinge. Det är i princip raka spåret från mig - väg 226 i tjugo minuter och sedan är man framme. Tyckte först att det lät så långt bort! Men när jag märkte hur snabbt det gick att ta sig dig och hur bra kommunikationer det ändå finns dit (för dem utan bil) så kände jag att det absolut var värt att satsa på!
 
Så nu vet ni :-) När jag är klar blir det invigning såklart, men vin och snittar! Då hoppas jag att jag får många som kommer och hälsar på!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Företagande 11 kommentarer




snart tillbaka

 
 
 
Imorgon går min sjukskrivning ut och det är dags att komma tillbaka till verkligheten. Det är väldigt svårt att blogga när man inte JOBBAR upplevde jag. Och jag vill ju gärna skriva - ser denna blogg lite som min dagbok.
 
Ni kanske anar att det kliar i fingrarna efter att sätta igång med foton och marknadsföring igen!? Och nog ska det bli trevligt att se kollegorna på min rehabavdelning också :-) Har saknat dem! Vet att de förmodligen fått dra ett alldeles för tungt arbetslass med mig borta därifrån... Jag får ju aldrig någon vikarie direkt... Men jag hoppas att de klarat sig fint ändå.
 
Fotleden hade jag hoppats skulle vara betydligt bättre efter all denna vila och inaktivitet (plöjt filmer och serier och böcker här hemma)... Svullnaden har minskat lite men den är fortfarande inte sig lik, plus att ANDRA fotleden (som ju egentliga är min dåliga fotled) har blivit lite mer belastad än vanligt så den protesterar såklart...
 
Men med ett stadigt intag av voltaren och alvedon så hoppas jag att det ska gå bra att återgå till verkligheten. Har bokat in ett företagsporträttuppdrag vid stadshuset på fredag. Kanske blir att ta kryckorna dit, men kul kommer det bli! 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 6 kommentarer




turkosa reflektioner

 
 
 
Den här sommaren gick alldeles för fort.Det är snart september och det är nästan så att man kan känna hur hösten står och knackar på dörren. Fast fortfarande kan man ta en cykeltur till ICA i T-shirt.
 
Idag blev det lite simning igen. Jag har varit dålig på att träna de senaste veckorna. Kom av mig när jag fick den här benhinninflammationen (eller vad det nu är). Men idag blev det av. Och jag hade heeela bassängen alldeles för mig själv. Det var jag och simtag i turkosblått vatten i en halvtimme.
 
Vad tänker folk på när de simmar? Själv brukar jag gå igenom olika typer av marknadsföring eller om det är något jag borde göra för att förbättra hemsidan, eller så planerar jag vad jag ska blogga om :-) Idag tänkte jag på Teneriffa. Jag gick igenom vad jag ska packa. Tänkte igenom hur dagarna förmodligen kommer att se ut, vad jag behöver och vad jag förmodligen kan vara utan. Bestämde mig för att ta med Canon 6D med endast två objektiv: Sigma 35mm samt Canon 135mm. För det lär väl mest bli lite dokumenterande fotografering av vår rehab och motljusbilder med palmer eller sandbilder i soluppgången...
 
Halvtimmen gick snabbt. Jag tänker efteråt att Det Var ju Rätt Härligt att simma. Skönt med vattenljuden och viktlösheten och att sträcka på kroppen. Och att snart vara åter på Teneriffa är också jätteskönt. Lyllo mig!
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 2 kommentarer




vilken ska jag välja?

 
 
Idag har varit en spännande dag. Planer och idéer har tagit form och det spritter i fingrarna att få sätta igång! Jag får berätta mer på onsdag då jag kan berätta precis vad det är jag har undanhållit från er... 
 
Har bestämt mig för att göra ännu en canvas, men denna gång blir det en ännu större. 60x90cm ska den bli och det blir med största sannolikhet någon av dessa fyra som jag väljer. Men jag har lite svårt att bestämma mig! Mina vänner på facebook har fått hjälpa mig på traven. Gillar dem alla på olika sätt. De är alla tagna denna sommar. Det charmiga på nr 2 är att man ser både himlen, gräset, mig och hennes föräldrar (brudparet) speglas i hennes iris :-)
 
Ni får gärna berätta vilken av dessa bilder ni skulle valt! Trevlig helg!
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer




bokleverans!

 
 
 
Idag kom de här böckerna hem till mig med DHL-bud :-) Jag blev så himla nöjd! Jag valde att ge boken några fler uppslag än den där "Systerboken" (ni vet med de söta småflickorna i dagsljusstudion) som jag gjorde för ett tag sedan och det gjorde verkligen att bokens pärm blev finare (tyckte jag!). Den fylldes ut perfekt! Dessutom lade jag till både försättsblad och efterblad vilket ramade in sidorna på ett snyggt sätt.
 
Dessutom lade jag till en liten minikopia av huvudboken :-) det blir en trevlig överraskning till min kund tänkte jag! Hon har varit så lätt att ha att göra med och beställt både tavlor och album. Det känns bra att jag kom på ett så charmigt sätt att säga tack på! Tänker ge små miniböcker till alla mina album-kunder i år. En perfekt liten bok att ha i handväskan för att visa kompisar eller för att ge bort till svärföräldrarna :-)
 
Här ser ni min nya logga också :-) Sitter ju alltid och pular med nya grejer och det här är ett resultat! Dock inte riktigt säker än på att det verkligen blir så eller om jag byter ut LeaFoto mot min vanliga logga....
 
Men nog är den j a g ?
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Fotoprodukter 0 kommentarer




ett tv-tips

 
 
 
Jag tittar inte så mycket på TV (blir mest datorn eller netflix...) men den här tänker jag inte missa :-) Tittade just på den här trailern (som ni kommer till om ni klickar på bilden) och tycker att det verkar vara ett intressant program som går lite mer på djupet och ifrågasätter och diskuterar VAD som är ett bra porträtt. Ska bli jätteintressant att få följa med på deras jakt efter den perfekta bilden och sättet att ta porträtt på bästa vis.
 
Jag tycker generellt att SVT är rätt bra på att hitta finurliga och bra serier/dokumentärer/talkshows. De andra kanalerna står jag inte ut med över huvud taget, med all reklam som sänds stup i kvarten...
 
Premiär: 13 november
 
:-)
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 2 kommentarer




sovmorgnar, film, tango & BALLONGER

 
 
Igår var en riktigt mysig dag här hemma. Jag sov längre än jag typ någonsin gjort (10.30!!!), tittade på en film resten av förmiddagen och sedan kom mamma hit och gjorde supergod nässelsoppa till oss (för jag måste nog erkänna att jag inte bidrog så mycket till kokandet... rörde bara om i grytan lite då och då...) Efter att mamma gått så fick vi besök av käraste Hanna & Johan som vi bjöd på hemmagjord pizza :-P riktigt gott och riktigt trevligt helt enkelt!
 
De hade med sig en flaska rödvin som vi delade på medan vi lyssnade på tangomusik och kom överens om att vi ska ta en tangokurs ihop när jag väl blivit bra i fotleden. En privat tangokurs för bara oss fyra, eller möjligtvis ett par till om vi hittar några som vill. Så lär man sit så mycket mer och snabbare och får mer individuell feedback. Jag vill ju så gärna kunna dansa tango med Erik! Och vore det inte underbart å krydda upp bröllopsdansen med lite imponerande tango-moves???
 
Dagens bilden är på Hanna och de där härliga ballongerna som jag fick av Hanna & Johan på min födelsedag! Ballonger ligger helt klart i kategorin Saker Jag Tycker Om. Så MYSIGT med vackert pastelliga heliumballonger!
 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Jag tycker om 1 kommentarer




två favoritpersoner i mitt liv

 
 
 
Eftersom jag inte kan visa bilder från jobb så får det bli på några av mina favoritpersoner då :-) Fina lillasyster och hennes goa Evelyn! Det här togs på min födelsedag, på Krällinge.
 
Det kommer inte att bli några jobb-relaterade bilder här på ett tag, då jag blivit sjukskriven! Trodde att jag skulle börjat jobba idag, men vid besöket hos min reumatolog imorse så visade det sig att jag inte stukat fotleden utan dragit på mig en inflammation i någon slags hinna som ligger ovanpå tibia/fotknölen... Så det blev kortisoninjektioner i det inflammerade området, axillarkryckor och sedan order om att avlasta helt i några dagar och efter det gradvis belasta mer... så tio dagar av lugn och ro har jag framför mig!
 
Och är man sjukskriven så är man! Inga fotojobb heller alltså! Har fått boka om lite fotograferingar men som tur är har det lugnat ner sig nu (i och med att folk börjar jobba antar jag) så det blir ingen som blir lidande av min skada (mer än jag, haha). Blir till att spendera den här tiden med att gå igenom en drös privata bilder då! De hamnar ju ofta lite i skymundan när man har jobb att pula med... Och så ska jag riktigt grotta ner mig i bröllopstankar och i "ni-vet-det-där-som-jag-inte-kan-berätta-om-än"... Lite filmer och böcker lär det också bli.
 
Så då vet ni vad ni har att vänta! :-)
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Min familj 3 kommentarer




skönsöndag

före...        och efter
 
 
Bjuder på lite före-och-efterbilder från redigeringen av senaste kärleksfotograferingen :-) ÄLSKAR att fota i motljus!!! Har haft sån grym tur vid alla sommarens kärleksfotograferingar! 
 
Som ni ser gillar jag att ljusa upp och öka värmen i mina bilder. Har även dragit lite i mättnad, svärta, kontrast och skärpa. När det gäller bildkompositionen följer jag tredjedelsregeln rätt ordentligt oftast... dock finns det undantag - som den understa - där jag lät stammarna i utkanten välja inramningen av paret. I såna fall går jag mest på känsla... vem vill hålla sig till reglerna jämt?? :-)
 
Idag har varit en skön blandning av avslappning och jobb. Jag vaknade tidigt men drog ut på morgonen genom att förflytta mig från sängen till vardagsrummet med täcke och kudde och sedan ligga där och titta på film fram tills lunch... Då blev det hemmagjord pizza och carcasonne med Erik vid köksbordet.
 
Det är vad jag kallar en riktigt mysig förmiddag :-)
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
När jag redigerar 3 kommentarer




Vila i frid, Carlos

Fotoursprung: http://www.flickr.com/photos/97793635@N05/page1/
 
 
Den 8e augusti förlorade min fotovän Carlos kampen mot cancern. Han är ihågkommen och saknad av många.
 
En fläck som kliade var det första tecknet, men läkaren försäkrade honom om att den var ofarlig. Åtta månader senare besökte Carlos samme läkare igen, då fläcken förändrats samt han fått en knöl. Inte heller dessa utreddes utan det var först en månad efter detta, när knölen blivit hård och Carlos åter besökte läkaren, som det togs prover och cancern upptäcktes. Vid det laget hade cancern hunnit spridas till flera körtlar. 
 
Så himla tragiskt.
 
Carlos blev bara 47 år men hans liv rymde fler äventyr och passion än de flesta människor får uppleva under ett helt liv.
 
Jag träffade på Carlos på ett litet källargym när jag jobbade som arbetsterapeut i Sollentuna. Social och utåtriktad som han var tog det inte lång tid för oss att upptäcka det gemensamma intresset för dans och fotografi. Det blev fotografin som skulle bli våra samtalsämnen under många fikastunder efter det. Det och hans spännande resor! Han besökte världens mest otillgängliga hörn och lärde känna människor och kulturer som växt upp helt isolerade från den civilisation som vi känner till. Hans bilder och möten är unika. Jag uppmuntrade honom att göra en utställning av dem men tiden räckte inte till.
 
 
Besök Carlos flickr-konto och titta på alla hans härliga bilder! De förtjänar att spridas. Klicka på länken under bilden ovan så kommer du dit. Carlos hemsida hittar ni här: http://www.tribalsmiles.sqsp.com/
 
 
Vila i Frid Carlos
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 4 kommentarer




Erik och jag på bryggan

 
 
 
För några dagar sedan kom min bamseleverans av Canvastavlor hem till oss :-) Bland annat den här underbara bilden som Matilda Holmqvist tog på Erik och mig en fin kväll i Tyresö slottspark! Hon använde Tiltshift-objektiv för att få till den där utsuddade effekten som är så charmig!
 
Nu när jag ser den i 40x60 blir jag sugen på att skaffa den i ÄNNU större format. Typ 70x100 eller nåt... STORT är svårslaget!
 
Det är något riktigt spännande på gång och jag gör inte så mycket annat än att tänka på det, men jag vill hålla det lite hemligt tills allt är klart att presentera... Så jag säger A utan att säga B :-) Busigt va? Men det innebär endel förändringar i mitt företagande och det blir en förändring, vilket aldrig är fel tycker jag.
 


· Lämna en kommentar ·
Erik och jag 1 kommentarer




ett litet tack

 
 
 
Det är när det gäller som man märker vilka som verkligen verkligen finns där för en och en sådan person i mitt liv har alltid varit min mamma. Jag är så glad för den fina relation som jag har med henne! Hon har mer än någonsin att göra nu när hon gått i pension, men minst en gång i veckan försöker vi få till det att träffas och äta ihop. Ibland går vi och vattengympar tillsammans, ibland (som igår) gör vi storkok tillsammans.
 
Hon har räddat mitt skinn många gånger under mitt vuxna liv! Trots att jag befunnit mig långt långt bort (Spanien, Argentina, Irland) har hon ställt upp och gjort vad som krävts för att allt ska bli bra och tryggt igen. Det härliga är att även om jag kanske inte alltid tagit de mest kloka besluten så har hon aldrig hållit dem emot mig som en orsak att hålla mig tillbaka när jag kommit på nästa äventyr... 
 
Så hon förtjänar att höra då och då att hon betyder världen för mig. Och så förtjänar hon lite fina bilder på sig själv såklart :-) Dessa tog jag på våran senaste Teneriffaresa!
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Teneriffa 4 kommentarer




Publiserad i Allas nr 34

 
 
Idag damp det ner en Allas-tidning igen :-) Alltid en trevlig överraskning! Denna gång var det reportaget som jag fotade till på SATS för ett tag sedan. Det var den här bilden som hamnade över ett helt uppslag! Bra val tycker jag! Blir alltid så stolt över mig själv när jag ser mina bilder i tryck!
 
Det var ändå många andra bilder som jag var jättenöjd med men som inte kom med i tidningen, jag visar mina favoriter här! (de enskilda porträtten kom dock också med!)
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Företagsgig 0 kommentarer




vackra motljus

 
 
Tänkte sticka in ett litet fototips idag :-) Motljus är magiskt vackert i bilder om det används rätt. Solen får gärna stå lågt och det är en klar fördel om solen silas igenom en trädkrona eller döljs delvis bakom en byggnad till exempel. Men ett problem med att fota i motljus är att kameran ofta har svårt att sätta fokusen rätt.
 
Jag brukar hjälpa kameran lite på traven genom att skärma av solen när jag ställer skärpan (alltså när jag trycker ner halvvägs) och så tar jag bort handen när jag knäpper av bilden. Såhär!
 
 
 
Det var så Erik gjorde när han tog de där bilderna på mig :-) Ingen reflektor användes och nuförtiden använder jag det sällan när jag fotar i motljus. Men får man in för mycket av solen i objektivet så blir hela bilden alldeles platt och tråkig, typ såhär:
 
 
 
 
 
Men ändrar man vinkel lite (på sig själv eller på kameran) så kan det från nästan samma utgångspunkt bli väldigt bra!
 
 
 
 
 
I Lightroom lägger jag sedan på lite extra kontrast, svärta och skärpa samt finjusterar exponeringen för att få till det som jag tycker är en balanserad bild.
 
 


· Lämna en kommentar ·
Fota i motljus 2 kommentarer




sneakpeak från heldagsbröllop

 
 
 
Igår gifte sig några goda vänner till oss och vi fick äran att vara med dem och föreviga deras vackra dag! Det var inte alldeles lätt med tanke på min stukade fot men som tur var innebar det inte så väldigt mycket spring.
 
Det blir inget gående för mig idag, tänker jag imorse då jag gick in i köket med en gångstil som en gammal skröplig gumma ungefär. Men vad gör väl det, när man sitter som klistrad vid datorn hela dagen och går igenom bilder? 
 
Vi tog 2725 bilder igår så det är några att titta igenom......
 
Jag är väldigt nöjd med fotoupplevelsen igår måste jag förresten säga! Per och Alisea hade så vackra kläder på sig och mer fotogeniq brud än Alisea får man leta efter... Hon blev vacker på varenda bild! Dessutom var det vackra lokaler med underbara väggar och högt i tak. Jag fick också träna på att fota med extern TTL-blixt, vilket alltid är nyttigt. Har nog aldrig blivit så nöjd med mina med-blixt-bilder från festen som jag blev denna gång! Hittade precis rätt inställningar för att blanda det befintliga ljuset med blixtljuset och få gästerna skarpa :-)
 
Ibland händer det! ;-)
 


· Lämna en kommentar ·
Bröllop 2 kommentarer




lite fredagspyssel

 
 
Jag har parkerat framför datorn och pysslar med diverse album. Håller på med två stycken just nu - ett stort och tjockt bröllopsalbum och så systrarnas. Det är riktigt roligt att klura ihop designer för varje uppslag. Jag har helt klart en förkärlek till att låta en av bilderna "blöda över" mitten. Det blir ju så fint med de här platta sidorna som blir i den typen av album som jag gör :-)
 
I år har jag bestämt mig för att göra en liten liten överraskning till alla mina kunder som beställer album! Det ska bli roligt att få reaktionerna på det...
 
Idag kom morgondagens brudpar hit och lämnade brudklänningen. Den långa, vackra brudklänningen. Den hänger nu redo att tas på här hemma imorgon. Vi bestämde att de skulle komma hit vid tolv när smink och hår är klart och så skulle vi äta take-away ihop innan de får sätta på sig de fina kläderna. Då tar vi lite förberedelse- och detaljbilder i samband med det och sedan blir det en studiofotografering i blixtstudion med vit bakgrund. 
 
Sedan följer en galet fint planerad dag som jag och Erik får dokumentera och följa både som fotografer och gäster. Som tur är kommer det inte att bli alltför mycket spring i och med att det visade sig att jag dragit på mig en stukning eller eventuellt en bristning i ett ledband. Det är ju lite svårt att veta säkert när jag har lite inflammationer och artros där också... 
Jag är ändå säker på att det kommer att bli en ljuvlig dag imorgon och jag ser verkligen fram emot att få fota Per och Alicia på deras stora stora dag!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer




sånt är läget


   
 
 
Igår satt jag och påtade med tackkort som jag beställde idag när brudparet godkänt designen (fast de valde i slutändan ett enkelt kort istället för vikt). Jag tycker det är riktigt roligt att sitta och göra sånt här. Samma sak med album. Ser fram emot att lägga sista touchen på systrarnas album. 
 
Något annat trevligt idag är att jag får hämta den där stora beställningen som jag la in för ett tag sedan! Äntligen! Det är tavlor till mina kunder och tavlor till oss. Här ska väggarna prydas! Det blir en sväng till Ica efter att jag haft en liten familjefotografering här hemma med min goa vän Mia och hennes familj.
 
Imorgon kommer jag att börja dagen med att sitta på akuten på St Görans. Fått en knasig svullnad på en fotknöl efter tangodansen som gör att jag har svårt att gå. Det verkar inte vara en alldeles vanlig inflammation (dem är jag ju van vid) utan det känns och ser annorlunda ut. Var hos husläkaren idag men de visste inte riktigt vad det kunde vara... Inflammation i någon sena? Bursit? Röntgen visade i alla fall ingen stressfraktur, som var en gissning... Jag hoppas att jag får besked imorgon.
 
Är det inte typiskt att man ska få sånt här precis när man har som mest att göra (heldagsbröllop på lördag till exempel) och ens reumatolog har semester?
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 0 kommentarer




de vackra systrarna lll

 
 
Här är det sista tjoket bilder jag tänkte visa er från fotosessionen jag hade vid Ulriksdals slott för ett tag sedan! I mina paket ingår alltid alla bilder som blir fina (enligt mig) och i det här fallet blev det som ni kanske förstått ganska så många...
 
Jag brukar ge mina kunder alla bilderna både i färg och svart-vitt men blir det så här många så väljer jag ut femton favoriter som får bli svart-vita också och så får det vara bra med det.
 
Ni får ursäkta mig denna veckan om det blir lite sparsamt med inlägg - jag har sjukt mycket att göra. Inte bara det att jag har fler fotograferingar än dagar, utan det är ju även album, tackkort och tavlor som ska fixas och levereras. Ja, förutom all bildredigering som hopar sig när man har så många fotosessioner på en och samma vecka... 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Porträtt ute 2 kommentarer




en väldigt väldigt liten blogg

 
 
 
Liten sneakpeak från den där familjefotograferingen som jag hade förra veckan :-) Fina Andréa och Per som kom på den charmiga idén att pussas bakom min spetsgardin...
 
Blir en väldigt väldigt liten blogg idag. Hade en familjefotografering idag som tog på mina krafter :-) Inte mindre än tre barn med spring i benen... och nästan ingen sprang mot kameran... haha :-D
 
Nädå, det gick bra idag med :-) Men med allt spring som blev kom jag i princip bara hem å däckade... 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 2 kommentarer




gravid- och barnfotograferingskombon

 
 
För några veckor sedan kom Anna hem till mig med sin man och deras lilla söta busFia. Anna är gravid igen och det är dags vilken dag som helst nu för Fias lillasyskon att titta ut. Precis som när Fia var i magen så ville de föreviga tillståndet. Dock gärna lite annorlunda bilder från förra gången. Då fotade vi med svart bakgrund i blixtstudion. Den här gången blev det vitt tema istället.
 
Vi började med Anna medan Fia lekte av sig lite i lekparken tillsammans med pappa Nikos. Sen joinade de henne i dagsljusstudion. Så här blev det!
 
 
 
Foton tagna i studio i fönsterljus med Canon 5D Mark ll och 50mm 1.4 samt 35mm 1.4
 


· Lämna en kommentar ·
Busiga barn 2 kommentarer




jag är lite hemlig

 
 
 
Idag påbörjar jag ett än så länge lite hemligt projekt! Bilderna är lite ledtrådar så den som känner mig kan kanske klura ut en del av vad det handlar om i alla fall ;-) Planen är inte helt klar ännu men den håller på att forma sig och om jag börjar i någon ände så kanske det hjälper med att få lite klarhet!
 
Det är inget jätteintressant men jag drar mig för att försöka förklara något som jag inte själv vet hur jag ska lägga upp ännu så det får helt enkelt vara lite hemligt tills jag har idén och planen klar för mig.
 
Ha en fin dag!
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 2 kommentarer




snart får jag simma i min favoritpool!

 
 
 
Igår fick jag ett ljuvligt besked! Jag har fått beviljat rehabilitering på Vintersol igen! Har ju varit där som patient många gånger både innan och efter jag flyttade till Teneriffa (och jobbade där istället!) men jag blir alltid lika glad och lättad varje gång jag får ett "ja" i svarsbrevet. Jag är helt övertygad om att det stället har haft en stor del i hur bra jag faktiskt är idag trots mina trettiotre år som barnreumatiker (fick diagnosen när jag var två). Det är guld värt att få komma till det klimatet och få ägna sig endast åt träning och hälsa i en hel månad
 
Jag lär komma hem som en ny människa. Det har jag alltid gjort :-) Och just idag känns det lite extra härligt eftersom jag sedan några dagar tillbaka haft ett skov och således har lite mer ont än vanligt. Jag känner mig ibland som om jag har en äldre människas kropp, och det är väl lite så det är också. 
 
Men det är som så ofta: inget ont som inte för något gott med sig! Det är riktigt lyxigt att få en betald träningsresa bara sådär (man behöver inte ens ta ut semesterdagar utan det blir en slags rehab-sjukskrivning) precis när det börjar bli riktigt kallt här! Och jag får återse goda vänner och simma i den där havspoolen!!!
 
DET är faktiskt något jag längtar mest efter! Hela grejen. Cykla dit, simma med solen gassandes ovanför mig och havsvågorna som skvalpar och sedan lägga sig i sanden och torkas av solstrålarna :-) Lyllo mig!
 


· Lämna en kommentar ·
Teneriffa 2 kommentarer




STORT är bra

 
 
 
Idag har jag lagt in en bamsebeställning av tavlor hos min favoritleverantör Daniel :-) Det är en del fine-art-prints till mina brudpar och så är det de här bilderna här ovan, som ska bli gigantiska canvastavlor. 40x60cm ska de bli. Flicka med pärlörhänge ska hänga i vår hall, bilden på oss (tagen av MatildaHolmqvist.se) ska hänga i sovrummet och de andra kommer hamna i vardagsrummet. Det är lite omstrukturering som är på gång här hemma... kommer att bli färre men större bilder på väggarna. 
 
Det är ju ganska oslagbart att se någonting STORT. Det ger ett mer bestående intryck, tycker jag.
 
Tja, det var min dag det... Fast jag har hunnit med lite rehabjobb också. En del hjälpmedel, någon bostadsanpassningsblankett, en överrapportering, ett fax, att svara på några ringningar och en förflyttningsträning hann jag med denna förmiddag. Nu är det snart middag och sen blir det lite simning!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Hemma hos oss 0 kommentarer




lite kvällsredigering

 
 
Idag har jag städat alla våra bokhyllor. Rensat ut böcker som aldrig kommer att läsas, dammat av, ställt tillbaka böckerna organiserade i kategorier eller författare... Det är något nästan meditativt i att skapa ordning tycker jag. Jag kan få timmar att flyga förbi och helt glömma bort att äta. Lite som när man målar eller bildredigerar alltså :-) Och nog känns det riktigt bra att kunna bocka av det från "att göra"-listan som jag gjort.
 
Idag har jag fått en familjefotograferingsbokning och en barnfotograferingsförfrågan samt en snart-bokad fotograferings-och-kurs-kombo :-) Kul när jobben bara trillar in så där! Blir alltid lika överraskad och glad.
 
Vi hade ett brudpar här hemma idag, för att prata igenom deras bröllopsdag och titta på inspirationsbilder. Det är alltid trevligt, och särskilt när brudparet även är goda vänner som i detta fall :-) Kvällen avslutades med att Erik gav dem en liten lektion i brudvals! Han gjorde det verkligen bra! De fattade på direkten! Funderar på om vi kanske ska börja sälja in det till mina brudpar... ;-) 
 
Hann med lite kärleksbilder innan sängen också! Fina Lena och Christoffer som jag fotade i Drottningholm! Deras bilder ska vara klara imorgon hade jag tänkt. Visar lite före-och-efter-bilder här. Behövdes inte så mycket bildredigering, som ni ser. Den mjuka kvällssolen är tacksam på det sättet.
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Bildredigering 0 kommentarer






Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

[email protected]





RSS-flöde
Bloglovin
Facebook








Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar