Fredag

 
Imorgon är det dags igen! :-) ytterligare ett brudpar som ska förevigas! Denna söta flickas föräldrar, faktiskt. Jag träffade dem i tisdags för att tillsammans titta ut lite olika miljöer inför fotograferingen. Självklart hade jag kameran med... och när man är så söt som lilla Svea så måste jag ju bara få ta lite bilder! Hon hade riktigt häftiga ögon, grön-grå-melerade... och hon hade energi som få! Sprang hit och dit och upp och ner och...
 
Ska bli jätteroligt imorgon att träffa dem igen, jag längtar! Det är så underbart att ta del av härliga människors bröllopsdagar :-) Känns riktigt häftigt!
 
Men precis just nu så är jag HELT SLUT. Jag har fotograferat till Caremas broschyr och har således sprungit omkring med kameran i fler timmar. Liksom igår. Fotat miljön i Saltsjöbaden, patienter på promenad, våra fina nyrenoverade lokaler... så mycket spring alltså. Hittade ett underbart motljus vid Saltsjöbanans spår igår...
 
Samtidigt som jag längtar efter att få sätta igång med bilderna så känner jag att de trots allt får vänta tills imorgon i alla fall, soffan kallar... och några avsnitt av Big C...
 
Hoppas ni har en trevlig fredag!
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 4 kommentarer
Bildredigering Sebastian

 
Idag sitter jag och redigerar bröllopsbilder och bilderna på Sebastian som jag tog förra veckan :-) Han är ju för stilig, eller vad säger ni? Vilket leende! Vi var ute och promenerade omkring i stan, rätt sent, tror vi möttes runt åtta. Måste göra det oftare, det är så otroligt mjukt ljus dessa sommarkvällar.
 
Jag behöver lite fler portfoliobilder på män och jag har många gånger föreslagit att han skulle modella för mig - nu äntligen gjorde vi slag i saken! Sebastian känner jag sedan mitt flip-flop-liv på Teneriffa. Han jobbade som kock på rehabcentret där jag jobbade som arbetsterapeut. Ett tag delade jag lägenhet med honom och en annan kille, sjukgymnast & massör. Tala om bra kombo (för mig!) haha :-D god mat OCH massage ;-)
 
Vad tycker ni om bildredigeringen ovan? Har dragit ner färgmättnaden men upp svärtan, lystern och klarheten. Lite fyllnadsljus och vinjettering har jag också lagt på.
 
 
Den här bilden är en klar favorit. Blir nog många olika versioner av den, med den skärpan som bilden har och det smajlet :-) Men jag har ungefär nittionio bilder till att gå igenom... nittionio som alltså klarat första utrensningen och blivit treor eller fyror... jag har ett tufft jobb ibland...


· Lämna en kommentar ·
Porträtt ute 3 kommentarer
Det är trevligt med besök :-)

 
Att få besök förenar verkligen både nytta och nöje för min del. Jag får ändan ur vagn och STÄDAR ordentligt, jag ÄTER mer ordentligt och det är såklart hemskt roligt att få gäster!
 
Jag tycker om att bjuda hem folk, men det är ofta jobbet får gå före nuförtiden känner jag. Men inte denna vecka!
 
Det började med tjejmiddagen i måndags: Vi var fyra goda vänner som samlades runt min lasagnemiddag. Vi är alla barnreumatiker men med helt olika sjukdomsbilder så det blev mycket medicin- och symtomsnack. Man hör ju mycket rykten om de nya biologiska läkemedlena och som "försökskanin" så är det ju inte utan att man oroar sig lite. Man kan ju tycka att det är lite orättvist att man ska drabbas av så mycket MER än sin grundsjukdom
men samtidigt är det ju inte så konstigt med tanke på att kroppen har varit "sjuk" och blivit matad med alla möjliga mediciner i en herrans massa år vid det här laget. Man får nog bara "gilla läget". Vara glad för att det inte är ännu värre (än). Sen får man byta ut de leder som inte fungerar längre.
 
Igår kom storesyrran och hennes femtonåriga dotter hit. De sov över på soffan och jag tog just en fika med dem på favvobageriet i Enskede :-) Det är första gången jag träffar min systerdotter så det kändes lite extra kul! Hon var jättetrevlig och väldigt vacker, precis som sin mor! Vi hade en riktigt mysig film-och-godiskväll igår. Såg den charmiga "Mirror mirror" bland annat.
 
Idag har jag fotat lite på jobbet, och jag ska fota mera av omgivningen i Saltsjöbaden ikväll när solen står lägre. Någon som vill haka på?
 · Lämna en kommentar ·
Vardag 4 kommentarer
onsdag vid datorn

 
Bilden får stå för vad jag gärna skulle göra nu istället för det jag faktiskt gör... nämligen rensar i mina bildarkiv. Hur långtråkigt som helst. Det tar T I M M A R. Men det måste ju göras! Min lokala disk på datorn (C) hade en röd linje, vilket betydde NO MORE SPACE märkte jag :-) Kunde inte ladda upp bilderna från igår...
 
Så det var verkligen på tiden alltså! Så nu sitter jag här och kollar igenom mappar, tar bort 0-markerade bilder från Lightroom (jag kan inte spara alla bilder från mina fotosessioner...) och uppdaterar mina backups allt eftersom innan jag tar bort mappen helt från datorn.
 
Hoppas att jag hinner återkomma med en liten blogg senare, får fint å spännande besök ikväll! :-)


· Lämna en kommentar ·
Vardag 0 kommentarer
Publiserad bild :-)

 
Idag kom ett brev som snälla Charlotte på Allas skickat till mig: Det numret som Annas reportage var med i (och således även min bild) Så roligt att se sin bild i tryck sådär! Hade ingen aning om vilken bild de skulle välja och känns jättekul att de valde just den som både jag och Yvonne (som är på bilden) tyckte allra bäst om!
 
Lite roligt eftersom både jag och Yvonne var rätt säkra på att de skulle välja någon av de andra, lite somrigare bilderna, eftersom de sagt att de gärna hade "gröna, blommiga bilder"... men det var inte alldeles lätt att få fram de där somriga bilderna i mitten av maj, när det fortfarande var väldigt glest mellan bladen... Det vi däremot hittade var ett jättecharmigt övergivet skjul med fin grå vägg och charmig brun dörr... Ett ställe som tilltalade oss båda två och där det kändes som om bilderna på Yvonne fick fram hennes personlighet bäst.
 
"Jag är ju inte så blommig av mig!" tror jag att hon sa vid något tillfälle... Rolig var hon däremot! Yvonne som slog igenom som komiker efter femtioåldern :-) Vi hade hur trevligt som helst! Här ser ni mina favvisar:
 
 


· Lämna en kommentar ·
Företagsgig 4 kommentarer
söndag vid datorn

 
Idag har jag växlat mellan att ligga i sängen och läsa, springa ner till tvättstugan, och sitta framför datorn och jobba med bröllopsbilder. Boken är så pass fångande att jag har svårt att lägga ifrån mig den samtidigt som jag inte gärna vill att den ska ta slut än och bröllopsbilderna andas så mycket glädje och lycka så jag kommer på mig själv med att ha en stort leende i ansiktet konstant... Vilken härlig dag jag haft!
 
Bra balans, känner jag!
 
Nu håller jag på och laddar upp bilderna från denna fotosession i webgalleriet som mina kunder ska få titta i för att välja sina bilder. Jag är glad att jag gjort det svårt för dem ;-) De ska välja ut tolv bilder och jag själv har haft svårt att välja ut vilka femtio jag ska visa dem! Det blev otroligt många fina bilder i Gamla Stan. Inte så konstigt kanske, med tanke på det fina vädret, den vackra miljön och hur kära de var i varandra!
 
...och hur kul vi hade tillsammans såklart :-)


· Lämna en kommentar ·
Vardag 6 kommentarer
en glad midsommar!

 
Jag hade en jättefin midsommar på Djurö med goda vänner! Riktigt klassisk, med dans kring stången, glada barn, goda (och mindre goda) förfriskningar, massor med mat, femkamp, grillning i solnedgången, disco i bastun som övergick till djupa samtal i bastun och avslutningsvis lite jordgubbar (och mygg) på farstutrappen i soluppgången. 
 
Det var soligt och varmt och stämningen var på topp från början till slut. Självklart försökte jag fånga lite av stämningen och folket! Tycker det är så grymt roligt att dokumentera! Hade femtiomilimetern och hundratrettiofemman med och satt och smygfotade lite då och då :-) ...nu när jag lägger upp bilderna så ser jag ju att det blir lite fler än jag trodde... 
 
Ifall någon av ni trevliga, avbildade vänner & bekanta inte vill ligga kvar här på min blogg - eller om ni vill ha någon bild - säg för all del till så fixar jag det på direkten! Tack för en trevlig helg! Sommarkramar
 

copyright Helena Petersson, www.leafoto.se
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 5 kommentarer
en fin dag

 
Idag har jag och mina nya fina Converse haft en riktigt fin dag ihop! Fick skorna av mamma och de är så otroligt sköna att promenera omkring i! Kan nästan gå alldeles normalt :-) I alla fall med lite alvedon till hjälp... 
 
Jag har haft en helt suverän dag. Från början till slut. Vaknade av mig själv i stora dubbelsängen, såg den blåa himlen utanför fönstret och låg kvar och njöt ett tag, uppfylld av den där härliga känslan av att man vaknat till en Riktigt Fin Dag.
 
Fått massor gjort. Förmiddagen ägnades åt Assistansanordnarnas bilder (som ni vet), eftermiddagen åt en timme slappa-framför-serie-å-äta-lunch-i-soffan samt lite bloggande, sen var det sjukgymnastik vid Rådmansgatan. Eftersom jag även skulle träffa ett brudpar där lite senare så beslöt jag mig för att sätta mig på cafét och i lugn och ro vänta in dem medan jag åt lite middag och drack lite kaffe.
 
Solen sken på mig och min inspirationsbok - helt underbart var det. Och brudparet kom och var ju helt underbara de med. Så glada, trevliga och så där genuint varma människor som man intuitivt gillar direkt! Deras bröllopsdag är också lite extra speciell - de ska gifta sig på en båt centralt i Stockholm och åka gammal veteranbil dit.
 
Det är alltså ett riktigt dröm-uppdrag. Som jag fick :-) YEY!!!
 
Sen efter det så begav jag mig mot Rådhuset för att möta upp med Sebastian och promenera längs vattnet och ta lite bilder till min portfolio. Vi fick jättefint mjukt ljus och en helt perfekt, ljummen sommarkväll. Sebastian lärde mig också hur man ska snöra sina converse... sånt har jag verkligen noll koll på...
 
Var hemma klockan elva efter sex timmar utomhus. Känner mig alldeles glad inuti. Vilken dag! 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer
företagspyssel

 
Idag sitter jag och pular med Assistansanordnarna.se's bilder! Fick ett riktigt roligt uppdrag från dem att skapa bilder som skulle symbolisera eller illustrera vissa ord eller innebörder. Det är fem bilder det handlar om och jag har både fått fotat, tecknat, designat och photoshoppat för att ta fram dem. Idag lades krutet framför allt på "nätverkande" och jag har äntligen fått användning av det magnetiska facebook som jag köpte från coolstuff för ett tag sen :-) 
 
Det är hur kul som helst med sådana här uppdrag! Det väcker skaparlust och kreativitet och utmanar fantasin. Jag älskar också möjligheten att få skapa bilder på många olika sätt! Underbart, helt enkelt.
 


· Lämna en kommentar ·
Företagsgig 1 kommentarer
en nöjd kund

 
Minns ni det här brudparet? Just skickat iväg ett stort gäng bilder med min logga på för att de skulle få lägga upp sina bilder på facebook :-) Bruden bad om ursäkt för att de bett mig "logga" så många bilder... men tvärtom så blev jag ju bara jätteglad att de ville visa upp så många! Känns alltid lika härligt!
 
Det var årets första bröllop och det första brudpar jag gjorde en sk. testfotografering med innan. Jag träffade dem alltså några veckor innan själva bröllopsdagen och pratade igenom deras dag och sedan avslutade vi med en fotografering på plats. I detta fall skedde den hemma hos dem, i deras kök faktiskt! Jag hängde upp några gardiner över deras kylskåp för att skapa lite studiokänsla. 
 
Har redan visat några bilder från både testfotograferingen och bröllopsdagen, men här är några till :-)
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 3 kommentarer
solokvist

 
Bilderna är på min senast inköpta kompis! Hon sitter i badrummet sedan helgen i Mariefred (jag skrev fel! Jag är verkligen hopplös när det gäller sådana saker... Mariestad, Mariehamn, Mariefred.... whatever...)
 
Igår for min älskling iväg söderut med sina föräldrar och sin bror, så nu har jag heeeela lägenheten för mig själv! Det har jag i princip inte haft någonsin! Inte längre än 24 timmar i alla fall... Självklart är det mysigare när han är hemma och självklart kan jag inte alls sova lika bra utan honom... men just nu känns det nästan lite lyxigt! 
 
Ikväll satt jag en stund ute på balkongen ocn njöt av kvällssolen. Men det är svårt att sitta oproduktiv särskilt länge när man har massor att göra... fakturor som ska skrivas och skickas ut, prislistan som ska bli klar, ett företagsjobb  som ska sammanställas imorgon, bröllopsbilder som ska upp på kundzonen, förberedelser inför kundmöte imorgonkväll och fotografering i solnedgången efteråt! Fullt upp alltså!
 
Jag har hur roligt som helst dessa dagar men är upptagen jämt. Nyss skaffat gymkort också och tanken är ju att jag ska få in i alla fall tre-fyra pass i veckan... kluuuurigt...
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 2 kommentarer
så det kan gå!


Gårdagens fotografering blev inte riktigt som planerad! Det började med att bruden ringde mig lagom tills att jag rullade in på Nacka Rådhus parkering tio minuter innan vår utsatta mötestid. "Har du hunnit bege dig hemifrån redan eller?" sa hon... "...för vigselförrättaren är inte här än..."

Tanken var att vi skulle mötas utanför entrén efter deras borgerliga vigsel för att åka till Nyckelviken och ha vår porträttfotografering. Men nu hade det blivit någon miss och vigselförrättaren hade ingen aning om att han skulle viga detta par idag! Han var glatt ovetandes hemma och skulle just till att dammsuga när brudparet (till slut) fick tag på honom. Så när jag kom dit så hade de stått utanför det tomma och låsta rådhuset i en timme.

Brudgummens bror hade för en halvtimme sedan åkt iväg för att hämta vigselförrättaren. "Han borde ju komma snart", sa de.

Det var alltså ett ganska fruset brudpar som jag skakade hand med denna blöta och ruggiga dag. Som tur var stod de under tak i alla fall... Och de var vid gott mod och hade god humor! Vi hade faktiskt riktigt trevligt medan vi väntade. Jag dokumenterade såklart hela förloppet :-) Hade ni förväntat er något annat? Vi sa många gånger att detta blir en rolig historia att berätta sen!

Så kom alltså bilen till slut och den - väldigt sympatiske måste jag säga - vigselförrättaren steg ur, fällde upp paraplyt och kom fram till oss. Äntligen! Då går vi in i värmen!!

...Koden funkade inte.

Han testade om och om och om igen. Vad är detta? kunde man se skrivet i brudparets ansikten... Efter tio minuters misslyckanden gick han till en annan port och vi kom faktiskt in den vägen. Då var det dags för nästa låsta dörr: vigselrummet. Tror ni att vi kom in där? Nja...

Men det fanns varmt kaffe och te "det är bara att ta för er!" sa den sympatiske herren och sprang iväg. Vi kunde höra hur han bankade på olika dörrar i huset, på olika våningar. Ett tag trodde vi att han låst in sig i något rum och ville att vi skulle släppa ut honom så jag sprang upp för att kolla läget. Men det var en vaktmästare han var på jakt efter tydligen "Han är ju någonstans i huset, har jag hört!"

Nu var brudparet liiiite oroliga. Vad var detta för makter som jobbat emot dem? Bruden, som var höggravid, hade hunnit bli vrålhungrig vid det här laget och undrade om jag kunde tänka mig att köra förbi McDonalds innan fotograferingen sen.

Till slut kom han dock tillbaka med vaktmästaren i släp och vi kunde komma in i ett vigselrum och de kunde äntligen vigas! Så jag hängde med på den resan också. Dokumenterade ceremonin, vilket ju inte alls var meningen. Men vid det här laget hade vi liksom lärt känna varandra ganska väl och det kändes som om vi var vänner, typ :-) När de lyckliga tu blivit förklarade man och hustru kramades vi allihopa och sa att det nog var meningen att det skulle bli som det blev för tänk vad fina bilder de får från hela äventyret!

En timme efter utsatt tid körde vi därifrån och då var molnen mörka och det ösregnade. Någon utomhusfotografering i Nyckelviken var det inte direkt läge för... Så istället (efter en sväng förbi McDonalds drive in såklart) åkte vi hem till mig och körde studioporträtt istället.

Vilken grej! Puh! Men slutet gott allting gott! Och jag är säker på att detta härliga par är lyckliga ihop hur omständigheterna än må vara! Blir jätteroligt att visa dem bilderna också, de blev sååå fina! 


· Lämna en kommentar ·
Bröllop 9 kommentarer
Bröllop, bröllop, bröllop!


Jag har en härlig period framför mig där den ena bröllopsfotograferingen följer den andra! Fotade ett brudpar i fredags, ett i torsdags och idag är det ännu ett som ska förevigas. Känns så himla lyxigt!

Vackra & kära människor som jag får fota i vackra miljöer. Som jag får skapa bilder till som de kommer att titta på och le och minnas sin stora dag med. Det är rätt underbart! 

Mitt underbara liv :-)


· Lämna en kommentar ·
Bröllop 8 kommentarer
lyxhelg i mariehamn


Förra helgen var personalen från Carema Rehabcentrum på Gripsholms värdshus och blev bortskämda med fina (alldeles egna!) rum, gott sällskap och utsökt mat! I princip kändes det som om man åt tills man höll på att spricka. Helgen bjöd på frukostbufféer och trerättersmiddagar, läskigt god bakelsebuffé och många trevliga diskussioner.

Jag hade svårt att slita mig från mitt vackra rum och checkade ut sist av alla på pricken tolv. Hade ju en superskön dubbelsäng helt för mig själv med duntäcke och dunkuddar som man bara smälta ner i... och en TV med både trean och femman (här hemma har vi bara ettan, tvåan och fyran).

Låg i ärlighetens namn nedbäddad i denna gudomliga säng och tittade på TopModel tills det var dags att gå...

Här kommer vår helg i bilder :-)  


GRIPSHOLMS VÄRDSHUS & KYRKA
GRIPSHOLMS SLOTTDETALJER I GRIPSHOLMS VÄRDSHUS
EN BILD JAG FASTNADE FÖRMITT RUMVÄLKOMSTMIDDAGENFRUKOSTBUFFÉ
PAUS EFTER HYGIENFILMEN...
BARMINGEL
BÄSTA BUFFÉNAVSLUTNINGSMIDDAGEN


TACK FÖR EN TREVLIG HELG!· Lämna en kommentar ·
Företagsgig 4 kommentarer
Kontraster


Igår var jag i Gamla Stan och fotade ett vackert bröllopspar och idag tränade jag en patienter i att klä på sig. Vilka kontraster! Det är lite häftigt att kunna ha så pass annorlunda dagar tycker jag :-)

Jag har fått sakna mitt kära internet! Det har legat nere här hemma. Två dagar utan får en att inse hur mycket tid man faktiskt spenderar där och hur beroende man är av att det ska fungera! Det är inte utan att man känner sig lite sårbar...

Desto roligare nu att ta itu med hemsida, blogg och mailande!

Och bilderna från gårdagens bröllop håller på att laddas in i datorn. Hur fina som helst. Det var en varm dag med underbara små moln framför solen - helt perfekt! - och ett vackert par som bestämt sig för att leva resten av sina liv med varandra. Kan det bli bättre?

Bilden här uppe är från bröllopet vid Ulriksdals slottspark. Inga moln i sikte den dagen inte! Men bilderna blev jättefina och det ska bli jätteroligt att visa upp dem för brudparet idag :-)· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer
en solig dag


Idag var det bildvisning, men nu har semestrar och dylikt satt igång så det blev bara Erik, jag, Hanna och Johan som satt uppkrupna i soffan framför TVn. Mysigt! Vi köpte hem lite thai och hällde upp varsitt glas vin, och tittade på bilder tagna i fönsterljus. Johan hade bland annat fotat gosdjur och Hanna visade bilder från möhippan hon fotat. Vi fick nöjet att titta på Annelis bilder (även om Anneli inte var med) och imponerades av hur otroligt vackra och studiolika de var! Jag blev så STOLT!

Det är otroligt roligt och glädjande att se just hur mycket mina elever utvecklats bara på de sex gånger vi haft kurstillfällen. Det är så tydlig skillnad! Jag hoppas och önskar att de låter mig visa några bilder som de tagit när kursen är över...

Annars idag så har jag redigerad bröllopsbilderna från i fredags, skickat iväg en bröllopsoffert, skickat iväg en zippad mapp med kundbilder, pulat med en faktura och storstädat.

Fler bilder på Hanna och Johan kan ni se här nedan :-) Ni förstår nästan hur roligt det är att umgås med dem när ni tittar på bilderna, eller hur? Vi har så grymt roligt ihop! Och vilken bonus att de gärna modellar också!!!

· Lämna en kommentar ·
Porträtt ute 7 kommentarer
mysmåndag


Idag har jag tagit det lugnt och suttit i soffan och tittat på serier. Fick några kortisonsprutor i fotleden och då är det ju vila som gäller. Lite produktiv har jag såklart också varit, jobbade på rehabcentrumet på förmiddagen och suttit med bilder några timmar ikväll. Blir alltid mer produktiv efter mörkrets inbrott :-)

Äntligen klar med Tims bilder! Det blev så många på honom och hans föräldrar så det har tagit lite längre tid än vanligt. Han var en så tacksam liten modell! Likaså hans föräldrar :-) Blev jättemånga fina bilder och jag hade jättesvårt att välja! Förtio bilder lyckades jag skära ner det till i alla fall...

Har redan visat söta Tim (med den gröna blomman: se här) men här är några favoriter från hela familjen med den vita bakgrunden!


· Lämna en kommentar ·
Familj 3 kommentarer
haft en trevlig helg?


Här sov jag i helgen - och jag sov verkligen som en stock! Helt underbart. Har haft en härlig helg med mina trevliga arbetskamrater. Vi blev bortskämda denna helg! Jag har ätit tills det kändes som om jag skulle spricka och suttit och snackat i timmar. Mariefred är en jättemysig liten plats på jorden full av fina, historiska vyer. Jag har inte gått en meter utan kameran så jag har massor av bilder att visa!

Hoppas att ni har haft det minst lika trevligt denna helg! PS: Tack för rättningen Linus! :-D


· Lämna en kommentar ·
Vardag 4 kommentarer
vid Ulriksdalsslott


Jag och Erik hade en galet roligt fotodag igår med det här paret, goa Hanna & Johan. Jag ska ju fota bröllop imorgon vid Ulriksdals slott och ville testa lite olika platser innan, se var ljuset befann sig och så. Planen var att vi skulle fota dem i en timme, sen äta picknick i gröngräset och sedan skulle de fota Erik och mig... Det gick jättebra ända tills det började ÖSregna.

Vi stod ett bra tag och fördrev tiden med picknickfilten över huvudena, i hopp om att regnet skulle avta... men icke. Däremot blev det en mysig fika på Café 60, följt av en fotosession på en helt annan plats - hur kul som helst, att hitta nya ställen så där! Otippat!

Får berätta mer om det om några dagar dock (och visa bilder) för idag har jag tänkt gå och lägga mig I TID för omväxlings skull och imorgon efter bröllopet drar jag iväg på planeringshelg med mitt carema-gäng.

Tack alla som röstat på mitt bidrag i "Känslor"-tävlingen förresten! Värmen ända in i själen :-)
Trevlig helg!


· Lämna en kommentar ·
Vardag 3 kommentarer
Lektion om fönsterljus


Idag var det fotokursdax igen och dagens lektion handlade om hur man tar bättre bilder inomhus i naturligt ljus. Hur man utnyttjar fönsterljuset på bästa sätt. Var man ska stå, var modellen ska stå vid ett klassiskt porträtt, hur man kan "fejka" att man har en riktig studio, vad man kan tänka på när man fotar barn hemma mm. 

Jag började med att gå igenom teorin och visa exempelbilder, innan vi begav oss in i vårat sovrum som har ett så bra fönster :-) Blev ett vilt klickande av kameror där... undrar just hur många bilder jag själv fastnade på, osminkad och lite trött som jag var (hann ju som vanligt inte äta middag innan kursen..) ...

Här är några av de bilder som jag visade eleverna idag :-) Ni känner nog igen en bild eller två ;-)
· Lämna en kommentar ·
Fotokurs 2 kommentarer
pst!

Rösta gärna på mitt bidrag i tävlingen "Känslor"!
Gå in här: http://unorman.wordpress.com/2012/06/04/finalisterna/ så hittar ni tävlingen!
Mitt bidrag är ju nummer 5 (Lea)

Jag kan vinna en sån här charmig Canon-mugg!bild från roligaprylar.se (klicka på bilden så kommer ni dit)· Lämna en kommentar ·
Vardag 2 kommentarer
två charmiga busfrön


Häromdagen fick jag den här jättefina kommentaren på min facebooksida:Jag blir verkligen lycklig av att få höra så fina ord! Det känns in i själen :-) Att goa Eva har tagit sig tiden att skriva på min facebooksida också, så att alla kan se det är ju bara så underbart snällt! Det är ju just genom dessa sociala medier - särskilt just facebook - som jag får majoriteten av mina kunder. så TACK Eva!

Har fått massor av fina kommentarer den sista tiden - och vänner som delat med sig av mina länkar och bilder. Ni ska veta att jag uppskattar det enormt mycket, ni anar inte hur peppande det är! Och det kommer faktiskt precis då jag behöver det som mest! KRAM på er!

Så, nu ska ni få ni se lite fler bilder på de två charmiga busfröna :-) Lite kuriosa är ju att några av de bästa bilderna tog jag efter själva fotosessionen. Vi fikade ihop efteråt och då plötsligt fick barnen lust att posera!
· Lämna en kommentar ·
Busiga barn 4 kommentarer
time to dancewalk baby


Idag blev det dans på plattan! Otippat, härligt, frigörande! Något som har inspirerats av Ben Aaron! Ni har väl sett videon med honom? Kolla in den här annars: http://www.youtube.com/watch?v=Ib3Duz_6a9M Underbar!

Blev inte så mycket "walking" i dagens dancewalk utan vi höll oss på plattan, men många hakade på och stämningen var på topp medan den medryckande musiken dånade ut över de glatt dansande människorna! Själv är jag ju aldrig sen att joina när det handlar om dans :-) Jag och min kompis kastade oss ohämmat in i leken!

Jag kunde ju såklart inte låta bli att (försöka) fånga lite av stämningen och de härliga dansarna där! Hoppas på fler tillfällen att få "skaka loss" inne i stan! 
· Lämna en kommentar ·
Vardag 9 kommentarer
tatueringar, förebilder och önskeresor

Har blivit utmanad att svara på massa roliga frågor av min plastmamma Anette :-) Älskar sånt! Men jösses vad svårt det var att svara på fråga 6 - fick klura på den länge länge.

1. Klädesplagg du minns från tonåren?
Mina första Levis-jeans! Fick dem av en klasskompis som krympt dem i tvätten :-) Jag var minst i klassen (kort och tanig) så de passade mig perfekt!

2. Är du hund eller kattmänniska?
Kattmänniska. Fast mitt favoritdjur är apor. Skulle gärna umgås med gorillor i en vecka, typ. 

3. Föredrar du storstad eller glesbygd?
Svår fråga... Glesbygt känns så mysigt och romantiskt! Och att få fota modell i en gammal lada är ju ett drömscenario... Men jag bor ju i en storstad och älskar det med! :-/ Att bo på ön Teneriffa var rätt ok det med... Skulle nog inte klara mig varken utan det ena eller andra... eller tredje...

4. Vilket yrke skulle du vilja ha om du fick drömma?
Jag har mitt drömyrke, men kanske en mer efterfrågad och välbetald sådan skulle vara drömmen :-)

5. Vilket är ditt favoritordspråk? Får jag tolka det som "motto" tro?
Såg det här på facebook häromdagen och tyckte det var rätt vackert, och mycket "jag"!


6. Om du fick bjuda hem 3 kända personer (svenska eller utländska), vilka skulle du bjuda?
Fotografen Anton Corbijn som är en stor förebild, konstnären Ian Berry som gör tavlor av jeans och fotografen Lisa Holloway vars bilder jag älskar. Tror vi skulle hitta intressanta samtalsämnen vid köksbordet!

7. Vad skulle du bjuda dem på?
De skulle få  välkomstdrink och små tapas innan maten, lasagne till huvudrätt och tiramisu till efterrätt!

8. Om du var miljonär för en enda dag, vad skulle du göra/köpa?
Jag skulle köpa en jorden-runt-biljett till Erik och mig :-)

9. Om du skulle tatuera dig, vilket motiv skulle du välja, och var skulle du placera tatueringen?
Jag ska tatuera mig (igen) men jag vill inte tala om vad det blir och vart än... Har en liten svala på skulderbladet än så länge!

10. Vilken årstid tycker du bäst om?
Det får bli sommaren... Dofterna, värmen, ljust länge på kvällen... och sen vet man att det följer en färggrann höst, som är den årstid jag helt enkelt inte skulle klara mig utan! Jag vet, jag har ju försökt ;-)

11. Om du fick åka var som helst i världen, vart skulle resan gå?
Island är ett ställe jag alltid velat uppleva. Vackert. Annorlunda.  

Så där ja! Men nu måste jag hitta på elva nya frågor och jag hitta 4 bloggare att utmana... Som inte fått utmaningen tidigare... Och som jag tror på kommer att svara på frågorna. Jag får återkomma med det inlägget tror jag...· Lämna en kommentar ·
Sån är jag 7 kommentarer


Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

kontakt@leafoto.se

RSS-flöde
Bloglovin
Facebook
Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar