där våra utflykter inte blev som vi tänkt

 
DROGHEDA, Ireland
 
I den här lilla staden landade Erik och jag innan det var dags att åka till Dublin och flyga hem. En stad där det inte hände så mycket. Vi gick mest runt och försökte hitta något vettigt fik. I slutänden blev det att vi satt och läste inne på ett kaffehak precis i början av köpcentret som ni ser här neden, på andra sidan den coola bron.
 
 
 
Staden är mest känd för att den ligger närmast Irlands mest berömda förhistoriska fornlämning, en sk. Passage Tomb, som byggdes 3200 år före kristus. Visst åkte vi också för att (försöka!) titta på denna turistatraktion, men vi bojkottade den svindyra turistsightseingen (som skulle ta TVÅ timmar) man var tvungen att göra för att över huvud taget få komma in och titta på platsen. För att få någon bild på den så försökte vi spela dumma och få vakten att släppa in oss bakvägen och vi lyckades nästan - om inte hans mer regelrätta kollega hade kommit tillbaka då...
 
Så vi smög omkring i dess utkanter och lyckades i alla fall få EN bild på den välvaktade sevärdheten...
 
 
 
Istället för att sitta på en buss i två timmar så körde vi runt lite och hittade till en liten tragisk djurpark. De hade en massa lantliga djur i små bås, det var beklämmande. Det blev inga foton tagna där, kändes bara helt fel. Det luktade illa och djuren bara låg apatiskt på sina platser.
 
Lite längre bort hittade vi dock lite grönbete och lite friare inhägnader. En liten get hade tydligen hittat ut för han strosade omkring på samma sida som oss :-) Det är geten som lagt sig i skuggan av staketet...
 
 
 
Vi hittade också till ladugårdens höbalar, som man kunde springa runt och busa bland :-) Något som vi såklart gjorde. Jag och Erik är nog några av de barnsligaste personer jag känner. Svårt att slå oss där...
 
 


· Lämna en kommentar ·
Irland 1 kommentarer
där du fylls av vördnad

 
GIANT'S CAUSEWAY, Antrimkusten, Nordirland
 
Denna underbara plats var vår resas huvudatraktion. Vi hade garderat oss genom att bo på två ställen som båda låg ungefär lika långt därifrån, för att kunna ha några dagar att välja mellan. Man vill ha fint väder när man åker dit.
 
Man vill ha precis sånt väder som vi fick. 
 
Giant´s Causeway består av typ 40 000 mörka, hexagonformade stenar. Det ser ut som en gigantisk vaxkaka, hur häftigt som helst. Dessa bildades av ett underjordiskt vulkanutbrott för 60 miljoner år sedan. Vissa formationer påminner om staplar av mynt och har kallats "jättens pengar".
 
I mitt minne var denna plats magisk. I verkligheten var den precis som jag minns den. Jag ville aldrig gå därifrån.
 
Jag fotade från alla vinklar och stod med stativet länge och väl för att få DEN bilden. Det krävdes lång slutartid, liten bländaröppning, polarisationsfilter, ett ganska mörkt gråfilter och ett graduerat gråfilter. Och tålamod, tid och många försök innan det blev helt rätt. Är ni beredda? För här kommer en hel drös med bilder...
 
 


· Lämna en kommentar ·
Irland 9 kommentarer
Let´s shape up!

 
 
Dagens höjdpunkter var att se kommentar på kommentar trilla in i brevlådan från alla som hittat till min blogg genom Blogg.se. Hamnade på deras förstasidan igen! TACK! :-) Bröllopssnacket har hållt i sig från igår - var på en liten fotograf-afterwork och snackade bildstil och prispaket. Nya idéer föddes, som alltid när man får höra andra synpunkter och åsikter. 
 
För övrigt så har jag laddat ner en grymt motiverande app till min Iphone idag. ShapeUp heter den och den håller koll på att jag når mitt att gå ner till min ursprungliga "dansarevikt". Det har gått segt och jag ligger stadigt kvar på storlek 38. Med tanke på att alla mina favoritkläder är i storlek 36 så... Hur som helst. Man kan ju tycka att det inte vore så svårt; en storlek! Men det är det! Men med denna lilla hjälp så tror jag faktiskt att jag kan nå målet :-)
 
Appen räknar, efter att du svarat på några frågor, ut hur mycket kalorier ditt dagsbehov består av och håller koll på hur mycket du har ätit (eller inte ätit). Den håller även koll på hur mycket kolhydrater, proteiner och fett du stoppat i dig. Hänsyn tas till träning såklart. 
 
Jättebra för att sluta småäta! Känns ju lite mer påtagligt då man måste skriva ner det där onödiga mellanmålet (som tyvärr oftast inte är en nyttig morot utan mer sannolikt en liten chokladbit från chokladkartongen på jobbet...)
 
Vi får väl se! Enligt appen bör jag ha nått min idealvikt på 50 kg om 14 veckor :-)
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 3 kommentarer
på bröllopsmässan

 
Idag var jag på Bröllopsmässan i Nacka Strand och tittade på brudklänningar, modevisning, ringar och diverse utställare med chokladfontäner, tackkort, festlokaler, herrgårdar, champagne och smink. Jag pratade med några av de fotografer som jag sett på mina facebookforum (alltid roligt att träffa folk "irl"!) och jag åt mycket godis. Härligt med en mässa där det verkligen finns godis i ALLA bås! Minst en sort.
 
Jag fick både idéer till ringar, klänning och inbjudningskort samt till min egen marknadsföring. Ett vikt A6-kort med bilder på fram och baksidan samt priserna inuti - toppen! Det måste jag se till att göra :-)
 
Jag fick tips alltså, men jag slog inte till med något. Jag såg inte direkt DEN klänningen. Önskar mig snarare ett hopkok. Gillade en djupt V-urringad rygg på någon klänning, gillade tyllen på en annan och gillade spetsarmarna på en tredje. Det jag hittade var ett fint lite retro-aktigt blomsterhårband att ha i håret, eventuellt tillsammans med slöja...
 
Så, helt klart en rolig liten söndagsutflykt! Här kommer bilderna jag tog! Blev mest från modevisningen...
 
 
 
Bilderna tagna med Canon 5 D mark ll samt Canon 135mm 2.0
Inställningar: ISO 500, Tid 1/250 och Bländar 2.0


· Lämna en kommentar ·
Modell 40 kommentarer
i bröllopstankar

 
Imorgon är det Bröllopsmässa i Nacka - är det någon mer än jag som ska dit? Jag känner en riktigt trevlig och proffsig bröllopsfotograf som ställer ut där i år - Cherrie Coutts - så jag tänkte hänga lite i hennes bås :-) Känns extra roligt att gå dit med dubbla intentioner, måste jag säga! Eftersom jag själv ska gifta mig sommaren 2014 så är jag på jakt efter idéer till mitt eget bröllop samtidigt som jag såklart alltid är på jakt efter idéer till företaget! Nya leverantörer, nya sätt att göra saker, nya designer, nya sätt att marknadsföra sig osv.
 
Längtar redan till nästa sommarens bröllop! Har samlat på mig massa spännande nyheter :-)
 
Något annat jag blivit väldigt sugen på att göra är Morgongåvefotograferingar. Ni vet, vackra, sensuella bilder på bruden som hon kan ge till sin blivande man. Träffade Brigitte Grenfeldt för ett tag sedan och blev så inspirerad av hennes morgongåvebilder. Jag ska gå en workshop med henne så snart hon anordnar en här i Sverige, vilket hon lovat... Tills dess hoppas jag få öva lite med mina egna modeller :-) Köpte props idag: slöjor, rosenblad och pärlor - typiskt romantiska tillbehör! Vänta ni bara!!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 2 kommentarer
en efterlängtad leverans

 
Idag kon ä n t l i g e n albumet till Jessica och Bengt, vars bröllopsporträtt och bröllopsfest med 50-60-talstema jag fick även att fånga. Det är det första albumet jag gör från denna leverantör och de två månader som det tagit för albumet att komma fram har känts låååånga. Men jag kan säga att det var värt att vänta på!
 
Ett härligt gediget album med skinomslag och tjocka sidor, rundade hörn och präglade namn fram. SÅ fint. Väl värt pengarna. Om det är någon som undrar så kostar det 350 kr/uppslag + moms. För att förtydliga det hela så blir det alltså 4375 kr (med momsen inkl) för ett album med 10 uppslag (20 sidor).
 
Tänker göra ett portfolioalbum till mig själv för att kunna visa kunder på bildvisningar, längtar :-) Paketet kom med ett mjukt, skyddande hölje till albumet samt en liten söt påse med mjuk kola :-P Mums...
 
GOD helg på er!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 7 kommentarer
där jag gav mitt hjärta första gången...

 
BELLARENA, Limavady, Co. Derry, Nordirland
 
Jag träffade kärleken för första gången sommaren då jag skulle fylla femton år. Det var på en solresa med mamma och lillasyster som vi möttes. Han var lång och gänglig och full av fräknar. Hans ögon glittrade. Han hette Neil och kom härifrån, från Nordirlands nordligaste punkt. Neil gav mig min allra första trevande kyss - typ tio minuten innan hans buss till flygplatsen skulle gå...
 
Sedan brevväxlade vi i flera år - ni vet, när brev skrevs med papper och penna och tog två veckor att komma fram.
 
När jag gått ut gymnasiet så bestämde jag mig för att vara au-pair ett år, på Irland. Det var dags att träffas igen. När jag fick min första semester som au-pair satte jag mig på bussen och åkte och hälsade på dem.
 
Och föll pladask. På riktigt.
 
Han var inte längre tanig men precis lika fräknig, hade en piercing i ögonbrynet och samma snälla blick. Han sjöng och spelade gitarr för mig på sitt rum, vi tog långa promenader på stranden, han gav mig ett mixed tape som jag lyssnade sönder och vi åkte till Giant Causeway och såg solen gå ner medan vi satt på en kulle och delade på en klase vindruvor.
 
Det var dock inte ok att vara kära med tanke på att han hade flickvän och jag inte hade en tanke på att flytta till Nordirland. Så vi höll alltid ett avstånd. Det var smärtsamt och romantiskt på samma gång. Det bubblade av såna där vill-men-får-inte ögonblick.
 
Ytterligare ett halvår gick innan jag såg honom igen - min andra semester, precis innan jag skulle hem till Sverige igen. Det gick inte bättre denna gång. Ännu mer kära var vi och ännu mer förbjudet var det.
 
Det var rätt hjärtslitande.
 
Det gick det två år innan vi skulle träffas nästa gång. Vi brevväxlade fortfarande, men inte lika frekvent. Jag var tjugoett år och helt inne i träningssvängen - hade klippt håret i kort pojkfrisyr för att det var mer praktiskt när jag simmade. Denna gång var hans flickvän - som nu blivit fästmö - inte riktigt lika tillmötesgående vad gällde att låta sin karl umgås med den där blonda (ja, där och då ansågs jag blond!) svenskan... Jag förstod henne...
 
Jag tyckte det var rätt skönt att jag faktiskt inte blev kär en tredje gång...
 
Nu var det alltså dags igen! Denna gång var det tretton år sedan vi sågs sist. Vi hade inte haft någon kontakt med varandra sedan dess och jag hade ingen aning om ifall hans föräldrar bodde kvar på samma adress. Jag hoppades innerligt att de båda skulle vara kvar - och vid god hälsa - för hans föräldrar är verkligen de finaste människor man kan tänka sig. 
 
Jag och Erik tog vår GPS och skrev in den gamla adressen som jag skickat så många brev till och så körde vi dit en dag. (Tänk vilken kille jag har, som inte har något emot att åka ut på vishan en dag för att träffa sin flickväns gamla kärlek!) Vi kom fram och jag gick med pirr i magen fram till dörren och knackade på. Och de öppnade!
 
D E T var häftigt. Mary öppnade. Hennes min var oslagbar. Kommer aldrig glömma den. En sekund av oförståelse och sedan glimten av igenkännande, följt av förvånat utrop, några steg tillbaka och sedan en varm kram och en drös av frågor. Härliga, varma Mary som säger wee ones med den där sköna nordirländskan. Det var underbart att se dem igen.
 
En kopp té, ett fotoalbum och ett telefonsamtal (med Neils syster) senare kom Neil förbi med sin son Evan. Vi kom på att det var nitton år sedan vi sågs den där första gången. Han såg ut precis som jag minns honom, men med en sån där lugn aura som man får när man är i livet precis där man vill vara.
 
Det är något särskilt med att återse gamla vänner (och gamla kärlekar i detta fall) efter så många år. Det är pirrigt och spännande och överväldigande. Jag tog massor av bilder. I vanliga fall är det barnet jag fokuserar på, men i det här fallet tror jag nog att skärpan kan hittas främst på den stolta fadern ;-)
 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Irland 6 kommentarer
Nyföddfotografering: lilla Olivia

 
 
Kom just hem från lite härlig tisdagsdans på restaurang Louis vid medborgarplatsen :-) Jag och Erik fick äntligen ändan ur vagn och tog oss dit, och som alltid med dans så ångrar man sig ju aldrig. Det finns ju egentligen inget roligare sätt än att spendera kvällen dansandes!
 
Här har ni mina favoritbilder på söta Olivia! Hon var helt underbar att fotografera, som ni ser - oemotståndlig! För ovanlighetens skull blev det de vakna bilderna som jag tyckte allra mest om.
 
Imorgon är det min favoritdag - Onsdag. Min mitt-i-veckan-lediga dag. Jag får sovmorgon och kan sitta framför datorn i mina myskläder och nörda hela dagen med mina bilder. Hur bra kan man ha det? 
 
 
 
 
Det var förresten Olivias mamma Linn som tog de fina bilderna på mig med Olivia! Så roligt att få såna bilder! Det var första gången någon velat ha bild på mig sådär! Blev jätteglad :-D 
 
Linn har också en blogg så om ni är nyfikna på henne så kan ni kika in här
 
 
 
Bilderna är tagna med Canon 5 D mark ll, Canon 50mm 1.4 samt Canon 135mm 2.0
Är du nyfiken på hur fotograferingen gick till så kan du kika in här!
 


· Lämna en kommentar ·
Söta små 5 kommentarer
en sån där måndag

 

Idag hade jag allra helst legat kvar i sängen och snoozat halva förmiddagen. Istället var det bara att pallra sig upp vid halv sju som vanligt måndagar och sätta sig i den kalla bilen och köra iväg till mitt rehabcentrum. Grå modd på vägen, grå modd på vindrutan, noll energi i kroppen, samma gamla knäinflammation och samma gamla livlösa hår i spegeln. Det kändes som en riktigt GRÅ dag och jag kände mig så där liten inuti och stor utanpå.

 

Men så hjälpte jag en patient som blev så glad och tacksam för så lite, jag fick mail att bokningen av lägenhetshotellet i Spanien gått igenom (med havsutsikt) och jag fick en bloggkommentar från söta Dixie som skrev att hon tipsat om min blogg på sin blogg och ja, dagen övergick till att bli rätt färgglad!

 

Lite kan göra ganska mycket :-)

 

Nu känner jag mig full av energi och spänst - till och med håret ser livligare ut (ehm...). Det här kommer att bli en härlig vecka! 

 

Kram på er!

 

 

 · Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer
Att fota en nyfödd

 
Den här sötnosen förevigade jag för två veckor sedan. Ljuvligare liten skapelse får man leta länge efter. Olivia var bara några dagar gammal men ändå en väldigt vaken tjej! Jag fick umgås med hennes fina föräldrar medan hon åt och åt och åt... :-)
 
Som vanligt möblerade jag om ordentligt hemma hos min kund. Flyttade undan ett bord, använde ett prydnadsbord att ställa reflektorn på och en stol att stödja den mot. Lånade ett lakan eller två. Flyttade undan blomkrukor. Den här gången lyckades jag även ha ner en gardinstång... Liiiite pinsamt. Jag ville komma så långt bak som möjligt med min kamera + 135milimetern (för att bland annat fånga just denna bild) och råkade trampa på en gardin... De tog det bra dock, Ingen skada skedd sa de, det skulle pappan fixa på ett kick. 
 
Så här såg det ut hemma hos dem: 
 
 
 
Det viktigaste när man fotar nyfödda är att ta det lugnt och försiktigt, särskilt när man håller bebisen såklart. Alltid vara noga med att huvudet får det stöd det ska ha och att bebisen läggs på plats mjukt och säkert. Jag lägger alltid ifrån mig kameran när jag håller bebisen och har alltid förberett var den ska ligga innan. Vill man ha bebisen i någon speciell position så ska man försöka låta bebisen somna i den ställningen. Ska den ligga på mage med armarna uner huvudet så ska den alltså ligga så när den somnar.
 
Den här gången ville jag ha en helvit studio och jag hade med mig en hel drös med skira gardiner att sätta upp på mitt bakgrundsstativ. Den silverfärgade reflektorn fick kasta tillbaka ljus och lätta upp skuggorna på skuggsidan. Det är ljusa och mjuka bilder jag vill ha.
 
I början tog jag några bilder med klänningen som föräldrarna satt på Olivia, men sedan bad jag dem sätta på henne något helvitt, vilket jag tyckte skulle bidra till fina och rena bilder. Ingen mössa denna gång. Försöker alltid att variera mig och ibland kan det allra enklaste vara helt perfekt.
 
När föräldrarna ville vara med på några bilder så bad jag dem att sätta på sig vitt. Jag gillar att matcha :-)
Så här blev familjebilderna!
 
 
 
 
Och en bild på Olivia där jag använde pappas vita skjorta som bakgrund! Hur söt är hon inte? 
Jag älskar mitt jobb :-)
 
 


· Lämna en kommentar ·
Familj 5 kommentarer
en tid för länge sen

 
Den här bilden damp just ner i min inbox :-) En glimt från en avlägsen tid. Då jag precis kommit in i den där "flytta-till-Spanien"-svängen och mitt hår blev sådär platinablont eftersom jag hade varit tvungen att bleka bort min röda kalufs... Per här till höger som jag brukade dansa framför Dirty Dancing med och träna in nya moves som vi kunde styla med på dansgolven. Niklas, till vänster, killen som var mitt livs allra första pojkvän och som hängt med som en god vän i vått och tort enda sedan dess.
 
Det är häftigt hur mycket minnen och känslor en bild kan ge. Ibland händer det, liksom. En kompis skickar en bild som man aldrig ens sett förut. Eller man öppnar en undermapp i sitt bibliotek som man inte öppnat på länge länge och tittar igenom bilder man glömde togs.
 
Var det där jag?
 
En yngre, smalare, mer solbränd version av mig själv. Det är ju inte utan att man blir lite nostalgisk! Och glad. Älskar såna där foton. Jag har några på lager - såna där favoriter som jag gärna tittar tillbaka på och minns hur jag kände då. Foton andra tagit av mig. Vill ni se?
 
 
 
Foto: Niklas Klockare Henrik Peel, Michael Lowry, Daniel Contreras, Georgios Dimitriadis, Erik Berzelius


· Lämna en kommentar ·
Jag tycker om 6 kommentarer
där vi levde i sagan

 
DERRY, Nordirland
 
I denna stad hängav vi oss ohämmat till våra böcker! Det var ofta mulet och rätt trist väder och vi bodde vägg i vägg med ett helt underbart ställe som serverade god och billig mat och dryck, natt som dag. När stadens sevärdheter fångats på bild så var det Kaffe latte och fish & ships, drinkkannor och nattsnacks som gällde. Vi åt gott och sov någorlunda gott i ett litet kyffe som inte hade något fönster ut annat än mot en luftkonditioneringstank och en väsnande liten innegård där baren slängde sina klirrande sopor mitt i natten... 
 
Det var verkligen ett idylliskt litet ställe vi hittade där - stora fönster mot stadens liv, sköna stolar, bra service, prisvärd mat.
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Irland 2 kommentarer
där vi gick upp några hekto

 
DERRY, Nordirland
 
Det regnade när vi körde från Donegal och förutom ett litet vattenfall som vi stötte på längs vägen så var det en rätt tråkig bilresa mot Derry. Derry var dock klart värt det. Den här underbara bron - Peace Bridge - hittar man här. Med de härliga molnen vi hade den dagen så tyckte jag att det var perfekt att göra en low-key bild som denna. Tog den med min godzillapod fastsurrad på ett staket, kameran på lång slutartid och liten bländaröppning. Något ND-filter hade jag säkert på också. Om man förstorar upp den så syns rörelseoskärpan på människorna som går över bron :-)
 
Vi föll för Derry. Det kände som en mysig liten stad där man kunde hitta det mesta inom promenadavstånd. Sånt tycker jag om :-) Perfekt för shopping! Jag köpte böcker, vykort och kläder här. Erik skulle såklart fånga mina "outfits"... Sen satt vi mest och fikade...
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Irland 4 kommentarer
ett sött födelsedagsbarn

 
 
Häromdagen fyllde Eriks gudson år och då blev det såklart kalas! Han och hans bror är några av de sötaste pojkar man kan träffa så varken jag eller Erik kunde ju låta bli att plocka fram kameran då och då... Dessutom har de det så ljust och vackert där hemma så det är en fröjd att få vara där med kameran. Stora fönster och vita möbler, vackra gardiner och fina detaljer. 
 
Sen vet man ju att det alltid bjuds på smarriga bakverk och roliga lekar på golvet...
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer
kärlek till alla härliga människor därute

 
 
Har fått så otroligt många fina, varma, upplyftande, peppande & på massor av sätt underbara kommentarer den sista tiden så jag ville bara skriva ett innerligt TACK för det! Det är en lisa för själen.
 
Det är peppande att bli uppmärksammad av blogg.se och sååå roligt att se att några som tittar in faktiskt stannar! Jag hälsar alla ni nya besökare välkomna och hoppas att ni ska trivas med min blogg. Har ni frågor eller funderingar eller önskemål om kurser, workshops eller dylikt så skriv gärna en rad, jag är alltid nyfiken på att höra vad som eftersöks!
 
Angående Irland så kan jag lova er att det är väl värt ett besök! För mig var denna resa den tredje gången jag återsåg landet, och det var fjärde gången jag återsåg min allra första kärlek! Jag riktigt längtar tills jag får blogga om det mötet! Det är något särskilt med att återse gamla vänner eller pojkvänner...
 
Det är tur att jag har en så tolerant och förstående fästman! Han vet väl helt enkelt att han inte har något att oroa sig för, antar jag :-) Kram på er därute!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 5 kommentarer
on the road

 
DONEGAL, Irland
 
Det roliga med att bila genom ett land är att man verkligen får se skillnaderna mellan det vackra, lugna landet, de häktiska små städerna och så de där totalt ställena som verkar helt öde - tills man märker att alla samlats på den lokala baren för att titta på en match :-)

Det bästa med att bila själva är att man är helt fri att stanna var och hur länge man vill. Underbart när man är fotonördar som vi :-) Det hände titt som tätt att jag fick ställa bilen intill kanten för att vi skulle ut och fota något vi just kört förbi. Ett bra motiv är alltid värt en omväg!
 
Donegal är ett grevskap som inte ligger så långt från Nordirland. Det ösregnade och var mörkt när vi väl kom fram till vårt boende, men WOW vilket underbart litet ställe vi fick bo på sen! Vi fick ha ett helt värdshus för oss själva den natten och sova i värsta sviten! (Ja, faktiskt, värdinnan hade tagit ledigt just den söndagen, berättade hon!)
 
På kvällen i Donegal piffade vi upp oss lite och begav oss in till Donegals lilla hamn för att äta en riktig festmåltid på den restaurang som värdinnan varmt rekommenderat oss. Jag åt en grymt smarrig glass...
 


 
 


· Lämna en kommentar ·
Irland 4 kommentarer
Att tänka på när man reser

 
 
Märkte av inströmningen av kommentarer att jag nog hamnat på Blogg.se´s förstasida igen :-) Härligt att få nya besökare och jag känner mig hedrad att Blogg.se har lagt mitt inlägg där och skrivit så fint om det! De har verkligen satt pricken över i-et i sin beskrivning av Irland. Det är verkligen ett historiskt och sagolikt land!
 
Jag har fått några frågor om hur vi bokade vår resa och boende osv. Vi bokade alla olika boenden via Booking.com och flög dit genom RyanAir (de må vara lite struliga och rigida med regler och sånt men de ÄR trots allt billigast). Det var tack vare min resvana syster som vi bokade allting i förväg. Vi hade tänkt "improvisera" och ta dagen som den kommer... tills hon berättade att det blir ungefär tre gånger så dyrt på det sättet! 
 
När vi bokade hotell - eller som mest, Bed&Breakfust - så letade vi framför allt efter prisvärda ställen som hade WiFi och parkeringsplats. Man vill liksom slippa strulet att leta internetcafén eller parkering och behöva gå en massa... Det gick alldeles utmärkt. Allt klaffade. Och skulle det ha varit så att vi ville boka av - eller om - något så hade det inte heller varit något problem, allt skötte man genom booking.com.
 
Bilen bokade vi genom Avis. Vi anlände till Dublins flygplats och fick åka en minibuss till Avis där vi hämtade bilen. Den lämnades tillbaka på samma ställe (efter att vi gett den full tank) och så blev det minibuss till flygplatsen. Lätt som en plätt :-) 
 
Hoppas fler åker dit! Det är verkligen värt (åtmindstone) ett besök! Särskilt om man gillar att fota!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Irland 4 kommentarer
där du känner dig liten

 
CLIFFS OF MOHER, Co. Clare, Irland
 
Här kommer bilderna från ännu en härlig utflykt som Erik och jag gjorde när vi bodde i Galway för andra gången (första gången var det för mulet). De är så imponerande! 200 m höga klippor som stupar ner i Atlanten. Dock är jag lite för skruttig för att orka promenera längs dem, jag nöjde mig med att ta den där klassiska bilden som finns på alla vykort :-) Skulle bara ha önskat mig lite vilda vågor som slog där nere...
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Irland 63 kommentarer
mitt härliga liv

 
Igår hade jag en vild utekväll på en irländsk krog med ett gäng fotograf-tjejer och idag redigerar jag mjuka bebisbilder... Härliga kontraster!
 
Med vild utekväll menar jag mest att jag faktiskt var ute till efter midnatt - och att det blev några öl men inte så att jag blev bakfull :-) Det var ett riktigt trevligt, och väldigt internationellt gäng som jag fick lära känna - två av tjejerna var från Australien, en från brasilien, en från Irland och en från England! Inte så konstigt kanske att vi snackade på engelska hela kvällen och att det blev en hel del prat kring kultur och språk. Det är sååå roligt att prata med andra som brinner för samma sak som en själv! Jag är så glad att jag lärt känna så många som är precis som mig!
 
Gissa förresten vilka två det var som stod och dansade till livebandet mot slutet? De enda i hela lokalen, kan tilläggas...
 
Vilken härlig kväll jag hade! Ha en fortsatt trevlig helg därute! Nu ska jag återgå till bebisbilderna :-)


· Lämna en kommentar ·
Vardag 7 kommentarer
där jag allra helst går

 
 
Biljetterna är bokade! Känns så himla skönt. I april kommer jag och mamma att kunna promenera längs den här stranden, sitta i bikini och titta på andra bleka turister och med solglasögonen på nästippen läsa harlequinromaner under en, förhoppningsvis, gassande sol.
 
Jag längtar!
 
Sol och kluckande vågor, cykelturer längs strandpromenaden och sangria under en palm. Semesterliv. Även då jag bodde där så gav jag mig några veckors semester varje år då jag gjorde precis sånt där turistigt som att spendera hela dagarna på stranden. Vardagslivet såg blev ju just det - vardagsliv. Även om det aldrig upphörde att vara exotiskt att parkera bilen under en palm, jogga längs med havet, äta lunchen på stranden eller ta ett kvällsdopp i solnedgången innan man åkte hem. Inte så konstigt att jag saknar det där flip-flop-livet ibland, eller hur?
 
Ska bli underbart att återse mina gamla trakter :-)
 
 


· Lämna en kommentar ·
Teneriffa 6 kommentarer
till sol, värme, hav och strand

 
Idag kollade jag på resor till Teneriffa :-) Inga biljetter bokade än - måste nog prata med chefen först... men hoppas hoppas! Fick en sådan längtan plötsligt! Det var alldeles för länge sedan! Min kropp behöver SOL.
 
Plus att jag behöver en morot för att riktigt motivera mig att hålla igång träningen och hälsokosten.
 
Vad är bättre än vetskapen att man kommer att få strosa upp och ned längs den vackra Las Vistas i solnedgången? Eller ligga i den varma sanden med en bra bok i handen och en kall coca-cola bredvid? Vill fylla kameran med palmer och sandslott och glittrande blått hav!
 
Så jag SKA dit. Till mitt andra hem. Det var hela två år sedan sist. Hur kunde jag hålla mig borta så länge?
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 5 kommentarer
where there are hearts of stone

 
POULNABRONE och kalkstenar, 150 m över havet, Co Galway, Irland
 
Bland häftiga stenformationer finns en välkänd gravplats där forskare hittat typ 30 människor från 5000 år bak i tiden; Poulnabrone. Jag och Erik gjorde en utflykt dit för att ta våra egna vykors-bilder och vi hade tur som hann ta dem innan bussen av turister dök upp... :-)
 
 
 
 
 
Sen stannade vi kvar ett bra tag och hoppade omkring på de fashinerande kalkstenarna runt omkring, som formats av regnvatten till alla möjliga spännande motiv! Vi hittade bokstäver, ett frågetecken, alians mm... Fast ni kanske ser något annat?
 
 
Bilder tagna med Canon 5 D mark ll och Canon 17-40mm f4.0 samt Canon 24-70mm f2.8
 
 


· Lämna en kommentar ·
Irland 2 kommentarer
där svaren hittar dig

 
DUNGUAIRE CASTLE, Co. Galway, Kinvara, Irland: Dunguaire Castle
 
Legenden säger att slottets ägare, Kung Guaire, var så generös att hans generositet sträckte sig bortom döden.  En historia är att när tiggaren, som kungen hjälpt många gånger förut, stod vid kungens grav och sa "Kung Guaire, inte ens du kan hjälpa mig nu" så sträcktes kungen upp en skeletthand och lade ett gäng guldmynt i tiggarens hand. Enligt legenden så ställer du en fråga som har du ett svar på den innan dagen är slut.
 
Jag och Erik stannade i Galway några nätter till efter vår tur i södra Irland. Nu var vädret vänligare och vi gjorde några efterlängtade utflykter i närheten av Galway. Detta slott var ett av dem. Vi stötte även på en sån där härligt irländsk skylt om Guinness och en sån där cool vägskylt med massvis av färglada pilar på :-) 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Irland 4 kommentarer
jag å min lilla modell

 
 
Idag hade jag en nyföddfotografering i Uppsala med Olivia, en liten flicka på nio dagar. En stor favorit det där, att åka ut och fota småttingar som precis kommit till världen :-) Så trevligt att träffa och under väntetiden lära känna de nyblivna föräldrarna, så lugnt och skönt när man avsatt några timmar till detta och därför verkligen inte har någon brådska - och så mysigt med den där söta, lena och goa bebisen!
 
Tyckte det var så roligt att de ville ha en bild på mig och Olivia också! Det är första gången! Mamma Linn stod för tagandet av denna bild! Hon har en blogg som jag absolut ska länka till så snart jag fått veta vad den är! 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Jag tycker om 3 kommentarer
familjefotograf på språng

 
Idag hade jag årets första uppdrag - en syskonfotografering i Birkastan. Alltid spännande och lite nervöst när det är små barn som ska fotas - den där busåldern (1.5 - 3 år) då det där med att sitta still på ett ställe är något av det sista de vill... Kameran ställs in på Servofokusering och tiden höjs för att hänga med i svängarna. Bländaren brukar jag vilja ha stor men inte så stor att skärpan tappas. Denna årstid blir det rätt höga ISO-tal när man fotar inomhus, särskilt när barnen inte riktigt håller sig där "nära fönstret" som man gärna skulle önska...
 
Dagens fotografering var, helt väntat, lite kaosartad. Två bröder skulle fångas. Jag tog med mig mina små kamrater för att hjälpa mig med uppgiften. Har tre stycken: Schimpansen Joppe som är en handdocka, Musen Pip som man kan sätta fast runt objektivet och draken Kroll som man kan sätta på fingret.
 
Joppe uppskattades av båda barnen! För mig kan han lätt komma att bli oumbärlig känner jag. Jag tycker att det är lättare när man får vara TVÅ som pratar med barnen. Då kan man bråka lite med sig själv så att de slappnar av och busa lite med dem genom Joppe liksom. Joppe gör även att det blir roligare när saker ska flyttas och är bättre på att få dem att göra som han vill ;-)
 
Har gått igenom bilderna och är helt kär i några av bilderna! Puh ;-) Kan aldrig helt slappna av förrän jag sett på bilderna efter en sådan här vild fotografering!
 
 
 
Jag hade även med mig:
 
Canon 5D Mark ll laddad med fullt batteri & 16GB minneskort
Canon 50mm f/1.4
Canon 135mm f/2.0
Bakgrundstativ & bakgrunder (som ej användes)
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Familj 3 kommentarer
jag vill vara där det porlar

 
KILLARNEY och Ring of Kerry ll, södra Irland
 
Ett av huvudattraktionerna under Eriks och min bil(d)resa på Irland var det vattenfall som ni ser här nedan. Jag fullkomligen ÄLSKAR vattenfall. Vi tog (ytterligare en) häst&vagn-tur för att få se sevärdheterna mer avslappnat. Här hade vi en tjugo minuters lång paus då vi promenerade till vattenfallet.
 
Bilden togs med stativ, minsta bländaröppningen (bl. 22) och några sekunders slutartid - en eller två tror jag att det var. Eller var det fyra? Hur som helst, ville ha utsmetat vatten. Jag har dock gjort tre versioner där jag tagit fram olika färger och sedan har jag lagt ihop dem i Photoshop och målat fram olika effekter. Därför har bladverket lite mer växlande färger... Det var så tråkigt helgrönt annars! 
 
Fotografens frihet ;-)
 
Vi såg även andra vackra landskap och byggnader under den skumpande färgen. Det blev en hel del bilder även från denna dag...
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Irland 8 kommentarer
en härlig familjefotografering

 
 
Hittade lite bilder från i somras som jag glömt att visa er :-) Kom på det idag när Karin - dessa busfröns mamma och min kollega på rehabcentret - nämnde att de tänkte anlita mig igen för en lite större släktfotografering. Så här får ni en liten återblick på den ljuva sommaren! Det var soligt och skönt och vid fotograferingens slut fick vi ett vackert motljus att leka med! 
 
Utmaningen var promenaden vi tog längs vattnet där det i princip inte fanns någon jämn, öppen skugga alls! Det fanns massor av ojämn skugga och solen stod för högt för att det skulle bli bra motljus... Jag löste det genom att låta Erik eller någon av föräldrarna hålla upp min lite större, runda reflektor som sköld mot solen. Så slapp jag tampas med ojämnt ljus i ansiktena samt kisande ögon! Reflektorn kastade ju dessutom tillbaka lite ljus. Perfekt!
 
Det blev massvis med fina bilder, mycket på grund av att vi valde att fotografera i det vackra, gyllene, kvällsljuset men även för att vi hade roligt tillsammans - vi klättrade i träd, lekte tafatt (ok, inte jag så mycket...), busade och gick på upptäcksfärd.
 
Skulle önska att fler faktiskt utnyttjade det där med kvällsljus... Eller gryningsljus för den delen! 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Familj 6 kommentarer
mitt nyår

 
  
Jag och Erik hade ett riktigt trevlig nyår nere i Lund, med Eriks bror och hans kompisar från då han pluggade där - och framför allt från då han jobbade på Lunds Nation. Vi hade en fin middag, dans framför spotify och många skratt. Lite fyrverkerier fick vi se också, men det var lite för mycket trädtoppar ivägen där vi befann oss på tolvslaget så några storslagna bilder blev det inte... trots min lilla godzillapod som jag hade satt fast kameran på cykelsadeln med. 
 
Blev desto finare bilder på servettdukningen :-) Jag googlade mig in på duni.com där de hade massor av videos på hur man får till olika typer av servettvikningar! Hur bra som helst!! Jag och Erik testade oss fram och kom fram till att den vikningen som hette "Höst" passade allra bäst in på vår dukning - samt gick bäst att göra med en servett som inte var helt kvadratisk. Dock måste jag säga att det var en ordentlig utmaning! Vi fick titta om och om igen på den där videon innan vi fick till det!
 
 


 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 3 kommentarer
där gräset är riktigt grönt

 
KILLARNEY och Ring Of Kerry, södra Irland
 
Vi hade varit lite väl optimistiska när vi sagt att vi skulle göra The Ring of Kerry på två dagar. Det såg ju så hanterligt ut på kartan, den lilla ringen... Skulle ta åtta timmar att köra, sade man till oss. Och tanken är ju att man ska SE saker, inte bara köra förbi dem!
 
Vi hann alltså bara se en bråkdel av vad vi tänkt, men jag tror ändå att vi lyckades pricka in några av dess absoluta höjdpunkter! Samma dag vi kom dit fick se både berg och gröna dalar, åka häst & vagn, leka i ruiner, möta får och fota kor i vackert kvällsljus. Vad mer kan man önska?
 
Det var också här i Kerry som jag kom på den roliga idén att vi skulle fota oss själva med självutlösare i varje hotell/b&b som bodde på. Det blev roligare och roligare bilder kan jag säga :-)
 
 
 
The Heights Hotel, Killarney
 
 


· Lämna en kommentar ·
Irland 4 kommentarer


Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

kontakt@leafoto.se

RSS-flöde
Bloglovin
Facebook
Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar