regn betyder tur

 
I mitten på juni förevigade jag detta goa brudpar. Ni kanske minns historien om vigselförrättaren som var hemma och städade istället för att möta dem, det låsta stadshuset, alla dörrar som strulade... Om ni inte läst den så klicka här Det var ju inte riktigt meningen att jag skulle vara med under vigseln ens utan de hade bara önskat en timmes porträttfotografering efteråt. Men så blev det både dokumenterande bilder före, vigselbilder, en tur till McDonalds och studiofotografering. 
 
Kändes som om vi var vänner när vi skildes åt :-) 
 
Det regnade på deras dag och även om vi tog några bilder under paraplyn utomhus så var det riktigt skönt att ha studion som backup, både för att slippa regnet och för att det var rätt kallt ute...
 
ÄNTLIGEN fick jag ta bröllopsporträtt i studion kände jag! :-D För det är inte så vanligt nuförtiden, de flesta vill ha sina porträtt ute i naturen, helt förståeligt. Sommaren här är ju så vacker! Men studio är ju så roligt! Så jag passade på och tog bilder både med svart och vit bakgrund. Och här har ni mina favoriter från dagen!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Bröllop 3 kommentarer




en intensiv lördag

 
Jag och Erik har haft en svettig men helt klart underbar dag i Lida! Under några timmar så hängde vi med det här söta paret för att föreviga deras dag och lycka. Med solen som var med oss var det oumbärligt att ha en Erik med sig :-D Han fick bland annat släpa runt på MEGA-reflektorn (stor som en överproportionelig dörr)... Jag grämer mig lite att jag missade att fånga det på bild :-/ men jag var så fokuserad på brudparet... 
 
Trots att Lida var fullt av badande och solande människor så lyckades vi få bilder på nästan alla våra förutbestämda platser utan att de kom med i bild! Sen höll vi oss dock mest för oss själva i grönskan och i lekparken ;-) Yes, riktigt roliga bilder har vi fått ta! När Erik inte behövde agera vägg eller reflektor, eller packåsna, så fotade han med sin kamera och de bilder han tog måste jag säga kompletterar mina helt perfekt. Han har med 70-200 eller 135-an tagit såna otroligt fina smygporträtt
 
Är kort sagt jättenöjd med fotograferingen och längtar tills jag får sätta tänderna i bildredigeringen!
 
Dock kräver kroppen lite balans och efter en sådan här intensivt kreativ och alert dag (och fysiskt krävande, med alla backar där...) så vill den VILA. Så jag och Erik bytte om till myskläder så fort vi kom innanför dörren! Erik satte sig vid datorn och jag i soffan med den där boken som jag sträckläser :-)
 
Tänkte återgå till den nu! Trevlig helg!
 

 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 3 kommentarer




home sweet home

 
Hemma igen och ...åter vid datorn :-) Väskorna står ouppackade vid dörren och mobilklockan står fortfarande på irländsk tid. Vi kom hem för några timmar sedan och håller på och ladda in bilderna i datorn för fulla muggar. Orsaken är framför allt för att helgen bjuder både på bröllop och testfotografering, så de behövs tömmas fort!
 
Vi har sjukt mycket bilder att gå igenom! Det har verkligen varit en fotosemester :-) Rätt underbart, alltså! Men särskilt utvilad kan jag inte säga att jag känner mig, haha, har ju kört bil flera timmar per dag, ofta inte bott på samma ställe mer än en natt, sett nya platser och släpat runt på tunga fotoväskan - även om Erik i många många fall fått släpa omkring både på sin och min fotoutrustning samt stativet... 
 
Vilken karl jag har!
 
Medan bilderna laddas in i Lightroom så har jag mailat lite kunder och gjort en planering inför morgondagens bröllopsfotografering. Den mysiga testfotografering vi hade gjorde verkligen att jag nu känner mig så där extra peppad och inspirerad! Och som vanligt när det handlar om längre bröllopsdokumenteringar: lite fjärilar i magen har jag minsann. Det är nog nyttigt...
 
Håll tummarna för mig och min duktiga fotoassistent Erik imorgon!
 
Näst på kvällens schema är lite té, min goa bok som jag knappt kan lägga ifrån mig och en god natts sömn i egna sköna sängen som jag verkligen saknat!!! Hörs lite oftare framöver!
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 6 kommentarer




Regniga hälsningar...

 
Kära bloggläsare!
 
Jag är ledsen att det varit så dött här på bloggen! Jag och Erik befinnor oss på Irland just nu och de senaste dagarna har spenderats mestadels i regn eller i en bil! 
 
Vi startade i Dublin och har kört till Galway, ner till Kilarney, upp till County Clare och vidare norrut. Nu är vi i Donegal, på ett jättelyxigt hotell och har just kommit hem från en utsökt middag :-P Imorgon kommer vi att korsa gränsen till Nordirland.
 
Det är jag som kör och första dagarna kändes det som att vara nybörjare i trafiken! Det blev många omvägar då jag hellre körde rakt fram än svängde... Men nu känns det helt ok, nästan naturligt, att köra på vänster sida.
 
Vi bor på massor av olika hotell eller Bed & Breakfust´s och har kollat upp precis vart vi vill åka för att fota :-) Jag var Aupair här för femton år sedan så jag har lite hum om vad jag ville att vi skulle se igen. Dock lite ambitiöst att täcka in hela Irlands väskust samt Nordirland kan jag nog tänka nu så här i efterhand... Vi lär planera lite annorlunda nästa gång... och kanske välja ett land som inte är så kallt och regnigt!
 
För det har i princip regnat varenda dag!
 
Ni anar inte var mycket bilder vi tagit hittills... På hästar, kor och får, på vattenfall, sjöar och broar, på söta stugor, vackra ruiner och förfallna kyrkor och på häftiga klippor, coola stenformationer och färgglada pubar. Men tyvärr får bilderna vänta tills vi är hemma igen, för internetuppkopplingen här har varit kass nästan överallt och min laptop som vi tagit med oss är såååå långsam. Tog tio minuter bara att få till den här bilden...
 
Jag hoppas att ni har överseende med denna bild- och bloggtorka samt kommentartorka (kollar på sin höjd mina mail på mobilen ibland) - jag är tillbaka om några dagar och då blir det mer av den varan!
 
Glad sommar önskar Helena och Erik!
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 2 kommentarer




kärlek, skratt & bus

 
Det här söta paret är det brudpar som står härnäst på tur att få en del av sin bröllopsdag förevigad av mig :-) Vi hade jätteroligt under testfotograferingen och det bådar verkligen gott inför själva bröllopsdagen! De var så fina och naturliga framför kameran och idéerna kom på räls både från mig och från dem.
 
Testfotografering (som jag funderar på att byta namn på - kanske förlovningsfotografering?) är något som ingår i mina bröllopspaket. Det ger mig och brudparet en chans att lära känna varandra lite innan samt ett sätt för brudparet att få ett smakprov av mina bilder på dem så att de kan ge mig feedback på vilka bilder de tyckte mest (eller minst) om. Jag brukar ju alltid besöka kyrkan/kapellet med omnejd för att göra en plan över var porträtt och gruppbilder ska tas, vilket beror lite på var solen befinner sig vid den valda tidpunkten. Det är bara ännu roligare för mig att göra detta tillsammans med brudparet och kunna bolla idéer med dem samtidigt!
 
Det här härliga paret har en kärlek tillsammans som verkligen syns. I de blickar de utbyter och i lekfullheten och ömsintheten dem emellan. Jag är helt övertygad om att de kommer att leva lyckliga i alla sina dagar! Det går helt enkelt inte att tänka sig något annat när man ser dem tillsammans! :-)
 
Som jag nog sagt några gånger... vilket härligt jobb jag har!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 5 kommentarer




Sara hjärta Linus

 
Idag gjorde jag klart detta fina pars beställning :-) Sara och Linus gifte sig i Edsbergs slott för två veckor sedan och jag mötte dem efter vigseln för att ta några bilder tillsammans med tärnorna innan vi gick iväg för oss själva. Med de vackra lyckliga tu och den oslagbart vackra omgivningen som erbjöd både fina röda träväggar, blommande buskar och mustigt grått tegel så blev det jättemånga fina bilder. De hade så svårt att välja bilder efteråt att jag gjorde ett "alla-bilder-i-galleriet-plus-några-till"-paket till dem...
 
Det är verkligen uppmuntrande, smickrande och glädjande när jag får så nöjda kunder! De fina kommentarerna jag får läsa på min blogg går också rakt in i hjärtat på mig ska ni veta :-) Tack! 
 
Annars idag så har vi spenderat några timmar med att sjunga inför imorgon då vi ska framföra två låtar inför cirka fyrtio bröllopsgäster och ett lyckligt brudpar. Det ni! Imorgon ska jag alltså inte vara fotograf utan gäst. Och jag har nog tänkt fira lite extra eftersom imorgon även är min födelsedag :-) 
 
Jag blir  t r e t t i o f y r a
 
Fast eftersom klockan passerat tolv så kan jag väl be fina sambon om en födelsedagsdans såhär inpå småtimmarna... ja, det ska jag göra! För det är det bästa jag vet. Det, och det faktum att jag vet att han kommer att bjuda mig på pannkakor till frukost imorgon :-P Godnatt kära ni!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Bröllop 8 kommentarer




sovande sötnos

 
Skickade just iväg bilderna på denna lilla pojke. Så otroligt liten var han, två veckor gammal. Anettes mössor passade perfekt! De nya bakgrunderna jag köpt var en höjdare, blev så nöjd med resultatet! 
 
Man är ju lite arbetsskadad när man går i affärer nuförtiden... alltid på jakt efter något man kan använda... När det gäller nyfödda vill jag ha mjuka, oftast enfärgade plädar, något med lite struktur, gärna linjer som man kan följa, gärna stickat... Inte alldeles lätt att hitta precis rätt! 
 
Och sen vill jag ju variera mig. Jag tycker inte om att ta likadana bilder utan jag vill att varje liten modell har sin "bildstil" och då blir det ju bakgrunderna och tillbehören man får byta ut. Tar alltid med mig en uppsjö grejer, sen får det bli det som känns rätt på plats.
 
Denna regniga, mulna dag blev det murriga färger och en halsduk till täcke!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Söta små 63 kommentarer




hemma igen

 
Har haft några riktigt underbara dagar i norrland med familj och släkt, solning, grillning och mycket glass - men nog är det skönt att vara tillbaka igen också... Så är det väl alltid! Hemma hos älskade Erik och kära dator!
 
Har haft en arbetsdag idag då jag fixat ihop beställningar till kunder, mailat ut några fakturor, kollat vilka fakturor som betalats in och beställt utskrifter. Har så mycket bilder att visa er men ingen tid över att få till så mycket bloggar!!! Vad ska man göra då? Klurigt klurigt...
 
Vad tycks om den nya bloggdesignen då? Jag är grymt nöjd med Marias jobb! De tre headerbilderna har jag själv fixat ihop - ville visa mitt jobbs olika sidor och är riktigt stolt över hur jag fick till det! Har ju såklart valt ut några favvobilder och lagt där, och den fina ballongbilden Erik tog på mig för ett tag sen :-)
 
Fick ett lite extra roligt mail idag också, från Anna som jag fotade för ett tag sedan. Hon ska ge ut en bok faktiskt och ett av porträtten jag tog är med på baksidan av den! Ni hittar bilden och lite info här! Förlaget var gulligt nog att länka till min hemsida också - så överraskande och snällt!
 
Så det är lite från mig just nu :-) Mitt i rushen, fortfarande liksom... fast ändå mitt i semestern... hur går det ihop? hm... Nu ska Erik och jag iväg och sjunga ihop oss med övriga familjen Berzelius inför lördagens bröllop då vi ska uppträda!!!


· Lämna en kommentar ·
Företagande 2 kommentarer




härliga dagar

 
Kunde aldrig anat att det skulle bli så många jättefina dagar här uppe. Solgudarna har varit snälla mot mig! Jag har ju nästan blivit solbränd :-)
 
Jag och Niklas har haft några riktigt mysiga dagar ihop med roadtrip, skateboardtävling, glassätning, strandbus och filmkvällar. Han har verkligen skämt bort sin storesyrra med uppmärksamhet! Jag vet ju att det inte är alldeles lätt att lägga åt sidan det man i vanliga fall gör...
 
Har själv haft lite svårt med den saken! Har stundvis känt mig grymt isolerad här uppe utan någon dator, med väldigt knapp mottagning på mobilen och ingen TV så som jag är van vid. Men det är kanske nyttigt....
 
PST! Håller på att få min nya bloggdesign just nu så för tillfället ser det nog lite knasigt ut här! Ledsen för det!
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 3 kommentarer




Ombyggnad

Bloggen är under ombyggnad, kika gärna in lite senare istället! :)


· Lämna en kommentar ·
Vardag 0 kommentarer




vacation so far

 
Det är rätt underbart att ha semester! Särskilt när man befinner sig på en så vacker plats som jag gör just nu och vädret är så snällt och vänligt mot mig! Solen har skinit non stop sedan jag kom i torsdags.
 
Jag ser ut som en kräfta i ansiktet.
 
Jag sover ut på morgonen, jag äter frukost på farstutrappen. Jag har suttit i skuggan och ätit ljuvligt god rökt lax och rökta räkor på hembakt bröd. Jag har legat i solen alldeles för länge. Jag har tagit några glas vin i solnedgången. Haft picknick i gröngräset. Suttit på en flotta och metat - och faktiskt dragit upp fyra små firrar! Jag har nästan läst ut min semesterroman.
 
Kan man få det bättre? Nä...
Ellelr, jo - om bara alla flygfän ville ta semester från mig så vore det paradiset...
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 2 kommentarer




I gott sällskap

 
Häromdagen åt jag indisk mat med två av mina närmsta vänner, Johan och Andy. Det är så roligt att vi fortfarande träffas rätt regelbundet och har så trevligt ihop, det händer så ofta att man glider ifrån varandra med åren och tappar kontakten. Andy har jag känt sedan jag var fem - våra mammor umgicks. Vi har gått i samma klass och konfirmerationsgrupp. Johan hade jag sett på många parkteatrar men när jag en dag träffade på honom under en cykeltur i Orminge så beslöt vi att börja umgås eftersom vi bodde så nära varandra. Vi brukade ses på måndagskvällarna och titta på "Dark Angel" ihop. Vi föll båda för Jessica Albas poser!!! 
 
Andy har hållt på med allt mellan himmel och jord men har nu fastnat för film & foto och går just nu den där utbildningen som jag så gärna ville gå men beslöt att gå någon annan gång... när jag blivit rik... Han har redan haft sin föstra utställning som bland annat handlade om vampyrer! Johan är en skådespelare i själ och hjärta som man bland annat sett i en reklamfilm för Proviva på sistone! Han är också en hejare på fäktning :-)
 
Vi roade oss bland annat med att prata med Siri :-D SÅ roligt!
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer




vackra rum

Copyright fotograf Helena Petersson www.leafoto.se


· Lämna en kommentar ·
Mäklarfoto 4 kommentarer




rusningstider

Företagande___________________________________________________Privatliv
 
Igår hade jag ett race på tio timmar framför datorn utan paus. Glömde bort middagen. Satt helt inne i mina bilder, kundmailande och fakturor. Fick SÅ mycket gjort. Känns otroligt skönt idag, särskilt som jag snart har semester! Hann bildredigera klart typ fem av de senaste fotouppdragen och få upp dem i bildgallerier på hemsidan.
 
Var tvungen att skapa två extra gallerier eftersom jag har så många aktiva kunder samtidigt...
 
Ni anar inte hur B R A det känns! 
 
Idag ska jag mest hinna städa i ordning lite här hemma innan våra goa vänner Stina och Andreas kommer :-) Vaknade med en lätt känsla denna morgon, och mådde ännu bättre då jag märkte att både knäsvullnaden och fotledsinflammationen gått ner rätt mycket till min förvåning! Igår kunde jag knappt räta ut högerknät när jag gick och la mig och vänsterfoten dunkade - idag har jag promenerat omkring utan att halta nämnvärt.
 
Ni anar inte hur bra D E T känns! Jo, det gör ni kanske ;-)


· Lämna en kommentar ·
Företagande 3 kommentarer




mitt i rushen

Tärnan som gick sin egen väg...
 
Det är lite dåligt på bloggfronten här för det rullar på så snabbt just nu! Flera fotojobb i veckan och mycket på gång, alltid bilder att jobba med, alltid kunder att maila till, fakturor som ska göras, bilder som ska ut, offerter som ska skrivas... nya prislistan som liksom fortfarande ska bli klar... mycket att hålla i huvudet!
 
Men det är så jag vill att det ska vara ALLTID - det skulle vara häftigt. Om jag äntligen fick börja gå på plus liksom... nu när jag (nästan, haha) köpt in allt jag behöver för att kunna ta alla de bilder jag vill ta :-)
 
Brudparet igår (det är deras lilla bestämda tärna här uppe) blev så otroligt vackra! Kunde inte låta bli att jobba klart med bilderna redan idag :-) Deras bilder ska jag lägga upp i kundgalleriet imorgon. Såg nyss att bruden kommenterat i min blogg också - det gjorde mig så glad!!! Ska bli så roligt att visa er bilderna Sara!
 
Hade en provfotografering idag på eftermiddagen borta i Lida och den var var grymt rolig! De var så fina mot varandra, hade sådan härlig humor och så många egna idéer - vi var ett bra team! Det blev en lekfull fotografering där vi varvade varma, romantiska bilder med galna upptåg; kan det bli bättre? Längtar till deras bröllop!!!
 
Nu ska jag ta och soooova. Har jobbat mycket den här helgen, men känner mig ändå utvilad! Man blir nog rätt harmonisk av att träffa så många lyckliga människor, få höra om deras fina kärlekshistorier och ta del av deras Allra Bästa Dag. Ja så måste det vara :-)


· Lämna en kommentar ·
Vardag 5 kommentarer






Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

[email protected]





RSS-flöde
Bloglovin
Facebook








Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar