jag är grym

 
 
Ikväll fick jag äntligen visa de vackra bilderna för min fina modell Hanna! Vi tittade lite smått fnittrande igenom dem, haha! Har varit jättetaggad inför den bildvisningen - SÅ många ljuvliga bilder!! Det känns så där grymt härligt att se på dem och veta att jag har tagit dem! Några av dem kommer jag lägga till "mina bästa bilder"-högen, ingen tvekan.
 
Men som alltid är det ju produkten av ett riktigt bra samarbete! Och det blir fler! Vi har massor med nya idéer som vi ska genomföra nu till helgen!
 
Ni får dock hålla ut ett tag till - m å s t e prioritera den där nya hemsidan. Nu måste den bli KLAR snart. Känns dumt när jag skickar folk vidare till min gamla som jag lämnat lite halvdant uppdaterad vad gäller priser och nya bilder... och senast idag mailade jag en potentiell bröllopskund. 
 
Så jag har bestämt mig för att ta ett hemside-race och bara jobba jobba JOBBA tills den blir representabel! Har många timmar på mig eftersom jag fick en oväntad datadag imorgon! Min snälla reumatolog gav mig en kortisonspruta i mitt artros-knä idag och då är det stillasittande vila som gäller i 24 timmar. Perfekt!
 
So, back to work alltså! Ledsen för de bildfattiga inläggen de sista dagarna, jag lovar att ta igen det ordentligt snaaaart!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Avklätt 4 kommentarer




jag längtar till havet

 
...och jag längtar till sommaren!
 

Idag tyckte jag att det var lite vår i luften, snön till trots! Lite vårlikt ljus! Eller? Hur som helst får jag ju njuta av lite sommar och en massa hav redan om en månad så jag ska inte klaga :-)
 
Idag satt jag i några timmar och lade kvitton och fakturor i ordning. Det blev en TJOCK hög. Och jag som trodde att jag handlat lite 2012! N o p e. Handlat mycket på nätet tydligen... Hur som helst. Ett kvitto som jag inte hittade var det på iPaden. Både jag och Erik vände upp och ner på alla tänkbara gömmen för att hitta det, men icke. Som tur var kunde man åka till stället man handlat iPaden på (tack Niklas för hjälpen!) med leg och inköpsdatum så tog de fram ett nytt kvitto. Superbra!
 
Efter att ha fått alla mina kvitton i ordning så begav jag mig in till stan - Zinkenstam - för att titta på en studio som en fotograf ska hyra ut en period... jag är lite sugen... Hur som helst var fotografen jättetrevlig (Susanne Hallmann) och vi snackade bort en timme över en kopp kaffe. Alltid roligt att träffa andra fotografer och höra hur de jobbar och tänker och reflekterar över fotograf-livet och bildskapandet. Särskilt när fotografen är så grymt duktig som hon är!
 
Så det var min dag... Den avslutades med en trött Helena som inte kunde få något kreativt gjort alls utan damp ner i soffan och satte på serie på serie.... och det är dit jag återvänder nu, för att avsluta tredje avsnittet på andra säsongen av "Smash" :-) God natt!
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 2 kommentarer




hög på kaffe klockan åtta på kvällen

 
 
Idag har jag spenderat en stor del av min dag på caféer. Känner mig lite speedad av alla kaffelatte jag satt i mig... Tur att jag är ledig imorgon! Fast ledig och ledig förresten, jag ska sitta med kvitton och fakturor, häftapparat och penna och bilda någon slags ordning som kan sättas ihop i en pärm som ska levereras till min revisor senare... 
 
Så idag har jag alltså suttit på cafér, till stor del själv kan tilläggas, mitt sällskap har varit kaffe, bulle och min eminenta iPhone. Ena gången väntade jag på att lite bilder skulle bli klara och andra gången väntade jag på mitt brudpar (jag kom väldigt tidigt, de kom i tid). Hade ett av de trevligaste förberedande bröllopssamtalen :-) Det är ett så gulligt par på alla sätt och vis och deras bröllopsdag kommer att bli helt underbar! Jag känner mig så glad att jag får följa med dem genom dagen och föreviga den! 
 
Can´t wait!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Företagande 2 kommentarer




måndag igen?

 
Några sneak-peak från min boudoirfotografering får ni se idag :-) Nedan ser ni hur min dagsljusstudio ser ut också - även känd som vårt sovrum... Erik är lagomt förtjust i att sova omgiven av skira, vita gardiner men själv stortrivs jag i vårt ljusa sovrum! 
 
Det snurrar på här, händer inte så fasligt mycket egentligen. Jag kämpar på med hemsidan. Bokslutet närmar sig och alla kvitton ska sorteras. Snart är det dags att betala månadens räkningar också, blä. Är det måndag idag? Ja, det är det ju. Tycker dagarna går för fort. Helgerna framför allt.
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer




Salsa, dame más!

arkivbilder från 2009! Salseros: Michel Bajuk, Presioso Baguion och Carlos Linkar
 
 
Igår hade jag en jättetrevlig kväll på salsascenen. Djungelsalsa hade anordnat en dansfest med tacosbuffé. Jag kände igen fler än jag trodde, skönt nog :-) Många var jag på salsaläger med 2008 och 2009 (Riktigt roliga läger förresten, skärgårdsaktiviteter på dagen, middagar på stranden i solnedgången, salsa hela natten och vid fyra-fem bastu och bad innan sängdags... Thos were the days!) Jag kände mig väldigt lyckligt lottad igår då jag fick dansa mina danser med några av mina absoluta favoritdansare. Stephán, Andréw och Peter - tre killar som har rytmen i blodet och vars danser aldrig är förutsägbara, alltid är följsamma och med vilka man får känna sig som dansgolvets drottning. DET behövde jag. Gick därifrån vid midnatt, svettig och lycklig. 
 
Önskar dock att jag hade fler bilder på mig själv dansandes! Jämfört med hur många timmar jag spenderat på dansgolvet finns det minimalt med dokumentation av det! Tråkigt så här i efterhand när jag inte längre är så aktiv där...
 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer




en spännande fotografering

 
 
Idag hade jag en fotografering som jag sett fram emot länge! Det är första gången jag gör en boudoirfotografering i dagsljus! Jag har gjort liknande i studion, men det här var nytt område. Ville prova på det innan jag ska gå en workshop i det! Upptäckte att det verkligen var "min grej" :-) Hur kul som helst!
 
Vi höll på i timmar - både jag och min vän & modell hade masorr av idéer och bilder i våra huvuden som vi ville få till. Många skratt och outfits senare (samt en röd ros, röda rosenblad, slöjor, pärlor och tyll senare) hade jag ett och ett halvt minneskort fullt av fina bilder som jag knappt kan vänta till jag får redigera igenom!
 
Men nu ska jag iväg och dansa lite salsa så det får vänta till inatt! Ha en fin lördag!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Avklätt 1 kommentarer




kärleksfotografering hos leafoto

 
 
För ett tag sedan hade jag det här fina paret på besök i studion. Lite extra trevligt eftersom jag kom i kontakt med Cecilia genom bloggen! Då har man snackat så ofta i kommentarer och sånt så det känns som man känner varandra även om man aldrig träffats. Hon och Mathias var verkligen jättehärliga människor och väldigt KÄRA vilket var så härligt att få fånga på bild! 
 
Vi hade tänkt vara utomhus när vi planerade fotograferingen, men vädret var verkligen inte inspirerande (kallt och grått) så det blev en studiosession. Visar några Behind the scenes också :-)
 
Denna helg blir en sån där riktigt social sådan! Ska ut med ett gäng fotograf-kollegor ikväll och imorgon är det en salsafest :-) Har en spännande boudoirfotografering imorgon också! Livet leker! Glad helg på er!
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 7 kommentarer




2 illustratörer som jag beundrar

 
 
Först vill jag bara tacka er som tittar in här och lämnar så fina kommentarer till mig! Jag blir jätteglad för er feedback och suger åt mig de fina orden som en tvättsvamp :-) TACK!
 
Jag beundrar verkligen människor som livnär sig på sin konst. Jag har alltid gillat att teckna och när jag gick i högstadiet var siktet ställt på Illustratör. Så blev det ju inte :-) Jag hittade fotokonsten istället! Idag tänkte jag tipsa om två personer där ute i världen som jag beundrar. De är riktigt riktigt duktiga på att teckna och lever på sin konst. Deras hemsidor förtjänar ett riktigt långt besök!
 
Lowa Wallman är en tjugosexårig tjej vars liv kretsar kring illustration och formgivning. Hennes blogg är hur härlig som helst och jag har fått massor med underbara tips där! För någon dag sedan la hon upp en jättebra inlägg om hur man färglägger teckningar i photoshop - precis sån kunskap som jag behöver! Så till helgen lär det bli lite mer photoshoppande... Hennes blogg hittar ni HÄR och hennes hemsida HÄR.
 
En annan person som verkligen lyckats i världen är Gastón Emery (som en gång för länge länge sedan var min pojkvän). Han kommer från Buenos Aires i Argentina men bor i Madrid och jobbar mot hela världen. Han har bland annat gjort många imponerande 3D-animationer för film och TVreklam. Om ni kan spanska så kan jag rekommendera "Camino" som är en riktigt fin, dock sorglig, film (som han animerat den lilla råttan i!) Gastón är även en jätteduktig fotograf. Hans hemsida hittar ni HÄR. Han finns även på Flickr HÄR.
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer




ny logga... igen...

 
En arkivbild på mig som Erik tog för rätt länge sedan... när vi fortfarande bodde ihopklämda i en väldigt liten etta nära Stockholms universitet. Just nu pillar jag för fullt vidare med hemsidan. Det går inte snabbt direkt! Jag är nog alldeles för petig... men This Is It liksom. Sen får det vara nog med att göra nya hemsidor!
 
Gjort en till logga som jag gillar ännu mer. Det som är bra är att den funkar väldigt bra till ORD. Så man kan kombinera den med ord som "faktura" eller (förmodligen ett roligare ord;) "leverans"... Praktiskt. Blir mer och mer haj på att jobba i Photoshop när det gäller att stilisera och detaljretushera teckningar. Det är kul!
 
Så här kan det se ut i datorn:
 
 
 
Och loggan som den ser ut på den där hemsidan jag jobbar på:
 
 
 
 
 
Läs gärna igenom min presentation och hojta till om det är något som låter knasigt eller som jag glömt! Nu ska jag pula vidare. Ha en fin onsdag!
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 7 kommentarer




det är kul med paket

 
 
Igår fick jag hem några efterlängtade leveranser! Bland annat detta ljuva bröllopsparaply :-) Skyddar INGENTING mot regn, men ack så fina skuggor det kan kasta i någon vacker bruds ansikte när solen skiner genom det... Hoppas få användning för det vid morgongåve-fotograferingar också, det är precis sådana romantiska tillbehör som jag plockar fram då. Fick ju hem några slöjor förra veckan också, så blir en härlig kombination!
 
Fick även hem en romantisk kamerarem - tänkte ha det på kameran när jag fotar vigslar. Hade även beställt en smart förvaringsplats för kamera och två objektiv! Jättebra att kunna lägga inuti en vanlig väska, som jag så ofta gör ändå eftersom kameraväskor oftast inte är så snygga...
 
Paraplyet kom från LightInTheBox men jag skulle inte rekommendera att handla av dem om man inte är beredd att betala 300 kr för frakt... plus att blir något fel så är det med stor möda man kan ta kontakt med dem. De andra prylarna kommer från Cochise, vilka jag kan rekommendera varmt! Bra och snabb leverans, bra kvalité på grejerna och ett riktigt trevlig paket som kommer på posten :-)
 
 


· Lämna en kommentar ·
Saker 4 kommentarer




syster lyster med sin lilla solstråle

 
 
Har en lugn period just nu, så det är inte så mycket fotouppdrag att visa upp! Levererar bilder till två kunder imorgon och kan visa upp den enes bilder då, men den andra vill inte hamna på internet så de familjebilderna får jag snällt hålla för mig själv! Självklart tog jag några av de sötaste barnbilderna under den fotograferingen så det svider lite att inte få skryta med dem ;-)
 
Snart kommer mitt rehabscenters broshyr att vara färdig (som jag fotograferat till) så få kan jag ta några bilder på den och visa upp! De hade gjort ett bra val av bilder tyckte jag. Dock saknades det en bild på en UNG patient som gångtränar så idag rushade min chef upp mig från fikarasten med "Helena, vi behöver AKUT fotograf nu, har en patient som går hem om en halvtimma och hon kan ställa upp och gångträna för foto!".... bara sådär, utan förvarning och kamera på plats... Det blev alltså bilder med mobilkamera! Praktiskt att ha sin fotograf anställd vid sådana tillfällen!
 
Nu ska jag fortsätta pula med hemsidan :-) Visar er lite bilder på min kära systerdotter Evelyn! Henne kan i alla fall inte jag få nog av! Kram på er!
 
 


· Lämna en kommentar ·
England 3 kommentarer




söndagspyssel

 
Det här satt jag och pysslade med idag :-) Tycker det är riktigt roligt att sitta och pyssla i photoshop! Önskar bara att mina Adobe Illustrator-kunskaper fanns lite mer tillgängliga... Tog några kurser när jag bodde på Teneriffa, både i Photoshop och Illustrator, men det är inte mycket som fastnade tyvärr... Använde Illustrator för sällan och nu har jag inte ens programmet på min jobbdator.
 
Funderar på att detta ska bli baksidan på ett nytt visitkort. Framsidan får ett fotomotiv eller flera. Eller inte. Kan inte riktigt bestämma mig. Det var roligt ändå, få illustrera lite :-)
 
Lagt upp ett bröllops-album på min facebooksida också - titta gärna in och lämna någon kommentar!!! Kramis
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Jag tycker om 2 kommentarer




verkligheten i vintage

 
 
Fick äntligen ändan ur vagn och hämtade min kamera häromdagen :-) Jag släpar ju med mig den tunga kameran nästan överallt för att inte missa något fotovärdigt så självklart fanns det lite nya bilder i den! Denna gång var det mest Erik som dokumenterade, så alla fina bilder på mig, fika och diverse kompisar är helt Eriks förtjänst :-) Jag plockade inte upp kameran förrän vinet kom fram ;-)
 
 
Blir alltså ett bildregn här från vår sociala helg (var det förra eller förrförra? Minns inte längre...). De fick en retro-redigering av mig, tycker ofta att verkligheten blir lite mer spännande i vintage :-D
 
Denna gång blev det några bilder på mig och Erik också! Det var våra vänner Hanna & Johan (som gått fotokurs hos mig bland annat) som norpade åt sig kameran vid något tillfälle...
 
 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Erik och jag 2 kommentarer




att teckna

 
Så här ser det ut på min skärm idag :-) Sitter och leker i photoshop. Jag satt igår och skissade på en personlig logga-maskot, eller vad jag nu ska kalla henne... Här är resultatet! Ville ha något personligt som berättar något om mig, och jag tycker nog att hon gör det! Även om hon inte är så lik mig... snarare mitt inre jag. Som fortfarande är ung och bekymmerslös och vars hår är tjockt och silkeslent... typ :-D
 
Men känslan är jag, eller hur?
 
Gjorde några olika varianter, ni får se ett tjuvkik här - de olika versionerna lär dyka upp på min nya hemsida är tanken. Lite beroende på årstid, högtid och vad jag tar mig för i mitt liv. När det är Lucia så sätter jag en krona på henne, till exempel! En kul liten gadget, tänkte jag. Och GUD så kul det var att teckna igen!
 
Varje gång jag gör det säger jag till mig själv att jag borde göra det oftare. Har ju fortfarande inte tagit mig iväg till de där krokisessionerna som jag tänkt. Skärpning!
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Jag tycker om 3 kommentarer




hemsidor och bokningar

 
 
Jag sitter och pular med en ny hemsida och det tar det mesta av min tid framför datorn just nu, ledsen om det blir lite skralt med inlägg... Känner att jag behöver lite förnyelse och framför allt en hemsida som tar fram bilderna på ett bättre sätt. Har även tänkt nisha den lite mot just det jag allra helst gör; det vill säga "allt som har med bröllop att göra" samt familjefotograferingar (gravid, nyfödd, barnporträtt, familjporträtt, syskonbilder osv). Företag kommer att få en separat sida (som kommer ligga där jag har min hemsida nu). Känns som om sidorna behöver utformas lite olika...
 
Lite tidspress känner jag, då jag vill ha denna hemsida klar till bröllopssäsongen 2013 och bokningarna är redan i full gång!
 
Har fem bokade och ytterligare ett på g... Det känns jättekul, jag längtar! Sen har jag en jättespännande workshop att se fram emot! Inte min egen, utan en workshop som jag ska ta. Jag har ju lovat mig själv att satsa på min egna utveckling och denna workshop känns precis som det jag behöver! Avslöjar mer när det närmar sig ;-)
 
Trevlig helg!
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Företagande 2 kommentarer




kram på er därute

 
Ville bara önska er en riktigt mysig kväll och tacka er för att ni tittar in här :-)
Kram Helena
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 0 kommentarer




så här hade vi det ikväll

 
 
Så här såg min kväll ut, denna dagen-före-alla-hjärtansdag. I instagrambilder. Jag och Erik syndade till middag. Han åt fil med chips, jag fil med kalaspuffar. JAG VET! Man ska inte äta sånt där sött slisk! Men jag fick ett plötsligt begär efter barndomens kalaspuffmorgnar. Det är första gången jag köper hem dem, helt ärligt. SÅ gott.
 
Som vanligt tog vi ett parti Caracasonne medans vi åt. Det har blivit som ett beroende nästan. Ibland spelar vi typ tre partier på raken. Nu har vi dragit ner det till ETT per dag. Om vi inte spelar det hemma hos Hanna och Johan, då blir det fler...
 
Hanna och Johan har vi för övrigt bjudit över på en Hjärtlig kväll imorgon! Jag städade hela lägenheten idag just därför. Bra att ha få en push ibland i form av besök. Vi ska laga middag ihop och spela parspel och äta hjärtformad tiramisu, som jag för övrigt gjorde i ordning rätt sent ikväll. Det blev två smakprov i glas också :-P
 
Sista bilden är onsdagens medicinspruta. Det som håller min kropp igång. Jag känner inte igen min kropp utan den. Enbrel, världens bästa medicin. SÅ tacksam för den forskning som ledde fram till det medlet. Så tacksam för att vi har subventionerad medicin i Sverige...
 
Jag har nog fått en sockerkick av allt skål-slickande så jag lär vara uppe ett tag till... men GodNatt på er därute! Hoppas att ni får en sån där riktigt sockersöt, romantisk Valentines day!
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Hemma hos oss 3 kommentarer




ord som lyfter dig

 
 
Igår fick jag en alldeles underbar kommentar på "Minnen i en ask"-inlägget. Jag satt och åt förmiddagsfika med mina rehabkollegor när den kom och hela jag blev glad :-) Underskatta aldrig vikten av orden! 
 
"Så duktig är du, tvivla aldrig på dig själv. Du kommer bli stor en dag med din talang. Jag kommer alltid att anlita dig i framtiden. Jag har anlitat Helena två gånger och varit hur nöjd som helst. Hon är mjuk i sitt sätt och tar sig både tiden och har en otrolig fantasi. Grym fotograf helt enkelt. Jag finns alltid där för dig Helena om du behöver ha en kass modell att öva på även den lille får du naturligtvis använda dig av också. Jag blev jätte glad när jag såg att två av mina personliga favoriter fanns med i detta inlägg. Kram på dig."
 
Ni förstår - jag blev ett enda stort leende hela jag :-) Som fotograf är det jättekul att höra hur man uppfattas av dem som är framför kameran! Och som Helena är såna där kommentarer en otrolig boost som verkligen verkligen behövs då och då! Det handlar ju inte bara om att ta vackra bilder - att skapa bilder är i porträttbranshen oftast ett samarbete mellan den bakom och den framför kameran och det bygger på god personkemi. Det är ofta därför folk anlitar en (för att de tror att man är en trevlig person) Det är härligt att höra att jag faktiskt är bra på den biten också! Så Tack för de orden Linda! (och jag hoppas att du har rätt - skulle gärna bli stor en dag! Du är förresten en alldeles utmärkt modell! Hör nog av mig framöver ska du se... Kram!)
 
 


· Lämna en kommentar ·
Jag tycker om 4 kommentarer




a lucky little girl

 
 
Får jag presentera Evelyn! Kom på att jag ju inte visat några av bilderna jag tog när jag hälsade på Kire och Craig sist! Här är alltså min systerdotter tillsammans med sin pappa :-) De här bilderna av henne med Craig blev favoriter hos mig, lilla flickan bredvid den stora sköldpaddan och med en stadig hand från stolta pappan.
 
Och väggen bakom är helt underbar, ni ska få se... full av härliga havsdjur.
 
Det är väldigt mycket Dem! Craig älskar att fiska och djurliv över huvud taget, och Kristin har anammat den passionen. De har två akvarium där hemma och två sköldpaddor. De reser jorden runt för att se häftigt djurliv och fånga stora fiskar... sist dök de bland vithajar i Afrika. Det har nog hänt att jag blivit lite avis...
 
Tyvärr bor de ju inte här utan i England, så det blir inte att vi ses så ofta som jag skulle önska. Håller alltid ett vakande öga på Ryan Air för billiga avgångar... Vill ni se mer av England eller min lillasyster där så kan ni titta in på kategorin "England" :-) Ha en fin måndag!
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
England 3 kommentarer




när man gärna fotar små barn

 
 
Har hållt till i sovrummet och fotat lite "produkter" till de bilder jag tänker använda för klistermärken :-) Ska göra några olika att ha på leveranser, som en rolig detalj. Lättast att göra barnleveransklistermärkena... De vuxnas är lite klurigare! Vad ska man använda för symboliska saker då tycker ni? 
 
Fick hem ett roligt paket häromdagen också! En efterlängtad luva och blöjskydd till småbarnsfotograferingar! Dock blev jag lite besviken... tyckte nog att luvan såg finare ut på bilder :-/ och den var större än jag föreställt mig - jag fotar ju mest nyfödda småttingar och i den mössan skulle man inte se mycket av ansiktena... Nog tänkt till en 6-månaders-bebis eller så. Får väl fota söta systerdotter Evelyn i den kanske...
 
Eriks och mitt bröllopsplanerande går sakta framåt! Han tycker jag tjatar lite för mycket om det just nu bara... Jag förstår inte alls vad han menar...
 
Kramis!
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Saker 2 kommentarer




vi har gått i ide...

 
Om det är någon som undrat varför jag inte har bloggat de senaste dagarna så är det för att jag totalt har gått i idé här hemma med Erik. Vi sitter i våra mysigaste kläder och går inte utanför dörren. Dels jobbar vi på min nya hemsida och dels planerar vi vårt bröllop (vi är ute i riktigt god tid). Köpte en ProPhotoBlog häromdagen och nu gäller det att sätta sig in i de olika sätt som finns för att få hemsidan att bli precis som jag vill. Tur att Erik hjälper mig, jag hade nog gett upp vid det här laget annars... 
 
Vårt bröllop är inte förrän om ett och ett halvt år (inget datum satt, dock) men jag har redan startat en inspirationsmapp med bilder och tips som jag hittar här på nätet. Och jag har köpt lite pyssel till inbjudningarna som ni ser här uppe :-) För att Erik ska få lite å säga till om också så är det nog hög tid att vi pratar igenom hur VI vill ha det innan Helena springer iväg och kör sitt race... (Förlåt Erik!)
 
Så ni får ursäkta om jag är lite dålig på att uppdatera med bilder och sånt... Titta in igen om några dagar så lovar jag att vara tillbaka med nya bilder och sånt!
 
Hopp och kärlek
Helena


· Lämna en kommentar ·
Vardag 3 kommentarer




i en frusen värld

 
Jag tycker det är så otroligt vackert på vintern när solen tittar fram. Särskilt när det är typ tjugo minusgrader och varje gren täcks av vackra, skimrande iskristaller. Men. När det är så där fasligt kallt så tar det emot ordentligt att lämna vårt varma hem och mysbyxorna och faktiskt gå ut. Men ibland så.
 
Tyvärr vill de flesta som anlitar mig hålla sig inomhus i någon av våra studiosars varma vrår... så särskilt många vinterporträtt har det inte blivit i år. NU skulle vara en underbar tid! Det är kramsnö nu och inte alls särskilt kallt! Någon läsare därute som vill ta en fotorunda med mig runt klockan två, typ, på fredag? Hojta till! 
 
Eftersom jag inte har några bilder på andra personer så får ni hålla till godo med mig och Erik...
 
 


· Lämna en kommentar ·
Erik och jag 6 kommentarer




minnen i en ask

 
 
Idag hämtade jag ut ett paket från posten som jag verkligen sett fram emot! Denna fina ask med tio favoritbilder utvalda att bli fine art prints. Det är ett litet lyxpaket, liksom :-) Pappret är av 100% bomull, tjockt och exklusivt. Inte alls som fotopapper alltså, mer som skisspapper.
 
Är lite fånigt lyrisk över såna här fotoprodukter, ni får ursäkta... Det finns så himla fina sätt att få sina foton på nuförtiden å för en som älskar foto och får tillgång till dessa sätt... ja, jag kan bli lite carried away...
 
Hur som helst. Jag hade med omsorg valt ut några av favoriterna från bröllop- och barnkategorierna. Och en morgongåvebild som jag är extra förtjust i. Fina Linda ;-)
 
Håller på och klurar på en prislista för fotoprodukter så nu på vintern när det är rätt lugnt med fotograferandet så gäller det att passa på och göra fler fotoprodukter, så jag har att visa. Det här är en av dem :-)
 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Företagande 6 kommentarer




vikten av att känna på sina bilder

 
Så här ser det album jag satte ihop idag ut :-) Är jättenöjd med resultatet, som snart ska iväg för beställning. Det var en så härlig fotosession och ljuvligt många fina bilder. De förtjänar ett album :-) Det är så härligt att se sina bilder i tryck. Jag har sagt det förut och jag kommer fortsätta tjata om det... SKRIV UT era bilder. Låt dem inte ligga och trycka i datorn. Låt dem komma upp på väggen, in i plånboken och samlas i album! Bilderna berättar din historia.
 
Jag gör det ofta. Skriver ut favoritbilder jag tagit. Gör album av våra privata bilder. Gör visningsalbum av såna där särskilt lyckade fotosessioner. Unnar mig proffsutskrifter som kostar skjortan men helt klart är värt det.
 
Imorgon ska jag hämta min fina låda med blandade fine-art-prints i. En ny produkt som min leverantör kommit ut med. SÅ spänd på att se resultatet :-) Det är sånt där härligt stelt papper, som tunn kartong, med grymt bra återgivning av färger och svärta.
 
Bilderna från lördagens fotografering är klara och har laddats ner av kunden. Ibland gåt det fort! De skrev en jättefin kommentar på min facebooksida, vilket alltid värmer lite extra! Att man tar sig tid!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 3 kommentarer




vår lördag

 
Den här dagen började vilt redan klockan tio, då busfröna jag skrev om igår kom och hälsade på! Jag hade ju bestämt mig för dagsljusstudion, men märkte när jag riggade allting att ljuset nog inte skulle räcka. Så jag drog fram två blixtar och testade: med lyckat resultat :-) Ena blixten riktade jag mot taket och en annan ställde jag med softbox intill sängen. Resultatet blev ett ljust, skuggfritt rum, precis som jag vill ha det. Blixten med softboxen på skapade ett något mer skulpterat ljus på mina modeller och gav fint blänk i ögonen. Erik och grodan fick hjälpa mig som vanligt :-)
 
Att ha en lättarbetad ljussättning är A och O när man fotar barn som rör på sig mycket. Det måste funka att fota från flera håll, liksom. Något annat viktigt är att barnen har roligt när de är hos fotografen. De ska lockas att skratta, inte sägas till. Hade några knep som jag tog till idag... Berättar mera när jag visar bilderna!
 
Nu ska Erik och jag iväg och vara lite sociala! Så skönt med helg! 
 
 

 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 3 kommentarer




frukost i solen

 
DROGHEDA, Irland
 
Så var vår resa över. Vi gick upp tidigt och avnjöt frukosten på vårt charmiga Bed&Breakfust-hem. Vi tog en bild på oss själva. Vi packade ihop våra pinaler, och sen var det bara att köra till Dublin och lämna in bilen. Den fina, sportiga Nissan som tagit oss runtom i landet.
 
Men jag var rätt nöjd då, med körandet framför allt. Vi hade inte kunnat få en bättre resa. Alla härliga människor som vi mött, de fina platserna vi varit på, den där gången vi spelade mini-golf i regnet eller alla nätter då vi gick på McDonalds och åt smaskiga "chips with garlice sause"... (det GÖRS inte pomfritt här som där...)
 
 


· Lämna en kommentar ·
Irland 5 kommentarer




en lycklig fotograf

 
Ikväll har Erik och jag suttit i soffan hand i hand och tittat på feel-good-film och ätit Ahlgrens bilar. Det var en sån där nördig musikal-film med massa acapellasång. Vi kunde såklart inte låta bli att sjunga med...
 
Nu sitter vi på var sin sida av vårat specialtillverkade skrivbord, vid våra datorer, med en west-coast-swing-lista på Spotify. Erik spelar, jag bloggar och kommer det någon låt som vi inte kan sitta still på så blir det lite flummig lindyhop-inspirerad west coast swing i vardagsrummet.
 
Vi har det så grymt bra! Just nu känner jag mig SÅ lyckligt lottad. Jag har det så bra! Två jobb som jag trivs förträffligt med, en u n d e r b a r fästman, mina älskade bilder och ett dansande hjärta. Men jag tror delvis att det där med lycka är något man på sätt och vis väljer. Det är sällan jag inte känt mig lycklig precis där jag är. Jag är nog bara en sån som föredrar att bejaka den känslan framför andra känslor. Jag kan ju erkänna att min kropp inte alls är särskilt tip-top just nu, den är i princip motsatsen till bra. Jag kan erkänna att varje steg jag tar gör ont - mer eller mindre - men ja. Artros i kombination med inflammation är ingen höjdare. Jag får lägga den mesta energin när jag går på att gå på rätt sätt och inte ge efter för den där tillfälliga smärtstillningen i att "vagga" fram som en pingvin. När jag växlar min manuella bil tänker jag att jag borde införskaffa en automatisk bil så att jag slipper vinkla foten i det där läget som gör så fasligt ont. När jag dansar får jag koncentrera mig på att kompensera för de vinklar och steg jag inte kan ta som förut.
 
Men jag glömmer det onda när jag fotograferar - hur knasigt är inte det? Jag skänker det inte en tanke. Det är som bortblåst när jag tittar genom linsen. Tydligen är det inte lika stimulerande att bara gå i egna tankar... :-) 
 
Nu ska jag lägga dessa reflektioner åt sidan och titta på någon av alla de serier jag följer innan jag släcker ljuset, det är ju mysfredag! Bjuder på några arkivbilder på en care-free-dansande jag, sån som jag är inuti... :-) Trevlig helg på er!
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Sån är jag 3 kommentarer




två kära busfrön

 
 
Imorgon kommer de här busfröna och hälsar på i studion :-) Tänkte prova i dagsljusstudion och hoppas att de inte rymmer från den... :-D Känns roligt att få träffa dem igen, jag har följt med dem under deras uppväxt. Det är bland det bäst som finns, att få följa med en familj så där, fota dem i olika åldrar, se hur snabbt de växer och hur de förändras. Sen är det såklart kul att se sig själv utvecklas i den egna stilen och sättet att fota.
 
Jag fotade faktiskt deras föräldrars bröllop för många många år sedan, många år innan jag startade eget. Jag fotade med analog kamera och svartvit film. Deras bilder fick jag agitera fram i mörkrummet, bland den distinta doften av kemikalier och Eddie Vedders härliga röst. En film innebar en hel dag där.
 
Nu arbetar jag lite snabbare ;-) Trevlig helg på er!
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Busiga barn 2 kommentarer






Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

[email protected]





RSS-flöde
Bloglovin
Facebook








Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar