Ljuva student


Suttit och pulat med ett studenterbjudande ikväll :-) Hoppas på att få fota många studenter i juni, det tillhör faktiskt den typen av bilder som jag har allra minst av i min portfolio (www.leafoto.se) så om ni känner någon som ska ta studenten, tipsa!!! Erbjudandet ligger på min facebooksida

Här kommer några härliga bilder jag tog på Janaki sist! Vi hittade lite otippat en plats mitt emellan en tråkig parkering och en massa bostadshus! Trots att det var lite svårt att hitta en jämn bakgrund just på den plätten (särskilt om man samtidigt ville ha bäst motljus) så tyckte jag att den var oslagbar. Det höga gräset, de vackra vita maskrosbollarna och såklart det fina ljuset som blev av att solen gick ner precis där bakom.

Janaki är ju också helt otrolig. Jag tror jag har sagt det förut? Hon är en så varm och sprudlande person och helt enkelt ljuvlig att fotografera. Blir glad varje gång hon ställer upp :-)

Som ni ser har jag inte riktigt kunna bestämma mig för vilken bildbehandling som var allra bäst... de var ju alla bra på olika sätt. Tycker jag :-) Alla bilder är tagna med Canons 135mm 2.0 på lägsta bländaren. Jag fotade en bit ifrån, ofta på mage eller rygg på den grusiga gångvägen bredvid!


· Lämna en kommentar ·
Porträtt ute 8 kommentarer
mitt tävlingsbidrag


Bildtävling: Tema "Känslor"

Ovan ser ni mitt bidrag till tävlingen hos denna glada fotograf: http://unorman.wordpress.com/ Man kan vinna en cool Canon-glugg-mugg vilket känns helt rätt för canontjej som mig!

Stort TACK till alla som kommenterade här och på facebooksidan och hjälpte mig välja vilken bild jag skulle tävla med! Blev sååå glad av alla "blipp" i telefonen :-D härligt att få sån respons och läsa så många fina kommentarer!

You made my day!

Tycker ni valde helt rätt - älskar den här bilden! Den visar verkligen deras mysiga syskonrelation!


· Lämna en kommentar ·
Vardag 2 kommentarer
Tema: Känslor

1) näspussen 2) kindpussen 3) bus 4) mys 5 & 6) studentlycka


Tänkte vara med i en fototävling med en bild på temat "känslor" och kan inte riktigt bestämma mig för vilken bild jag ska välja... Men någon av dessa blir det. Både bilderna i sig andas känslor tycker jag och bilderna ger mig känslor. Jag blir både glad och stolt av att titta på dem!

Så vilken av dessa ska jag välja? Vad tycker ni?


· Lämna en kommentar ·
Egobilder 16 kommentarer
Lille Astor


Här har ni min hittills allra minsta modell! Lilla Astor 6 dagar gammal. Han var otroligt liten och söt. Sova utan mamma och snuttefilt var det svårare att locka honom till... Men med gemensamma krafter (mamma och pappa och en beredd fotograf) så fick vi några jättemysiga bilder på honom.

Hade såklart massor med fler idéer (som man alltid har när man gör något nytt!) men känner så här i efterhand att jag prioriterade rätt: bilder med mössorna! Äntligen!! Jag vet att jag inte är ensam om att vara nyfiken på hur han passade i dem ;-)

De fina mössorna har Anette gjort, min "plastmamma". Hon är hur pysslig som helst! Hennes blogg hittar ni här!
Den gröna fjärilen är köpt på Panduro, min favvoaffär.

Det är verkligen häftigt att fota såna här små pyren! Som ni kan se i rutan här till höger (skrolla ner lite) så har jag ett erbjudande aktuellt just nu där själva fotograferingen är gratis. Det ingår en bild i paketet också. Vill man ha fler bilder än så, så har jag några prisvärda tripp-trapp-trull-bildpaket man kan välja till.

Känner ni någon som är gravid så tipsa gärna om det här erbjudandet!!! Vill så gärna fota flera småttingar!

· Lämna en kommentar ·
Söta små 9 kommentarer
Bildvisningsdags!


Ikväll är det bildvisning med fotokursen :-) Så roligt att se hur de utvecklas! Förra lektionen pratade vi om hur man kan ta bättre bilder i solen och uppgiften de fick till idag var ha en fotosession med någon just en solig dag och visa både bilder de blev nöjda och missnöjda med.

Sen är det bara två kurs kurs- och bildvisningar kvar :-( Kommer sakna mitt kursgäng! Får se om några hoppar på fördjupningskursen som jag funderar på...

Och där kom Erik hem med äggen jag bett honom köpa! Tänkte slänga ihop en kaka till ikväll :-P är lite fikasugen nämligen... och att få besök är ju alltid den ultimata anledningen...· Lämna en kommentar ·
Fotokurs 2 kommentarer
när jag bildredigerar


Ikväll har jag bildredigerat sjukt mycket! Babyfoton, syskonfoton och studentfoton... kunde inte låta bli, de var alldeles för vackra för att låta ligga tills en annan dag... Och kunde såklart, som så ofta, inte nöja mig med EN version... eller ens TVÅ utan oftast blev det tre-fyra olika. När bilderna är så där fina så funkar liksom allt, och allt är vackert fast på lite olika vis. Ger olika känsla.

Och jag tröttnar aldrig på att prova nya varianter. Idag blev det till exempel några bilder i svartvitt på ett helt nytt sätt, inte alls min vanliga stil, mycket ljusare och mindre svärta i (således inte så som här ovan).

Jag gör nästan aldrig precis samma redigering på ett gäng bilder, även om de är från samma tillfälle. Det blir alltid små justeringar. Lite mer eller mindre vinjett där, lite mer svärta där, lite ljusare bild där osv... Vissa blir bäst i svart-vitt, andra gör sig bättre med lite gammeldags sepiatoning.

Jag strävar alltid att få fram den allra bästa versionen av en bild.

Ni ska få se. Jag är så grymt stolt över senaste dagarnas bilder! Men inte ikväll, för nu är det dags att hinna med åtmindstone ett avsnitt av någon serie innan det är sovdags!


· Lämna en kommentar ·
Sån är jag 2 kommentarer
en fin helg


Har haft en härligt intensiv helg! Hunnit med a l l t känns det som. Helgen började väldigt uppmuntrande med ett tjockt brev från lillsyrran - full med godheter av alla de slag! Lite hemlisar, en skvallertidning, godispåse, smink och en kul fotoram :-) BÄSTA brevet, liksom!

Sen fick jag äntligen lämna över CDn, bilderna och bröllopsalbumet till det söta paret som gifte sig i stadshuset för några veckor sedan! Yey! 

Hade en jättemysig, busig och galet energifylld fotografering med Victor och Juni, som jag fått äran att följa genom deras barnaår, typ :-) De är de sötaste barnen man kan tänka sig men inte de enklaste att få på samma plats samtidigt i kombination med glada miner och blicken in i kameran... Men hjälp vad många fina bilder jag fick denna lördagsmorgon! Ni får se mer av dem senare i veckan!

Gick faktiskt ut och dansade SALSA i lördagsnatt också. Gick hemifrån vid halv elva på kvällen - lite spanska vanor jag lagt mig till med... och hade underbart roligt! Ni anar inte hur BRA jag mår av dans!!! 

Eller det kanske ni gör :-)

Idag tog jag en rejäl sovmorgon innan det var dags att gratta finaste mamma (som inte ville vara med på bild idag!). Min mamma betyder otroligt mycket för mig, hon har alltid varit min klippa, min trygghet. Det blev god räkmacka och godaste rulltårtan med jordgubbar på balkongen och lite solning på baksidan efteråt.

Helgen avslutades med en kvällsfotografering med vackra Janaki, som jag fotat flera gånger förut. Hon är en så tacksam modell, alltid så ljuv på alla sätt och vis, och idag stötte vi också på värsta drömplatsen för fina motljusbilder.

Känns som jag tagit några av mina bästa bilder den här helgen - det är en sköööööön känsla! Ser fram emot att få visa er!
· Lämna en kommentar ·
Vardag 3 kommentarer
marscherat för tillgänglighet


Idag har Erik och jag gått med i det här tåget - den årliga marschen för tillgänglighet. En av mina goda vänner är en av de mest drivande personerna för just tillgänglighet, det är han, Hans, som ni kommer att se sitta på flaket i sin rullstol med en mikrofon i högsta hugg.

Avsikten med marschen är alltså att framhäva rätten att alla, även om man har ett handikapp, ska kunna komma in på alla ställen, kunna använda kommunaltraffiken precis som vem som helst och ha lika lätt som alla andra att få tillgång till information. Att det borde vara lag på det. Vill ni veta mer så titta på Hans hemsida här.

Jag är på grund av min reumatism inte så pigg på att gå lång sträckor - så Erik och jag ställde oss (med varsin glass) vid Strandvägen och väntade in tåget för att hänga med sista biten in till Sergelstorg. På plattan var det sedan div. musik och talare. Bland annat hörde vi på DHRs ordförande och min kompis Anna.

Det blev lite spansk paella också, innan vi begav oss hemåt :-) Här är lite (rätt många...) bilder från vår dag!


· Lämna en kommentar ·
Vardag 2 kommentarer
vad en arbetsterapeut som jag gör


Det är inte ovanligt att man får användning av sin kreativitet och konstnärlighet när man är arbetsterapeut! Idag stod jag till exempel och sågade lite i en förhöjningsdyna för att patienten har svårt att lägga någon vikt på operationsstället. 

En annan patient fick träna på att själv få på sig sina stödstrumpor - utan att behöva använda för mycket kraft. Ni som vet hur tajta stödstrumpor är förstår hur svårt det är att ta på dem... Vi löste det med ett hjälpmedel som heter easy-slide och en krok för att dra ut easy-slidern. Att hon sedan hade lite svårt att minnas alla moment gjorde att jag kände att det var en bra ursäkt att ta fram illustratören i mig :-)

 


Har haft väldig nytta av min teckning i arbetet! Tänkte att jag skulle visa er lite exempel, så jag tog fram min träningsprogramspärm och gick lös med mobilen! Notera dock att jag gjorde detta EFTER arbetet...

De flesta träningsprogram gjorde jag under mitt första arbetsterapeutjobb - på Vintersol, beläget framför en av de finaste stränderna på Teneriffa.


Arbetsterapeut är ett vitt yrke som i princip lär dig att hitta alternativa lösningar på aktiviteter när något - fysiskt eller psykiskt - hindrar personen från att utföra aktiviteten som vanligt. Det ger dig också olika instrument för att ta reda på var problemen finns för att just kunna hitta de här alternativa lösningarna på dem.

Som arbetsterapeut vill man att helheten ska fungera. Alla pusselbitar som ingår i vardagen. På vår avdelning är det framför allt den allra närmsta helheten man tittar på - personlig hygien, på- och avklädning, förflyttning osv. Så att man kan få komma hem och klara sig. Eller om man måste mellanlanda på ett korttidsboende.· Lämna en kommentar ·
Sån är jag 2 kommentarer
vi har det rätt bra...


På morgonen badar köket i sol, på kvällen sprids solens varma strålar in i lägenheten från andra sidan (där balkongen är). Så ikväll satt vi där ute på våra fina nya balkongmöbler och åt tacos med skön lindymusik i bakgrunden. Livet är underbart! 


· Lämna en kommentar ·
Hemma hos oss 4 kommentarer
bebisfotografering: Tim


Det är så otroligt mysigt att få fota nyfödda små knyten! Förra veckan var det Tim och idag var det lilla Astor som var hemma hos mig, bara en vecka gammal. Han hade de minsta fossingarna och knytnävarna man kan tänka sig. Han var inte så förtjust i varken att ligga naken på filt eller att sova, men de bilder jag fick av honom blev alldeles bedårande!

Fick äntligen prova de fina mössorna som Anette stickat åt mig också! De gjorde sig alldeles förträffligt på bild kan jag säga, plus att de uppskattades av min bebismodell, så mjuka och varma :-)

Ni får snart se!

Bilderna håller på och laddas in i min dator just nu, bjuder istället på några bilder på söta Tim. Tim hann fylla en månad eftersom jag var förkyld under hans första veckor på jorden, men ack så fin och go han var! Massor med lent hår som luktade gott och väldigt glad pojke! Han var en riktig drömmodell! Har massor med mera fina bilder på honom!

Nog för att jag gillar att fota små söta nakenfisar, men Tim hade så fina matchande gröna byxor till den gröna blomman jag inhandlat... Tur man har att det är lite på modet med såna där blommor i håret! 


· Lämna en kommentar ·
Söta små 9 kommentarer
Busfia


Kizomba var ungefär som jag föreställt mig: lite som bachata men närmare. Dropinkursen jag gick på ikväll började med att vi fick gå runt och ge varandra goa kramar. Helt min grej!!!

Suttit lite och redigerat idag men största delen av dagen sov jag bort. Japp, idag igen! Ögonen som spökade. Såg mer dubbelt och suddigt än vanligt kändes det som - vilket gjorde att jag gick runt och var vingelkantig i huvudet, och då kändes det rätt bra att bara sluta ögonen... vilket man kan på sin lediga onsdag! Lyx!

Fina Fia är det ni ser här :-) Jättego flicka som dock just denna dag var övertrött... syns lite på ögonen tycker jag - men ack så stora vackra ögon hon har lilla tjejen! Ett riktigt litet charmtroll! Världens sötaste skor hade hon också - jag vill också ha! 

PS: om ni vet var man hittar helvita converse i storlek 33 så säg till!!! 

 · Lämna en kommentar ·
Busiga barn 3 kommentarer
en bra dag


Idag känns allting jättebra! Min kropp känns stark och frisk (ja, faktiskt!), jag är fylld av energi och min kalender är full av sånt som jag ser fram emot!

En stor del av detta sprudlande styrkerus beror på dansen. Helt klart. Jag är faktiskt inte helt mig själv utan den. Lördagnattens tango gav mig massor! Massor av hopp, framför allt. Att kunna dansa mer. För jag fick inte tillbaka den där knäinflammationen. Fick bara sån där trevlig träningsvärk :-) 

En hel del beror även på min, som jag nämnde, roliga kalender. Där är fullt av bröllop denna sommar! Ett bröllopsjobb fick jag nyss, och det var ett bonusgig: jag fick ett bröllopsuppdrag och sedan rekommenderade de i sin tur sina vänner om mig så att jag fick ett till. Härligt!

Imorgon tänker jag testa något som heter kizomba! Dansen kommer från Angola och är enligt wiki en fusion av Semba och Zouk. Jag tycker det ser ut som en fusion av tango och bachata, och till härliga latinobeats. Kan det bli bättre?


· Lämna en kommentar ·
Jag tycker om 3 kommentarer
softfilter & färglager


Lite fler bilder från gravidfotograferingen som jag hade för några veckor sedan. Det blev helt underbara bilder och det är så svårt att välja vilken bildbehandling man gillar bäst! Den traditionella, den mjuka sepiatoningen eller något helt annat, som detta?

Kunden fick i slutändan flera versioner av samma bild!


· Lämna en kommentar ·
Gravida 5 kommentarer
nattuggla


Blivit en riktig nattuggla av den här ögonoperationen! Mina ögon skyr ljuset för närvarande och hjärnan verkar jobba övertid på att försöka justera och koordinera dem, vilket innebär att jag blir trött fort, ser för det mesta suddigt och känner mig lite vimmelkantig om jag gör snabba kast med blicken. Som tur är använder jag ju mig SUPERBA högeröga när jag fotograferar, så den biten påverkas inte :-) (puh...)

Helgen sov jag i princip bort känns det som. Sover mig igenom det vackra, ljusa vädret och vaknar till liv efter solens nedgång. Igår satte jag mig framför datorn för att bildredigera, något som jag inte gjort på länge. Äntligen funkar det! Har klättrat på väggarna här hemma... Kunde knappt slita mig när jag väl börjat!

Får ta och visa er några fler bilder från senaste gravidfotograferingen senare!!!

Även om jag går som i min lilla bubbla händer det saker. Idag hade jag möte med Unga Reumatiker, som jag ska jobba med senare i sommar - längtar!!! Jag har fått två till bröllopsgig i sommar, jag har bestämt datum för två helgworkshops som ska hållas ute på landet och jag har i alla fall två kreativa små pysselprojekt igång :-)

Idag har jag shoppat också! Massor av fina sommartoppar! För nu är den ju här, den ljuva sommaren! Hurra!


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer
dansnatt

Klockan är tre på morgonen och jag är hög på adrenalin. Jag har precis kommit hem från att ha varit ute och dansat tango i flera timmar! Något som i två år inte varit möjligt på grund av min skruttiga kropp. Det är långt ifrån som det var på den tiden - jag får överkompensera en massa på grund av fotleden och knät, lederna knakar och ibland gör det skitont (och om jag har otur så får jag väl tillbaka den där knäinflammationen...) - men det var ändå en danskväll fylld av långa stunder där faktiskt själva dansglädjen var det enda som kändes också :-)

Och jag fick dansa så mycket mer än jag förväntat mig! Jag som oroat mig för att jag skulle få stå och vänta på att bli uppbjuden... Jag fick knappt sitta på hela kvällen!

En salsadans blev det ikväll också - en supersnabb kubansk salsa med så många snurrar på raken att jag tappade räkningen. Det räckte dock med en... jag märkte rätt snabbt hur otroligt bra kondis jag måste ha haft då när jag höll på... en kondis som är helt bort nu - jag blev helt slut på den där enda snabbsalsan. Verkligen helt slut.

Ja jag kunde inte ha fått en härligare danskväll. L Y C K A.
Jo, förresten, om Erik hade varit där med mig... då hade kvällen blivit fulländad.

GOD NATT· Lämna en kommentar ·
Vardag 4 kommentarer
utflykt
Jag ser fortfarande dubbelt, suddigt och är grymt ljuskänslig så jag höll på att klättra på väggarna här hemma när Hanna hörde av sig. Det är sjukt svårt för mig att veta vad jag ska göra när det inte känns helt bra att sitta framför datorn. Jag spenderar så otroligt mycket tid framför skärmen! Så den cykeltur som hon föreslog lät helt rätt. 

Både jag och Erik är ovanligt spontana av oss. Det är nog så att vi föredrar att vara spontana framför att planera i förväg. Hanna och Johan är lite likadana, så det är kanske inte så konstigt att vi umgås rätt mycket :-)

Vi kom på att vi skulle grilla korv och köpte en engångsgrill på vägen. Grilla korv är perfekt, det krävs varken bestick eller tallrikar ju! Jag roade mig med att ta lite mobilbilder, därav den inte superbra kvalitén direkt...

Vad har ni hittat på idag?


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer
en gråstarrsfri fotograf var det här


Ljuva Vinnies vackra leende fick illusrera det här inlägget! Det kändes passande. (Vill ni se fler bilder på henne hittar ni dem hääääär.) Känns bra nu! Sitter med neddragna persienner, fördragna gardiner framför datorn iförd mina mörkaste solglasögon... men det känns ändå som om jag har bättre syn på vänsterögat nu än innan operationen :-)

Så om några dagar så är jag nog fit for fight igen!

Dessutom blev knät jättebra efter sprutan igår så nu går jag och drömmer om lite blues framöver... och såg ett kizombaklipp häromdagen som gör att jag även skulle vilja testa den dansen härnäst...

Tack för att ni tänkte på mig idag, det hjälpte nog! Läskig känsla när man ligger med upptejpade ögonlock och bländas av ett skarpt ljus samtidigt som man känner hur någon pokar omkring i ögat... Helt sjukt var skickliga de är, jag fick inte ens någon röd vita av ingreppet! Bara en g i g a n t i s k pupill Det ser helknasigt ut :-)

Nu ska jag försöka hitta på något att göra som inte inkluderar en ljus skärm... hm.... svååårt... KRAM på er!


· Lämna en kommentar ·
Vardag 4 kommentarer
tråkvardag


Idag har varit en intetsägande dag. Fick min efterlängtade kortisonspruta och har ett normalstolt knä igen (yey!) Tittat på en spännande film, "Gone". Fått hem bilder från Odenlab. Fått hem ett album som jag fick beställa om eftersom det blivit en miss i färgåtergivningen och mina varma, bruntonade bilder blev istället blå-svart-vita. Köpt kontaktuppgifterna till några kunduppdrag som jag hoppas att jag får. Skickat iväg en faktura (yey, pengar!). Laddat in massa bilder.

En rätt grå och trist vardaglig vardag, alltså. Solen skiner men jag ska ju vila i 24 timmar så den har jag ingen glädje av just idag. Jag hoppas att er tisdag var roligare än min!

Imorgon är det ögonoperation... huga :-/ Inte särskilt orolig, vet ju att de är jätteduktiga (Novius ögonklinik) och det ska bli spännande att "se" med resultatet... hoppas på två knivskarpa ögon istället för ett. Men jag ser väl inte direkt fram emot det heller! De ska ju ändå s k ä r a i mitt öga!


· Lämna en kommentar ·
Vardag 5 kommentarer
syskonkärlek


För ett tag sedan fotade jag Lottas söta små prinsessor och det blev hur många fina bilder som helst. Jag kommer att titta tillbaka på den fotosessionen och alltid få en stort leende i ansiktet. Kändes som något "klickade" den sessionen. Det var en så lyckad fotosession på så många sätt. Vi hade roligt, min "dagsljusstudio" fungerade precis som jag tänkt, bilderna blev underbara, flickorna var underbara och i bilderna ser man precis hur fina systrar de är. Att jag fick massa pärlande skratt och goa kramar var såklart också en bonus som värmer! Barnskratt är verkligen som glitter i själen!

Jag kände intensivt efter den sessionen att "det är det här jag vill göra och jag är bra på det!"

Jag är otroligt lyckligt lottad som har förmågan att skapa bilder på det här sättet. För det är så mycket mer än att bara trycka av kort. Jag förevigar kärlek, samhörighet och ögonblick. Eller förväntan, längtan och pirr. Eller som idag, föräldrarnas lilla nyfödda mirakel.

En dag som man aldrig får igen kan man plötsligt titta tillbaka på, le och minnas. Det är härligt tycker jag. Här är några fler bilder från systersessionen - vill ju visa ALLA men det går ju inte... inte på en gång i alla fall :-)

Tack för alla fina kommentarer måste jag säga också, det värmer in i hjärtat! Jag tar åt mig både råd och stöd! Har varit lite dåligt på att svara på mina kommentarer den sista tiden så jag ville bara poängtera det! Kram!
· Lämna en kommentar ·
Busiga barn 7 kommentarer
som en rostig gammal bilMaskineriet fungerar
inte riktigt som det bör 
jag gnisslar och knakar och
är rostig och skör

men jag brummar ännu högt
även om motorn hackar
och än har jag klarag mig
upp för - de flesta - backar

Så känner jag mig just nu. Mitt inre matchar inte riktigt mitt yttre. Och det är utmattande att hela tiden jobba i motvind! Som om någon står och kastar citroner på mig medans jag argt försöket göra lemonad av dem. Men herregud liksom, lägg av nu.

Har i varje fall en trevlig måndag framför mig. Ska äntligen få fota lilla nyfödda Tim! Fast han har väl växt ur bebismössorna vid det här laget... de växer ju så fort när de är så små! 

Sen väntar kroppsliga åtgärder. Ska äntligen få åtgärdat inflammationen i knät på tisdag och onsdag operera bort gråstarren i vänsterögat. YEY? ...nja... men bra! Är jäkligt trött på att halta omkring och droppa kortison i ögat varannan timme - helt omöjligt att vara sminkad och hur snygg ser man ut helt utan smink, i ärligheten namn inte så! 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 6 kommentarer
Lagertesting


Idag har jag suttit i photoshop och lekt med lager. Helt inne i min egen värld. Dels har jag testat olika actions som jag hittat på nätet och dels lagt på egna färglager. Blev ändå mest nöjd med det allra enklaste, egenpålagda lagret ovan. Ett rosa lager med blandningsläget soft light.så här såg det ut då!

Det är fascinerande hur mycket man kan göra i photoshop! Jag kan sitta timme efter timme och aldrig få nog. Särskilt då jag har en bild som jag är lite extra nöjd med, som den ovan :-) Tycker om blomman i hennes fina hår (önskar jag hade sånt hår!), placeringen av ballongerna, samspelet mellan dem och färgerna...

Men kände på direkten att jag ville ha bilden med en lite mjukare bildbehandling. Här har ni en drös varianter... samt originalet. Berätta gärna vilken version ni gillar bäst!
Nu har jag hunnit fastna igen och pulade fram en variant som jag också blev lite förtjust i... en egen mix som såg ut såhär:Rosalagret: #e6b3e5

Lite mindre rosa och mera som färgerna faktiskt såg ut, men lite mattare... mindre kontrast och inte lika starka färger. Så, vilken version ska jag gå efter tro? För jag har fler bilder jag vill "göra om"...· Lämna en kommentar ·
Photoshop 4 kommentarer
En glädjefylld gravidfotografering


Jag och Erik fick oförutsädda planer igår så det blev inte att jag hann lägga upp några gravidbilder som lovat! Men här är några av dem i alla fall :-) Ni får se fler när jag regigerat klart dem.

De flesta som vill fota sin mage väljer svart bakgrund men Jesper och Anneli var helt överens om att det var vitt som gällde, och gärna lite färgglada studiotillbehör. Det skulle vara en gravidfotografering som andades glädje! Det blev ballonger och en liten barnstol som fick vara med. Hade satt upp girlanger i taket också men de tog jag ganska snabbt ner, de var mest ivägen. 

De var så härliga att fota eftersom man verkligen kunde se kärleken mellan dem. De hade roligt ihop, myste, busade och skrattade om vartannat. En sann fröjd att få fånga den fina samhörigheten mellan dem. Båda har scenvana så det gjorde det extra enkelt - de var helt bekväma framför mig och kameran, bilderna blev bra från börja till slut.

· Lämna en kommentar ·
Gravida 4 kommentarer
lessensmiley...


Det här med att jobba både som egenföretagare och som anställd är  i n t e  s å  s m a r t  när man blir sjuk. Just fått reda på av försäkringskassan att när ens "årsarbetstid" räknas ihop så tar de INTE med i beräkningen det som man jobbar i sitt eget företag. Så om jag nu jobbar tio timmar som fotograf och tjugo timmar som arbetsterapeut så blir ändå min "arbetstidspott" 20 timmar i veckan.

M E N. När man inte kan jobba dessa 20 timmar som arbetsterapeut (på grund av ökat antal och fler ihållande inflammationer) utan blir sjukskriven från den tjänsten halva tiden DÅ, då räknas egenföretagstimmarna in. Så när de gör sin bedömning så blir det lika med noll sjukpenning.

För jag jobbar ju fortfarande min "arbetstidspott".

Så nu ska jag helt enkelt klara min ekonomi på min arbetsterapeutlön som nu då alltså är på 25% och på mitt fotograferande, som jag de allra flesta månader efter skatter och avgifter kanske får ut uppskattningsvis 3000 kr i månaden på. Hur tror ni att det kommer att gå?

Det känns som om jag kommit till något slags vägval / livsstilskrock. 

För jag kan ärligt talat säga att det inte är tillräkligt för att leva på. Möjligtvis överleva. Så. Vad ska jag hitta på nu? För att sluta jobba med foto finns inte i min värld. Det börjar äntligen gå åt rätt håll ju, och jag har äntligen köpt in allt material, objektiv och studiotillbehör som jag behöver så att jag faktiskt börjar tjäna på det.

För att inte nämna den helt uppenbara faktorn att fotografin ÄR mitt liv - det är min passion, min luft, min identitet. Det räckte med att (på sätt och vis, när jag nu ändå är lite dramatisk) förlora dansen. Utan mina bilder skulle jag helt ärligt, utan att överdriva, gå under. Försvinna. Reduceras till en skröplig, grå KROPP utan mening.

Ok, nu har jag nog varit tillräkligt dramatisk... 

Jag får nog ta och tänka igenom mina alternativ här (ska bara leta upp dem) och återkomma när jag hittat en lösning. För jag är uppvuxen med att tro på att allt ordnar sig alltid till slut.  


· Lämna en kommentar ·
Företagande 4 kommentarer
snart...


Här ser ni vad jag har sysslat med :-) Jag har gjort ny header! Tre nya, för att vara exakt. Och det kommer snart en ny bloggdesign här! Spännande spännande...

Har påtat med den länge för att verkligen hitta en header som är jag och nu känner jag mig jättestolt över resultatet och förväntansfull inför förändringen. Det är Maria Risto som ska fixa till nya designen. Behöver lite ordning och reda bland kategorier och fototips, bland annat.

Längtar!


· Lämna en kommentar ·
Bildredigering 1 kommentarer
Lektion i solen


Dagens höjdpunkt var utan tvekan lektionen med mina kursdeltagare. Vi har kommit till lektion 5 som handlar om hur man fotar när det är soligt. Hur man handskas med solen, hur man kan använda den i bilden och hur man fotar i öppen skugga. Vi fick en perfekt dag för detta!

Lektionen började utomhus då jag gick igenom olika delar och så fick de prova på själva. Erik ställde snällt upp som modell :-) Efter en timme gick vi in, drack té och tittade på mina exempelbilder och repeterade vad vi gick igenom där ute, med stöd av bilderna.

Jättetrevligt och roligt, precis vad jag behövde!

Vet att det blev många fina bilder på Erik och någon fick även med mig på bild så jag ska absolut visa er lite "behind the scenes" senare i veckan!


· Lämna en kommentar ·
Fotokurs 6 kommentarer
dagens födelsedagsbarn


Har varken blivit någon blogguppdatering eller bloggläsning denna helg. Har faktiskt inte blivit någonting annat än serier och sömn. Igårkväll däckade jag totalt med 38.9 graders feber, snuva och halsont. Det kom över mig som en bomb - ingen direkt förvarning här inte! Jag som skulle fota denna söta tjejs kalas idag och imorgon skulle spädbarnsmössorna invigas...

Jag blir väldigt sällan såhär "vanligt" sjuk, så jag ska inte klaga. Mitt immunförsvar är ju hejdundrans bra (FÖR bra) så inget brukar bita! Men någon gång ibland måste det väl få hända det också! Lite trist när jag hade så mycket roligt inplanerat... :-(

Älskar kalas och har sparat stora kartongbitar som jag tänkt bygga upp en fiskdamm med! Nåväl... Visa lite bilder på födelsedagsbarnet kan jag dock göra! En riktig liten ängel är hon!


· Lämna en kommentar ·
Busiga barn 9 kommentarer
eftermiddagsmålningTog äntligen tag i att fixa skylten till vår dörr! Bokstäverna har legat och väntat typ ett halvår minst... Och så mysigt att sitta och måla till go musik (Dusty Springfields Spooky till exempel) inandandes gamla minnen. Dofter har en förmåga att ta mig långt tillbaka i tiden. Nu sköljde minnen av min tid som konststuderande över mig. Hur lätta steg jag gick med på Kungsholmen när jag var på väg till Birkagårdens folkhögskola, de färglada höstlöven jag sparkade omkring, dagarna som fylldes av torkande dukar, färglada nariga fingrar, doften av lera och gips och hur lätt min hand skissade människokroppen på några sekunder. 

Jag borde måla oftare. Jag borde verkligen måla oftare. Jag tror jag ska leta upp någon krokisession också. På den tiden kunde man lätt gå fem-sex dagar i veckan på olika ställen. 

Det ska jag göra! NU, på direkten!! Nä, vänta nu, jag ska ju fota för tidningen Allas idag... Ok, men sen ska jag leta upp något och faktiskt ta mig dit.

Någon som vill haka på?


· Lämna en kommentar ·
Förresten 5 kommentarer
Dagens fotosession


Bilderna från dagens fotografering blev så otroligt lyckade. Jag har ingen aning om hur jag ska klara av att göra deras urval. Är nere i 72 bilder nu. Det är grymt många bilder!

Det är som om varje bild osar kärlek :-) Sessionen är full av små söta bildserier där de är gulliga mot varandra, fånar sig med varandra och får varandra att skratta. Jag satt med ett stort smil i ansiktet under hela redigeringen.

Ljussättningen var också jättebra, fina skuggor och jämn bakgrund. Kan känna mig nöjd med mig själv!

Erik såg måttligt glad ut (=han såg hur uttråkad ut som helst) på testbilderna. Han ifrågasatte varför jag var tvungen att fixa så mycket inför varje fotografering - att jag inte bara kan använda samma uppsättning som sist. Men så är det ju inte. Varje gång är det annorlunda. För varje gång vill man ju göra bättre. Och den här gången kunde jag ju ha ett mera riktat ljus (vilket jag föredrar) eftersom vuxna till skillnad mot barn står rätt stilla och går att regissera (till viss del...)

När Erik gav upp fick jag ta Herr Grodan till hjälp. Här kommer hans bilder (som tydligt visar hur en OJÄMNT belyst bakgrund ser ut!) :-D (vågar inte lägga upp bilderna på Erik, då blir han nog sur!)

· Lämna en kommentar ·
Vardag 4 kommentarer
Stina 5 månader gravid


Jag kom på att jag inte visat er bilderna som jag tog på Stinas mage när jag var i Göteborg! Stina var den som hade rekommenderat paret som jag fotograferade idag att uppsöka mig. Tack för det Stina!

De allra flesta kunder får jag just genom andra kunder och vänner som är snälla och pratar om mig. Det är jag jätteglad och tacksam för att ni gör, utan de fina ord ni sprider om mig så skulle jag nog inte gå runt som fotograf!

så TACK

Stinas gravidsession var i princip helt oplanerad och improviserad och jag hade inte med mig alls så mycket tillbehör som jag brukar ha med mig när jag just ska fota hemma hos någon annan. Det var svårt! Jag brukar oftast fota gravida hemma i studion, där jag har helkoll på belysning och bakgrund, så det här var en ny utmaning! Men Stina blir alltid så vacker, oavsett bakgrund och belysning!
 · Lämna en kommentar ·
Gravida 6 kommentarer
Onsdag


Just haft en jätterolig och lite annorlunda gravidfotografering med ett mysigt par som (precis som jag) gillar ballonger! De ville ha ljusa och glada gravidbilder och hade med sig några jättesöta babykläder!

Fotograferingen gick jättebra och nu ska jag kasta mig in i duschen innan det är dags att ge sig iväg till sjukgymnastiken. Hade verkligen ingen blogglust igår, kände mig lite hängig. Sov bort halva dagen och tittade på serier resten. Inte riktigt mig själv. Idag är det bättre, särskilt som jag fick börja dagen med att fota också, så i eftermiddag ska jag nog få till något trevligt blogginlägg, kanske visa lite fler bilder på Lottas små prinsessor? :-)


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer


Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

kontakt@leafoto.se

RSS-flöde
Bloglovin
Facebook
Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar