Det Ser Ljust Ut


Mycket går precis som jag vill just nu. Min lilla fotokurs är i princip redan full och jag har massa ideer till det kursmaterial jag håller på med. I början av nästa vecka ska jag börja fota till det (snälla vackra syster får ställa upp!). Och imorgon har jag ett viktigt möte med en potentiell företagskund...

Har således suttit och skissat på idéer som jag ska visa dem på mötet. Flicka och häst, pojke och hund, ungdomar insjunkna i samtal mm... En klar fördel att ha med sig något att visa upp! Inte bara visar det på att man tänkt till och ansträngt sig utan det gör också att jag får feedback och ser ifall vi tänker på samma sätt. Jag vill gärna veta innan ifall kunden föredrar liggande eller stående bilder till exempel, eftersom jag kan påverka det medan jag fotograferar :-) Det ska bli jättespännande imorgon men jag är liiite nervös ändå...

Håll tummarna!

Jag har på senaste tiden fått massor av uppmuntran och komplimanger för mina bilder så jag känner sig lite extra uppåt! Det är nyttigt tror jag!

Här kommer några av bilderna från en av de kunder som blivit supernöjd med sina foton!


 · Lämna en kommentar ·
Busiga barn 2 kommentarer
Muffins, kikärtsröra och fotosnack


Ikväll var jag och Erik hemma hos det här underbara paret, Hanna & Johan. Det bjöds på massor av gott, bland annat små pyntade muffins, morötter, kikärtsröra, chorizo och lakrits... Och mycket intressanta samtal; vi kom dit vid tre och kom just hem (och klockan är egentligen tre, men klockan har ju ställts om nu).

En av sakerna vi pratade om var foto. Kanske för att de av oss (förutom charader från Designtorget) fick denna bild, inramad. Det gjorde att de visade upp alla bilder från fotosessionen för sina föräldrar. Just denna bild tog jag på Krällinge i somras och jag tycker den är helt underbar. Både Hanna & Johan ska gå min fotokurs och nu kanske vi fick med oss en trevlig Helena också :-)

Ser verkligen fram emot min lilla kurs, det kommer att bli superkul! Särskilt med ett så härligt gäng som det verkar bli! Jag kommer att se fram emot varenda träff!

Lägger en av Hannas favvo här nedan :-)· Lämna en kommentar ·
Fotokurs 0 kommentarer
e n e r g i :-)


Idag har också varit en sådan där riktigt go dag. Bra förmiddag på jobbet (trots en surkart som inte lät mig ge honom en ROHO-dyna) och bra eftermiddag med offertskrivning och nyttig fototerminologi. En rolig överraskning när jag kom hem var att bilderna jag beställde från Odenlab i måndags kommit :-)  På tredje dagen! Det är riktigt bra levererat tycker jag!

En av bilderna var den ni ser ovan. En bild som både jag och kunden tyckte väldigt mycket om. Denna tog jag i Åkeshov den där gången då vi även grillade. Några andra favoriter ser ni här nedan.

Har hunnit träna ikväll också - kanske därför jag känner mig så full av energi? Blev både styrketräning och vattengympa. Vi var bara fyra pers i bassängen, det kändes jättelyxigt! Nu hoppas jag verkligen att poolen på SATS inte går sönder något mer så att jag kan hålla dessa nyttiga rutiner!
Några av bilderna har jag faktiskt lagt i min portfolio för att jag tyckte att de blev så fina :-) Både den digitala portfolion (www.leafoto.se) och den jag har här hemma i bokhyllan! Man måste skriva ut bilder man tycker om, tycker jag, det går inte att slå papperkopian. Det ÄR en anna sak än att se bilderna på datorn. Tänk på det!


· Lämna en kommentar ·
Busiga barn 0 kommentarer
Nya tag


Har haft en vecka då jag verkligen tagit tag i saker. Jobbet. Träningen. Hemmet. Nästa steg blir att även ta tag i maten :-) 

Känns jättebra! Kort sagt. Känner i kroppen att det ÄR nyttigt att träna regelbundet. Lederna mår bra av vattengympan och cyklingen på gymmet har gjort att jag faktiskt kan cykla bättre på riktigt! (Ja, faktiskt, nu kan jag STÅ och cykla, det kunde jag inte i somras!) Det är underbart att komma hem till ett välstädat hem och att ha fasta rutiner är så skönt tycker jag (typ tvätta på måndag och vattna blommor på fredag till exempel...). 

Jag håller på och formar mitt arbetsliv precis som jag vill ha det också (åtmindstone känns det så, återstår att se om allt går som jag hoppas...) Det optimala skulle faktiskt vara att jobba två dagar i veckan med arbetsterapi, två-tre dagar i veckan med foto och sedan ha en dag ledigt mitt i för egna projekt och drömmar. För att styra upp mitt egna företagande så har jag städat och organiserat bland papper och arbetsflöde. Det känns också skönt. Jag kan slappna av.

Och det ska jag göra nu. Sätta mig framför teven och titta på någon iqbefriande serie :-) K R A M !

PST! Bilderna på mig har fina Erik Berzelius tagit såklart :-) 

 
 

 · Lämna en kommentar ·
Erik och jag 2 kommentarer
Tvillingarnas bok


Som jag tidigare berättat så håller jag på med en bok om dessa supersöta tvillingars första år. Det har gått sakta eftersom Vistaprint, som jag använder till detta projekt, strulat en hel del. Vips så tar det evigheter för bilder att laddas upp - eller så slutar google fungera. Eller det man sparat har plötsligt ändrats. En lång period gick det över huvud taget inte att komma in till sina sparade projekt. Men idag fungerade det någorlunda så jag passade på att göra klart :-) Hoppas deras mamma ska bli nöjd!

· Lämna en kommentar ·
Söta små 2 kommentarer
Älskade benvärmare


Den senaste veckan har jag känt mig rätt mörk och apatisk - något som helt klart kan återkopplas till det mörker som lagt sig över oss. Och det faktum att jag måste fixa min bil vilket kommer att gå på en smärre förmögenhet. Men idag känns det som att det vände. Jag hade en väldigt mysig helg och idag körde jag hem från Saltsjöbaden med massor av idéer om saker som jag vill genomföra. Och visst är det rätt mysigt med mörkret också. Man får tända ljus och krypa upp i soffan med en go filt. Luften har den där friska svalkan. Ljuset är sådär krispigt. Världen börjar få så fina färger. 

För att inte tala om att man får klä sig i mysiga tröjor, färglada strumpbyxor och benvärmare (älskar!).

I lördags vad jag och Erik och Eriks kusin och såg på lite tävlingsdans :-) Första gången vi kommer iväg till något sådant och det var häftigt att se alla vackra klänningar och roliga ansiktsuttryck! Vilken nivå dansarna var på kunde man se på kvinnornas klänningar: Ju längre och mer glittrande de var desto bättre! 

Fotomässigt var det ingen superhöjdare - rätt dåligt ljus och ofta huvuden ivägen (för mig som är kort) - men jag fick in några bilder som dög till att visas här!
· Lämna en kommentar ·
Vardag 2 kommentarer
Några glömda bilder


I somras träffade jag två av mina goda vänner från universitetstiden och medan vi fikade tog jag lite random bilder av deras söta barn! För jag kan verkligen inte umgås med barn utan att vilja ta upp kameran. Det går inte. Nu råkade jag få lite tid över häromdagen och satte mig att titta igenom mitt Lightroombibliotek i jakt på obearbetade verk, varför jag fann dessa! Två jättesöta systrar och en nyfödd liten Sophia (som jag fotograferat tidigare, på vår balkong bland annat) Mysigt!
  


· Lämna en kommentar ·
Familj 0 kommentarer
Fotokursen


I helgen har jag suttit och klurat fram fotokursens innehåll! Det ska bli så kul! Den sätter igång i januari 2012 så jag har lite tid att längta ;-)

Jag hoppas på en liten grupp entusiaster som samlas hemma hos mig (jag bor i Enskede, tunnelbana Sandsborg) på tisdagskvällarna, 6 personer är nog så många som ryms :-) Sammanlagt 14 gånger har jag tänkt träffa dem, uppdelat på två gånger i månaden. Ena gången för teorin (som lärs ut på ett praktiskt, möjligtvis lite arbetsterapeutiskt sätt...) och andra gången är det diskussion och bildvisning.

Känner personligen att vintern är en sådan tid då man verkligen behöver bli inspirerad och det är ett av målen med kursen. Man ska lära sig på ett roligt sätt samtidigt som man får inspiration att fota mera! De ”läxor” som deltagarna kommer att få första tisdagen i månaden hoppas jag ska hjälpa till med detta och det ska bli väldigt intressant att se resultaten!När:         Första och sista tisdagen i månaden med undantag för januari under 7 månader
Tid:         18.30-20.30
Kostnad:  1800 kr (Dock 10% rabatt denna månad!)


Kursens upplägg:


Lektion 1: Vi går igenom systemkamerornas möjligheter. Saker som bländarautomatik, tidsautomatik, manuellt, ISO, fokuseringtsalternativ och vitbalans kommer deltagarna att lära sig, och jag går igenom vad olika objektiv har för fördelar.


Lektion 2: Denna lektion handlar om naturfotografering. Vi koncentrerar oss denna gång på komposition, kamerainställningar och utrustning som kan förbättra bilderna. Vi analyserar naturbilder tagna av proffs och pratar om vad man ska tänka på vid olika typer av väderförhållanden och ljus.


Lektion 3: Denna gång handlar det om porträtt. Det blir en lektion späckad med tips och idéer på hur man kan förbättra sina bilder. Sådant man har nytta av oberoende av var eller när porträttet tas. Mina deltagare får bland annat lära sig hur man handskas med stora näsor, dubbelhakor och tunnhårighet samt hur man tar bättre gruppfoton.


Lektion 4: En mulen dag är perfekt för utomhusfotografering! På kursen får de lära sig hur man tar poträtten som har det lilla extra. Vad man bör tänka på, hur ljuset fungerar, vad som menas med subtraktiv belysning, hur man jobbar med en modell och små tips som helt enkelt tar bilderna till en högre nivå.


Lektion 5: Något av det svåraste är faktiskt porträtt en solig dag! Vanligt är skarpa skuggor, utfrätta högdagar och kisande ögon. Lektionen ska ge de verktygen som behövs för att handskas med och utnyttja solen! Dessutom ger jag lite tips på hur man fotograferar barn.


Lektion 6: Att fota i fönsterljus kan ge studioliknande bilder, detta handlar denna lektion om. Var ska modellen stå, hur kan du påverka fönsterljuset och hur handskas man med bristen på ljus? Detta och mycket annat går jag igenom.


Lektion 7: Många är sugna på studiofotografering och denna lektion är en introduktion.  Här kommer man att förstå sambandet med allting annat som man lärt sig under kursens gång, hur man följer samma regler i en enkel studio.

 


Jag hade velat få in lite fotoredigering också... hm... kanske om det blir tid över något kurstillfälle... eller så får jag ta det i fortsättningskursen!


Vill man förresten se vilka bilder jag tagit som jag är lite extra stolt över är man välkommen att titta in på min hemsida www.leafoto.se... klicka på "portfolio" så finns lite allt möjligt :-)


 

 · Lämna en kommentar ·
Fotokurs 2 kommentarer
En härlig familj


Idag fick jag, lite oväntat, inviga stora kuben! :-D Jag hade en inplanerad familjefotografering utomhus idag och vädret såg ju alldeles underbart ut... ända tills det var dags. Då öste det ner så pass att vindrutetorkarna fick gå på högsta fart. Så de fick hälsa på i studion istället.

Ett utmärkt tillfälle, tänkt jag, att använda kuben! Och när jag kånkade kuben till mitten av pappret tänkte jag att varför inte tippa den över och använda insidan också?

Det var tydligen en alldeles utmärkt idé, för pojkarna fullkomligt älskade den! Tänk vad många olika sätt man kan sitta på inuti en kub! Jag fick några av de goaste bilderna jag någonsin tagit i min studio, på ett gäng supersköna killar! Tala om att jag är lycklig nu! :-)

Nyfiken kan också titta in till mamma Cicis blogg "busiga ungar" och läsa om hur de upplevde fotograferingen! Klicka bara på länken så kommer ni till inlägget! 
· Lämna en kommentar ·
Familj 2 kommentarer
Hoppfull


Idag var det dags för ett besök hos sjukgymnasten. Träffar honom regelbundet, sådär varannan vecka. Men det är sjukt vilken skillnad det är idag. När jag kom till honom första gången (för drygt ett år sedan) hade jag svårt att gå och man hade börjat tala om steloperation. Jag hade fått en fin pantherarullstol och kunde parkera lagligt på handikapparkeringsplats. Då kunde jag inte tänka mig att ta tunnelbanan någonstans och en promenad i gamla stan var uteslutet.

Idag är det länge sedan jag använde rullstolen och även om jag ogärna åker kommunalt så är det inte lika otänkbart. Även om jag är långt borta från att kunna dansa som förut så kan jag åtmindstone fortfarande hoppas på att någon dag vara tillbaka på dansgolvet :-) Man kan leva länge länge på hoppet! Det har jag Carlos att tacka för. Hurra för superduktiga sjukgymnaster! · Lämna en kommentar ·
Sån är jag 2 kommentarer
Min Mysiga Mamma


Min mamma är en riktigt stark och energisk kvinna, full av kärlek, omtanke och kreativitet. Hon har varit en sann klippa för mig genom hela livet och jag är glad om jag blir som hon när jag blir stor :-)

I helgen kom hon över för att äta middag med oss (jag gjorde en supergod lasagne!) men innan hon fick sitta till bords blev hon tvungen att stå modell för både mig och Erik... hon råkade ha kläder som exakt matchade de sprakande färger vi stötte på när vi gick på promenad. Ja, man kan väl säga att man egentligen aldrig går säker när man hälsar på oss... 
Tog bara med mitt 50mm-objektiv när vi gick iväg, det blir ofta så när jag inte planerat att fota speciellt mycket. Det är lätt, ljusstarkt och jag blir alltid nöjd med bilderna. Eftersom jag vill ha de där murriga, varma färgerna så var det bra med hög ISO (400-800) och den fina bakrundsoskärpan beror på den stora bländaröppningen (1.8 - 2.0). För att skapa ytterligare oskärpa på mamma stod jag ibland uppe på en sten så att endast ansiktet skullle bli skarpt. Uppifrån brukar också var extra smickrande för de flesta :-)


· Lämna en kommentar ·
Porträtt ute 2 kommentarer
Promenad i Vitabergsparken


Idag har varit en galet rolig och tokigt kreativ dag men fotografering mellan tio och tre av två goa familjer i kombination med grillning! Jag och Erik hade svårt att lägga ner kamerorna länge nog för att få i oss vår korv och det blev massor med fina bilder! Ser sååå fram emot att jobba med dem ...i m o r g o n! Efter en sådan fotografering är man liksom helt slut :-)

Ligger lite efter faktiskt med bilder från veckan, har haft fullt upp på kvällarna! Här är bilderna från promenaden med Johan och Sam! Så fina de två! Och Johan bjöd på egenhändigt bakade dammsugare som var farligt jättesmarriga...

Haha, jag märker på mitt språk att jag pratat med barn hela dagen! :-D Och det var så roligt! Å jag liksom växte av det beröm som jag fick av föräldrarna när jag emellanåt visade bilderna som jag tagit. Det kändes riktigt bra. Hur som helst, som sagt, här är några bilder från i torsdags!


· Lämna en kommentar ·
Busiga barn 0 kommentarer


Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

kontakt@leafoto.se

RSS-flöde
Bloglovin
Facebook
Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar