ett litet hälsotips

 
 
 
ett LITET hälsotips
 
Gå in på SqueezedUp och beställ en shot med VETEGRÄS
Den innehåller en drös vitaminer, antioxidanter och många av jordens spårmineraler. VÄLDIGT hälsosamt.
Som en inre deodorant. 
 
Jag lovar er, ni får en GRÄSLIG upplevelse...
 
Trevlig söndag!
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 0 kommentarer
fotograf framför kameran

 
 
 
Den här bilden tog Erik, men igår fick vi en hel del fler bilder på oss ihop! Vi hade nämligen en fotosession med Matilda Holmqvist, en fotograf som jag följt via hennes blogg ett tag. Jag gillar hennes bildspråk och de härliga färgerna så det ska bli jätteroligt att se hur våra bilder blev!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer
idag levererar jag bilder

 
 
 
Idag får vackra Emilie och Daniel sin minnessticka med bilder! Första minnesstickan som jag ger ut :-) Kul! Och även om vi inte haft bildvisning ännu så har de tydligen redan bestämt sig för att göra ett album! SÅ ROLIGT! Älskar ju verkligen att designa uppslag och så många fina bilder som det blev det här bröllopet så ska det verkligen bli en sann fröjd :-)
 


· Lämna en kommentar ·
Bröllop 2 kommentarer
sneakpeak från nyföddfotograferingen

 
 
 
Igår hade jag en intensiv dag med två väldigt olika fotograferingar. Först en tvillingfotografering med lilla Daniel och Vanja och sedan en utomhusfotografering på kvällen med två vuxna och väldigt vackra systrar.
 
Tvillingarna var pyttesmå. Verkligen söta och näpna och goa på alla sätt och vis. Helt klart en utmaning dock att få dem båda nöjda och sovande samtidigt. De turades gärna om! Svettigt var det också, idag måste varit en av de varmaste dagarna! 
 
 
Systrarna var ett uppdrag som deras mamma gett mig. De hälsade på mig i sina långa, vackra klänningar - jag kände mig vääääldigt nedklädd när jag skakade hand med dem utanför Ulriksdals slott. Mysklädd inför nyföddfotograferingen som jag var och dessutom blivit kissad på :-) Hade inte tänkt på att det i princip är omöjligt att ta sig hem från Spånga i den massiva eftermiddagstraffiken och sedan ta sig tillbaka i tid... Det fick bli som det blev! 
 
Nu har jag massor med fina bilder att gå igenom och sitta och pilla med! Lyllo mig!
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer
nyföddfotografering av tvillingar

 
 
 
När ni läser det här är jag hemma hos Johanna och fotar hennes nyfödda tvillingar! Det blev en flicka och en pojke och de är i skrivande stund åtta dagar gamla. Nyföddfotografering ligger mig varmt om hjärtat och att få ha TVÅ småttingar på en gång att fota är ju rena lyxen!
 
Hoppas ni får en fin dag! Själv håller jag tummarna för att molntäcket klarnar upp tills ikväll för jag har en inbokad kvällsfotografering då... Vi har redan bokat om två gånger pga. vädret så nu får vi verkligen hoppas att det blir av!
 


· Lämna en kommentar ·
Söta små 2 kommentarer
en tidning på nätet som jag är med i

 
 
 
Är ni sugna på att få en hel drös fina fotobloggar samlade på ett ställe så är den här webtidningen suverän :-) Blogmagazine.se. Min lilla blogg är bland annat med där fortfarande, märkte jag nyss! Ett ställe man lätt fastnar då det är späckat med vackra bilder. Den där 5000px som ni ser överallt är förresten som ett ställe där härliga bilder från olika fotografer läggs upp och inte så mycket text utan bara bilden. Men det finns en hel del av de fotobloggar som jag följer där! 
 
Om man vill se en bild närmare klickar man bara på den och då får man i en ruta se all text, huvudbilden stort samt resten av bilderna i mini, så här:
 
 
 
 
 
Sen om man vill se de där minibilderna i större så klickar man på dem och då kommer man till själva blogginlägget. Väldigt bra sätt att få översikt och slippa klicka sig igenom en massa blogginlägg. Här är alla samlade :-) 
 
Klart rekommenderat att kika in där! Har länkat från huvudbilden så klicka på den så kommer ni in! 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer
en trevlig måndagskväll

 
 
 
Jag har sammanlagt fem syskon och igår kom den yngsta i skaran, Niklas, förbi tillsammans med sin kompis Malin. Han har precis fått körkort och passade då på att göra en liten roadtrip för att hälsa på släkt och vänner här söderut (han bor i Skellefteå). Igår ringde han och då var det min tur att bli hälsad på :-)
 
Det blev en helkväll med biljard och pubrunda och självklart var kameran med! Tyckte det var så fiiiint med alla lampor i bakgrunden och det är verkligen en sann fröjd att fota med vårt Sigma 35-mm-objektiv. Bästa köpet :-) Jag och Erik turas om att ha det på kameran! 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 4 kommentarer
Fotografering till ett svettigt reportage

 
 
 
Här var jag idag och fotade på ett spinningpass! Bilderna är till ett reportage i Allas, berättar detaljer senare när det är i tryck :-) Alltid roligt med utmaningar - nyttigt att vara lite nervös faktiskt! Jag var där en dag i förra veckan tillsammans med Erik för att kolla in lokalen, ljuset och inställningar. Eftersom jag ville fånga rörelsen i cyklingen samtidigt som personerna är skarpa så var det blixt som gällde.
 
Ställde kameran på stativ, ställde skärpan med live-view (nådde inte upp att titta genom sökaren eftersom kameran var vinklad nedåt), ställde mig själv precis innanför dörren med blixten i ena handen och fjärrutlösaren i andra och så firade jag av kameran och blixten med ett tryck på knappen. Det var även nödvändigt att låta blixten utlösas på andra ridån eftersom man vill fånga rörelsen först och sen utlösa blixten och frysa ansiktena.
 
Lite pilligt alltså... Kändes väldigt bra att jag redan varit där och testat innan!
 
Efter passet fick jag ta lite porträtt på några av de som cyklat, vilket var extra roligt i den miljön! Hittade precis rätt ställe därinne där ljuset från olika dörrar och fönster lyste upp ansiktena fint och speglades vackert i ögonen samtidigt som bakgrunden blev härligt suddig och innehöll massa fina linjer som förstärkte intrycket av djup ytterligare. NÖJD blev jag, minst sagt! Tala om att det känns jätteroligt att skicka så många lyckade bilder till redaktionen nu! Snabb leverans: har redan mailat iväg bilderna!
 
Puh :-D
 
Visar några bilder som jag och Erik tog när vi var där och riggade :-)  
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Företagsgig 2 kommentarer
så här bra hade vi det

 
 
Här får ni en riktig bildbomb med somriga bilder från vår midsommar :-) De här har jag tagit, med undantag för de bilder som är på mej - de har Erik knäppt! Dock var det mest Erik som fotade denna midsommar faktiskt. Han höll jämt på - värre än mig! Supersöta bilder på lilla Tim tog han! Får pusha honom att göra ännu en blogg tror jag...
 
Det var ju underbart väder denna dag, perfekt fotoväder. Hade velat haft någon fotosession... Men fick i alla fall till en liten mini-familjefotografering, haha :-D Och så ville Erik att jag skulle posera för honom så jag fick en hel del nya fina bilder på mig själv - det är aldrig fel :-)
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Erik och jag 2 kommentarer
midsommarkärlek

 
 
Jag och Erik hade en jättetrevlig midsommar på Värmdö med goda vänner! Riktigt klassiskt var det, med typisk midsommarmat och nubbar, midsommarstång, femkamp, bastu och nattdopp. Jag lyckades få till en midsommarkrans också! Lite ojämn och nog ser det ut och kändes som om jag hade huvudet i en buske ibland, men den blev ändå rätt fin på bild... när man vände rätt sida till liksom...
 
Här är några bilder som Erik tog på oss genom att hålla upp kameran, sikta och trycka... Blir ju rätt roligt! Jag är glatt överraskad att det blev så skarpa bilder trots att han körde med bländare 2.0! 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Erik och jag 3 kommentarer
inför midsommar och fotogig

foto: Erik Berzelius
 
 
 
Glad midsommar på er! Så här lär jag spendera dagen :-) Inte för att jag har något fotojobb utan bara för att det kommer att vara så mycket söta barn och finklädda vänner och midsommarmys i grönskan. Det är så jag njuter mest - att få fånga det på bild!
 
Knasig man är.
 
Idag har jag sprungit omkring och åtgärdat saker. Jobbat, haft möte, handlat inför midsommarlunchen, bakat smörgåstårta. Men jag har också varit på SATS och rekat lite inför fotograferingen som jag har där på måndag. Det är ännu ett uppdrag från Allas (Allers förlag). Då det är lite annorlunda bilder från vad jag är van vid så vill jag vara förberedd. Det är en rätt mörk lokal med gråa väggar eller glas och där taket är högt och har en massa grejer ivägen... Inget att bounca en blixt på alltså. Och blixt behövs, när man ska fånga rörelsen från ett gäng cyklister samtidigt som man vill ha ögonen skarpa... Känns definitivt skönt att jag varit där och testat mig fram till några inställningar som jag kan starta på då :-) 
 
Då kan jag slappna av i helgen och bara njuta av vår underbart härliga sommar och årets längsta dag!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Företagsgig 0 kommentarer
en idyllisk plats, en härlig familj

 
 
 
 
Här får ni en riktig bildbomb från Erik och min härliga helg i Njutånger! Så sjukt idylliskt ställe. Orsaken till att vi var ett så stort gäng som samlades där var att värdparet, Henrik och Monique, gifte sig för fem år sedan (jag fotade!) och då hade de bröllopsfesten där. Så det var en liten reunion och femårsjubileum, kan man säga. 
 
Henrik och Monique känner jag sedan min Teneriffa-tid. Jag delade lägenhet med Henrik under ett år - vi var tre som delade på lägenheten: Jag, Henrik och Sebastian (som ni kan se bild på här). Det var innan Henrik träffade sin Monique (och således ville bo med henne istället för oss!) :-)
 
När de blev tillsammans var vi alla så glada för Henrik som äntligen träffat rätt. Ja, förutom de tjejer som var lite småförälskade i honom, haha, de var några stycken! :-D Jag och Pietro umgick ofta med Henrik och Monique och Moniques barn. För sex år sedan fick de en flicka ihop, Harmony.
 
Hos dem pratas det massor av språk om vartannat. De kan börja en fras på ett språk och avsluta på ett annat. Svenska, spanska, holländska, engelska och italienska är alla språk som de äldsta barnen talar flytande. Harmony får nog nöja sig med att prata svenska, holländska och engelska :-)
 
 
De är en sån där härlig familj som jag vet att jag aldrig kommer att tappa kontakten med, även om det kan gå månader mellan att vi ses.
 
 
 
alla bilder tagna med vårt nya objektiv Sigma 35mm 1.4
 


· Lämna en kommentar ·
Natur & Miljö 1 kommentarer
att gå igenom bilder

 
 
 
Idag har jag gått igenom de utvalda bilderna från min regniga bröllopsfotografering. De var redan färdigredigerade men alldeles för många! Det fanns tre orsaker till det. 1. Brudparet var hemskt vackert och roligt att fotografera. 2. Jag fotade med två kameror och hade missat att tidssynka dem - vilket gjorde att bilderna hamnade lite huller om buller och det blev väldigt svårt att få en ordentlig överblick (och således missade jag att endel bilder var alldeles för lika varandra). 3. Erik tog ju också bilder och bland dem var det också en hel drös fina!
 
Puh. Det är svårt att beräkna hur lång tid en bildredigering av ett bröllop tar. Det är så många små viktiga ögonblick, minspel, detaljer, roliga incidenter, kärleksfulla omfamningar och en hel drös småhistorier i den stora bröllopssagan. Det blir många bilder under en dag. Bara bilderna från detta bröllop har nog tagit mig lika länge att redigera som det tog att fånga dem. Även om man har sina presents och favoritinställningar som går snabbt att göra så är det ändå små justeringar som görs på varje enskild bild. Och är där fyrahundra bilder över efter sållningen så säger det sig självt att det tar sin tid...
 
Ett tips till er därute är i alla fall att om ni fotar med mer än en kamera så synka dem!!!
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Företagande 1 kommentarer
en liten prins i sepia

 
 
 
Det var ett tag sedan jag gjorde bilderna med sepiatoning istället för att ge dem en svart-vit touch. Men till de här bilderna kändes det helt rätt. Fotograferingen var på landet (uppe i bergen på Teneriffa) och miljön kändes så väldigt lantlig. En gård med får och höns och fruktodlingar, omgiven av bananträd och palmer. Av någon anledning tyckte jag att den bruna tonen tog fram känslan jag ville åt bättre än svart-vitt :-)
 
Den här lilla pojken var så söt och go! Tror nästan det syns i bilderna va? Det fina leendet och pigga ögonen - en riktig liten drömmodell var har! Och så glad! Men konstigt vore väl annars, så mysigt som han hade det :-) När man ser hur härligt han har det där med sina föräldrar och bland alla gårdens växter och djur så är det lätt att tänka sig vilken härlig barndom han kommer att få där!
 
 
 
Bilder tagna med Canon 5 D Mark ll och 50 mm f. 1.4 samt 70-200 f. 2.8
 


· Lämna en kommentar ·
Söta små 3 kommentarer
en ledig helg

 
 
 
Jag och Erik har varit på en väldigt idyllisk plats utanför njutånger denna helg :-) Suttit i solen och haft det bra, grillat vid vattnet, badat bastu och simmat i denna iskalla sjö. Lite dans har det också blivit, våran favoritsyssla (på delad förstaplats med fotografin...)
 
Vi sov över i en liten stuga en bit därifrån och så många timmar som jag sov inatt har jag inte kunnat sova på hur länge som helst! En klassiker är väl att skylla på friskluften? Men det kan ju också vara att jag faktiskt är lite trött efter denna vecka - med tanke på att jag slog rekord i hur många bokningar jag haft under en måndag-till-fredagsvecka så kanske det inte är så konstigt...
 
Jag hoppas verkligen att det håller i sig, dock! Är gärna trött av den orsaken :-) 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 4 kommentarer
när jag fotar bröllop

 
 
 
Anna och Michaels bröllop är nästa tjok med bilder som jag kommer att leverera. De gifte sig på Utö för två veckor sedan, den där lördagen då det i n t e var soligt... De fick ösregn och spöregn och duggregn och nästan-regn. Det var hela tiden någon typ av regn över oss.
 
Erik var med mig och detta bröllop var han verkligen oumbärlig. Det är så skönt att ha honom med sig. Inte bara för att han släpar på grejer och mej och springer efter saker och håller reflektorer... Det är ju jätteroligt att få dela dagen med honom! Känns alltid tryggt att ha honom vid min sida :-) Och när dagar som dessa tar slut och varenda klädesplagg är blött, skorna är genomsura, båten inte ska komma förrän om en timma och det finns ingenstans att sitta inomhus... DÅ är det himmelskt mysigt att sitta med hans armar om sig kan jag säga!
 
Han tog också massor av fina bilder, min fina Erik! Bland annat några på mig när jag fotar... Inte alltid så smickrande, kanske... 
 
 
 
Copyright: Erik Berzelius
 


· Lämna en kommentar ·
Sån är jag 5 kommentarer
girls girls girls

 
 
 
Här får ni se lite fler bilder från fotograferingen med Nicole och hennes bästa vänner :-) De var så himla fina allihopa! Och riktigt duktiga på att stå framför kameran! 
 
Önskade bara att vi haft lite bättre väder... Det regnade som sagt nästan hela fotograferingen. Ibland öste det ner. Vi hade tänkt vara i Observatorielunden och fota - en park som är väldigt grön och har utsikt över staden... Men nej. Det var alldeles för ostadigt för att vi skulle pallra oss dit. Istället stod vi i under ett stort träd, mitt bredvid en bilväg och en trapp som det kom och gick folk till hela tiden! Fördelen var att det fanns en stor port precis bredvid, ifall regnet skulle bli för kraftigt (vilket det blev mot slutet...). Det fanns dock en liten liten park i närheten.
 
Man fick göra det bästa av vad platsen hade att erbjuda helt enkelt! Jag prioriterade att få ljuset som föll på flickorna rätt och försöka hitta ljusa bakgrunder även om det inte blev så där ljuvligt grönskande alltid...
 
Så här i efterhand kan jag tycka att det är en viss charm i det också :-) Mer SATC helt enkelt! Haha
 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Porträtt ute 0 kommentarer
en älskvärd bakgrund

 
 
Det är svårt att slå en sån här bakgrund tycker jag :-) Älskar att använda marken bakom den jag fotar! Asfalterad eller grus eller betong. Det gör att ansiktet kommer fram på ett annat sätt. Här har jag ju värmt upp bilden lite, i originalet ser grusgången mer grå ut...
 
Ser ni vad fin bokeh det blir av gruset på marken? Fiiiiint!
 
Ville skapa känslan av att det var en ljuvligt solig dag och inte den gråa, regniga dag som det faktiskt var... Krävdes en Erik som står med en gigantisk reflektor-vägg till vänster/bakom Freja och en mindre reflektor som jag höll i framifrån... och som sagt, lite fix i photoshop :-)
 
En svart-vit version måste man ju också ha... Är hon inte ljuvligt vacker så säj? Vilket leende!
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 4 kommentarer
dagens affärskvinna

 
 
 
Den här vackra tjejen fotade jag idag på reklambyrån "Turistshoppen". Uppdraget var från Simon - skribenten som jag samarbetar med och gör foton till hans så kallade "kundberättelser". Kontoret delade hon med sin mamma och jag fick även hälsa på hennes pappa som tittade in med lite papper - och hunden Lea som satt vid hennes fötter! Så himla charmigt sammanträffande!!
 
Det var ett riktigt trevligt kontor och just att hela familjen jobbade ihop sådär kändes väldigt idylliskt! 
 
Det är roligt att åka ut på sådana här uppdrag - där man inte träffat den man ska fota utan endast växlat några ord på telefon. Man har ingen aning om ålder, utseende eller miljö. Ofta - som idag - får man leta sig fram i industriområden med höga gråa hus. Man har inte så lång tid på sig - oftast rör det sig om tio minuter, en kvart. Men det gör heller ingenting om det tar längre tid! Ibland sitter jag och snackar en stund före eller efter över en kopp kaffe. Idag blev det många skratt! 
 
Det är spännande med de här "kundberättelse-porträtten" och det är uppdrag som jag känner mig "lätt" inför. Det kräver inte så mycket förberedelse. Jag har skapat mig ett standardkit för de här uppdragen och då vet jag att jag kan få till något bra vad jag än möts av. De som jag fotar är i princip nöjda kunder - och det är ju rätt lätt att få människor att le och slappna av ifall de får berätta om något som de upplevt gett dem något positivt!
 
Fick höra av hennes mamma när jag var på väg därifrån att jag hade ett så härligt "pärlande" skratt! Det kändes bra! 
 
Inte så konstigt kanske att jag liksom seeeglade ut till bilen efter det giget! 
 


· Lämna en kommentar ·
Företagsgig 1 kommentarer
mums

 
 
 
Såna här bakade jag inför fotograferingen med Nicky och hennes tjejkompisar :-P Cupcakes är så fint på bild! Som ni säkert förstått så tillverkar jag rätt så mycket fotoprops inför mina fotograferingar och det är så roligt när jag får använda dem! Den rosa cupecake-hållaren köpte jag på Lagerhaus dagen innan fotograferingen :-)
 
Undrar om min revisor kommer att ifrågasätta det företagskvittot... haha
 
Finns fortfarande några muffisar kvar här hemma! Blir till att bjuda mamma på imorgon. Ikväll hade jag tänkt fotografera i solnedgången men tji fick jag. Såsom vädret beter sig så bokade vi om. Så jag fick en helt ledig kväll plötsligt! Ledig till och med från Erik som är iväg med jobbet. Så det är bara jag jag jag :-D
 
Fast jag lär nog bara sitta och redigera bilder ändå... så många mysiga bilder som jag har att jobba med så är det ett sant nöje! Ikväll får det bli ett gäng bröllopsbilder som får en sista touch innan de skickas till kunden :-)
 
 
 
Copyright LeaFoto.se
 


· Lämna en kommentar ·
Pyssel 1 kommentarer
moo moo

 
 
 
Så här ser mina nya, fina visitkort ut :-) Jag är vääääldigt stolt över dem må ni tro! Framsidorna har många olika motiv och det blir en rolig grej när jag delar ut dem till folk - jag brukar säga till dem att de får välja ut den bild de tycker mest om :-) Lite som att ha en portfolio i mini! Tyckte även att det var viktigt att ha med någon bild på mig själv, eftersom jag själv tycker bättre om visitkort där man faktiskt ser vem visitkortsägaren är!
 
ÄLSKAR de rundade hörnen. Blir ni sugna på att göra visitkort nu? Då kan ni gå in på MOO och fixa era egna designer! Har även gjort sk. "minicards" som är som en tredjedels visitkort på längden. Bra som bokmärke :-)
 
Idag är det en riktig fotodag. Började dagen tidigt med möte med BNI-Tyresö - affärsnätverket som jag är med i. Om en timme är det fotografering till en kundberättelse igen. Fotade det även förrgår, fast då var det en konsult som jobbar hemifrån så då fick jag hälsa på i hennes stuga :-) Idag blir det kontorsfotografering, skulle jag tro. En reklambyrå. Sen ska jag hem å jobba vid datorn några timmar, för att så avsluta dagen med en härlig syskonfotografering i solnedgången! SÅ HÄRLIGT! Om nu bara vädrets makter är med mig även idag... 
 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Företagande 6 kommentarer
Vilken Härlig Dag

 
 
 
Ikväll har jag varit i Nacka och fotat den här fina tjejen och hennes föräldrar och lillasyster. De bodde jättefint, vädret var helt underbart och hela familjen var supertrevlig. Det blev precis en sån där mysig fotografering som jag hade hoppats att det skulle bli :-) Det är ju alltid spännande när man ska fota barn, eftersom barn kan vara på så olika sätt. Jag åker dit med alla möjliga leksaker och tillbehör och med olika lekar i huvudet... Den här tjejen var dock en riktig drömmodell. Hon hittade sina egna poser och platser och älskade att vara med på bild! Hon var även ett söt storasyster som tog hand om och kramade på lillasyster. Jag hade jätteroligt! Åkte därifrån fylld av positiv energi.
 
Hoppas att jag får återvända till de trakterna och fota fler gånger - det var verkligen vackert där! Jag lämnade ifrån mig en hel drös med visitkort med förhoppningen att de ska dela med sig till sina grannar! Haha.. kanske lite osvenskt men :-) jag är ju lite spansk i hjärtat!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 0 kommentarer
du vackra gravida kvinna

 
 
 
Den här graciösa, vackra kvinnan kom till mig för att föreviga ett tillstånd som förmodligen inte kommer igen: hon har TVÅ små barn därinne! Hon ville ha de klassiska gravidbilderna men hon ville även ha bilder som la tyngden på att visa styrka
 
Det är alltid roligt med utmaningar och när min kund har särskilda önskemål väcks den där härligt pirrande känslan av motivation och inspiration för att hitta precis just det. Med Johanna var det enkelt. Hon är dansare och har en naturligt stolt hållning och känsla för kroppens linjer. Resultatet blev vi både jättenöjda med!
 
Jag fick ett jättehärligt mail från henne när hon fått se sina bilder! Fullt av såna där ord som går rakt in i hjärtat. Jag blev alldeles lycklig :-) Hon skrev bland annat "Att kunna gå tillbaka till dessa bilder är något jag kommer njuta av så länge jag lever. Hoppas du känner att du gör ett underbart och viktigt jobb."
 
Finare ord kan man ju inte få! :-)
 
 
Alla bilder tagna i blixtstudion (som också är vårt vardagsrum!)
 


· Lämna en kommentar ·
Gravida 3 kommentarer
när allt är möjligt

 
 
 
Det ramlar in kommentarer här vilket helt är Nicoles förtjänst! Nicole (andra från vänster) kom jag i kontakt med för något år sedan när hon var modell för Unga Reumatiker och jag fotograferade. Sedan dess har jag tittat in lite då och då på Nickys charmiga blogg :-) Då och då lämnat ett avtryck. Hon skriver så fint om sitt liv som reumatiker och om sitt modellande, skolan och om att ha så många fans (blogg-följare). Hon är alltså både modell och reumatiker och en väldigt söt och trevlig tjej! 
 
Lika söta och trevliga var hennes bästa vänner! Fick det stora nöjet igår att fota tjejerna tillsammans! De har gått ut högstadiet och skulle efter fotograferingen på sin avslutningsbal. De är unga och vackra och hela världen ligger framför deras fötter.
 
Allt är möjligt.
 
Var som sagt jätteroligt, trots utmaningen med nästan non-stop-regn! Fler bilder kommer här framöver men den här bilden är en av mina favoriter av tjejerna tillsammans! 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 2 kommentarer
tjejkompisar

 
 
 
Fotade nyss de här vackra tjejerna, innan deras examensbal! Vi hade sjukt mycket regn men det gick ändå väldigt bra! Tur att det finns stora träd att stå under :-) En pojkvän som assisterar med reflektorvägg är inte heller fel... Den här lilla solglimten som syns på den här bilden stannade tyvärr inte mer än typ fem minuter...
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 50 kommentarer
LeaFotos album

 
 
Idag kom ett av de två album som jag gjorde förra veckan fram! Jag är så grymt nöjd med det! Storleken (28x28cm), de tjocka papprena, fotoomslaget, designen... Ett riktigt fint album helt enkelt! Det gjorde mycket att jag hade många sidor känner jag - 30 uppslag, dvs 60 sidor - för det blev en så härlig känsla när det blev just så där TJOCKT. Jag har även gjort ett barnalbum från samma leverantör fast då med färre sidor (och mindre storlek) och även det är jag grymt nöjd med även om just tjockleken på detta album gör det lite mer imponerande. Jag ska helt klart rekommendera mina kunder att satsa på många sidor ifall de önskar denna typen av album :-)
 
Det är såååå härligt att titta på sina bilder i tryck! Jag vet att jag säger det ofta, men det är verkligen något jag rekommenderar! Låt inte bilderna ligga på datorn bara! Skriv ut!!!
 
Väntar fortfarande på DeLuxe-albumet! Ännu tjockare sidor, superfin kvalité och hållbarhet samt ett riktigt lyxigt läderomslag... Men kostnaden går ju upp då också såklart. Känns bra att kunna erbjuda olika alternativ för allas plånbokar - alla album är ju fina på sitt sätt!
 
Om någon undrar så kommer ett sånt här album (28x28cm stort och 30 uppslag) att erbjudas för ca 5000 kr. 20 uppslag kommer kosta ca 4000 kr och 10 uppslag ca 3000 kr. Det mindre albumet (syskonboken som ligger högt upp här nere) erbjuds för 1500 kr för 10 uppslag, 2500 kr för 20 uppslag och 3000 kr för 30 uppslag.
 
Linneboken erbjöd jag förra sommaren men den kommer jag inte att göra längre, då det är en annan leverantör och man använder ett annat, mera styrt sätt för designen.
 
 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Företagande 3 kommentarer
hemmagjort filter

 
 
Igårkväll och natt satt jag och halvtittade på filmer medan jag pysslade ihop fotoprops :-) Jag gjorde bland annat en ny variant av det filter som jag använt här ovan (också det en hemmagjord variant)! Filtrets funktion: att skapa liknande effekt som den som man får när man fotar en solig dag och låter en del av solljuset liksom läcka in i linsen... Så att det blir som ett romantiskt soldis i bilden! Eller om man vill ha en mjuk, luddig inramning av sitt motiv (utan att behöva fixa det i photoshop).
 
Idag blir det en till tur till Panduro. Mitt pyssel tog ju slut! Måste köpa mer silkesband till minnesstickorna och mer skumgummityg till det roliga fotoprops som jag ska försöka få Erik till att posera med sen...
 
Härligt med söndag! 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 4 kommentarer
ny pryl till LeaFoto

 
 
Idag har jag suttit och pysslat med mina fina minnesstickor! De levererades för några veckor sedan men jag har inte haft tid och ro att tänka ut hur jag ska göra dem lite mer personliga! Det blev en tur till Panduro - min absoluta älsklingsaffär - innan jag hittade rätt (tror jag...). Jag ville egentligen sätta fast små symboler i banden eller något liknande, men jag hittade inte något som funkade. Istället blev det såna här runda små träploppar. Tänkt att jag ska göra något på dem :-) Kanske skriva dit brudparets namn eller löda dit någon symbol eller dylikt...
 
För dessa är tänkt att jag ska ge mina brudpar sina bilder på. CD och DVD börjar bli lite "ute" om man följer snacket i mina fotograf-kretsar... dels för att det är ett rätt osäkert sätt att förvara sina bilder på (en CD-skiva har en viss livslängd även om de inte repas) och dels för att det är svårt att leverera en fin CD utan att försämra kvalitén på den ytterligare (tydligen så förstör limmet från CD-klistermärken själva CDn med tiden...).
 
Mina porträttkunder får nuförtiden ladda ner sina bilder direkt till sin dator, men med bröllop är det så otroligt många bilder - och viktiga "en-chans-som-aldrig-kommer-igen" sådana... så då blev det denna lösning!
 
Fina va!?
 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Företagande 8 kommentarer
en trevlig kväll och första doppet

 
 
Igår tog Erik och jag vårt första sommarbad :-) Vi cyklade till Sickla Strand och grillade med våra goda vänner Hanna och Johan (jag tror ni kommer att känna igen dem) och innan maten blev det en simtur i sjön! Det var riktigt skönt faktiskt, sagt utan ironi! Jag tycker om sommarvärmen men bara följd av en bris eller spenderad i skuggan. Avskyr att sitta och svettas i solen. Så när solen är för het är det helt underbar att kunna glida ner en sväng i det svalkande vattnet... sen kan man sitta i solen lite till :-)
 
Jag har "semester" just nu och jag har verkligen välsignats med riktigt fina dagar! Inget att klaga på! Det härligaste med att vara egenföretagare är att man kan styra över sina arbetstider och det passar mig perfekt att jobba lite på förmiddagen, spendera några timmer utomhus sen eftermiddag/kväll för att sedan runda av dagen med lite datajobb på den sena kvällen och lite inpå natten..!
 
Att inte jobba över huvud taget en dag är i princip otänkbart. Jag k a n inte läsa ett jobbmail från någon kund utan att inte omedelbart svara på det eller INTE titta på mobilen när den plingar till... Det är ju spännande - någon har skickat mig ett mail! Och ärligt talat är det mycket mera stressande att veta att det ligger massa mail och väntar (som jag kanske glömmer svara på...) än att bara skriva lite kort tillbaka.
 
Nu är det dock dags för fredagsmys! Trevlig helg!
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Erik och jag 1 kommentarer
Söta Syskon

 
 
För ett tag sedan hade jag den här tjejen hoppandes i dagsljusstudion (ja, man får göra det hemma hos oss, i alla fall om man är så här söt...) Hon var ej riktigt go storasyster till lilla Noa, som också hälsade på, kramade på honom och underhöll med såpbubblor och gosedjur :-) Jag tror att de hade roligt - tydligen glömde i alla fall Malva bort att hon egentligen är kameraskygg...
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Busiga barn 2 kommentarer
bildleverans

 
 
Idag levererar jag bröllopsbilder! Alltid spännande att få höra vad de tycker om sina bilder, särskilt när jag själv fastnat riktigt ordentligt för många av bilderna! Lär bli lite nya tillskott till portfolien! Jag hoppas verkligen att jag snart ska kunna visa er bilder från mina senaste fotograferingar! Jag måste bara få ok från modellerna :-)
 
Ha en fin dag!
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 0 kommentarer
PST

 
 
 
Erik har bloggat - efter ett års paus ungefär! Han har väl inte haft inspiration förut, eller så väntade han på att få till de där "allra bästa bilderna han någonsin tagit", typ. Och kanske ville han blogga med andra bilder än av sin kära fästmö ;-) Vad vet jag! Det är i alla fall ett gäng konsertbilder. Han har alltid brunnit för att fota konserter och som lärare på musikgymnasiet Rytmus finns det en hel del sådana på "hemmaplan". Här har han fotat treornas slutkonsert. Jag blev själv grymt imponerad när han visade mig bilderna. Bildspråket och känslan i bilderna är helt fenomenalt!
 
Helt klart värt att titta in hos honom! Ni hittar bloggen här: http://erikfotograf.wordpress.com/
 
 


· Lämna en kommentar ·
Erik och jag 2 kommentarer
ett album på gång

 
 
Idag har jag suttit och fixat ihop ett stort visningsalbum med ett urval av bröllopen jag fotade 2012 :-) Tog hela dagen att få till trettio uppslag och ett fotoomslag. Puh! Men det är mitt eget fel - jag vill ha uppslagen så där p r e c i s a så att jag får lov och sitta och skapa nya mallar hela tiden! :-/ Gör mina album i photoshop och har ett jättebra program laddat med massor av mallar: men såklart finns det inte precis den bildgrupperingen som jag söker...
 
Snart är det bildvisningsdags här hemma och då vill jag kunna visa upp lite nya exempel :-) Det finns så många vackra sätt att presentera sina bilder på! Och jag ska bli bättre på att sälja in dessa. Jag har alltid tänkt att produkten säljer sig själv, liksom... att de ska se, så som jag gör, hur oumbärligt det är att omge sig med sina minnen inramade eller vackert presenterade i album... Så nu under denna så kallade "jobb-semestern" så tänker jag förvandla vårt vardagsrum till ett riktigt fint säljrum av fotokonst!
 
Har massor av idéer :-)
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer
p a u s

 
 
Det har varit liiiite mycket den sista tiden. Mycket som händer både utanpå och inuti och jag har märkt att det hänt att jag missat saker på grund av det. Ett mail som inte besvarats i tid, ett möte som nästan glömts bort, räkningar som inte betalats i tid osv. Så det är dags för några dagar utan jobb nu.
 
Det blir en paus både från rehabcentret och fotograferandet. Jag ska ta några dagar som jag går igenom mail, skriver de där fakturorna som fortfarande inte skrivits, gör det där albumet som jag borde gjort för länge sedan och fixar de där detaljerna som jag velat göra så länge. Sen är det dags att vara klar med bröllop nr två-s bilder samt få till bildvisning med bröllop nr ett. Så visst, det blir jobb, men inga fasta tider, inga åtaganden annat än till mig själv och helt enkelt tid att hinna ikapp.
 
Har ju fortfarande massor att visa er... måste bara fota det först liksom! Kramis!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 2 kommentarer
bröllop i ösregn

foto av Erik Berzelius
 
 
Jag hade en grymt intensiv dag igår. Fotade söta Anna och Michael ute på Utö - till stor del i ihållande ösregn! Som tur var fick vi lite tid innan spöregnet satte igång och hann ta några avslappnade (torra) bilder vid havet. Jag fick äntligen användning för min sänghimmel också! Hihi, satte upp den i en gran å la min vattentåliga vita picknickfilt under. Erik stod och höll ett paraply ovanför. Voalá - en romantisk studio mitt i alltihopa :-) 
 
Vädret var dock en klar utmaning på många sätt. Dels var det lite stressigt att hela tiden känna hotet av MER regn när man stod och fotograferade i allt från småduggregn till något mer men ändå inte helt som spön i backen... och dels blev ju precis ALLT väldigt väldigt blött. Vid något tillfälle hade alla våra kameror helt enkelt immat igen och det dröjde inte länge förrän det lät det klafs klafs klafs när man gick i sina genomsura converse som dessutom råkat ha sand i sig som såklart inte gick att få ut när den blivit blöt...
 
Det blev en hel del lärdomar detta uppdrag. Jag är så glad att jag hade Erik vid min sida. Att släpa på grejer och ibland även på mig. Att hjälpa till att försöka föreviga alla ihopträngda gäster som flydde regnet. Att värma mig när vi efteråt satt utomhus på bryggan en timme och väntade på båten tillbaka.
 
Men det gick rätt smidigt ändå, tycker jag! Vi kom hem med 1645 stycken bilder så det blev nog några bra... ;-)
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer


Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

kontakt@leafoto.se

RSS-flöde
Bloglovin
Facebook
Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar