bildspråk

 
 
Ska prata på Enskede Fotoklubbs möte på tisdag och jag har suttit i några dagar nu och funderat på det här med bildspråk. Det är ju någonting man har på ett omedvetet plan men att sätta ord på det är inte det lättaste. Det är inte heller helt lätt att skilja på bildspråk, bildstil och bildsyn... och de smälter ju samman och påverkar varandra så - vad är vad?
 
För att gå till grunden med det hela har jag suttit och googlat och bläddrat i mina fotoböcker här hemma. Samt tagit mig en ordentlig funderare på vad just jag har för bildspråk och stil.
 
Bildstil för mig handlar delvis om hur man föredrar att fånga sina bilder - dokumenterande eller uppstyltat, med tele eller vidvinkel, nära eller utifrån - och om hur man väljer att presenterar sina bilder - dvs. hur man redigerar sina bilder. Personligen tycker jag om naturliga, oposerande bilder (även om jag kanske vid porträtt hjälper mina kunder att hitta de där naturliga poserna...) och har en förkärlek till ökad kontrast, svärta och anad vinjettering.
 
Och jag älskar sepia!
 
 
 
 
Hur jag ser på en bild beror helt och hållet på vad det är för bild. Ska den framhäva motivet så smickrande som möjligt? Låta motivet hjälpa till att förmedla en känsla? Förstärka en text? Illustrera en syn eller åsikt?
 
Det jag tittar på är kompositionen, hur ljuset faller, exponeringen, uttrycket, känslan... Bilder kan vara utmärkta på så oändligt många olika sätt! 
 
När det handlar om bildspråk, då tänker jag mig att man menar hur man väljer att framhäva eller rama in sitt motiv, hur man väljer att komponera sin bild och vilka "regler" man väljer att följa - eller bryta. Att ha ett helt unikt eget bildspråk tror jag är väldigt svårt - bryter man för mycket och för ofta mot reglerna så kanske bilderna ger helt fel intryck. Kompositionsreglerna har ju en lång historia som härstammar från måleriet och grundar sig på hur vår hjärna uppfattar bilder.
 
 
 
 
 
Personligen är jag väldigt förtjust i linjer, balans och utrymme. Jag tycker inte om att stänga om mitt motiv utan ger dem gärna utrymme åt något håll - men sällan lika mycket åt alla håll. Jag älskar när jag får jobba i miljöer som erbjuder mycket linjer i många former.
 
Jag tycker att vår kropp har utomordentligt mycket linjer som är roliga att jobba med. Förmodligen därför jag gillar bilden här högst upp så mycket, ja förutom det faktum att hon har ett helt underbart leende och utstrålar ett sådant lugn :-)
 
Ju mer jag funderar på de här olika bildbegreppen desto mer nyfiken blir jag. Jag skulle vilja snacka mer om sånt här! Är det någon annan som känner så?
 
Stötte på en blogg som jag kommer att komma åter till: http://fotojournalistik.blogspot.se/ Han har mycket klokt att säga! Sen tänkte jag tipsa om en bok som jag gillar: "Visual poetry" av Chris Orwig.
 
Tänkte läsa den pärm till pärm nu i vinter! 
 


· Lämna en kommentar ·
Sån är jag 1 kommentarer
Ä N T L I G E N

 
 
TILL SLUT kom den efterlängtade Rocka-Billy-klänningen som jag beställde från Jetset-trends på Tradera... för flera veckor sedan. En likadan klänning som Karin har på sig här uppe! Hade hoppats kunna ha den till just den där festen - och Karin hade tänkt ha den klänning som jag hade... som jag sedan fick låna av henne...
 
Så tanken var alltså att jag skulle vara prickig och hon rosmönstrad.
 
Men jag fick ju hem helt fel klänning först. En djupblå med stora vita prickar och i en annan modell än jag tänkt mig. Jättefin, säkert - på någon annan än mig som inte alls tycker om att visa mina knän. Sen fick jag inte tag på Jetset Trends, skrev massor med mail som de inte svarade på. Gav dem dålig kritik på Tradera. Så anmälde jag till Tradera "Betald vara som ej levererats" och då fick de eld i baken minsann! Vips hade jag min klänning.
 
Som sagt, äntligen!
 
Som plåster på såren hade de skickat med en underkjol, så att klänningen blir ännu lite mera utstående. Trevligt! Får se när jag ska ha den här nu då... Kanske borde fixa en egen tema-fest här hemma? Med Rocka-Billy-tema, swingmusik och lindyhopdans?
 
Ja det måste jag ju bara göra!


· Lämna en kommentar ·
Vardag 3 kommentarer
sommarminnen

 
 
Känns som om sommaren är över nu... och jag som inte ens hunnit igenom denna sommarens semesterbilder! Veckan hos pappa och lillbrorsan i Skellefteå till exempel, de låg där som tråkiga rawfiler imorse.
 
Jag vaknade glad i hågen efter en riktigt lång sovmorgon denna dag, men blev snabbt nedtagen på jorden av ett tråkigt sms: en order som jag väntat länge på kom aldrig fram - för den blev stulen från FedEx bil (hur nu det kunde hända - låser de inte sina bilar?). Sånt gör mig frustrerad och besviken och L E S S. Mitt humör går verkligen i botten av sånt. Jag tappar all energi.
 
Så jag kände att jag var tvungen att göra något lättsamt och roligt: jobba igenom sommarbilder till exempel!
 
Jag lyckades muntra upp mig själv rätt ordentligt med de här somriga norrlandsbilderna måste jag säga :-) Blir alltid liksom smittad av bilderna jag tittar på. Minnena som strilar över en. Gnistrande sjöar, vackra solnedgångar, leenden, glass... och den där lugna lantliga känslan jag alltid får där uppe smyger sig ut från bilderna och in i min stockholmsvardag...
 
Känns bra att äntligen vara klar med bilderna. Lillbrorsan har tjatat om de där bilderna ett bra tag nu... Here goes!
 
 
Grillkväll med pappa och Niklas
 
 
En solig dag med Anette
 
 
Roadtrip med Niklas
 
 
Softardag på stranden
 


· Lämna en kommentar ·
Norrland 4 kommentarer
Robert & Anni

 
 
Robert och Anni är ett av de goaste par som jag känner. De är otroligt söta mot varandra, har alltid nära till skratt och leenden, bjuder gärna på sig själva och är hur trevliga som helst, alltid. Jag har känt dem i många år. Jag har gått på deras föreställningar (de håller båda på med teater och Anni spelar Kantele i en grupp) och gjort diverse fotojobb åt dem. Robert har hand om mitt företags ekonomi (och har läxat upp mig många gånger...)
 
Denna sommar gifte de sig och jag och Erik var bjudna till bröllopet. Jag fick följa med dem i bilen dessutom och hänga lite med dem medan gästerna åkte från kyrkan till festlokalen. Lyxigt :-)
 
Det blev liiiite stressigt då vi kom på att det var ett lopp mitt i Stockholm vilket innebar avstängda vägar och bilköer som kröp fram... men det var en underbar dag och vänligt ljus och en lycka som syntes...
 
Så här får ni en riktig bildbomb! 
 


· Lämna en kommentar ·
Bröllop 4 kommentarer
jag gillar mitt jobb

 
Idag hade turen kommit till min kollega och vän Karin och hennes härliga familj! Det är familjens andra fotografering med mig. Första gången, för ett och ett halvt år sedan, var det julporträtten som skulle tas. Då delade Erik och jag en liten etta och det fanns ingan plats för studio hemma. Istället fick vi invadera min mammas vardagsrum... 
 
Det har hänt rätt mycket sedan dess :-)
 
Kärleken höll och lägenheten växte, liksom studion gjort - sakta men säkert. Men varför vara i studio när solen skiner och kylan inte satt klorna i världen ännu?
 
 
Denna gång tog vi en härlig långpromenad i skogen, klättrade i träd, lekte kull och släpade omkring på en soffa... Det blev skratt och bus och full fart... och massor med fina bilder. Det blir verkligen som allra allra bäst när man kan låta det ta sin tid utan stress. Fota lite, leka lite, pausa, leka lite, fota...
 
Kanske tål att tänka på :-) Längre fotosessioner helt enkelt! Gärna med grill-kombo :-P


· Lämna en kommentar ·
Familj 1 kommentarer
studiofotografering med liljor...

 
Ikväll har jag suttit och redigerade bilderna jag tog häromdagen på några rosa liljor. Unga Reumatiker har önskat få liljor på bild till en broshyr. Stilren bild, en till tre liljor, vit bakgrund. Jag provade allt... en lilja ensam, flera tillsammans, liljor helt uppifrån, från sidan osv. Det komiska är att den bild jag gillade allra bäst visade sig vara nästan den allra första jag tog... Fast det skadar ju inte att ge dem lite olika alternativ :-) 
 
Vårt hem luktar förresten underbart just nu!
 
Och imorgon är det måndag, redan. Men jag har en rätt skön vecka framför mig, inte så mycket inbokat. Hoppas hinna ikapp med en massa saker. Tvätten till exempel... Hoppas att ni haft en härlig helg!


· Lämna en kommentar ·
Företagsgig 0 kommentarer
en färgglad bröllopsfest

 
 
Igår var Jessica och Bengt här för att se de bilder som jag tog på dem och deras gäster under deras bröllopsfest med 50-60-talstema. De hade sina söta barn med sig som jag fotat innan. Det blev både té, saft, kakor och bus... och lite övertrötthetsskrik som avslutning... Det kan gå vilt till även på en bildvisning!
 
Det var ett av de roligaste fotouppdragen jag gjort denna sommar! Jag tycker ju om både att fota i naturligt ljus och i studio, så att få kombinera dessa på ett och samma gig är lite lyxigt måste jag säga! Och jag älskar swing-eran, både modet och musiken, och har min Erik som är kung i lindyhop så... helt min scen alltså :-)
 
Tänkte låta er följa med på fotodelen av våran dag! Det blev så många fina bilder!
 
Vi började med den inplanerade fotosessionen vid Åkeshovs slott... och fick en liten minisession på fem minuter innan det började ösregna. Ingen av oss hade paraplyer med oss - himlen var ju blå när vi gick hemifrån! Vi fick småspringa därifrån (efter att ha stått och tryckt under ett träd ett tag och regnet bara blev värre...)
 
 
 
Sista bilden här är alltså tagen under trädet... med ISO 3200, bl. 2.0 och tid 1/200s... ja, lite grynig är den, men det syns inte så mycket såvida man inte zoomar in!
 
Vi pausade i tunnelbanan och fotade lite medan vi väntade på att regnet skulle avta. Jag tyckte väggen där var jättefin, särskilt med huvudljuset som kom in från vänster och skuggorna som lättades upp av ljus som kom in från öppningar lite längre bortifrån... Det var som en studio helt enkelt, fast utan blixtar :-)
 
 
 
 
Då regnet fortsatte ösa ner så gick vi hem till den studion som Erik och jag satt upp hemma i deras kök (för där fanns en härligt lång korridor som tillät mig att stå ganska långt bort och fota - så att jag kunde ha tele!)
 
 
 
 
...fast sen så slutade det ju regna, och vi hade fortfarande lite tid på oss innan gästerna började anlända... SÅ vi gick ut på deras baksida och fotade lite till :-) 
 
Härligt när man under en och samma fotosession får fota med så många olika typer av bakgrund och ljus! Gillade verkligen hur Jessicas röda klänning kompletterades färgmässigt av den murrigt gröna bakgrunden... Brukade verkligen älska att jobba med komplementfärger på den tiden då jag uttryckte mig med pensel istället för kamera :-)
 
 
 
 
Mina personliga favoritbilder på Jessica och Bengt måste jag nog säga ändå, är de här sista vi tog...
(som helt klart gjorde sig bäst i sepia precis som ni läsare tyckte!)
 
 
 
 
Efter det var det gästerna som fick komma och hälsa på i lilla studiobåset, där vi hade en blixt som lyste upp bakgrunden lite så där spotlight-aktigt och en beautydish som huvudljus för att belysa ansikte/överkropp. Bakgrunden var ett veckat silvergrått tyg som jag faktiskt inte använt på åratal. Blev jättenöjd med resultatet faktiskt och hoppas få använda denna studiotyp OFTARE. 
 
Så här kunde det alltså se ut :-)
 
 
Vilket härligt fotogig!!!


· Lämna en kommentar ·
Bröllop 2 kommentarer
sepia eller svartvit?


svårt att bestämma mig vilken jag gillar bäst...
 
Har haft min härliga hemma-onsdag då jag suttit som klistrad vid datorn... Hade en hel drös minneskort som låg staplade på hög för att laddas in i Lightroom - och nu när Erik gett mig en ny dator (ja själv tycker jag såna prylar är rätt tråkiga inköp när det man har ändå fungerar hyfsat...) så går det så mycket snabbare allting! Det är verkligen en boost så TACK älskling!
 
Imorgon är det bildvisning med Jessica och Bengt :-) Det var deras fest med 50-60-talstema som vi hade studion på och efteråt var gäster. Ska bli riktigt roligt att visa dem deras porträtt - bilderna på gästerna i studion har de redan sett.
 
Ibland är det helt klart för mig vad som passar bäst - svartvitt eller sepia - men ibland, som nu, tycker jag lika mycket om dem båda. Det slutar väl med att de får båda varianterna...


· Lämna en kommentar ·
Bildredigering 5 kommentarer
får det vara en workshop på landet?
Varför inte delta i en riktigt mysig och lärorik helg i fotografins tecken? Vare sig du är nybörjare eller har hållt på ett tag - eller bara vill umgås med fotonördiga människor, få fina bilder på dig själv och fota på en härlig plats - Välkommen hit för att äta gott, prata porträtt och andas in den ljuvliga höstluften!
 
Vi kommer att använda den underbara miljön och varandra för härliga porträtt och bli bättre på att förstå och använda det naturliga ljuset. Tanken är att lära oss massor både av varandra och av de bilder vi tar och ser på!
 
När: 12 - 14 oktober
Var: Vårt landställe i Ösmo, 30 min (med bil) från Stockholms C.
Max deltagare: 6 st.
 
Kostnad: 2500 kr
I priset ingår sängplats, mat och kurs
 
Sista anmälningsdatum: 5 oktober
 

Maila mig på: kontakt @ leafoto.se
 
 
HELGENS UPPLÄGG
Upplägget och tiderna kan komma att ändras/anpassas till följd av vädret!
 
Fredag
 
19.00-20.00
Jag och Erik (min sambo och duktiga fotoassistent) välkomnar er till vårt landställe Krällinge! Hit går det att ta sig både med bil eller pendeltåg. Vi hämtar gärna upp på Ösmo pendeltågsstation!
 
Ni kommer att få dela rum två och två, några bor i huset, några i utehuset (också kallat Ugglebo). Fredagskvällens plan är helt enkelt att lära känna varandra och våra kameror lite bättre över en kopp té. 
 
Lördag
 
7.30
Fotografering i gryningsljuset! De som inte är alldeles för morgontrötta träffas i gryningen för att prata om ljusets riktning och humör - och såklart; fota :-)
 
9.00
Frukost - utomhus om vädret tillåter (ta med flieströjan!)
 
9.45
Bildgenomgång och diskussion
 
10.30
Teori & praktik: fota människor i naturligt ljus l
 
12,00
Lunch
 
13.00
Att fota porträtt i fönsterljus / dagsljusstudio med vit och svart bakgrund
 
15.00
Fika, bildgenomgång och diskussion
 
16.30
Teori & praktik: fota människor i naturligt ljus ll
Fotosessioner i kvällsljuset
 
19.00
Middag
 
20.00
Bildgenomgång
 
21.30
Samtal kring komposition över té och snacks
 
Söndag
 
9.00
Frukost
 
10.00
Teori & Praktik: fota människor i naturligt ljus lll 
 
13.00
Lunch
 
14.00
Bildgenomgång och diskussion
 
15.00
Fika och utvärdering
 
UGGLEBO
 


STORA HUSET
 ...och en blandning bilder som tagits där...
 
 

· Lämna en kommentar ·
Vardag 3 kommentarer
helg på Krällinge

 
Erik och jag har verkligen haft en urmysig helg på Krällinge! Blir alltid så lycklig av att vara där. Kanske för att miljön är så lugn och inspirerande, att luften är så ren och frisk och att det är en sådan tystnad på natten...
 
Även om jag har älskat denna intensiva bröllopsfångande sommar så har jag saknat Krällinge. Vi har inte alls haft möjlighet att åka dit särskilt ofta detta år. Men som sagt, i helgen var vi där. En helg med kräftor, wordfeud och brädspelet Brainstorm :-)
 
Hittade Ä N T L I G E N ett par stövlar också! På vägen dit stannade vi till i Haninge Centrum och jag hann in en snabbis på Min Sko. Där Var De.
 
Stövlarna.
Rätt modell (helt platta) Rätt höjd (inte korta) OCH rätt storlek (33).
 
LYCKA!
 
Fick posera lite i dem för Erik såklart! Här kommer en drös bilder från vår helg - några är mina och några har Erik tagit.
 

Copyright Helena Petersson & Erik Berzelius www.leafoto.se


· Lämna en kommentar ·
Erik och jag 3 kommentarer
bildredigeringslördag

Barnens Ö
 
Sitter och redigerar bilder från min helg på Unga Reumatikers barn- och ungdomsläger i somras :-) Den här bilden tänkte jag visa er eftersom de INTE ska få den - kameran har helt missat att fokusera på tjejerna (ja, jag skyller på kameran för JAG kan väl inte ha satt fokus fel???) och det är klippan bredvid som är i fokus. Tjejerna och båten äts bokstavligen talat upp av bokeh-prickarna om man zoomar in...
 


Såg lite roligt ut tyckte jag :-) Bilden efter är skarp och fin på rätt ställe så den ska de få se!
 
Får verkligen sommarkänslor när jag går igenom bilderna... Glittrande vatten, solglasögon, vattenkrig och skrattande barn... Jag saknar redan sommaren.
 
Samtidigt älskar jag verkligen hösten och ser fram emot en riktigt fin foto-höst. Snart kommer till exempel den workshop på Krällinge som jag så länge tänkt ha! Idén fick jag för länge sedan, men tiden har inte räckt till. Igår när Erik och jag var där så väcktes inspirationen på nytt till att planera den och jag lade några timmar på att tänka igenom idén och planera lite...
 
Så är ni sugna på en riktigt mysigt och fotonördig helg på landet lite utanför Stockholm så kan jag varmt rekommendera er att vika den 12-14e oktober i eran kalender! 
 
Kommer snaaaaart information...


· Lämna en kommentar ·
Vardag 0 kommentarer
lite smått och gott är det...


Har det rätt bra just nu, även om det är lite mycket. Inte så att jag stressar upp mig direkt, men det kan vara lite svårt att få dygnets tid att räcka både till arbetet, det sociala och de privata små detaljerna ...som ett födelsedagskort till bästisen och CDn till syrran... eller besöket hos finaste Stina som fått barn... 

Jag håller ju på med lite allt möjligt just nu. Unga Reumatikerföreningens bilder ska jag visa på måndag. Det blev jättemånga fina bilder på alla barnen och jag längtar verkligen till att få visa upp dem!
 
Bilderna från 60-talsfesten ska jag visa på torsdag. 
 
 
Frida och Magnus album fick jag iväg igår. Puh! Var lite orolig för att jag skulle få göra om hela albumet eftersom Erik köpt ny dator till mig och jag kunde inte hitta mina sparade dokument för deras album... Men Erik hade såklart koll på läget, min hjälte :-)
 
Bröllopsplaneringen inför nästa bröllopsgig har påbörjats. Ska titta ut den perfekta platsen för bröllopsporträtten och kolla in ljuset i kyrkan.
 
Fotokurseleverna undrar när nästa kurs börjar och jag har massor med idéer och planer jag vill få till inför den - det blir typ en temabaserad porträttkurs och jag hoppas hinna klart med tryckt kurslitteratur till den!
 
Och så har jag uppdraget för Carema som pågår fortfarande. Jag har ju fotograferat vid fyra olika tillfällen på jobbet och idag kom chefen och önskade specifikt en bild på matsalen när den badar i sol och där sitter några patienter... :-) Han är då för rolig! Så nu ska jag vänta in en solig dag och vara beredd med kameran då... och hoppas att det finns patienter på plats som kan tänka sig att vara med i en broshyr... Spännande!
 
En trevlig parantes är att han även tyckte att en av mina bilder från spåren i Saltsjäbaden var så fin att han ville köpa den själv och göra en tavla av den :-D 
 
Lite mer beröm fick jag från Enskede Fotoklubb som mailade mig idag och frågade om jag kunde tänka mig att visa lite fler bilder vid nästa klubbmöte och berätta lite om hur jag tänker om komponering och bildspråk samt lite om hur jag jobbar. Jag visade fem väl utvalda bilder från min sommar vid senaste mötet och de fick tydligen lite mersmak :-) kul kul kul!!!
 
Jag är ledsen om bloggen blir lite nerprioriterad i allt... Men det är lite svårt också när många bilder jag gärna vill visa fortfarande är lite "hemliga"... och jag ju inte haft tid att ta itu med Irlandsbilderna än! Det kommer!
 
Nu är det dock dags att ta helg tror jag. Äta lite kräftor på landet. Minihelg. På söndag är det jobb igen. Pressbilder i studion, bilder på en bloggare och familjeporträtt :-) Mysigt!
 
Trevlig helg önskar jag er!
 


· Lämna en kommentar ·
Företagande 2 kommentarer
så här kan det bli...

Här kommer bilderna som jag tog på Linn för några veckor sedan :-) Det var första gången hon plåtades av någon annan än sina vänner och jag tyckte hon gjorde ett riktigt bra jobb! 
 
Dock så fotade jag henne häromdagen och då märktes det att hon faktiskt följt mina råd och testat olika poser framför spegeln. Hon kunde bjuda på sig själv på ett helt annat sätt. Sen blev vi lite försenade och blixten strulade och solen försvann lite fortare än vi hade förväntat oss... Så kan det gå! Men här hade vi inga sådana problem :-)
 
Jag fotade henne med mina favvogluggar - 50mm 1.4 och 135mm 2.0 - och använda stora bländaröppningar. Gillade kontrasten mellan den mörkgrå stenväggen och hennes jätteblonda hår...
 


· Lämna en kommentar ·
Modell 3 kommentarer
Studio 74Igår körde Erik och jag en fotograf-och-gäst-kombo som var jättetrevlig :-) Vi hade fotostudio på en (senarelagt) bröllopsfest med 50-60-talstema. Först skulle vi fota Jessica och Bengt som gifte sig i december och sedan gästerna. Dock hade vi lite otur med vädret. Det skulle ju inte regna alls och det var i princip uppehåll och blå himmel hela tiden förutom just när vi skulle vara vid Åkeshovs slott och fota dem. Just då så mullrade åskan plötsligt till och det började ösregna...
 
Hann få några bilder där innan vi fick söka skydd under de stora, skyddande träden (där det såklart inte var så mycket ljus som kom in...) Det blev lite bilder utanför deras lägenhet istället senare, och i studion såklart :-) För som ett roligt alternativ till gästbok så hade de oss där på festen som i början av kvällen fångade alla gästerna på bild!
 
Helt förståeligt ett superroligt gig - en massa vackert tidsenligt uppklädda människor som köar för att få posera för mig :-D Nja... alla var kanske inte lika förtjust i idén att behöva fångas på bild - men de flesta slappnade snabbt av och blev glatt överraskade över hur fina bilderna blev när jag visade dem bilderna. Erik var en perfekta assistenten som skrev ner allas namn och gav dem mitt visitkort och höjde blixten när det var någon gäst som var längre än normalt :-)
 
När alla gäster förevigats plockades studion ner och det var mingel och dans till långt inpå morgonkvisten! Vilken grej! Tänk om man kunde få fler såna här gig - det vore något!
 
(och tänk om man kunde ha lösögonfransar jämt...)
 

· Lämna en kommentar ·
Erik och jag 3 kommentarer
Bröllop i Lida

 
Här kommer äntligen bilderna på Frida & Magnus som jag tjatat så mycket om de senaste veckorna... Nu har de fått sin CD och sina bilder och albumet är i princip klart. Igår satt jag med Frida och vår gemensamma vän Julia (återkommande modell hos mig...) och drack té och snackade trash-the-dress-session! För visst är det lite trist att bara få använda sin klänning en enda gång?
 
Det ska bli så himla roligt!
 
Är förresten när som helst på att fota en vacker kvinna i lång vit klänning, det är bara att hojta till ;-)
 
Så, här har ni dem, några av de finaste bröllopsbilderna jag tagit! Det lyckade resultatet är förmodligen en kombination av att ha ett förälskat par som förutom att vara vackra även är avslappnade och tycker om att vara framför kameran - och att fota i en så underbar miljö! Att vi tog bilder både för och efter utan stress spelade också in. Det är så härligt när det kreativa ges spelrum :-)
 
Före bröllopet
 Vigseln
 


Efter vigseln

· Lämna en kommentar ·
Bröllop 5 kommentarer
och plötsligt har jag fått kollegor!

 
Jag har haft en otroligt givande helg! Är fortfarande lite hög, så där som man blir av att vara på läger och träffa en massa intressanta människor och lära sig nya saker. Fast nu när man är vuxen så kallas det ju konferans :-) Knytkonferans för fotografer var det, mer exakt: PHOTOevent.
 
Vi höll till på Sånga-Säby som ligger en bit bortom Ekerö. Av den fina omgivningen såg vi inte så mycket, eftersom vädret var rätt kasst och det inomhus alltid bjöds på lärorika föreläsningar, gruppdiskussioner eller bara väldigt trevliga fotografer att snacka foto med över en kopp kaffe.
 
Jag kände inte en själ när jag åkt dit men när jag åkte därifrån så kändes det som om jag fått ett helt gäng med nya, trevliga kollegor! En väldigt angenäm känsla :-) Jag fick även med mig insikter, inspiration och nyvunnen styrka! Men just det där att plötsligt vara del av en "samhörighet" var nog det viktigaste som jag tog med mig från helgen! 
 
Jag längtar redan till nästa!
 
Lite bilder från helgen! Kära kollegor: Säg till om ni ser någon bild som ni vill att jag tar bort! :-)
 
De sista bilderna är lite behind the scenes från när jag hängde med / assisterade fotograf Daniel K Johansson (jättekul!!!)


· Lämna en kommentar ·
Vardag 3 kommentarer


Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

kontakt@leafoto.se

RSS-flöde
Bloglovin
Facebook
Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar