Min jul


Jag hade en alldeles alldeles Underbar jul på landstället i Ösmo, ligger nära Nynäshamn. Värmen fick vi framför allt från att elda i vedspisen och i granen hade vi levande ljus. Varken tv eller data denna jul :-) Då känns det verkligen att man är ledig! Istället pysslade vi med mat, julklappsrim och fotade. Här ovanför är det jag som töntar mig inför en bild till kursmaterialet... vad är det jag vill säga med bilden tro??? ;-)

Svar: Att man ska undvika att placera sitt motiv i mitten utan lämna lite luft på ena sidan, gärna åt det hållet personen är vänd mot. 

Vad fick ni i julklapp? Jag fick en förkylning lagom till jul och eftersom jag var för snörvlig för att gå ut igår så ägnade jag lite tid åt att fota mina favvoklappar...










Att fota sina egna saker är bra övning! Man lär sig alltid något nytt om hur saker och ting bäst poseras och belyses. Här var det ju den allra enklaste belysningen; ett fönster. Låg bländaröppning på min 50mm-objektiv och ibland 50mm-macro-objektivet. Ren bakgrund med det vita överkastet. Superenkelt.


· Lämna en kommentar ·
Saker 2 kommentarer




G O D J U L !


Hoppas ni alla får en riktigt got, smaskig, rolig, härlig, fånig, mysig, glad, lugn och rofylld jul med massor av varma kramar, tända ljus och underbara dofter av saffran, ingefära, nybakta bullar och apelsiner med nejlikor i! 
 
Tack för detta år! Kramar!




· Lämna en kommentar ·
Förresten 0 kommentarer




Jullov :-)

Jag har haft sånt problem med min handled den senaste veckan, överansträngde mig på hembesöket jag gjorde för ett tag sedan, så jag bestämde mig för att låta handen vila några dagar! Ringde min vikarie Sara som gärna tog mina återstående pass denna vecka, ringde chefen och sedan ringde jag även min reumatolog Lasse. Till min förvåning fick jag en spruttid redan imorgon! Lycka! 

Tyvärr fick jag ju skjuta på fotograferingen av sättern Svante :-( Hade sett fram emot min första studiosession med en hund! Men det är svårt att fota med en hand!

Ska bli skönt att få några dagar lugn och ro innan jul dock, tid att pyssla med julklappar och julkort, skriva rim och kanske hinna en bit på kursboken :-)

Det jag också ska hinna är bestämma vad som ska synas på min nya bloggdesign! Det blir ett bildspel överst på den och det är inte lätt att bestämma sig vilka bilder som ska synas... Funderar på några av dessa - men kan till exempel inte bestämma mig för röda eller oranga versionen av Kire..... Eller kanske svart-vita bilder? Ska de verkligen matcha varandra?? Hjälp mig!

K R A M







· Lämna en kommentar ·
Företagande 1 kommentarer




Händelserik dag :-)


Idag har varit en jätterolig dag! Jag känner mig hög på adrenalin och har ingen tanke på att gå och lägga mig än, fast klockan är efter ett. Började dagen med att städa lägenheten, sen var det dags för familjefotografering. Vincent och Juni har jag fotograferat förut och jag är van att det går rätt vilt till med dem... men idag tror jag att de slog alla rekord! Jösses vad jag fick jobba! Den enda som satt still var nallebjörnen. Ja, förutom då han blev omkullvält, kramad eller ivägkastad. Lite samma sak kan man säga med lilla Juni när hon och storebror skulle samsas om att vara i bild...








Efter deras fotografering var det dags för Erik att använda studion till två brorsor som skulle fixa julklappsporträttet till mamman. De var väldigt stiliga i sina svarta kavajer och röda slipsar. Jag hjälpte till lite med att rigga studion men försökte annars hålla mig borta så mycket som möjligt. Fick dock hoppa in som sminkör vid ett tillfälle...

Kvällen har jag spenderat med att jobba på fotokursmaterialet och redigera bilder. Dels från idag men även från Annas fotosession. Anna jobbar med lite allt möjligt - journalist, ståuppkomiker och föreläsare, bland annat. Hon är väldigt driven och har massor av idéer. Hennes hemsida hittar ni här !


 



· Lämna en kommentar ·
Familj 4 kommentarer




En Bra Dag


Idag var en riktigt bra dag! Började dagen med att retushera det sista på pressbilderna och fixa till fakturan till föreningen Unga Reumatiker. Hade mötet med dem efter lunch och de var jättenöjda med sina porträtt och vårt samarbete över huvud taget. De är jättenöjda med jobbet jag gjort och kommer att anlita mig igen för lite fler pressbilder nästa år. De har varit en fröjd att jobba med och det känns jättekul att det blir en fortsättning också!

Har även pratat lite med Anna (hennes hemsida) som jag fotograferade i början av veckan, Vi ska absolut sätta våra kloka (och framför allt kreativa) huvuden ihop och göra samarbeten i vår. Vi har bland annat pratat om några artiklar om intressanta människor samt kanske en serie där jag i så fall skulle illustrera... Det var ju en tid då jag drömde om att bli illustratör så det skulle kännas rätt så bra...

Kom hem efter mötet i eftermiddags och hade ett brev i inboxen från Therese Tjernström som är en väldigt duktig webdesignare (och även fotograf). I hennes mail stod att jag vunnit auktionen av hennes bloggdesign! Jag skrev ett mail till henne igår där jag bjöd över sista budgivaren... Så det känns jättespännande att få en ny "look" på min lilla dagboksblogg :-D

Lite senare på dagen damp det in ett sms om att jag har post att hämta på ICA. Jag har mina aningar om vad det är... Ska bli kul att hämta ut imorgon :-D Skulle gått idag om jag inte haft lite för svullet knä. Det märks att det är sista dagen av enbrel-cykeln. Dags för nästa dos...

För att avsluta denna supergoa dag så kom min älskling hem med ett paket Aftereight till mig! PUSS! Känns helt rätt att sätta mig i soffan nu och titta på lite CSI och öppna asken...


· Lämna en kommentar ·
Företagande 3 kommentarer




julstök i kök


Idag stod jag i köket halva dagen och grejade med het sockerlag, söt kristyr och puttrande knäck. Det blev till slut ett pepparkakshus! Och en massa goda knäck. Upptäckte att det optimala (på vår spis) är att börja koka knäcken på svag värme (typ ettan) och sedan öka värmen allt efterhand. Ett bra knep är också att INTE röra i grytan eftersom det då blir för luftigt och bubblar över.









· Lämna en kommentar ·
Hemma hos oss 0 kommentarer




julhälsningar


Igår hade jag storesyster på middag :-) Det är häftigt, jag har liksom fått en storesyrra så här efter trettio! Det är inte illa! Vi har massor att prata om (många år att ta igen...) och trots att vi bara träffats sammanlagt tre gånger så känns det som om vi känt varandra hur länge som helst. Det är underbart att få lära känna henne efter alla dessa år, jag har ju alltid undrat över henne och hur hennes liv är. Det är väldigt spännande!

Idag är en sån där skön gör-precis-vad-du-vill-dag. Inga direkta måsten. Jättehärligt! Jag har valt att sitta framför datorn och fixa digitala julkort medan jag äter en stor god pepparkaksmuffins! Lite senare ska det fotas lite produkter (ja, denna helg igen...) Har ju fått hem julkorten jag gjort till mormor, och babyboken! Måste ju visa! Och så ska det bakas pepparkakor igen. Har ett hus att sätta ihop också!

Skulle egentligen ha fotat Vincent och Juni idag men de har blivit sjuka och Vincent har fått röda utslag i ansiktet... så det blir nästa helg istället, då de förhoppningsvis kryat på sig. Fotar till en "syskonbok" till dem. Älskar att göra böcker (förutom när själva modulen strular såklart) och tycker det är så underbart att man idag kan ha album hemma som faktiskt ser ut som riktiga böcker!




Någons blogg som förresten är lite rolig att titta in till just nu (och annars också förresten) är Nickys! Hon kör en slags julkalender och varje dag kan man vinna olika saker. Dagens lucka innehåller "curlformers" vilka jag är lite nyfiken på... så håll tummarna för att jag vinner! Nicole är en ung tjej som jobbar som modell samtidigt som hon går i skolan. Hon är också barnreumatiker och var modell för Unga Reumatiker. Hennes blogg hittas på nickys.se!


· Lämna en kommentar ·
Erik och jag 0 kommentarer




min andra stora K Ä R L E K


Den här veckan har gått sjukt fort. Imorgon är det redan fredag igen, ofattbart. Det har inte blivit mycket bloggande av, dels för att jag inte fotograferat på några dagar, dels för att andra saker har tjänts viktigare... min fina lilla mamma har haft ett rejält svajande blodtryck den sista tiden och jag har velat vara lite mer med henne. Sen är det ju klappar som ska inhandlas och julgott som ska tillagas... 

Här kommer i alla fall lite bilder på min älskade kamera och dess tillbehör :-) (ja, jag älskar verkligen min kamera, den är heeelt underbar. Och de rödrandiga objektiven är suveräna!) Bilder ska användas i kursmaterialet som jag måste börja sätta ihop snart... 

Längtar verkligen till min lilla kurs! Ska bli grymt kul att få hem alla dessa entusiastiska fotoglada människor och reda ut en del av fotografins gåtor! Jag känner också på mig att jag själv kommer att bli minst lika inspirerad som jag hoppas att de blir på att fota meeeeera :-)



· Lämna en kommentar ·
Saker 2 kommentarer




mynt & kärlek

 


I förrgår gjorde Erik och jag lite olika produktbilder. Dels var det på uppdrag av Unga Reumatiker och dels för att jag behöver bilder på (min) kamera och lite objektiv till kursmaterialet. Den svarta kuben har en sån charmigt reflekterande yta, det blir superfint produktfoto - mynten till exempel :-)

Visade bland annat de bilder som ni ser här för Unga Reumatikers styrelse igår när det var här och fotograferades och de tyckte jättemycket om både myntbilderna och hjärtat! De frågade om de fick "låna" min hand till sin reklam! Kul tyckte jag! Och om de tar "tvål-bilden" (det liknar ju verkligen alla reklamer med tvål...) så blir ju även Erik handmodell! Inte illa! 




 



· Lämna en kommentar ·
Företagsgig 2 kommentarer






Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

[email protected]





RSS-flöde
Bloglovin
Facebook








Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar