ska snart ut och ta en glass

 
 
Idag sitter jag och bildredigerar med solen skinandes utanför fönstret... Levererat gravidbilderna till Johanna som snart snart ska få sina tvillingar och gått igenom dansbilderna från stranden i Vejbystrand. Den här bilden har faktiskt Erik tagit dock, med min bildbehandling. Han tog massor med fina bilder medans dansaren poserade för mig :-) Riktigt bra att ha en "second shooter" med sig på fotograferingar!
 
Jag har haft en riktigt smockfull dag på mitt rehabcenter. Har ju varit borta en hel vecka så det hade hopats en hel del uppgifter... Träffat halva avdelningens patienter och delat ut ett helt berg med hjälpmedel. Det var en konst kan jag säga, att få en fristående toalettförhöjning, tre ihopmonterade duschpallar med arm- och ryggstöd, tre badkarsbrädor, en förhöjd toalettsits, tre förhöjningsdynor och några griptänger att ligga stilla på en och samma rullvagn... 
 
Nu är det helg med bröllopsfotografering på Utö :-) Ska bli så himla roligt! Har massa roliga detaljer att släpa med till detta bröllop! Tur att jag har Erik som kan bära! Trevlig helg!
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer




jag och syrran

 
 
Kom hem från Ängelholm igår och har precis laddat datorn med alla bilder från dagarna där. Det blev en del... Det var både en lätt och en tung resa. Det tunga var att vara på en plats som är nära förknippat med mormor och inte få se henne där, att besöka hennes tomma rum och gå igenom och dela upp hennes saker och att gå på minnesgudstjänst. Men det var en väldigt fin minnesgudstjänst som hölls av en väldigt härlig präst och att fina lilla Evelyn var med gjorde faktiskt att den kändes lite lättare.
 
Det som gjorde resan lätt var att bo nära havet, att vi fick så fint väder, att vi fick umgås med varandra, att vi fick gosa med lilla Evelyn, att vi fick äta gott och att vi fick ta fina bilder! Jag och Kristin fotograferade varandra nere på stranden en kväll i solnedgången. Klockan närmade sig tio och det var perfekt, sånt där mjukt ljus. Av mormors saker så fick jag bland annat ett fint armband som hon alltid brukade ha på sig när hon skulle vara fin och en ljuvligt romantisk schal som Kristin gett mormor en gång. Vi var ju tvungna att föreviga min "look" i schalen (som jag helt klart tänker ha på bröllopet, det är givet!). Kul att bli fotograferad av syrran! De blev sååå fina bilderna! La på min favoritredigeringsmix och då blir det så här :-)
 
Toppen jag har på mig är faktiskt den där toppen jag visade i ett blogginlägg (detta) som jag tyckte hade den stil jag letar efter i min bröllopsklänning! Kristin hittade den online och gav den till mig i tidig födelsedagspresent! Blev jätteförtjust i den!
 
TACK FINA SYSTER (både för de fina bilderna och presenterna!)!
 
 

 


· Lämna en kommentar ·
Porträtt ute 3 kommentarer




ett ställe jag vill vara på

 
 
Här var jag och Eriks mamma Eva för några veckor sedan. Precis ett sånt ställe som jag skulle vilja ha vår bröllopsmiddag på! Rustikt och romantiskt med torkade blommor och spetsgardiner. 
 
Och vi ska INTE ha långbord. Vi skulle vilja ha det precis så här, små grupper av bord och blandade former. Så skulle det finnas lite plats på varje bord för att vi ska kunna slå oss ner och prata med gästerna ifall vi vill. Dessutom ska gästerna inte få sitta på samma plats hela middagen. Vi skulle ha minst en rokad. Allra bäst vore om det blev lite lek eller dans mellan måltiderna. 
 
Så vill vi ha det. 
 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 3 kommentarer




en bröllopsdag jag längtar till

 
 
Det här söta paret ska jag få fota till helgen :-) Ute på vackra Utö. Jag kan knappt vänta, det ska bli en härlig dag! Har med mig Erik som fotoassistent (och bärhjälp). Vi har massor av planer och roliga idéer som ska genomföras! Mysigt värre!
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer




Evelyn Scarlet

 
 
Idag ska den här lilla tjejen - min guddotter - döpas!
Du har fått världens finaste föräldrar ska du veta!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 0 kommentarer




en liten Fia

 
 
Lite fler bilder från ballongsessionen (som inte var så mycket till ballongsession eftersom de flesta flög sin kos som sagt...) kommer här! 
 
Den föregående veckan var intensiv, lite skönt nu att få en semester mitt i. Den börjar lätt med dop. Fina Evelyn som ska döpas imorgon! Evelyn Scarlet. Mäktiga namn ska hon få! Tungt blir det senare i veckan med mormors begravning. Kristin och jag ska dessutom sjunga på den... Jag har inte sjungit på hur länge som helst, så det blir intressant å se om rösten håller... Vi sjöng samma sång på morfars begravning - Amazing grace.
 
Något annat jag ska göra på min semester är att fota dans! Det har jag inte gjort på mycket länge så det ser jag verkligen fram emot! Håll tummarna för att solen inte gömmer sig denna helg! Vi har tänkt fota på stranden i soluppgången och solnedgången nämligen....
 
 
 
copyright Fotograf Helena Petersson www.leafoto.se
 
 


· Lämna en kommentar ·
Busiga barn 1 kommentarer




en artikel om mig!

 
 
 
Nu är det en tidning ute där det finns en artikel om mig inuti :-) Några småfel upptäckte jag - som att jag haft reumatism i 22 år när jag haft det i 32 år och att min styrketräning blivit "bodybuilding" haha - men i övrigt tycker jag att det var en riktigt fin text som Paula skrivit om mig! Lite underligt att läsa om sig själv och hur en annan människa som du pratat med uppfattat dig och din historia... 
 
Den kan ni spana in ifall ni sitter i något väntrum :-) Det är Doktorn nr 2, maj-september-numret!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 4 kommentarer




här vill jag fota

 
 
 
Det här stället körde Erik och jag förbi igår! Såklart gjorde vi en U-sväng, hoppade ur bilen och tog några bilder på härligheten. HÄR vill jag FOTA tänkte jag när jag såg de gröna ängarna och de härliga träden!
 
Önskar bara att det inte låg på fel sida om stan - i Sollentuna mer exakt. Typiskt. Jag hade velat ha en sån här plats, typ, runt hörnet...
 
Idag har jag varit TRÖTT och lite stressad. Haft mycket läkarbesök på sista tiden och flängt mellan dem som ett jehu, kommit fram i tid med nöd och näppe. Fastnat i bilmassan som letar och letar efter parkeringsplatser som inte finns allt medan tiden går och går... Min kropp är inte i topp, har ett skov plus att jag nu går på hormoner, så mitt humör vissa dagar svänger av och an som en jojo... 
 
Enda gången det är helt stabilt är när jag fotar eller redigerar bilder. Tydligen finns det inget som kan rubba glädjen då :-)
 
Jag har massor att visa er och berätta om men inte riktigt energin att göra det just nu. Ska snart till Skåne för dop och några dagar senare är det mormors minnesgudstjänst så det är massor att hinna med innan dess; bilder som ska levereras och fakturor som jag skjutit på för länge...
 
Lär bli lite fattigt med blogginlägg en vecka framöver - vill bara förvarna er... Inte tänkt ta med datorn ner nämligen, tänkt ägna mig åt mina nära och kära som samlas där nere.
 
Hoppas ni är kvar efter den "pausen"! Kram kram
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 2 kommentarer




bilder i stort

 
 
Det här är en bild som jag verkligen är nöjd med! Den och tretton andra bilder hämtades ut idag från Odenlab för att få den stora äran att ingå i min fysiska portfolio! Kunden valde såklart inte detta porträtt utan det blev en annan bild (och i färg) men jag är så glad att jag inte nöjde mig med de där första bilderna utan lät honom posera här också :-) Jag tycker om det dramatiska sidoljuset och gillar de olika linjerna som man hittar i miljön som omger honom. Jag tycker också om den för att den sticker ut lite bland mina andra bilder.
 
Orsaken till att jag fått för mig att göra en (STOR) fysisk portfolio (50x35cm) är att jag nyligen blivit antagen att ingå i ett så kallat affärsnätverk som heter BNI och kommer att få göra en presentation framför en drös företagare om vad jag gör och hur jag jobbar. För att underlätta både för mig och för dem tänkte jag att det måste till lite fysiska bilder. Jag vill ju mycket hellre visa dem vad jag gör istället för att tala om det.
 
Och det är verkligen något alldeles särskilt att se sina bilder i STORT. Det är häftigt.
 
Just nu ligger de utspridda över vardagsrumsgolvet och väntar på att få komma in i plastfickorna (...som jag måste torka av eftersom denna portfolio länge innehållit mina pastellteckningar och de har lämnat svärta efter sig...) 
 
Så det är vad jag gör just nu. För övrigt har det varit en rätt svängig dag... men det får vi ta i ett annat inlägg.
kramis
 
 


· Lämna en kommentar ·
Jag tycker om 0 kommentarer




känsla av sommar

 
 
Sitter och redigerar bröllopsbilder medan regnet öser ner utanför och Erik sover i soffan - mysigt! Oftast blir jag bara väldigt glad av regn. Inte precis dagen innan man ska fota bröllop... men annars! Svala vattendroppar mot ansiktet, himlen som öppnar sig, glimmande vattenpölar och dripp dropp överallt. Har alltid tyckt att det är häftigt.
 
Häggen doftade helt underbart idag, det luktar sommar tänkte jag. Det finns ett träd precis vid garaget och så där på morgonkvisten när man går ut innan sjuslaget tycker jag ofta att dofterna känns mer intensivt... eller så är det för att jag är nyvaken - jag går aldrig upp förrän jag verkligen verkligen måste :-)
 
Älskar att sommaren är här! 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 4 kommentarer




min proffsiga fotoassistent

Foto av Erik Berzelius
 
 
Den här fina bilden fångade Erik när vi var ute med de rosa ballongerna för en dryg vecka sedan! Jag tycker att den är helt suverän! Jag känner mig så stolt över min fina Erik :-)
 
Idag var en rätt bra dag. Lagomt mycket att göra på jobbet. Energi över att ta en liten tur till gymmet efteråt. Hann sitta några timmar vid köksbordet och pyssla med min inspirationsfotobok. Fick ett mail från Ingrid på Allas om att en av bilderna jag tog för dem ska tryckas på ett helt uppslag och de ville således ha bilden i större format - yey! Fixade bilden. Tog en cykeltur i solen för att äta glass med Erik, Hanna och Johan. Simmade fyrtiofem minuter och njöt av att ha en hel länga för mig själv.
 
Och när jag kom hem satte jag på min spotify-salsa-lista och diggade järnet i några låtar. Gjorde olika varianter på grundstegen, blandade in lite rumba, samba och son, lite axelskak och axelrull här och där, markerade skillnaderna i musiken och snurrade runt med mig själv där i vardagsrummet. 
 
Salsatakterna sitter i ryggraden. Den är som "hemma" för mig. Jag känner mig sydamerikansk när jag dansar, haha. Som en liten "latina" ...Stolt och sexig och kaxig :-) Det är roligt att få känna sig så ibland! 
 
Vill ni förresten se fler bilder som Erik tog?
Dåså, då fyller jag blogginlägget med hans bilder :-) (han har sagt ok till det!)
 
 
 
alla foton i detta inlägg är tagna av min stiliga fästman och fotoassistent Erik Berzelius!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Busiga barn 5 kommentarer




en sån där intensiv helg

 
 
Jag har haft en intensiv fotohelg och det har gått bra trots att sinnet och kroppen allra helst bara velat dra täcket över huvudet och stanna hemma. Det gick ju bra eftersom jag har ett sånt underbart jobb.
 
Jag fotade till mitt projekt i fredags med en vacker modell. Stackars Erik fick hålla sig hemifrån tills vi var klara... men med vädret som var i fredags så var det egentligen inte alls synd om honom... I lördags var det en borgerlig vigsel som förevigades på Stadshuset med efterföljande gruppbild och porträttfotografering. Solen höll sig bakom molnen den dagen och på något sätt tyckte jag att det kändes rätt. Idag hade jag två fotograferingar. Först var det två syskon på besök i dagsljusstudion och sedan var det gravidfotografering i blixtstudion mot svart bakgrund.
 
Något som alltid följer med inbokade fotograferingar här hemma är s t ä d n i n g. Så jag och Erik har storstädat. Organiserat, dammsugit, putsat och torkat. Under mormors tavla tände jag några ljus och ställde fram en av mina favoritbilder på henne. Känns, så som det alltid känns när någon går bort, overkligt och oändligt sorgligt. Att någon plötsligt inte längre finns här på jorden. Att den kram man fick sist man sågs var den sista.
 
 

www.leafoto.se
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 2 kommentarer




älskade lilla mormor

 
 
Jag är full av sorg och saknad efter min älskade mormor Gerda som lugnt och stillsamt lämnade oss igårkväll. De senaste gångerna vi hälsade på henne har vi varit medvetna om att det kunde bli sista gången vi sågs men man är ändå inte beredd när det händer. Vi stod varandra väldigt nära och jag är så glad över alla fina minnen med mormor som jag alltid kommer att bära med mig. 
 
Mormor har nog varit beredd ett bra tag. Ofta när vi hälsade på henne befann hon sig i sin inre värld, en värld där morfar var vid hennes sida. Hon fick ett långt och lyckligt liv och jag har aldrig träffat en mer tacksam och glad människa. Hon sjöng i kyrkan och målade underbara tavlor. Hon hade massor med syskon! Hon träffade morfar när hon var ung och de fick två döttrar och många barnbarn. Hon hann även få ett litet barnbarnsbarn. Mormor och morfar hade en idyllisk sommarstuga i Umeå där jag och min syster spenderade våra sommarlov. Hon fick leva ett rikt liv.
 
Mormor var älskad av många och lever vidare i våra hjärtan.
 
Jag kommer sakna hennes klingande skratt och hennes ljusa stämma när hon brister ut i sång.
Jag hoppas innerligt att jag blir som du mormor, när jag blir gammal!
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 5 kommentarer




hudnära

 
 
Idag är en spännande dag: Jag ska få fota till mitt projekt Hudnära igen! Det blir ju inte så ofta, men ibland så :-) Desto fler idéer har samlats! Det ska bli riktigt roligt att plocka fram blixtarna och svarta bakgrunden igen!
 
Hudnära är, som de flesta som tittar in här säkert vet redan, mitt projekt sedan några år tillbaka då jag tar svart-vita bilder av en man eller kvinna och skapar bilder lite åt skulptur eller kroki-hållet... eller använder hud och former till att likna landskap... 
 
Låter lite flummigt kanske men någon gång får ni se :-)
 
 


· Lämna en kommentar ·
Avklätt 1 kommentarer




varför vara snäll när man kan vara busig?

 
 
En drös bilder på fina Engla som jag fotade på Stora Skuggan för en vecka sedan bjuder jag på denna sena torsdagskväll! Haft en lång och intensiv dag och längtar till sängen. Måste komma ihåg å maila bilderna till föräldrarna imorgon... 
 
Överskriften till detta inlägg har jag norpat från Englas kreativa mamma, som även hon varit modell för mig några gånger - bland annat som älva och som "flicka med pärlörhänge" om det är någon här som hängt med så länge och minns de bilderna...? 
 
Hur som helst... GODNATT!
 
 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Busiga barn 2 kommentarer




när livet är lätt lätt

 
 
Idag strålar solen både ute och inne :-) Det går så BRA för mig just nu så jag känner mig verkligen glad och lycklig och sprallig hela jag! Jobb bara trillar in, min simning går bättre än någonsin, inflammationen i högerknät verkar äntligen gett sig av och jag verkligen ÄLSKAR att vara fästmö till finaste Erik! 
 
Jag har så mycket att se fram emot och planera för! Häromdagen fick jag reda på att min bästa kompis Karro (vi har vart bästisar sedan vi var tio år - alltså snart tjugofem år !!!) också ska gifta sig nästa sommar! Och i vackra Toscana av alla ställen!!!
 
OCH - gissa vem som är hennes fotograf??? Yo! Je! Ég! Dut! Ja! Jeg! Ben! 私! Ko! Saya! Minä!
Alltså JAG :-D
 
(grymt kul att leka med Google translate - vem kunde ana att "jag" på malaysiska hette något så vackert som "Saya"!)
 
Jag ser SÅ fram emot det! 
 
Jag känner också att Just Nu är en väldigt härlig tid. När hela sommaren ligger framför en. När man får planera och fixa och dona inför just hur underbar den ska bli!
 
Jag har så många fina människor och miljöer som jag ska få fota framöver och det är en himla skön känsla :-)
 
*VIRTUELL KRAM*
 
 


· Lämna en kommentar ·
Jag tycker om 1 kommentarer




min snygga fästman

 
 
När vi var ute och fotograferade barn i fredags så fångade jag min älskade fästman på bild också! Han var så jättefin med sina mysiga kläder (det är jag som valt tröjan!) och jag älskar de där byxorna!
 
Så här ska ni få se en drös bilder på Erik! Vilken tur jag har, va? Jag är en lycklig tjej! :-)
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Erik och jag 1 kommentarer




pree-shoot i skärgården

 
 
Här var jag idag och hade planeringsträff samt liten pree-shoot med ett brudpar som jag ska fotografera i juni! Jag har det med de flesta av mina brudpar, det är så skönt att ha en tydlig plan på bröllopsdagen. Vi fick en suverän dag med strålande sol och hittade några riktiga smultronställen att vara på! Det fanns många inspirerande ställen så bildidéerna haglade! Jag kommer att få använda några fotoprops som jag alltid hoppats på att få tillfälle att använda.... (yey!)
 
Det blev en heldag i skärgården, typ. Vi fick låna en bild av värdshuset så vi åkte omkring och kollade in olika ställen, såg hur ljuset låg. Anna och Michael fick testa att köra flakmoppe och det blev både ett besök på bageriet och glasskiosken. Utö är helt klart ett ställe som jag tänker återkomma till - med min Erik, ett tält och en cykel eller två :-) 
 
Kommer sova gott inatt efter all frisk luft...
 
 
Copyright Fotograf Helena Petersson leafoto.se
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer




äntligen bröllopsfotografering!

 
 
Idag började min bröllopssäsong! Äntligen! Som jag längtat och planerat och tänkt på bröllop den sista tiden. Och ett vårbröllop blev mer som ett sommarbröllop - det var varmt och soligt och alldeles underbart. Träden som förra helgen var bara hade fina ljusgröna blad nu. En härlig dag fick de, Daniel och Emilie!
 
De var otroligt lätta att fotografera - bytte själva poser och ställde sig alltid så fint ihop :-) En fröjd! 
 
Jag hade så där lite lagomt pirr i magen. Det var ju ett tag sedan sist! Vaknade flera gånger i natt och kollade klockan... det klassiska man-tror-att-man-ska-försova-sig-syndromet. Men det gick ju finemang. Alla nyckelbilder blev tagna och porträttfotograferingen gick som sagt som en dans. Jag varken snubblade eller tappade något objektiv i golvet :-) YEY!
 
Jag har redan skummat igenom bilderna och det finns några helt underbara bilder som lär hamna i min portfolio!
 
Är grymt nöjd med mig själv just nu, om jag får säga så! Hoppas ni njutit lika mycket av er lördag! 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Bröllop 3 kommentarer




emilie hjärta daniel

 
 
Imorgon fotar jag bröllopssäsongens första bröllop :-) Det här fina paret ska vigas och jag ska vara med på vigseln, ta några gruppbilder efteråt och ha dem alldeles för mig själv en stund innan deras middag. Jag är lite nervös - det är jag alltid första bröllopet... man känner sig liksom lite rostig i tänket efter en vinter med framför allt familjeporträtt och företagsuppdrag. Så denna vecka har jag gått och tänkt bröllopsfoto mer eller mindre varje ledig stund. När jag simmar tänker jag igenom olika poser och alla de där tillbehören som jag har i kameraväskan nu som jag inte hade förra sommaren. När jag sitter vid datorn tittar jag gärna igenom bröllopsbilder som andra fotografer tagit och lägger på minnet idéer och poser som jag fastnar för. På natten drömmer jag om bröllop.
 
Så nu äntligen är det dags! Kameran är laddad med fullt batteri och minneskorten har tömts. 
 
När jag träffade dem förra helgen så var träden kala och ville man ha skugga så var där inte så mycket att välja mellan. Då porträtten ska tas tidig eftermiddag så kan man inte direkt satsa på såna där ljuvliga motljusporträtt. Solen står för högt. Men medljus funkar ändå rätt bra eftersom solen inte ligger mitt ovanför huvudena utan ligger lite snett uppifrån. Vad gäller de där kala träden så har ju naturen verkligen blommat ut nu så vi kanske möts av prunkande grönska imorgon! Det vore ju lite trevligt...
 
Håll tummarna för mig imorgon!
 
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Bröllop 1 kommentarer




en rosa dag

 
 
 
Idag var Erik och jag i - gissa var? ja! ni gissade rätt - Kungsträdgården för att fota körsbärsträden! Precis som förra året alltså. Och precis som ALLA ANDRA kändes det som :-)
 
Fast det var rätt glest med människor när vi först kom dit (vid nio, inte vid åtta som planerat... svårt att gå upp när man inte egentligen måste...) Vi hade en mysig förmiddag fotandes dessa rosa vackra träd i blom. En god glass blev det också.
 
På kvällen var det fotografering av de rosa ballongerna och två glada, lite vilda och väldigt snabba flickor! Dock blev det inte så många ballonger på bild idag, i och med att en av de ursprungligen fem ballongerna började dala redan imorse och tre av resterande rymde och flög sin kos innan kamerorna ens hade plockats upp. Kvar blev EN ballong. Men lika glada var flickorna för det :-)
 
Avslutades med att även den slet sig! Vi vinkade adjö till den där i duggregnet och så var det med det.
 
Jag är helt slut efter idag men lite bilder från Kungsan måste jag ju visa :-)  
 
 
 



· Lämna en kommentar ·
Vardag 4 kommentarer




en rosa fotografering - någon?

 
 
I förrgår hämtade jag ett gäng rosa ballonger hemma hos fotograf Juliana Wiklund (en riktigt proffsig fotograf som jag bland lärt mig många trix av när det handlar om barnfotografering!). Vem älskar inte rosa ballonger? Nu hoppas jag bara att jag får användning för dem... Får väl se om någon nappar...
 
Önskar mig en riktigt rosa fotografering med något glatt barn eller ett kärt par (med ballongsinnet i behåll) inom den närmsta veckan... Kanske någon tidig tidig morgon bland körsbärsträden i kungsträdgården, eller någon kväll i solnedgången... 
 
Man vill ju ha ett vackert motljus, helst. Så är det ju. För att få de där trolska bilderna. Det GÅR inte att få till såna bilder mellan 11-16 den här tiden. Men lite dramatisk himmel och en sol som tittar fram efter en regnskur är också helt rätt :-) 
 
Så, någon morgon- eller kvällsmänniska som känner sig manad? Maila! [email protected]
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Erbjudanden 0 kommentarer




en härligt hoppfull fotografering

 
 
Har haft en riktigt härlig dag!
 
Bland annat fick jag träffa denna härliga kvinna i hennes hem fullt av barn och sånt där hemtrevligt k a o s som förmodligen ofta hänger med stora, lyckliga barnfamiljer :-) Jag hade fått i uppdrag av Allas att ta livsglada och mysiga bilder av henne och det blev en riktigt härlig fotosession!
 
Bland annat fick jag fota henne tillsammans med en hop hoppande barn! I motljus... Inte alltid det lättaste för kameran att hantera... Men det blev några riktiga höjdarbilder - det här är en av dem. Bus med hund, hundpromenad med barn och mys med barn i skuggan på en äng var några andra teman som vi testade. Några regelrätta porträtt blev det också, såklart. 
 
Känns alltid bra när man vet att man kommer att kunna ge kunden en fin bredd av olika typer av bilder.
 
På hemvägen plockade jag upp ett gäng ballonger också! Kunde inte låta bli att ha en fotosession med dem direkt när jag kom innanför dörren (superfint ljus i sovrummet vid den tiden!) men det får jag berätta om i nästa inlägg :-) Sov gott! Det lär jag göra!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Företagsgig 1 kommentarer




söta Elin i dagsljusstudion

 
 
Den här sötnosen fick jag leka med i fredags :-) Hon fick krypa omkring i dagsljusstudion (dvs. vår säng, haha) med lite olika söta outfits på sig. Jag och mamma Stina gjorde vårt bästa att underhålla och locka fram skratt med gosedjur, knasiga ljud, tittut och såpbubblor. Som de flesta barn var hon lite allvarlig och avvaktande i början men när hon kände sig mer hemma framför kameran så kom såna där härliga bubblande skratt som ni ser på bilden här uppe! Bästa ljudet och synen!!!
 
 
alla bilder togs med Canon 5D mark ll och objektivet Canon 50 mm 1.4. Jag fotade manuellt på bländare 1.8-2.3
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Söta små 5 kommentarer




lilla kaninen

 
 
Kvarglömd snuttis... saknar sin matte! ;-)
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 0 kommentarer




våra ringar

 
 
Idag, äntligen, hämtade vi våra ringar! Det var jättehärligt att prova dem - det var ju en hel månad sedan de valdes ut. De kändes tyngre än jag minns. Eriks hade blivit en storlek för liten... Han är tillbaka till klättringen nu när han inte längre har ont i axeln så förmodligen blir fingrarna tjockare av den. Men de gjorde ringen större på ett kick (magi?) så vi gick därifrån med våra fina ringar :-)
 
Vigselringen är gudomlig och jag kan knappt vänta tills jag får ha den tillsammans med förlovningsringen!!! Kombinationen är oslagbar! Men det får vänta ett år, typ... och så även foton på ringarna tillsammans. Får ju inte göra allt det roliga i förväg! 
 
Eriks är riktigt ordentligt bred och har ingraverat "Helena <3 Erik". I min står det "Erik <3 Helena" (jag vet, vilken överraskning!?). Datum har vi ju inte satt än, men det kommer vi att gravera in i min vigselring.
 
Så här kommer våra förlovningsringar - i all sin enkelhet! Schalins, vitt guld, platta med rundade hörn. Jag fick kämpa lite för att få graveringen på bild... det blev att ta till macron :-) Vigselringen ligger i asken!
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Erik och jag 2 kommentarer




fredagsbesök

 
 
I eftermiddags hade Erik och jag finbesök :-) Våra nära vänner Stina och Andreas tittade förbi med sin otroligt söta och charmiga dotter Elin! Lite olika klädbyten, en skallra, en liten nallebjörn och en massa såpbubblor senare så hade jag en hel drös fina bilder på denna lilla flicka!
 
Världens bästa ursäkt att städa här hemma :-) Känns riktigt bra att starta helgen i ett nystädat hem! Helgens planer är dock rätt simpla: vi ska göra det som faller oss in. Inga spikade planer. Bästa planen!
 
Trevlig helg på er!
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 3 kommentarer




att tillverka fotoprops

 
 
De senaste dagarna har jag verkligen levt upp till min image som kreativ fotograf :-) Förvandlade en IKEA-gardin till en brudslöja i söndags, fixat roliga naturliga filter till mina objektiv (behåller dock denna hemlighet för mig själv...) och på min lediga onsdag målade jag fler bokstäver på tygbitar som kan sättas ihop till ord på ett snöre. Igår köpte jag en lödkolv och tog med mig lite trä från landet - det ska bli skyltar har jag tänkt! Jag kommer att gå in i denna bröllopssäsong full av idéer, inspiration och nya tekniker! 
 
Känns bra :-)
 
Fick användning av både filtrena och brudslöjan i tisdags på slottet och jag blev så där ljuvligt nöjd med resultatet!! Det var många många bilder som fick femmor och jag hade hur svårt som helst att begränsa urvalet som jag ska skicka iväg till kunden. Jag hoppas såklart att jag kommer att få visa några bilder här eller på hemsidan men det vet jag inget om än. 
 
Vilket underbart härligt jobb jag har. Verkligen. Jag är väldigt lyckligt lottad!
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 1 kommentarer




boudoirmiljö

 
 
I det här ljuvligt romantiska rummet var jag och fotograferade idag :-) Underbart, helt enkelt! Sååå fina möbler! För att inte tala om bruden, hon var jättevacker och väldigt charmig! Vi hade jättekul, verkligen! Jag fick använda slöjan jag sydde häromdagen och lite andra hemliga knep jag kommit på och pysslat ihop... Hon sa när vi skildes att det såklart var nervöst i början att stå i underkläderna och bli fotograferad men den nervositeten släppte snabbt och sedan var det ju just bara väldigt roligt!
 
Bästa komplimangen :-D Har nu en drös ljuva bilder att gå igenom!
 
Blir ni inte lite avis när ni ser dessa bilder? ;-) Hoppas ni hade en trevlig valborg igår - för mig och Erik gick den ganska obemärkt förbi - vi firade med att åka till landet en sväng med Eriks föräldrar och äta god mat och spela Carcasonne! Att vara där ute är verkligen som att "ladda batterierna". Har fått lite mer pyssel gjort också!
 
Kramis
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 2 kommentarer






Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

[email protected]





RSS-flöde
Bloglovin
Facebook








Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar