PHOTOevent 2012

Här kommer jag att vara i helgen :-) På Sånga Säby som ligger vackert beläget nära Mälaren på Ekerö. Tanken är att samla massor med fotografer och fotointresserade människor som alla får dela med sig av sin kunskap och prata foto.
 
"I 48 timmar skall du kunna vara som i en bubbla av kreativa människor som delar ditt intresse och din passion för fotografi. Alla skall bokstavligen talat leva, äta och sova fotografi."
 
Låter inte det alldeles underbart?

En helg fylld av nya möten och intressanta diskussioner. Jag kunde inte motstå den beskrivningen! Så på fredag försvinner jag till min fotobubbla och hoppas på söndag vara fylld av nya idéer, ny kunskap och massor av inspiration.

Jag har varit på Sånga Säby tidigare och vet hur fint det är där. Bland annat har de en bastu med glasfasad mot solnedgången i mälaren... Underbart! Badade isvak där sist, simmade till isvakens kant efter ett vad :-) 

Vill du joina mig där? Det finns platser kvar! Kolla in schemat här och anmäl dig här! Hoppas vi ses där!

En bild (på mig om ni inte såg det...) från en reumatikerkonferans där i mars 2010



· Lämna en kommentar ·
Inspiration 3 kommentarer




arbetsterapeut & fotograf



Idag har jag varit i Saltsjöbaden och fotat för Carema Rehabcenter - mitt förmiddagsjobb alltså :-) De ska göra en ny inbjudande broshyr och det här är tredje fotosessionen denna omgång. I början av sommaren fotade jag våra lokaler, lite miljöbilder och patient-med-personal-bilder. Nu var det i princip en fotosession med ett rum! Chefen hade väldigt många olika idéer för detta rum och vi bytte plats på sängar, skjutsade ut en säng i korrigoren, flyttade runt skrivbordet, tog bort en stol, satte dit en annan, satte in matchande blommor, bytte ut en lampa, ställde in ett fruktfat... och så väntade vi in solen. Just solen var A och O idag. 
 
För att få de där somrigt inbjudande solkatterna dansandes på fönsterkarmen och golvet.
 
Jag hade råkat släpa med mig mina bakgrundsstativ istället för kamerastativet (de förvaras i en identisk svart avlång väska) så jag använde mig istället av ett bord med en upp-och-nervänd sopkorg på samt en markeringspenna för att få kameran i rätt höjd och vinkel... Det såg nog rätt roligt ut!
 
När vi fått till de bilder vi var ute efter så var det dags för mig att återgå till arbetsterapeutrollen med ADL-bedömning och av- och påklädningsträning med griptång och strumppådragare. Tala om kontraster :-D
 
Imorgon är det min efterlängtade lediga onsdag med sovmorgon.... Gud så härligt! En soft start och sedan redigera bröllopsbilder och pyssla med ett bröllopsalbum... Mysigt värre!


· Lämna en kommentar ·
Vardag 0 kommentarer




publiserad x 2



Igår fotade jag för tidningen Allas igen :-) De ska skriva en artikel om Anna Bergholtz som jag ju jobbade med sist jag anlitades av Allas. Då var Anna journalisten, denna gång är det henne artikeln ska handla om. Hon är verkligen om och kring sig den tjejen! Nu ska hon precis ge ut en barnbok om ledarhunden Trubbel - ni hittar den här. Om ni följer länken ser ni även Annas författarporträtt som jag tog sist jag fotade Anna i studion. Bilden är väldigt lik den här uppe!
 
Denna gång skulle vi ta några lite bilder i hennes hem och några utomhus tillsammans med Annas ledarhund Danken. Det är till Allas höstnummer, så jag fick försöka hitta platser som inte var så grönskande... inte det lättaste i vårt gröna Stockholm! Men det visade sig att Hökarängen bjöd både på fint mjukt kvällsljus med stora öppna skuggor och bakgrunder (affärer) som matchade både Annas bruna läderjacka och Dankens päls! 
 
Det är verkligen roligt att se sina bilder i tryck så det känns jättekul både att publiseras i Allas igen och vara med på baksidan av Annas bok :-) Man växer!
 
Och gissa vem som cyklade iväg till gymmet igår klockan kvart i nio på kvällen? Känner mig rätt stolt över det faktiskt...


· Lämna en kommentar ·
Företagsgig 1 kommentarer




smakprov från dagens pyssel

Idag har jag beställt förstoringar och tackkort samt suttit och småredigerat lite i photoshop. Webgalleriet med de femtio bilder som Frida och Magnus får visa sina nära och kära fixade jag i fredags. Härnäst är det albumet som ska påbörjas :-) Kul kul kul är vad det är!
 
Robert och Annis bröllop igår var jättemysigt. Lite annorlunda med en finsk-ortodox vigsel! Häftigt att hela ceremonin sjungs! Sen åkte vi iväg i en skitsnygg vit bil typ chevrolet för den där häng-fotograferingen... vilket slutade lite i kaos i och med att vi tänkt vara i Gamla Stan och där det ju var fullsmockat med folk och världens trögast bilkö... men jag hann få några riktigt fina bilder på dem ändå :-) 
 
Jag och Erik kom hem vid ett inatt så där lite lagomt yra, lika mycket av all dans som av de goda drinkarna. Och nog blir man även lite yr av all kärlek som yttras på bröllop. Det blir i alla fall jag. Det är så härligt att se människor så där lyckliga så att det riktigt strålar om dem! Och att få höra alla fina ord som deras nära och kära ställer sig upp och säger till dem inför alla gäster. Såklart är det lite extra härligt när man tycker så mycket om personerna, så som jag känner för Robert och Anni. De är ett alldeles underbart par!
 
Nu när jag jobbat klart för dagen ska jag sätta mig och gå igenom deras bilder! :-)


· Lämna en kommentar ·
Bröllop 3 kommentarer




Trevlig helg!

 
Ikväll har jag suttit och påtat med Frida & Magnus bilder :-) Det är otroligt många fina och det känns jätteroligt att jag ska få göra både tackkort och album till dem. Det blir söndagsnöjet!
 
Imorgon ska Erik och jag på bröllop där vi faktiskt ska vara bara gäster för omväxlings skull och det känns rätt... rofullt, typ! Inget planeringsansvar eller oro för väder... De har redan en oficiell fotograf som är med dem innan och under vigseln, men de kommer ändå att ha en liten halvtimmes fotosession med mig lite sådär avslappnat och lekfullt; medan de fördriver tid :-) Känns roligt! Jag skulle ju ändå ta med kameran liksom...
 
Har gjort ett jättefint paket till brudparet idag! Drog fram allt mitt pyssel och satt och klippte, klistrade, tecknade och pyntade för fulla muggar. Har en riktigt söt "pricken på iet"... får ta en bild på härligheten imorgon :-)
 
Köpte en klänning idag också, på Tradera: en riktigt söt rock-a-billy-klänning som jag bara längtar efter att få ta på mig! Den är perfekt till den där femtiotalsfesten Erik och jag ska fota på!
 
   Söt va?!?
 
Nu är det dags för myyyyyskväll med grönsaker, dipp och en film eller två. Hoppas ni får en lika go helg som jag!
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 5 kommentarer




GothGirl

 
Idag har jag suttit med mina kära bildbehandlingsprogram igen :-) Märker att jag har saknat det! Den här bilden har jag jobbat med både i Lightroom och Photoshop. Förstärkt svärtan och högdagarna i ögat ngt.
 
På bilden är Linn, som jag träffade för två veckor sedan över en fika i stan. Hon kontaktade mig efter att ha hittat mig på en modellsida som jag är medlem i. Vi pratade idéer och lärde känna varandra lite och sedan hade vi en liten testfotografering där i närheten, bakom stadsbiblioteket typ.
 
Jag har just mailat henne en länk med bilderna :-) Det ska bli roligt att höra vad hon tycker! Det var första gången som hon poserade framför någon annans kamera än sina kompisars mobilkameror och även om det kanske kändes lite underligt i början så vande hon sig snabbt och det blev massor av fina bilder.
 
Så fort hon okejat dem så visar jag en drös :-) 
 
Hunnit träna på gymmet idag också, med Erik! Vi skaffade kort på "fitness24seven" för ett tag sedan och har börjat träna tillsammans. känns riktigt bra att komma igång! Har sådan energi! Trots mitt rätt svullna högerknä... ska få det åtgärdat på fredag... Tror att kroppen "minns" de där träningsåren jag hade för sisådär tio år sedan... Känns så i alla fall! Och så är det såklart extra roligt och lite peppande att träna när man får göra det tillsammans med den man älskar :-) Hålla handen lite medans man cyklar...
 


· Lämna en kommentar ·
Modell 2 kommentarer




att hitta balans

Foto: Henric Peel (2009)
 
Jag är ledsen att det blivit lite skralt med inlägg den sista tiden! Jag jobbar på att pussla ihop mitt nya, mycket mera hälsosamma sätt att leva och det tar ett tag att hitta balansen.
 
Med det menar jag ett liv där måltider aldrig hoppas över och där dessa är näringsrika och balanserade, där jag får mina sju timmars sömn varje natt och där jag tränar regelbundet (hur skruttig och trött jag än må känna mig). Godisskålen byts ut mot färska morötter att knapra på och vattenflaskan ska aldrig stå långt borta.
 
Även om jag inte direkt varit ohälsosam förut - jag röker aldrig, dricker sällan och konsumerar sällan massa läsk och chips - så har jag slarvat ordentligt. Hoppat över frukosten. Glömt bort någon lunch här och där. Druckit för lite. Småätit mer än jag borde. Spenderat alldeles för mycket pengar på godis. Och träningen har varit lite hattande.
 
Men det ska det bli ändring på!
 
Dagarna jag var hos lillasyster i England var som en riktig kick för mig. Det var helt perfekt, helt underbara dagar på alla sätt. Men det var inte bara mysigt och roligt och härligt att träffa Kristin utan även inspirerande. För hon är verkligen en så balanserad, hälsosam och målmedveten kvinna! Hon har liksom vuxit upp...
 
Varför jag vill ta tag i det här just nu är för att jag bestämt mig för att min kropp ska vara så inbjudande den bara kan för att ett nytt liv ska vilja bo där. Inte så konstigt, eller hur, med tanke på min förkärlek till att fota bebisar och barn... Det börjar bli dags liksom.
 
Sen tar det förmodligen ett tag... men det är ok :-) Nu är det sängdags! / Kramis
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 4 kommentarer




Mysig bildvisning med Mysigt par

 
Idag hade vi söta Frida & Magnus hemma hos oss för bildvisning. De är ett så gulligt par! Både på bild och i verkligheten ;-) Så goa, glada och med glimten i ögat. Det var en fröjt att ha dem på besök. De fick slå sig ner i soffan med kaffe och kakor medan bilderna visades. Magnus berättade att han haft träningsverk i kinderna efter alla leenden på bröllopsdagen - och att han säkert skulle ha träningsvärk imorgon också!
 
Helt klart ett gott tecken!
 
De blev väldigt förtjusta i sina bilder och satt i timmar framför vår storbildstv och tittade igenom dem... I slutändan valde de ut dubbelt så många som de femtio de hade tänkt och lade även till tackkort och album till beställningen. Känns jätteroligt! De sa också att de hade tyckt att det var så roligt att ha oss två där på sin bröllopsdag, att vi känts som "del av familjen" - det är nog något av det finaste vi fått höra!
 
Jag blir så lycklig av att få sådana värmande ord! 
 
Roligt är också att av de sex bilder de ville skriva ut så valde de faktiskt en bild som Erik tagit där man ser mig i förgrunden som fotar Frida med sina tjejkompisar! Så jag kommer att vara med på deras fotovägg :-D hihi 
 
Nu ska lyckliga jag försöka varva ner lite så jag kommer i säng i tid. Imorgon ska det packas, för helgen spenderas hos lillsyrran i England :-) Gud så jag längtat efter att få se henne igen!!! Kommer att bli så mysigt!


· Lämna en kommentar ·
Vardag 3 kommentarer




var som ligger bakom

 
Imorgon är det bildvisning med fina Frida och Magnus, vars bröllopsdag jag dokumenterade med Eriks eminenta hjälp. Det var fotosession med dem både innan och efter vigseln, fotografering under själva vigseln och gruppbilder. Riktigt härligt var det! Det ska bli hemskt roligt att få visa dem deras bilder! Jag längtar!
 
Förutsättningarna den dagen var bland de bästa. Det var en väldigt varierad och fin miljö vi rörde oss i, vädret växlade mellan soligt och molnigt och paret var, precis som på testfotograferingen, underbart att jobba med :-) Då kan det liksom inte bli annat än skönhet! Men bilderna var även en produkt av en genomtänkt plan som jag skissat fram dels genom att vi testfotograferat där och jag fick många idéer då, och dels för att Erik och jag kom till platsen i god tid innan för att kunna promenera omkring och tänka igenom den en extra gång.
 
 
Men att ha Erik till hjälp var såklart en förutsättning för att dagen skulle bli så lyckad, särskilt som det ibland var ganska ordentligt soligt. Han hjälper mig att hålla reda på alla grejer jag alltid ska släpa runt på, han håller reflektorn för att skärma av solen eller reflektera den, han tar kompletterande bilder på gästerna och han hjälper till att fånga de viktiga händelserna såsom till exempel riskastningen. Så bra! Får se hur länge han ställer upp utan att kräva betalt......
 
Den utrustning som jag hade med mig till denna bröllopsdokumentation var detta:
 
Stege
Reflektor 200x150 cm (lite större än en dörr alltså)
Duk att sitta på
2 paraplyn
Kameran
En Erik med egen kamera
50mm bl.1.4
24-70 bl. 2.8
70-200 bl. 2.8
135mm bl. 2.0
50mm macro
Blixt 580 EX
 
Det lär bli många av Frida och Magnus bilder som hamnar i min portfolio, det är ett som är säkert. Jag är så glad och stolt!
 
Ni får se fler bilder efter att de har sett dem, men här är några bilder Erik tog på mig den dagen... 
 


· Lämna en kommentar ·
Bröllop 1 kommentarer




Inför bröllop

 
Inför bröllopsdagen är planeringen a och o. Jag brukar ofta rekommendera brudparen att se till att det finns marginaler, för det är en underbar dag som man ska ha tid att njuta av och inte behöva känna stress. Man måste ha tid för paus och toalettbesök och kanske ett äpple... Det är snarare en regel än ett undantag att det någonstans blir förseningar - ofta hos frisören... - och då är det skönt att ha lite spelrum och inte känna oro inför att hinna till ceremonin till exempel!
 
För någon dag sedan fick jag den färdiga planeringen inför den bröllopsdag som Erik och jag ska få dokumentera en del av imorgon - och vilken planering sedan! Tror att paret har hjälp av någon som verkligen tycker om att schemalägga... :-) Tror att en av Eriks huvudsakliga uppgifter får bli att hålla koll på tiden! För just tiden har en tendens att försvinna när jag tar upp kameran.
 
Vi träffades för testfotografering och lite planering inför dagen för två veckor sedan. Det är ett jättegulligt par som ska säga ja till varandra - en sån där kärlek som klarat kulturkrockar och tuffa val. Hon är från Sydamerika och har flyttat hit just för kärleken :-) Sånt gör mig glad!
 
De blev jättesöta på bild också och jag ser fram emot att få följa med dem imorgon! 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Bröllop 3 kommentarer




ett spännande uppdrag

 
Idag var jag på andra sidan stan och planerade inför ett jätteroligt uppdrag som jag fått :-) Ångrar att jag inte tog med mig kameran för vi tog en promenad i parken med två av de sötaste barn man kan tänka sig... Blev mobilen som fick åka upp istället! 
 
I september ska jag och Erik fota på en härlig fest med 50-60-talstema! Rockabilly och swingeran, typ! Helt vår stil, kan man ju säga. Dels blir det porträttsession med familjen innan och dels ska gästerna fångas. Jag har sett ut ett perfekt ställe att rigga upp portabla studion hos dem och ta snygga studiobilder av alla. Erik kommer att få agera mingelfotograf. Efter det så joinar vi festligheterna!
 
Perfekt upplägg :-) 
Jag Ä L S K A R temafester!!!
 
Erik kommer även hålla en minikurs i Lindy Hop för gästerna efter middagen. Mysigt värre! Jag längtar redan!
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 2 kommentarer




idéer är det gott om

 
Igår hittade jag ett trevligt mail i min inkorg från en ung tjej som drömmer om att bli modell. Hon hade läst på modellbilder.se att jag ibland gör egna projekt där jag söker modeller som är intresserade av att vara med, och tog chansen och skrev ett mail. Vi ska träffas nästa vecka :-)
 
Det som är härligt med modellfotografering är att bilden oftast inte har så mycket med personen på bilden att göra, utan snarare illustrerar en tanke, ett uttryck, en attityd eller bara skönhet helt enkelt. Jag har, på min hemsida, en notis om att jag gärna gör TFP-uppdrag med modeller ifall det är på bådas villkor. Att vi båda får nya, fräscha bilder till våra portfolios. Men det är inte så många som hört av sig! 
 
Handlar kanske mest om att jag inte nått ut ordentligt kanske... 
 
Ska passa på nu när veckorna (inte helgerna, de är fortfarande foto-upptagna) börjar se lite lugnare ut. Tänka på egna idéer, göra något nytt, träffa människor jag länge tänkt träffa men det inte blivit av. Det är ju så spännande! Idéer har jag ju alltid. Bilder jag vill skapa. Som målningar inne i huvudet. Förr hade jag tagit till penseln och oljefärgerna. Nu är det kameran och kanske en modell :-) Skapa bilder bara för mig, det är riktigt, riktigt roligt!
 
Man vet aldrig vad jag kan få för mig att göra!
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Modell 2 kommentarer




Unga reumatiker på Barnens ö

 
Jag har haft några intensiva dagar på Barnens ö med Unga Reumatiker på deras barn- och ungdomsläger. Jag fotograferade hur mycket som helst. Det var både roligt och spännande att få vara med dem på deras aktiviteter, men även ömmande att se hur mediciner och smärta är en så stor del i deras vardag. De kunde sitta och diskutera hur illamående eller trötta de blev av vissa mediciner ena stunden och i nästa prata om vilken choklad som var godast. Ena stunden springa omkring så som leken krävde och i nästa halta därifrån gråtandes.
 
Jag har själv många härliga minnen från deras läger, då jag var med varenda år från att jag var tretton tills att jag var sjutton. Det är något särskilt med lägerkänslan, man var alltid så uppspelt, även långt efteråt. Det blev nästan som en dipp att komma hem till vardagen igen. Därför kändes det lite extra roligt att få hänga med dessa två dagarna! Tänk om jag kunde få fler såna här gig! Helt underbart.
 
Jag har minneskorten fulla. Både torsdagen och fredagen var varma, soliga dagar som inbjöd till utomhuslekar och jag har bilder som andas vänskap, glädje och samhörighet. Precis sådana bilder som de vill ha till sin hemsida alltså :-)
 
Dock verkar min kropp ha dragit på sig en förkylning eller något för idag har jag legat i soffan svettig och utmattad med halsont och växlat mellan att sova och titta på serier. Erik har fått pyssla om mig här hemma... Som tur är så är det lugnt i kallendern fram tills helgen. Jag kan varva ner och jobba med bilder i lugn och ro. Jag brukar ju aldrig vara sjuk särskilt länge (mitt överaktiva immunförsvar!). Kram på er!  


· Lämna en kommentar ·
Företagsgig 2 kommentarer




let´s dance the night away

 
Jag upptäckte i förrgår att jag faktiskt var ledig idag fast jag trott att jag skulle jobba; så jag blev lite till mig över den här helt lediga dagen, och fick för mig att Erik och jag skulle göra en liten nattlig utflykt till Herräng! Några av er som varit där? Det är världens största lindyhopläger. Dit kommer människor från hela världen för att dansa den härliga swingen. Under fem veckor varje sommar så överröses detta lilla samhälle, som ligger nära Halstavik, av tält, husvagnar, husbilar, cyklar, kurstält och lindyhopdansare. Det är underbart!
 
Duktiga lärare i lindyhop, stepp och balboa kommer dit för att hålla i kurser på olika nivåer, det är temafester nätterna igenom och många andra roliga inslag.
 
Min favoritkväll är tisdagen, den kväll som kallas "slow drag" - eftersom det alltid innebär många riktigt bra blues-danser. Erik håller sig hellre på lindyhopgolven. Vi tog med oss var sin sovsäck, badkläder och ett ombyte och satte oss i bilen vid midnatt för att köra dit (tar ca. 1 tim och 40 min). Jag hade nog gärna åkt ännu senare. För det är som bäst mellan klockan tre och sju på morgonen, då dansgolven blivit något luftigare och man får lite svängrum!
 
Så det är vad vi gjort inatt :-) Vi halv sju promenerade vi tillbaka till bilen och knölade oss ned i våra sovsäckar för att få några timmars sömn innan hemfärden. Inte det lättaste med tanke på storleken på min lilla nissan micra...  
 
Innan jag körde oss hem idag så åt vi frukost på en brygga och tog oss ett uppfriskande dopp, precis innan himlen släppte lös ett skyfall!
 
Imorgon blir det till att bila ditåt igen - fast denna gång är målet Barnens Ö, där jag ska vara på ett annat läger, nämligen Unga Reumatikers barn- och ungdomsläger. Jag ska fota barnen och aktiviteterna, så att de får komplettera sin hemsida med lite somriga bilder. Ska bli jätteroligt!!! Sköt om er!
 
 
If the whole world did the Lindy Hop there would be no wars - Frankie Manning


· Lämna en kommentar ·
Vardag 0 kommentarer






Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

[email protected]





RSS-flöde
Bloglovin
Facebook








Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar