Ha ett hum om anatomin!

 
Den här boken har jag haft på min "böcker-som-jag-älskar-hylla" många år nu. Köpte den i Spanien någon av mina vändor dit. Helt underbar. Jag var mest inne på teckning när jag inhandlade den, men jag har precis lika mycket nytta av den nu. Tittar i den då och då för inspiration och förslag på poser, bland annat.

Det är jättebra att kunna lite anatomi när man jobbar med foto. Särskilt i studiofoto, känner jag spontant. Det handlar ju om att se till så att ljuset faller på ett smickrande sätt på modellens/modellernas kropp och ansiktsdrag. Och framhäver en känsla eller stämning samtidigt. Det handlar om linjer och kurvor och vinklar. När man fotar män handlar det ofta om att få musklerna att framhävas snyggt. Nog har jag haft mycket hjälp där av anatomikunskaperna som jag har med mig, både från min arbetsterapeututbildning och min styrketräningsintruktörsutbildning.

Man målar ju trots allt - med ljus.


Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

kontakt@leafoto.se

RSS-flöde
Bloglovin
Facebook
Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar