gratismodeller :-)

 
Älskar att fota statyer! De är alldeles utmärkta att fota från olika vinklar - de flyttar ju inte på sig en milimeter :-) Man kan lätt se hur man genom att ändra position får olika typer av bilder i och med att ljusets fall på deras ansikte fångas på olika sätt. Ett bra tips är att lägga de olika intrycken på minnet och ta fram dem när du ska fota en levande modell.

INSTÄLLNINGAR: Manuella, som alltid... En vidöppen bländare för att få oskärpa på väggen bakom, inte så hög iso eftersom det var rätt ljust ute trots alla moln framför solen och snabb slutartid eftersom bländaren släppte in ljus så det räckte och blev över. När jag mäter ljuset så mäter jag från den ljusa sidan av statyns ansikte eftersom det är den jag vill täcka in detaljerna i. Skulle jag mäta av den mörka sidan skulle de ljusa partierna bli utfrätta.


Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

[email protected]





RSS-flöde
Bloglovin
Facebook








Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar