att gå igenom bilder

 
 
 
Idag har jag gått igenom de utvalda bilderna från min regniga bröllopsfotografering. De var redan färdigredigerade men alldeles för många! Det fanns tre orsaker till det. 1. Brudparet var hemskt vackert och roligt att fotografera. 2. Jag fotade med två kameror och hade missat att tidssynka dem - vilket gjorde att bilderna hamnade lite huller om buller och det blev väldigt svårt att få en ordentlig överblick (och således missade jag att endel bilder var alldeles för lika varandra). 3. Erik tog ju också bilder och bland dem var det också en hel drös fina!
 
Puh. Det är svårt att beräkna hur lång tid en bildredigering av ett bröllop tar. Det är så många små viktiga ögonblick, minspel, detaljer, roliga incidenter, kärleksfulla omfamningar och en hel drös småhistorier i den stora bröllopssagan. Det blir många bilder under en dag. Bara bilderna från detta bröllop har nog tagit mig lika länge att redigera som det tog att fånga dem. Även om man har sina presents och favoritinställningar som går snabbt att göra så är det ändå små justeringar som görs på varje enskild bild. Och är där fyrahundra bilder över efter sållningen så säger det sig självt att det tar sin tid...
 
Ett tips till er därute är i alla fall att om ni fotar med mer än en kamera så synka dem!!!
 
 
 
 
Kommentarer
Anette

De som anlitar dig som fotograf får inte bara en duktig, trevlig och påhittig toppentjej! Du är även så engagerad i att ta fram känslor och små ögonblick från stunden att du förmodligen inte har speciellt högt timarvode när du redigerar :-)

Svar: :-D Åh vad fina ord från dig Anette! Tack så mycket!! Det där med timarvodet vid redigeringen har du nog alldeles rätt i.... :-D KRAM! och GLAD midsommar!
Helena Petersson

2013-06-19 - 07:16:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:



Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

[email protected]





RSS-flöde
Bloglovin
Facebook








Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar