Minisession i vårt nya åk

Foto ovan och nedan: Erik Berzelius
 
 
 
Idag satte Erik igång och fota mig när vi var ute med nya, fina bilen :-) En sån där spontansession som vi ibland har! Fast såhär i efterhand kanske det hade varit lite roligare att se bilder på bilen UTIFRÅN istället för en Helena inuti... Hur som helst. Vi är stormförtjusta i vår Volkswagen Kombi Golf! Den är underbar! På massor av sätt!
 
Det är en fröjd att förflytta sig i den. Och en vacker lördag som idag bar det iväg till Sickla för att äta lite lunch i solskenet med våra goa, lika spontana vänner!
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Erik och jag 1 kommentarer
förändringarnas tid

 
 
 
I mitt liv just nu är det f ö r ä n d r i n g a r som tar upp mina tankar och min (lilla) fritid. Det är lite kaos både i huvudet och hemma. Men. Det kommer att bli jättebra i slutänden. Så som det oftast blir. Och jag kommer att berätta om det mesta, tror jag, lite längre fram.
 
En sak jag kan avslöja är att jag bara kommer att ha studion i Tullinge två månader till. Ett beslut som är grundat i de där förändringarna, och att jag känner att jag borde vara lite närmre hemma. Kände det starkt när jag hade det där roliga fotobåset på vår gård i Enskede. "Tänk om studion var h ä r".
 
Ekonomin spelar också en stor roll såklart, särskilt just nu. Även när det går bra för mig är det svårt att få till det om man börjar räkna på det långsiktliga; pensionen, vinsten, lönen... Och lite väl stressigt har det varit denna sensommar och höst efter alla härliga bröllop denna sommar. Lite för svårt att hinna allt i tid. Balansen har liksom rubbats lite. Och jag som älskar det där med balans!
 
Så jag har beslutat att tagga ner lite - och det innebär att jag behöver minska mina kostnader. Så studion får jag lämna i slutet av november. 
 
Men fram tills dess ska jag njuta av mitt kontor, det mysiga propsrummet, det fina bildvisningsrummet och den stora studion som är så full av möjligheter!!! Hoppas få fota många barn där innan dess, och kanske en del vuxenporträtt också. Ska nog komma ut med något oemotståndligt erbjudande här framöver :-) Håll utkik!
 
Nu ska jag redigera vidare!
 
 
 
 


· Lämna en kommentar ·
Vardag 0 kommentarer
Loppis i Dalen

 
 
 
I söndags förvandlades gårdarna i mitt bostadsområde - Enskededalen - till en livlig marknad full av loppisbord, fikabord, musikanter och glada grannar. Jag fick den briljanta idén att sätta upp ett litet photobooth mitt i allt det där! Så på lördagen tog jag en tur till Buttrix för att fylla på utklädningslådan och en tur till studion för att hämta bakgrundsstativ och tyg, och så skrev jag "Välkommen till mitt Photobooth" på en kartong och ställde mig cirka femtio meter från vår port.
 
Fick en av de roligaste dagarna man kan tänka sig!
 
Utklädningslådan var en stor succé och både vuxna och barn ställde sig framför min kamera denna soliga dag. Det var helt underbart! Som fotograf tycker jag ju att det mesta som har med fotografering att göra är roligt, men det blir en lite annan grej med just en sån här spontan, improviserad fotografering utan några förväntningar eller prestationskrav alls (det var helt gratis). Det gick inte helt att styra ljuset, hur vinden ibland hade omkull min bakgrund eller hur man inte rymdes så många/stora framför bakgrunden utan att hamna lite utanför... Det fick bli som det blev! Och oftast blev det ju alldeles alldeles u n d e r b a r a bilder...
 
Det här vill jag göra igen! Skickar ut den önskningen i universum så kanske den går i uppfyllelse :-)
 
 
 


Copyright Helena Berzelius, leafoto.se
 
 


· Lämna en kommentar ·
Busiga barn 3 kommentarer


Nu har ni hamnat hos en glad och påhittig fotograf som är bosatt med sin sambo Erik nära Globen i Stockholm. Här kan ni förvänta er massor av bilder från både jobb och vardag. Välkommen!

Har du några frågor kan du alltid skriva ett mail till:

kontakt@leafoto.se

RSS-flöde
Bloglovin
Facebook
Fotokurs
"Ta bättre porträtt"
Pågående!

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
16 - 17 juni 2012

Workshop på landet
fotokurs + övernattning
18 - 19 augusti 2012

Gratis fotosession
för bebisar 4-10 dagar